Keresés

Részletes keresés

vrobee Creative Commons License 2005.06.09 0 0 24
Erről anyáztunk már valami másik topikon korábban. Szerintem igazad van, emberileg is, jogilag is.

Majdnem biztos, hogy fog válaszolni a BKV - néhány hónap múlva - valami sablonszöveget, hogy roppantul sajnálják, de nem megoldható.
Előzmény: mrmorph (22)
mrmorph Creative Commons License 2005.06.06 0 0 22

Egy levél amire talán soha nem kapok választ....

 

Üdvözlöm!

A Deák Téri állandó jegyellenőzzéssel kapcsolatosan lenne kérdésem.
Én minden reggel a kisföldalattival közelítem meg a Deák téri
metróállomást, ami az utazásom végcélja. Sajnálatos módon nekem a
közvetlen kijárat nem megfelelő (tehát a kisföldalatti közvetlen kijárata,
mert nagy kerülő) hanem arra szerencsésebb, amerre a kettes és a
hármas vonal átszállása is elérhető. Itt ellenőrökkel találkozom, akik a
szabályszerűen kezelt vonaljegyem ellenére nem engednek át, hanem
felszólítanak átszállójegy kezelésére. Ez számomra nem tűnik
jogosnak, hiszen azok számára fontos az átszállójegy kezelése, akik a
másik két vonal valamelyikét használják továbbutazásra. Ezt támasztja
alá az a tény is, hogy a kisföldalattiból kiszállva (a Vörösmarty utca
irányából) balra és jobbra egy-egy táblát láthatunk, melyből az első a
Deák Tér feliratot (tehát a kijáratot) jelöli, a jobb oldali pedig a 2-es és
a 3-as metró jelzést ÉS! a Deák Ferenc Teret (tehát szintén a kijáratot)
jelöli. Emellett nem érthető számomra, hogy az adott vonaljegy tehát a
Vörösmarty utca és a Deák Ferenc tér közötti utazás során felhasznált
miért nem érvényes a Deák Ferenc Téri metróállomás egész területén.


Amit logikusabbnak tartanék, az a következő:
Átengedni a vonaljeggyel az összes kijárat irányába, és egy esetleges
fekete utazás után a 2-es vagy a 3-as metró egyik kijáratánál büntetni
a fent említett (tehát a kisföldalattin felhasznált egyszeri utazásra
jogosító) jeggyel rendelkezőket, tehát továbbutazókat.

Miért rossz, ha az ellenőr nem engedi az utasokat a kisföldalattiból
elérhetőn kívül más kijáraton távozni? Sok utas lehet, aki a 2-es és a 3-
as vonal mozgólépcsőjénél elhelyezett pékárú árusító pavilonban
szeretne vásárolni, amelyet így csak kétféleképp közelíthet meg: tehát
a drágább jegy kezelésével, vagy a felszín felől (a kisföldalatti
közvetlen kijáratán kijutva új jegyet kezelve újra bejutni az állomás
területére.

Várom válaszát, hogy tisztán lássam ezt a kissé értelmezhetetlen
körülményt.

Levél vége.

 

Érdekes, hogy az ellenőrnek szóltam, hogy én mégis átmegyek, mire megfogta a karom. szóltam azonnal engedjen el (elengedett), mire a két (nem biztonsági őr) rendőr állt elém, amit elég durvának tartok, hiszen ez korlátoz a személyes szabadságomban. Én vettem jegyet és a tanulság, hogy mégis szivatnak. Inkább bliccelek akkor és kimegyek a kisföldalatti közvetlen, ellenőröktől mentes kijáratánál, 160 ft-ot meg adok magamnak, hogy a kerülőt lesétáljam.

