Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2005.05.01 0 0 56

Ez a pakolasi ipar diadaa .Ahogy nyugaton ravettek annak idejen a gazdasagot mindent tobbszorosen bepakolni...

Ternmeszetesen szukseg van a higienikus tarolasra ,de ha megfigyeled a csomagolas legnagyobb resze mar nem a celt szolgalja ...

Előzmény: szanzaveronika (54)
Mumu Creative Commons License 2005.05.01 0 0 55

Az uj 10 orszag felvetelevel de meg jon a masik ketto ,lehetetlene vallnak egyes olyan elelmiszeripari es elelmiszeregeszsegugyi elkepzelesek amelyek nem a mi kulturankhoz tartoznak .En is szamitok ra hogy ezt szepen  legalabb is egy ideig elszabotalhatjuk .

A juhaszokat eszem agaban sincs lenezni de azert nem hiszem hogy adminisztralni fognak es hajlani fognak anyakonyvezetesre..

Előzmény: Törölt nick (53)
szanzaveronika Creative Commons License 2005.05.01 0 0 54

Hát, én nem szoktam utcán szemetelni. Soha. Max, ha nem veszem észre, hogy elejtek valamit. És az ismerőseim nagy része is így van ezzel, annyira nagy része, hogy meglepődök, ha valakit közülük mégis szemetelni látok. De a szüleimen kívül csak ilyen volt. :))) (A szüleim cigiznek/cigiztek, és valóban eldobálják/eldobálták a csikkeket, emiatt voltak is vitáink, de nem sikerült meggyőznöm őket arról, hogy nem kéne.)

Ellenben, ami engem nagyon nyomaszt: nagyon sok szemetünk van. Állandóan csak telnek a szemeteseink, mindig nagyon hamar megtelnek a lenti kukák is - és nem tudom, hogy hogyan lehetne kisebb szemétképzéssel élni...

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.01 0 0 53
Nem reális. A magyar ember életéhez hozzátartozik a disznóvágás. Az, hogy minden gazda be fogja szolgáltatni a disznaját a vágóhídnak, teljesen irreális elképzelés. Erre valamiféle más megoldást kellene találni, mert az EU-s szabályokat itt nem lehet majd érvényesíteni.
Bár amennyire ismerem a magyar hatóságok precízségét, a házi disznóvágás szerencsére még sokáig megmaradhat kishazánkban. Ez esetben előny a hiányos adminisztráció :)

A juhászokat meg ne becsüljük le, nem majomemberek ők sem.
Előzmény: Mumu (52)
Mumu Creative Commons License 2005.04.30 0 0 52

Miutan alszik a tema , talan maskep kozelitsuk meg :

Hogyan szokja meg a magyar az EU eloirasait ,hogyan fogja azt betartani ,erdemes-e es egyatalan lehetseges -e meg ilyen rovid ido utan .

Peldaul : az EU eloirasa szerint nem lehetne otthon nem steril kornyezetbe disznot vagni , kolbaszt kesziteni .Be kellene a disznot szallitani a vagohidra. Realis ez ?

Minden kis birkat anyakonyvezni kellene ,allapotarol jelen etest irni ,csak ilyen iras alapjan lenne szabad majd levagni  es ertekesitesenel catolni kellene az anyakonyvet .

Realis-e  az hogy a legtobszor igen vekony ismeretekkel rendelkezo pasztor anyakonyvet vezet vagy vezetett mind a kb.200 baranyarol ,juharol ?

Mumu Creative Commons License 2005.04.21 0 0 51

Arvizek,arviz veszely.Ugyanazokat kell vedeni mint annyi eve:olyanokat akik tudatosan az arteruletre epitettek ott elnek es remenykednek most nem eri oket kar.De eri, vedeni kell magasabban a gatat,kitelepiteni stb.

Lepjen fel az allam ezzek ellen meg olyan idoben mikor nincs arvizveszely es bontsa le egyaltalan az ismert veszelyeztetett teruletekrol az epitmenyeket ?

Mumu Creative Commons License 2005.03.14 0 0 50

Nekem is problemam van az ugynevezett Selbstverstandligkeit--al(a magatolerthetoseggel) amivel szinte osztonosen valasztjak nyugaton a kozosseg szamara jobb alternativat egy egy konkret gesztus,elhatarozas,szervezesi elv megfogalmazasa soran.

