Keresés

Részletes keresés

kobaltselyem Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1038

Nagyon találó, amit írtál.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1025)
jajajca Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1037

"Tokaji borcsaták helyett súlyos szakmai hibák
Látatlanba írt a minőségi újságíró-díjasRajnai Attilát, az És-ben megjelent Orbán-családot kritizáló cikksorozat szerzőjét, súlyos szakmai hiba miatt menesztették 2002-ben a Petőfi népétől. Az újságíró akkor is a Fidesszel kapcsolatos cikkével hívta fel magára a figyelmet.
Az önkormányzati választások idején egy politikai rendezvény tudósításában olyan polgári képviselőről közölt állításokat, aki jelen sem volt az eseményen.

Rajnai Attila az ÉS-ben megjelent tokaji borcsaták cikksorozatáért májusban Minőségi Újságírásért díjat és 200 ezer Forintot kapott. A kitüntetést azért alapították, hogy elismerjék az olyan újságírók munkáját, akik témaválasztásukban és azok feldolgozásában követésre méltóak. 3 éve Rajnait egy súlyos szakmai hibáért küldték el a Petőfi Népétől. Az újságíró egy fideszes önkormányzati kampányrendezvényről szóló tudósításában olyan felszólalót is idézett, aki ott sem volt a rendezvényen. A lap főszerkesztője kénytelen volt az újságban bocsánatot kérni, majd menesztette Rajnait, aki az Élet és Irodalomban közzétett szakmai önéletrajzában távozásának körülményeit nem részletezte. A Fővárosi ítélőtábla a múlt héten jogerősen helyeigazításra kötelezte a lapot Rajnai cikke miatt, amelyet a Szárhegy-dűlő Sárazsadány Tokajhegyalja Kft-ről írt. A cégben korábban résztulajdonos volt Orbán Viktor felesége. Az újságíró jelenleg a szocialista vezetésű Bács-Kiskun-megyei önkormányzat sajtósa. A megye közgyűlése havi 300 ezer forintot fizet neki, közpénzből."

hirtv.hu

JPBemondó Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1036

OFF

Ne rinyálj.

ON

Előzmény: Törölt nick (1028)
MrJones Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1035
"Lopcsányiramilliárdos árnyék vetültz, úgyhogy a halgattál volna, bölcs maradtál vola..."
Bagoly.
Veréb.
Nagyfejűség.

Ps.: Ez már a hivatalos fidesznyik (értsd: szubhumán) style?
Előzmény: holalé (104)
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.28 0 0 1033
:DD
Előzmény: Álné Vendel (1031)
higginshu Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1032

"...a kommunista elit, aminek Orbán és a maffiája is a tagja..."

 

Nem kommunista az csak a partvezetesi modszerei erosen hajaznak arra a rendszerre amibol valtottunk 90-ben. Nem kell ezen meglepodni, az emberek osztonosen irtoznak attol amibol sikerult kilepni 15 eve, meg a gyanuja is felelmet kelt ha az a tipusu iranyitas visszaterhetne. Az emberek mar nem a kommunista mult miatt aggodnak, az aktiv politizalok, szimpatizansok egyre nagyobb resze meg csak gyerek volt akkor, nem erdekli oket ki volt akkor partvezeto, kisz titkar (ami ugye OV is volt az iskolaban), ok csak azt ismerik amit mondtak rola es az inkabb a rendszer elmelete volt es nem elsosorban nevek, emberek (ahogy az iskolaban is elsosorban az elnyomo rendszer elmeletet oktatjak es nem csak a neveket, posztokat).

Barmi ami arra emlekeztet felelmet kelt, es valjuk be nem a szethuzo, egymast maro mszp az ami a kemenykezu egyeduralmi partvezetest megtestesiti magyarorszagon (mikor tortenhetne meg az a fideszben hogy Orban Viktort levaltsak a miniszterelnoki poziciobol? Vege lenne a fidesznek jo idere), az hogy nem kommunista hanem valami mas (en meg nem tudnam mondani hogy mi csak azt hogy a nemzetihez annyi koze van mint Ariel Saronnak a muzulman istentisztelethez :)  ) ebbol a szempontbol teljesen lenyegtelen, a most elo magyar csak a kommunista egyeduralmat ismerte ugyhogy mindent ahol a nagytestver mondja meg a tutit es a nagytestver az egyetlen igaz szemely az szamara azzal azonosithato. Nem szabad ezert bantani, tiszta ,vilagos csak nem fedi a teljes valosagot :)

Előzmény: Álné Vendel (1031)
Álné Vendel Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1031

"...a kommunista elit, aminek Orbán és a maffiája is a tagja..."

 

Még egy agysebész...