Haszprus Creative Commons License 2005.05.22 0 0 20
gratulálok hozzá..
Előzmény: bkvadam (19)
bkvadam Creative Commons License 2005.05.17 0 0 19
Ha bármelyik ellenőr olvasná ezt az oldalt, azt ajánlom, próbálja ki a következőt a bliccelő, pimasz utasokkal szemben: nem rég utaztam a 14-es villamoson. Ellenőr szállt fel mindenkinek volt jegye, stb., kivéve egy magányosan ücsörgő néma takonynak. Az ellenőr tőle is kérte a jegyeket, bérleteket, de ő csak ült némán. Az ellenőr megpróbált mindent, ő csak ült és hallgatott. Az ellenőr ezt megunta, odament a vezetőhöz, bekopogott és szépen megkérte, hogy álljon meg. A villamos max. sebességről lelassított és a semmi közepén megállt, majd kinyitotta az ajtókat. Az ellenőr karba font kézzel azt mondta az utasoknak: „Ennek a néma gyereknek nincs bérlete, úgyhogy kénytelenek voltunk megállni, tessék leszállni.” A hülye takonynak rögtön megjött a szava, amikor a többi utas (kb. 30-an) Nekiálltak, hogy meglincselik. Az egyik utas lelökte a villamosról, majd záródtak az ajtók és a villamos 1-1 km-re két megálló között otthagyta a gyereket. És AZ ELLENŐR NEM TETT SEMMIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hun Worx Creative Commons License 2004.10.13 0 0 18
http://index.hu/politika/belfold/budapest/kozlado1013/

csatlakozom.
míg élek bliccelni fogok és mindenkit erre buzdítok, hogy ha ez a törvény el lesz fogadva.
Csőrösi Koma Creative Commons License 2003.03.29 0 0 17
Van valami elképzelése arról a BKV-nak, hogy mikor fogja végre megszüntetni a népi demokrácia dicső korszakának mindennapi reklámozását a NÉPSTADION elnevezés megváltoztatásával? Több autóbusz és trolibusz hordozza körbe a városban ezt az elnevezést, hirdetve a kommunista korszak dicsőségét, illetve naponta százezreknek nyomatja a metro a fejébe a fejébe: a népstadion következik. Hol élnek? Az már nem következik, az elmúlt. lehet hogy a BKV berkeiben még sok régi káder bújik meg, de jobb lenne, ha tudomásul vennék, hogy azoknak az időknek vége.
Peto Creative Commons License 2002.06.15 0 0 16
Kedves Izé!
Igazán nem a vita kedvéért, de pontosítalak. Én a topic-indító konkrét megjegyzéseire reagáltam. Ha megnézed, abban szerepel, hogy zsebében volt a bérlet, tehát tetszése szerint szállhat le-fel. Amúgy az általam javasoltak nem okoznak többlet-átszállást az ő utazási szokásához képest. Azt pedig egy szóval sem említette, hogy a Deák téren dolga lett volna, csupán ott szállt át. Ha időre megyek valahová, ráadásul az említettek szerint igen fontos ügyben, akkor a lehető legrövidebb utat igyekszem kiválasztani, ebbe pedig nem fér bele, hogy az Astoria helyett a Deák téren szállok át, mert abban eleve benne van a többletidő. Ezt remélem, Te sem vitatod.
Az egy más kérdés, hogy ha 4 perccel előbb ért volna a Körtérre, akkor esetleg nem 23, hanem 27 percet várakozik, de lehet, hogy megcsípte volna még az előző buszt. Ha pedig a Kosztolányira megy, akkor valószínűleg eléri azt a buszt, amit a hosszú "lyukba" üresen zavartak el a Körtérről. Nos, ezek találgatások. Annyit tudok, amit mások írtak itt le: azaz múlt hétfőn reggel a főváros minden bevezető útján meghalt a forgalom. Azt is tudom, hogy a buszokon nincs botkormány, ezért kénytelenek tökölni a dugóban, de ezt nem a BKV-n kéne számonkérni.
Üdvözlettel PJ

Előzmény: IZé (15)
IZé Creative Commons License 2002.06.15 0 0 15
Kedves Peto!