De ez egy hosszu folyamat es mindenkepen a fiatal generacional (amely halistenek fogekony a kornyezetvedelemre,peldaul) lehet kezdeni.Elso sorban a lenyeg hogy felmerjek a kozoseg ertekenek fontosagat,ezzen belul a kozos utak ,szolgaltatasok,kornyezet erteket es hogy ezzel szemben erezenek mint resztvevok feleloseget.

Kozvelemenyre van szukseg-ismetlem mint egy imamalom-a kozvelemenyt bar mennyire nagyzolasnak is tunnik mi is ,itt is icipici meretben befolyasolhatjuk.a jol tudom  kb.48000-en olvasak a forumot(nem azzok akik irnak is) es egy ressze termeszetesen erdeklodik mar csak a kulonleges szabalyai miatt is,egy zart vitaklubban irodtak irant...

Előzmény: e_dora (49)
e_dora Creative Commons License 2005.03.14 0 0 49

hiányzik a kultúra, a nevelés..

olyan dolog, hogy eldobom-e a szemetet, nem genetikusan van belémprogramozva, hanem belenövök. ez megy, és amíg ez megy, ez fog menni :) persze, a csavar az egészben, hogy amíg ilyen szoció dologról van szó, közben valójában az egyes ember a felelős, mert a szemetet nem a társadalom dobja el, hanem konkrétan XY. de azért súlyos gazdasági és ezzel kapcsolatos egészségügyi háttere is van mindennek, egy ország mentális, kulturáltsági, lelkiállapota - ami itt éppen siralmas. ugyanakkor amíg egyes rétegekenk a pszichoszociális fejlődés és problémamegoldás eszköze egyedül a legolcsóbb tesco-gazdaságos szilvapálinka, addig nem nagyon van kire bízni a polgári kultúra és erkölcs ilyen finomságainak a jövő nemzedékébe való oltását. a környezetszennyezés meg nyilván olcsóbb, mint a védelem, most, rövidtávon; és a mai világban az emberek többségének ennél több nem számít. majd meg fog ez változni, szép lassan, évtizedek alatt. remélhetőleg.

Előzmény: Mumu (5)
Mumu Creative Commons License 2005.02.16 0 0 48

En ius ugy vagyok vlee csak ilyenkor meggyanusitommagam hogy ez nem mas mint a generacios nezetkulonbseg.

Lehet viszont hogy ezzek (akar ma 30 evesek is) kulcs gyerekek voltak (otthon iskola utan a kulcs a kuszob alltt volt az wbddel varo mamam helyett,o dolgozott) igy a fiatalok egymast szocializaltak.A fiatalok kozott a durvabb beszed es foleg a cinikusag .."kiraly".

Előzmény: Boszorka (47)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.15 0 0 47
Attól, hogy valakinek a környezete vulgáris még nem kell azzá lenni. Mikor én 18 évesen elkerültem egy fatelepre dolgozni, a kocsisok a főnökömhöz jártak be káromkodni tanulni. A maga nemében egyedűlálló volt, azóta se hallottam senkit olyan szép cirkalmasan káromkodni. Na de ez nem jelentette azt, hogy én is úgy kezdtem volna beszélni. Manapság mikor fiatalokat hallgatok néha villamoson vag y valahol beszélgetni csak ámulok. Gondolom otthon is ezt hallják, vagy az első alkalommal senki nem verte őket szájon ha úgy beszéltek.:-(
Előzmény: tEKErcs (41)
rali Creative Commons License 2005.02.15 0 0 46
Mumuska, nagyon nagy bajok vannak a hulladék, a szemét kezelésével is.
ZsuR Creative Commons License 2005.02.15 0 0 45
"Mumu-t nagykepuen idezem (mert tetszik a hasonlat):Aki a levesben fo nem izlelheti meg a leves izet...nagy hosszu evek bolcsesege...-:)"

