Keresés

Részletes keresés

Pinyo Creative Commons License 7 órája 0 0 232769

Közben kiderült, hogy erre a fajta sérülésre nem ajánlott. Szóval sztornó.

Előzmény: Pinyo (232765)
mtb Creative Commons License 9 órája 0 0 232768

Egy jó minőségű akku meglepően sokáig bírhatja, persze azokat nem feltétlenül az olcsó kínai termékekbe teszik:) Az elmúlt 2 hétben a 2009-ben újonnan vásárolt Forerunner 310XT-t használtam. 16 éves termék, eredeti akkuval, 5-6 év aktív használattal. Voltak évek, amikor be se kapcsoltam, többször teljesen lemerült. A két hétben talán egyszer töltöttem, az akku nagyon jól teljesített. Persze az ANT+ feltöltés már kissé macerás a mai világban. A GPS pontosság se olyan még, mint a mai Multiband megoldásoknál, erdőben elég pontatlan, de normál városi használat esetén elfogadható. Szerintem ilyen minőségű akkut már a jelenlegi termékekbe se rak a Garmin, de ne legyen igazam. 

Előzmény: Ati_66 (232767)
Ati_66 Creative Commons License 19 órája 0 0 232767

Közben eszembe jutott. Hogy használok egy akkus Polar G5 GPS egységet, ami 2012-ben vásárolt RS800CX multisport csomag része. Azaz idén már 13 éves, igaz ebben az akku önmagában akkora lehet, mint egy komplett HR modul, de elevileg kibírhatja az akkus HR modul is a 20 évet, ami a kérdéses mennyi lesz akkor az üzemideje ?

Előzmény: Ati_66 (232766)
Ati_66 Creative Commons License 20 órája 0 0 232766

Nincs baj a gomb elemmel, csak jól kell megtervezni és legyártani a modul burkolatát, elem fedelét. 2006-tól használok Polar cserélhető elemes modulokat, egyik sem ázott be. 

Szerintem a Garmin "zöldítette" a gyártást és valami újrahasznosított szemétből kezde gyártani a modulok műanyag elemeit. Ráadásul az a 4 csavaros téglalap eléggé gyenge konstrukció véleményem szerint. Hulladékból soha nem lesz olyan minőségű műanyag termék, mint az új alapanyagból nem is ledz olyam állandó a minősége, és ez is lehetett a beázások oka. 

A Polar közel 20 éves elemes modulja most is használható. Az akkus HR modulokból hány darab fogy el 20 év alatt , mert az akku meghal benne? 😉

Előzmény: mtb (232764)
Pinyo Creative Commons License 22 órája 0 0 232765

Lökéshullám terápiás cuccokat ismertek? Nem ultra-olcsó aliexpresses érdekelne, fiam sprintelgetett és valszeg részlegesen elszakadt hátul a combja.

mtb Creative Commons License 24 órája 0 1 232764

Nekem már egy ideje az a véleményem, hogy a mellkaspánt esetében felesleges erőltetni ezt a gombelemes működést. Volt HRM Run meg HRM Tri pántom, is, nálam 2-2 évet bírtak ki. Már közel egy éve beépített akkus kínai pántokat használok. Jó, tudom, nincsenek futásdinamikai adatok, de nekem már nincs is ezekre szükségem. Nem megy bele a nedvesség, mivel egybe van öntve, normál használat mellett max. havi 1-2 alkalommal kell tölteni. Ez évente 20 töltési ciklus, ami semmi egy akkunak, szóval akár több évig is működhet gond nélkül. Persze hosszútávú tapasztalatom ugyan nincs velük (kettő is van). Nem véletlenül a Garmin is kihozott végre egy ilyen akkus pántot (jó drága), de arra nekem már nincs szükségem. Tudom, hogy egy jó minőségű gombelemmel viszonylag sokáig bírták ezek a jeladók, de ha egy kicsit is sérült a tömítettség, onnantól meg voltak számlálva a napjaik. 

Előzmény: Ati_66 (232762)
Asztrofizikus Creative Commons License 27 órája 0 0 232763

Repül az idő, valóban, de 2021 azért még csak négy éve volt, nem öt :)

Előzmény: amatőr (232754)
Ati_66 Creative Commons License 1 napja 0 0 232762

Úgy néz ki, 5 év után, amiből 3 évben volt futásra rendszeresen használva és évi néhány úszás után búcsúzhatom a Garmin HRM TRI pántomtól. Nyaralásra elvittem, hogy úszásról is legyen pulzus adatom. Sajnos első alkalom után nem mért, reméltem csak lemerült, hiszen már több elem csere után sem ázott be eddig. Ma szedtem szét és így nézett ki az elem és az elem fedél

Az elem alatt a nyáklemezen nem volt rozsda, így tettem bele egy elemet -nem új volt - és müködött. Mire összeraktam, nem csatlakozott. Szétszedtem és a berakáskor 3,03 V feszültségű elem már csak 2.8V-ot tudott. Kerestem egy új elemet, igaz olcsól KIK-ből származó volt már csak itthon. Mérés 3,3V beraktam,  csatlakozott az órához, de azonnal ki is írta alacsony elem fesz. Kivettem, már csak 2,8V-ot mértem. Valami só lerakódás csak lehet a nyák nem látható részén, ami az elemet kinyírja. Veszek dessztillált vizet és megfürdetem a besejét, mert veszíteni valóm nincs. Vagy sikerül kimosni a sót és megjavul, vagy teljesen meghal. Egyébként van egy Pro pántom, de azt az első elem csere óta nem használom. Az elem fedél olyan íves lett amikor összerektam, hogy látni a résen a piros tömítő gyűrűt. Azóta tanakodom mit kezdjek vele, hogy ne ázzon be amikor használat után leöblíteném. Szerintem ez simán a gyengébb anyagminőség következménye, hiszen a piros RUN kék TRI és SWIM pántok ek