Abban igazad van, hogy az adott útvonalon célszerűbb módon is lehet közlekedni. Pl akinek bérlete van, és amúgy sem szeret ülve utazni, az rövidítheti az utazási időt plusz átszállásokkal (pl. Kosztolányi-Sasadi). Akinek meg nincs, az a Nagy Lajosról a 3-es villamossal a Bosnyák felé menjen, és akkor 106-Ft-tal olcsóbban megy a Körtérre (a mocskos bliccelőket most hagyjuk).
De!
Ha valakinek az a dilije, hogy a Deákon akar átszállni, (azt is írta, hogy volt ott dolga), akkor mehet arra is. Ez szokás szerint 90 perces út. De most 122 lett, és ez bántja a topikindítót. A BKV.HU adatai szerint egyébként 90 perc alatti idő jön ki, úgy hogy mindenhol max. várakozással számolok.
Talán kár volt felsorolnia az egész útvonalát, mert abban csak a szokásos tűrés szerinti plusz van, kivéve a 40-es buszt. Az azért abnormális dolog, amit itt Jonnie Goodboy Tyler leírt. Bár biztos van valami magyarázata, hogy akkor éppen milyen forgalmi akadály miatt történt mindez.

Előzmény: Peto (14)
Peto Creative Commons License 2002.06.14 0 0 14
Megjegyzés a topic-indító leírásához.
Sokszor mentem már Budaörsre, de őszintén szólva még sosem jutott eszembe, hogy a 2. metró és a Körtér között a villamost vegyem igénybe. Ennél sokkal jobb megoldások vannak: pl. metróval a Déliig, onnan 139 gyors, Sasadi úttól 40, 40 gyors, vagy a metróról Blahánál, ill. Astoriánál átszállni a Sasad-buszra Sasadi útig, tovább a 40-esek, vagy 7, 7gyors, de nem ám a körtérig, hanem a Kosztolányiig, ahol jöhet a 40 gyors, de akár az 53-as, 72-es, 153 gyors, amikről Sasadi útnál esetleg a fekete 40-est érem el előbb.
Ám ha mégis a villamost választod, vajon miért mész el a metróval a Deák térig, és onnan visszafelé a villamossal, amikor ezt az Astoriánál sokkal hamarabb megtehetnéd (ez legalább 4 perc előny!)? Lehet, hogy mégis magadat kéne okolnod a késésért?
PJ
Előzmény: Jonnie Goodboy Tyler (-)
divatlila Creative Commons License 2002.06.14 0 0 13
Ja,ez jól hangzik,sőt...tanultam is róla."Potyautas-magatartás".Tanítják közgázon.De ez egy marhaság.
És az is marhaság,mikor "érvényesen" utazom,és a kaller mondvacsinált indokkal (vmi bérlethamisítási maffia gócpontját vélte bennem felfedezni) le akar akasztani rólam 5 eFt-ot.Ez persze nem tartozik a témához,kicsit elkalandoztam.De a véleményem továbbra is tömör: ez hülyeség.Boccs...
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.14 0 0 12
Tudod mit fizettél meg a "qrva drága" benzinnel...
Ha ez nem tetszik, akor járjál csak autóval, és ne szállj fel tömegközlekedési járműre. Az tiszta sor. Ha nem fizetsz érte és úgy utazol rajta, akkor lopsz. Ennyi. Avagy a benzinért sem fizetsz időnként, mondván azért te már megfizettél?
Előzmény: murray (10)
NZA Creative Commons License 2002.06.14 0 0 11
" én úgy vagyok vele hogy azért nem veszek vagy 10 éve bérletet mert mivel ilyen qrva drága a benzin (néha autózom)én ezt eccer kifizetem már a tetű államnak kapják be!"
Ismet egy olyan ember, aki lopik, es meg buszke is ra... Ne aggodj, ezen a topicon jo sok tarsra lelsz majd.
(csak bagojj-t tudom idezni: milyen erzes az, amikor nalad sokkal rosszabb helyzetben levok fizetik a te utazasodat? Kocsid van, eszerint nem lehetsz tulzottan raszorulo...)
Mellesleg abbol a penzbol, amit te benzin utjan befizetsz az allamnak vajmi keveset (gyakorlatilag semmit) nem kap vissza a BKV.
Előzmény: murray (10)
murray Creative Commons License 2002.06.14 0 0 10
én úgy vagyok vele hogy azért nem veszek vagy 10 éve bérletet mert mivel ilyen qrva drága a benzin (néha autózom)én ezt eccer kifizetem már a tetű államnak kapják be!
ellenörök: jó fél éve vasárnap este megyek a moszkva térre figyelek felszáll a mamutnál egy szerelmespár -részemről analyzing completed or passed- erre a párocska szétválik a átváltoznak ellenörré és a csaj odajön a szokásos szöveggel...úgy kiakadtam hogy mondtam neki hogy ez egy abszolút óriási ötlet mosolygot odaadtam neki a kezeletlen jegyem széttépte és csáó!
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.14 0 0 9
Márpedig ez így van. Ha Te nem fizetsz azért a szolgáltatásért, amit igénybe veszel, akkor más fizeti meg helyetted, mégpedig a magasab jegy-/bérletárakkal. Szóval inkább én adhatnék egy számlaszámot. Az életviteledről pedig mesélhetnél bővebben, mert előfordulhat, hogy azt is én fizetem már most is bizonyos TB által finanszírozott egészségügyi ellátásokban.
Előzmény: divatlila (7)
Magic88 Creative Commons License 2002.06.14 0 0 8
Hány ilyen topicot fogtok még nyitni? Mielőtt megnyitnád, javaslom, írd be a keresőbe, hogy BKV és találsz vagy 40 hasonlót, de itt a "legnépszerűbb".