En is meglepodtem azon, mennyi mogorva arcot latok. . .
Előzmény: KanOne (35)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.14 0 0 44
hát csak örültem volna hogy egy "kolléga" bekerült a levesbe :-)
Előzmény: nextdoor (42)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.14 0 0 43
"Megleptél,azzal hogy az egyházi gimiben is csúnyán beszélnek már a gyerekek.Én egyet ismerek ott még nem."
Szerintem csak nem tudsz róla.
Előzmény: Törölt nick (31)
nextdoor Creative Commons License 2005.02.14 0 0 42
valamit félreolvastál. Ő pont nem egy vulgáris. Csak azért írtam a foglalkozását, mert miskolcról költözött fel, azt meg azért írtam, mert vki azt írta, Miskolc remek, én meg erre írtam, hogy de nincs munka, stb.:))))))).
Előzmény: tEKErcs (41)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.14 0 0 41
hát bizony az ilyen körökben ki ki csúszik egy halom trágárság... :-)
amilyen az ügyfél olyan a szolgáltató :-)
Előzmény: nextdoor (40)
nextdoor Creative Commons License 2005.02.14 0 0 40
Az ismerősöm nyomdaipari szakember. Kiadványszerkesztésben- tervezésben, képfeldolgozásban, nyomdai előkészítésben jártas.
Előzmény: KanOne (39)
KanOne Creative Commons License 2005.02.13 0 0 39
Vulgaritással itt is lehet találkozni, de bizonyos helyeken jóval nagyobb gyakorisággal.
Ezeket a helyeket nem látogatom (nemcsak ezért).

Mi az ismerősöd foglalkozása ?

(a Pestre költözést nekem is ajánlották ... de én itt abszolút jól érzem magam ... lehet, hogy Pesten is ellennék ? :)
Előzmény: nextdoor (37)
nextdoor Creative Commons License 2005.02.13 0 0 38
ezen kicsit gondolkodnom kell...
Előzmény: Mumu (34)
nextdoor Creative Commons License 2005.02.13 0 0 37

Miskolci ismerősöm van. Felköltözött Pestre, mert ott nincs munka.

Engem ideköt minden, nem tehetem meg, hogy máshová költözzem.

Én a saját érzéseimet tolmácsoltam, de nem mondtam, hogy kizárólag vulgaritással, és durvasággal találkozom, sőt nem találkozom ezzel olyan sűrűn, hogy személyemben zavarna. Azt viszont mondom, hogy sokan vannak, akik durvák és vulgárisak (nem mondtam, hogy hol és merre, nem elemezgettem a területi szóródást sem), és annak általam elképzelt okait mondtam volt...

Előzmény: KanOne (35)
KanOne Creative Commons License 2005.02.13 0 0 36
Gondolom nem baj, ha én nem értek egyet ...
:)
KanOne Creative Commons License 2005.02.13 0 0 35
"Úgy gondolom, Mo-n haragszanak az emberek, tele vannak gyűlölettel, csalódottsággal, elégedetlenséggel - ez tükröződik a viselkedésben is."

Én egy másik országban élek ezek szerint, mivel rengeteg mosolygós, szeretteivel bunkofonozó (bocsánat, én is szoktam), kéz a kézben sétáló embert látok.
Azt hiszem ez nagyban hozzáállás kérdése is.
A korsó félig tele vagy félig üres ?
Ha valaki érzékeny típus, a napját elronthatja, ha reggel egy kulturálatlan beszólás üti meg a fülét.
Azt hiszem, nagyon fontos, hol él az ember, milyen környezetben.
A nagyvárosok ilyen szempontból lelketlenebbek, az emberek idegesebbek, azt is szokták mondani : "pörgősebb" az élet.
Egy felpörgetett ritmusban pedig óhatatlanul türelmetlenebbek az emberek.

"Mégis, az én gyerekem és a barátai (tényleg a barátai??) egymással kizárólag nyeglén, vulgárisan kommunikálnak, sőt a gimnáziumban is (ami egyébként egyházi gimi...)"

Na hidd azt, hogy minden fiatal nyegle. A munkatársam gyerekei tök normálisak. Mindenféle tapasztalat létezik, ki ilyen, ki olyan.

"Azt gondolom, ez egy üzenet: boldogtalan, egymást nem szerető emberek élnek egymás mellett, telis-tele feszültséggel"

Könnyen lehet, hogy nem bírjátok a nagyvárosi életet, sokan vannak ezzel így.
A feszültség elől kertvárosba vagy vidékre, kisebb helyre mennek lakni.
... és ott megtalálják a számításukat !

Azt hiszem felesleges a társadalom betegségéről beszélni ... a lakóhelyedéről inkább lehet.

Gyere Miskolcra, itt nyugalom van.
:)
Előzmény: nextdoor (30)
Mumu Creative Commons License 2005.02.13 0 0 34
En is egyettertek Veled.Ez a diagnozis es mi a kezeles ?
Előzmény: nextdoor (30)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.13 0 0 33
egyetértünk:))
Előzmény: nextdoor (32)
nextdoor Creative Commons License 2005.02.13 0 0 32

Nem írtam, hogy diplomafüggő lenne a beszéd milyensége. Csak érzékeltetni akartam, ami mára frázis: otthon nem ezt hallja, nem ezt látja stb.