Előzmény: Soltika (1020)
Álné Vendel Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1030
Még egy ilyen hülyét!!!
Előzmény: Törölt nick (997)
higginshu Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1029

Cáfoljon már meg valaki, de tudtommal a birosági itélet nem azt tartalmazta hogy OV nem adott tanácsokat illetve hogy "nem segítette hatalmával visszélve a családi vállalkozást" (ez ugye gyk. még csak felvetés), hanem hogy az említett gyűlések nem voltak taggyűlések.

 

Ennek relatíve semmi köze ahhoz amiről az egész "botrány" szól.

Nem értem mit kell ezen a döntésen ünnepelni, olyan mintha egy gyilkossági perben másodfokon helyreigazítanák, hogy a gyilkos nem piros hanem kék pólóban volt. Nem tök minegy....

 

Mellesleg ahogy én nézem az irott sajtót, úgy tünik ezzel a dologgal többet foglalkozik a fidesz mint a másik oldal, azért ezt nem igazán értem, OV támogatottsága nem csökkent ettől az ügytől (legalábis a közvéleménykutatások alapján), akkor most minek kell habzó szájjal boszorkányüldözést kiálltani?

 

http://index.hu/politika/kulfold/meciar0625/ Na ez kéne itt is, aztán a sok országért aggódó jobbos, meg balos meg stb. politikus jól pofára esne a véresszájú szavazóival eggyütt.

 

Ó be szép is lenne!!!

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1027

buksi van egy rossz hirem szamodra, ez a kormany nem az en kormanyom ;-))

Oszt melyik kormany hatalomehesebb, nos ez derure fakasztott.

Előzmény: Törölt nick (1026)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1025

Fijugg, fijugg vegytek mar eszre, hogy nem Te Deum van, hanem Requiem es mennel jobban unneplitek a birosagi iteletet, annal jobban felerosodik a dies irea dies illa solvet in favilla dallama

igric Creative Commons License 2005.06.25 0 0 1021
. …ezzel a másodszori kékcédulás Fideszkomcsi húzással….a kommunista elit, aminek Orbán és a maffiája is a tagja

Ugye Soltika tudod, hogy ezek a magvas szocináci megállapításaid olyanok a normál embernek mint a lakmuszpapír. Csak nem savasságot vagy lúgosságot jelez számunkra, hanem flúgosságot.

Fordulj tanácsért Fincihez, a kutyádhoz.
Előzmény: Soltika (1020)
Soltika Creative Commons License 2005.06.25 0 0 1020
Hát nagyon úgy néz ki hogy ezzel a másodszori kékcédulás Fideszkomcsi húzással beb@cták a gerendát az emberek szemébe.
Nagyon kilóg a lóláb hogy kettős jogrendszer van ebben az országban.
A mezei polgárokat piti ügyekkel orrba szájba lehet szívatni , a kommunista elit, aminek Orbán és a maffiája is a tagja, meg bármilyen gazemberséget megúszhat.
Azt a rendszert ahol kettős jogrendszer van nem demokráciának hívják, nem is az.
Előzmény: bejuma (1018)
molar Creative Commons License 2005.06.25 0 0 1019

 

Na majd most megizenik Izraelből a Népszabónak is, lehet bántani a Zorbánt.

 

Előzmény: bejuma (1018)
bejuma Creative Commons License 2005.06.25 0 0 1018
Népszabadság • Nagy N. Péter • 2005. június 24.

Néhány éve a Fidesz-frakció tíz tagja pert indított az Élet és Irodalom ellen. Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság szerint azonban az ÉS-nek nem kellett helyreigazítania a Fiúk a bányában című írás kifogásolt állításait, amelyeknek egyébként semmi közük nem volt a cikk lényegéhez. A meglehetősen nagy apparátust mozgósító riport azt a kérdést feszegette ugyanis, hogy az Orbán család gazdagodott-e a párt székházának eladásából befolyt pénzből vagy sem. A Fővárosi Bíróság azonban csak arról ítélkezhetett, hogy léteznek-e Fidesz-cégek. Első fokon létezhettek. A Legfelsőbb Bíróság épp ellenkezőleg látta, és helyreigazításra kötelezte a szerkesztőséget. A Fidesz győzelmet hirdetett.

Ez történt tegnap is. A Fővárosi Bíróság néhány hete úgy találta, hogy irreleváns az ügy érdeme szempontjából, hogy a Tokaji borcsaták című cikksorozat egyik főszereplője, Orbán Viktor miniszterelnökként taggyűlésen vett-e részt, vagy taggyűlésközeli eseményen, ezért nem kötelezte helyreigazításra az ÉS-t egy pernek látszó eljárásban. Valóban közömbös, hogy taggyűlés volt vagy nem, csakis az a fontos, hogy Orbán adott, illetve ígért-e segítséget a feleségének és barátainak ahhoz, hogy az állami vagyon Tokaj feliratú dossziéjából kiírjanak néhány tételt vagy nem.