bagojjhoz még annyit tennék hozzá, hogy a 49-es villamos csúcsidőn kívül ritkábban jár, mint a 47-es, az nem derült ki, hogy mikor volt ez az eset.

Előzmény: Jonnie Goodboy Tyler (-)
divatlila Creative Commons License 2002.06.13 0 0 7
Helyettem te sajnos még soha nem fizettél,de bepótolhatod,ha akarod...kéred a számlaszámom?Támogathatnád az utazásaimat,meg egyúttal az életvitelemet is.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 6
Bizonyos szempontokból érintett vagyok. Pl. én (is) fizetek azok helyett is, akik lógnak (pl. Te).
Előzmény: divatlila (5)
divatlila Creative Commons License 2002.06.12 0 0 5
Gondoltam rá én is,de a Stranyóczky László név + valami kajászóremetei cím szerintem nagyon gyanakvóvá tenné őket...azt hinnék,csak kamuztam.Jól sejtem,te nagyon érintett vagy a témában?
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 4
Szerintem tegyél panaszta a BKV-nál névvel és címmel, hogy tegyék vissza a régivágású ellenőröket, mert így még lebuksz a végén. De egyszerűbb megoldás, hogy ha nem fizetsz, akkor inkább gyalog jársz.
Előzmény: divatlila (1)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3
Nem, egyáltalán nem.
Előzmény: lolka_bolka (2)
lolka_bolka Creative Commons License 2002.06.10 0 0 2
bagojj: te ugye kocsival jarsz ugy altalaban ?