Csak példaként hoztam a gyereket, aki egyébként a zsidó hitközség gimnáziumába jár, és a gimivel szerintem más problémák is vannak - én azt gondolom, a gyereke viselkedése is egyfajta reakció.

Irodalmi kiadókban évek óta közreműködő szerkesztőként, enem is meglep ami vulgaritás tapasztalható, erre is azt mondom, ez is egyfajta kifejezésmód, és véleményem szerint igen komoly kiváltó okai vannak...vélhetően mindenkinél más... 

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.13 0 0 31

Megleptél,azzal hogy az egyházi gimiben is csúnyán beszélnek már a gyerekek.Én egyet ismerek ott még nem.

Ronda durva beszéd pedig szerintem nem diploma függő.Az én szüleim egyszerű emberek,de ronda beszéddel főiskolásként találkoztam.A legrondább legocsmányabb szavakkal pedig a férjem és családja ill ismerősei révén,akikre az volt a jell. hogy tipikus 3.generációs értelmiségiek ún. jó családból valók.

A legrondább szavakat életemben pedig olyan embertől hallottam akinek rengeteg publikációja és jó pár könyve jelent meg.

Szerintem ez  belső igény.Mondhatnám olyan mint a tisztaság iránti igény.

Előzmény: nextdoor (30)
nextdoor Creative Commons License 2005.02.13 0 0 30

Azt gondolom, hogy a beszéd cizelláltsága, a gazdag szókincs, a finom modor, a kultúrált kommunikáció kellékeinek megléte vagy hiánya éppoly látlelet az adott társadalomról, mint mondjuk a környezet tisztasága vagy elhanyagoltsága.

Én emocionális beállítottságú nőként, úgy gondolom, hogy abban a társadalomban, ahol véálemények, gondolatok avagy a hétköznapi személyközi kapcsolatok gyakorlása során durvaság, mocskosság, tiszteletlenség tapasztalható, az azért van, mert a társadalom beteg. A durvaság, az erőszak indulatok közvetítése.

Úgy gondolom, Mo-n haragszanak az emberek, tele vannak gyűlölettel, csalódottsággal, elégedetlenséggel - ez tükröződik a viselkedésben is.

Az én gyerekem 16 éves lesz. Értelmiségi család vagyunk, sokat utaztunk, sokat dolgozunk, kapcsolataink kiegyensúlyozottak, békességre törekszünk. Mégis, az én gyerekem és a barátai (tényleg a barátai??) egymással kizárólag nyeglén, vulgárisan kommunikálnak, sőt a gimnáziumban is (ami egyébként egyházi gimi...)

Azt gondolom, ez egy üzenet: boldogtalan, egymást nem szerető emberek élnek egymás mellett, telis-tele feszültséggel

Előzmény: Mumu (29)
Mumu Creative Commons License 2005.02.07 0 0 29

Szerintetek az ember,a magyar,kornyezetebe tartozik-e a szenyes,mocskos,szoaradat ?

Ertem  ez alatt a vulgaritast de ertem ez alatt a masok aposztrofalasat is ?

Mennyibe tipikus ez rank vagy cak azrra a korra amiben elunk,barhol,ha igy lenne mi az oka ?

Mumu Creative Commons License 2005.02.07 0 0 28

...es ehhez meg nem is kell semmi fele vallasi ismeret csak a kornyezet szeretette.

Előzmény: Imen (27)
Imen Creative Commons License 2005.02.06 0 0 27

Kedves Mumu

 

Az iszlámnak egy arca van. Az tény, hogy sokan próbálják ezt eltakarni, és szintén sokan bepiszkolni. Örülök neki, hogy Ikaljan is bekapcsolódott a beszélgetésekbe, mert neki jóval nagyobb a tárgyi tudása az enyémnél.

 

Egyébként, egy trükk, amivel minden kiránduló élhet. Hazafelé két zacsi. Az egyik egy kisebb, ebbe  a kezét dugja, a másikba pedig a szemetet szedi. Odafelé élvezheti amit az erdő ad neki, visszafelé élvezheti, hogy ő is adhat valamit az erdőnek:-)

Előzmény: Mumu (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!