Az elsőfokú ítélet tett egy kísérletet arra, hogy a lényeg felé terelje a feleket, amikor arra hivatkozva utasította el a helyreigazítási kérelmet, hogy az lényegtelen körülményre vonatkozik. A másodfokú tanács - mint az várható volt - visszatért a jog sáncai közé, és pontos formalizmussal ítélt. Sokadszor fordítva, mint az alapfokú bíró, aki - érthető módon - gyakran nem tudja függetleníteni magát a valóságtól.

Másodfokon tehát az előző ítélet ellenkezője született, mint a Tocsik-, a Kunos-, a Stadler-, a metrópénz- és még oly sok fontos ügyben.

Hogy az ítéleteknek ez a cikcakkolása mily nagy zavart tud okozni a lelkekben, azt jelzi Révész Máriusz Fidesz-szóvivő nyilatkozata, amely szerint íme a bizonyosság, hogy a szocialisták közpénzeken lejárató kampányt kezdtek az ÉS felhasználásával. Közpénz - kínrím. Anno közpénzen figyeltek meg 27 Fidesz-prominenst is az orbáni vád szerint, majd kiderült, hogy magánpénzen és egyet. A Fidesz akkor is győzelmet ünnepelt.


Előzmény: marmota (1016)
mammamija Creative Commons License 2005.06.25 0 0 1017
(kicsit összeesküvéselméletszagú) - tőletek tanultam, ezt zengi az összes sajtó, hogy bántják a Viktort a csúnya balosok, meg rágalomhadjárat folyik ellene.
Előzmény: marmota (1016)
marmota Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1016

Hát igen, a hit, az fontos. Meg a hitelesség, amiben az ÉS már nem áll olyan jól.

(Tűz esetén (kicsit összeesküvéselméletszagú) meg majd Aranka összehoz valamit az exférje sz.gépén..:-))

Előzmény: mammamija (1014)
marmota Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1015
figyelj, az elfogultságot a t. hívők itt már két hete zengik. Ha az ÉS most kezd abba kapaszkodni, az már elég gyenge, bejelenthette volna még idejében. Mert mostanra csak ócska kifogáskeresés, ha már a jegyzőkönyv-sztori bukott.
Előzmény: mammamija (1012)
mammamija Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1014
Azért mert neked nem mutatták meg, attól lehet még hiteles. Remélem nem a szerkesztőségben tartják a dolgaikat, netán tűz lenne esetleg véletlenül.
Előzmény: marmota (1013)
marmota Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1013
ha olyan hiteles lesz, mint amit eddig kiterített, akkor csak teregessen, ÉS győzze a perköltségeket.
Előzmény: mammamija (1011)
mammamija Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1012
Én pedig el tudom képzelni mi lenne fordított helyzetben.
Előzmény: marmota (1010)
mammamija Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1011
Nem beszélve arról, hogy szerintem az ÉS még nem terítette ki az összes lapját.
Előzmény: Törölt nick (1009)
marmota Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1010

Na ja, hamár az ÉS (ÉS Mószer Aranka) kamuzott egy jót a taggyűlésekkel, akkor legalább az elfogultságba bele kell kapaszkodniuk, ahogy ezt már egy hete megjövendölték itt a t. olvtársak. A maszopnak kulcsfontosságú, hogy ezt a hangulatkeltést minél tovább fenntartsák, a hitelfelélős kormányzás kudarcait valamivel el kell fedni. ÉS az ÉS jó eszköz erre.

 

Előzmény: Törölt nick (1009)
vamzer00 Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1008
Proletár vagyok. Mit szaporíjjam a szót? Csak én azé nem levelezek, mer nem telik béjjegre, meg utálok NYALNI.
Előzmény: mammamija (1006)
comeback Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1007

Kedves Egyszerű Munkás ÉS Levelező!

 

 

 

 

Sajnos itéletünk nyomán elszabadultak a filmesek. Külföldön máris nagy sikerrel vetítik a story DVD változatát.

 

 

 

2005. junius 24 Magyarország                Bíróság sk.

 

Előzmény: Törölt nick (997)
mammamija Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1006
no comment.
Előzmény: vamzer00 (1005)
vamzer00 Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1005
A PÁRTTAL A NÉP NÉLKÜL EGYA ZUTUNK!
Előzmény: mammamija (1003)
geszthi Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1004
Ugye 992-ben leirt esetet a Biro gyalazasarol ugye csak veletlenul ugrottad at?

Mutasd hol van Mauer Amalia fenykepe, hol a topik ellene, hol gyalazta az MSZP alapito- es masik tagja ot?
Előzmény: vamzer00 (999)
mammamija Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1003
Tudod a munkáslevelezőknek hitük van, nem ájult imádatuk. és ez nagy különbség.
Előzmény: vamzer00 (999)
zi_laj Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1002
Hölgyek!
Előzmény: Törölt nick (997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!