Lolka

Előzmény: Törölt nick (0)
divatlila Creative Commons License 2002.06.10 0 0 1
Én is utálom a BKV-t,de igazából csak az ellenőrök miatt.Pl. a köv. eset miatt:
Ültem a Gellért-téren,szép napos idő volt.Vártam a 49-esre.Meg is érkezett hamarosan,de arra gondoltam,megvárom a következőt.A végén kiderült,jól tettem,mert leszállt a 49-esről egy jóalakú, fiatal szőke csaj,mint kiderült ellenőr.Leült mellém,és ő is várta a következőt.Divalila barátunk meg rohadtul csodálkozott,mert eddig a bajuszos,vonatkaller-forma ellenőrökhöz szokott.
Ez az élmény után kénytelen vagyok átértékelni bizonyos régi beidegződéseket...már mindenki gyanús nekem.
Visszatérve az előző esetre,nem tudtam,hogy mi legyen....reméltem,hogy a csaj nem a köv. 49-esre szándékozik felszállni,mert jegy híján kellemetlen meglepetés ért volna.Szerencsém volt,elment a 19-essel.
Persze addig nincs gond,amíg megvannak még a régi jó buta ellenőrök...pl:Angyalföld,30-as busz.Felszállt két "hagyományos" kaller (bajuszos,szakadt),jegyeket kértek...rövid kutatás után találtam a zsebemben egy régen,(metrón!) érvényesített vonaljegyet...elfogadták.Hát igen.
Ja,hogy alkalmazkodjak a topikhoz...
Bérlet típusa: "szabadjegy"
Bérlet ára: 0
Sérelmek:túl sok az ellenőr
Előzmény: Jonnie Goodboy Tyler (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 0
A teljesség igénye nélkül:
-A cégnek kormányrendeletben foglalt kötelessége a környéki bérlet 80%-nak térítése.
-Ma reggel az összes bekötő úton dugó volt befelé. A BKV sokkal több buszt nem tud kiadni, ezért a követési idő megnő. Ilyenkor el-el szoktak küldeni buszokat, hogy máshol ne várjanak még többet. Átszervezik, ahogy tudják, ezért van az, hogy elmegy egy busz.
-A Deákon vannak kijelzők, melyek mutatják, hogy mikor indul a villamos.
-A sofőrök köcsögségére pedig van ügyfélszolgálat, külön telefonszám a panaszokra. Tettem már panaszt ott (üzenetrögzítős, hogy éjjel-nappal hívható legyen), és másnap felhívtak, hogy pontosítsuk az eseményt. Ha nem szólsz nekik, akkor nem fognak tudni róla, hogy egyik-másik járművezető taplón viselkedik.
-Arról meg nem a BKV tehet, hogy a város másik végén laksz.
Jonnie Goodboy Tyler Creative Commons License 2002.06.10 0 0 topiknyitó
Miért pont ma? Miért pont most? Miért pont így? Mert úgysem tudnék máshová fordulni panaszért. Annyira útálom a BKV-t metróstul, buszostul, villamosostul, trolistul, hogy már el sem tudom mondani. Ez részint azért van, mert eddig csak olyan helyen dolgoztam ami a város másik végén van, részint azért mert eddigi viszonylag rövid 25 évem alatt kiborító dolgokon mentem végig, mind éjszakai, mind nappali, mind felszini, mind felszín alatti közlekedés közben, hogy az regénybeillő lenne! Nézzük a mai napot, csak hogy jó legyen a kedvetek;

Alaphelyzet;

Útvonal: Nagy Lajos király útja - Örs Vezér tere - Deák tér (volt dolgom) - Móricz - Budaörs

Felhasznált BKV járatok:
3-as villamos, 2-es metró, 49-es villamos, 40-es busz.

Bérlet típusa:
Kombinált Budapest környéki - 40-es buszra jó

Bérlet ára:
7020 HUF (természetesen nem fizeti a cég!)

Menetrend szerinti max várakozási idő:
3-as villamos: 4-5 perc
2-es metró: 2-3 perc
49-es villamos: 5-7 perc
40-es busz: 7-8 perc

Tényleges várakozási idő ma (02.06.10)
3-as villamos: 7 perc
2-es metró: 5 perc
49-es villamos: 9 perc
40-es busz: 23 perc (hozzá teszem nem ez volt a leghosszabb várakozási idő)

Időpontok:
Indulás: 06:15
Tervezett út idő: 90 perc (átlagos várakozási időket számításba véve)
Valós útidő: 122 perc
Tervezett várakozási idő: (max) 23 perc (ez hozzá van számolva a 90 perchez)
Valós várakozási idő: 44 perc

Sérelmek:
A fenti számokhoz még adjuk hozzá a következőt;
3-as villamos, 2-es metró várakozási idő hosszabbodás teljességgel elfogadható, minden szempontból ezzel tulajdon képpen nincs is gondom, illetve a menetidejük is teljesen átlagos volt.
49-es villamos mizéria:
Deák tér, áll bennt két villamos: 47, 49
A 47-es elmegy felszállok a 49-esre, mert logikus módon úgy gondolom, hogy ez fog hamarabb indulni, ha már elment elöttem a másik, és tök mindegy, hogy melyikre szállok. Bejön egy másik 47-es, a vezető átfut a másik oldalra, és kb a beérkezéstől számított 2. percben csukódik az ajtó, és a 49-es villamos utasainak a megdöbbenésére elindul. Ezután még 4 percet vártunk hogy elinduljon. Menetidő; Mivel a 49 villamos általában is úgy megy mint egy kiöregedett lajhár, ezért ezt fel sem hozom.
40-es busz. Nos ez egy kicsit hosszabb lesz;
Ugyi itten Bpesten zuhog az eső. Végül is van esernyőm, úgyhogy nem számít, de volt olyan srác a buszmegállóban akinek nem volt... Hát ennyi. A Móriczon a buszmegállóban mindenki láthatta, hogy egy p40-es busz a leszállóhely közelében ácsorog. Mikor már vagy öt perce nem mozdult, akkor tüzetesebben szemügyre veszem, hátha nincs benne vezető, de nagyot tévedek, mert bennt a vezetőfülkében dohányzik. Eltellik 10 perc a tömeg nő (Reggel 8-10 ig rengeteg 60 és miskolc közötti öreg van!), már két csuklós busz mennyiségű ember áll a megállóban, mikor nagy sebesen befut két p40-es busz. 3 percet tökölnek a megállóban majd elindulnak. Az egyik elhalad a döbbent tömeg elött. A másik megáll, és az emberek felszállnak. Szardinia szindróma. Nem merek szinkronban lélegezni a mellettem állókkal, mert kiesnénk az ablakon. Mikor elindulna a busz, egy apuka feltuszmákolja a kislányát a buszra. Az ajtó becsukódik az apa lennt marad a lánya meg fennt. Az apa 10mp múlva ordítva lohol a busz után, mindenféle kedves kivégzési eszközöket sorolva, a buszvezető megölésére. Az utasok nagy nehezen közlik a soförrel hogy tán meg kéne állni. Egy nő leszáll a gyerekkel. Ajtó szó nélkül becsukódik, és a megdöbbent nő a gyerekkel együtt az utcán marad. Az utat figyelve próbálom eldönteni mi okozhatott 23 perc késést, mert ugyan rengeteg kocsi van, viszont dugó nincs. Legalábbis akkor még/már nem volt. Aztán gyorsan rájövök, hogy mi a probléma; a sofőrünk erősen piros lámpa fixált. Kiborító. Nem csak én veszem észre, hanem a többi utas is morog. Ha csak teheti megáll, sőtt lassít hogy piros legyen a lámpa. Végül is jó szórakozás, és ő elfér, neki nem kényelmetlen. Hihetetlen sebességgel (max 30km/h-val) száguldunk végig az M7/M1 bekötő szakaszán, majd rákanyarodunk a Budaörsi útra, ahol egy kicsit lassít (max 20km/h) Mögötte az autók dudálnak rá, de valószinűleg ez szórakoztatja, hiszen a szembesáv foglalt, és nem nagyon lehet előzni. Így megy ez végig.

Anyagi tekintetben a következő problémáim vannak:
7020 HUF a bérlet.
Mivel ma késtem, és a cégem rajtam keresztül nem tudta időre megcsinálni a vállalását (pl. hogy 8 órától biztosít embert.) ezért a ködbér 10%-át én fogom fizetni ez 5-10000 HUF.
A BKV-ért én ebben a hónapban eddig legjobb esetben 12020 HUF-ot fizettem.

Csodálkozik valaki azon hogy elindítottam ezt a topicon??

Jonnie

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!