évek óta mennek ugyan ilyen kalakítású elem fedéllel. Gondolom új alapanyag beszállítót találtak a műanyag alkatrészekhez, csak lágyabbra sikerült a termék és sok volt a garis beázás,  ezért hozták ki gyorsan a PRO plus pántot, amin már köralakú és bepattintós az elem fedél, mint a Polar H10 modulon, nem pedig a régi 4 csavaros téglalap. Mondjuk, ha kuka lesz a TRI pánt akkor annak az elem fedele,még jobb állapotban van bár úszásra már nem lenne alkakmas azzal sem, de egy óvatos lemosást talán kibírna.

Ati_66 Creative Commons License 1 napja 0 0 232761

Tényleg jó buli volt, bár csak két alkalommal futottam veletek.

Mivel már nem futok, legfeljebb kerékpározni mennék, ha száraz meleg időjárásra terveztek majd valamikor egy közös futást a tó körül.   

Előzmény: O/O (232756)
Tisztul_A_Visztula Creative Commons License 1 napja 0 0 232760

Ez meg mehet a “Pinyo összes egy kis O/O kiemeléssel tarkítva” albumba. ;-)

Előzmény: O/O (222425)
Pinyo Creative Commons License 2 napja 0 0 232759

Rövid értékelés a Pfitzinger 12/70 első hetéről.

Először is, már csak 11x ennyi van hátra :)

Állóképességi hetekkel indultunk, amit nem is bánok, mert rám fér.

Egyelőre nem volt kimondottan nehéz, talán mert a hétfő mindig szünnap és ezen kívül két napon is csak 8 km regeneráló futás volt. Ennek ellenére összejött több, mint 8 óra, és 92 km. Egyelőre még nem érzek fejlődést, de nem is várok ilyet, esetleg csak a harmadik héttől. 

Ami szokatlan, hogy ennyiszer elmegy másfél-két óra a napból, körítéssel még több (lesétálni a hegyről a síkra - a térd így szereti, hazaséta, ha úgy jön ki a vége).

A térdem nem lett rosszabb.

Ezen a héten 95 km lesz az adag. Három hosszú futás lesz, 19, 18 és a hétvégén egy 27km. Lesz még hét közben egy 14km is, benne 6 kilométeres küszöb tempóval, viszont a hétvégi hosszúban cserébe nincs maraton tempós betét. Elég kiegyensúlyozottnak tűnik.

A hosszú futások amúgy rejtetten szintén feladatosak, mert a második felüket gyorsabban kell futni.

A meleg miatt a pulzus és az érzések eltolódnak, ezért összevissza futok, figyelgetek mindent. Tempó, pulzus, Stryd power.

Pinyo Creative Commons License 2 napja 0 0 232758

Épp tegnap maradt a kezemben a piros hátizsákom zipzár húzókája, miután a felső végpontján felfeslett a varrás és semmi sem gátolta a továbbhúzást. Vacak Salomon, már varrtam párszor. De már a szoft kulacsot sem lehet becsúsztatni a zsebeibe, mert valami tapad, mindig szenvedek vele. Utálom.

Előzmény: O/O (232757)
O/O Creative Commons License 2 napja 0 0 232757

Megvagy, itt vagy! :)

23 december

Előzmény: Pinyo (232755)
O/O Creative Commons License 2 napja 0 0 232756

Emlékszem! Jók voltak ezek a topik körök. Felőlem újra mehet bármikor ;) (nekem vasárnap reggel korán a biztos)

Pinyo Creative Commons License 4 napja 0 0 232755

Hú, én egy másikon voltam, de az is jó volt!

amatőr Creative Commons License 4 napja 0 0 232754

Hahó, fiúk, már szinte csak emlék, amikor (veletek) futottam, de épp ma kereken 5 éve volt egy fenomenális Velencei tókerülés, topiktársakkal!

rrroka Creative Commons License 2025.07.23 0 0 232753

átúszni, remélem! :D

Előzmény: Pinyo (232752)
Pinyo Creative Commons License 2025.07.22 0 0 232752

Van itthon tereptriatlon meg duatlon is, rákerestem, de nem túl sok eseményt találtam, évi néhány. Még amikor mtb-ztem, volt Visegrádon ilyen, Dunában kellett úszni, aztán egy kemény pálya a Pilisben. janimaci topiktárs indult rajta anno.

Előzmény: rrroka (232749)
Pinyo Creative Commons License 2025.07.22 0 0 232751

Köszi, úszás nélkül hol van a kihívás? :)

Előzmény: Ati_66 (232750)
Ati_66 Creative Commons License 2025.07.22 0 0 232750

Gratulálok!

Élveztem a beszámolód is.

Szerintem hagyd az úszást és inkább fuss helyette, próbáld ki a duatlont is 😉.

Előzmény: Pinyo (232748)
rrroka Creative Commons License 2025.07.21 0 0 232749

jó beszámoló, köszi! de nem kaptam kedvet triatlonhoz :) az úszáson tök sokat tudsz majd fejlődni.

nincs ennek vmi terep változata h izgalmasabb legyen?

Előzmény: Pinyo (232748)
Pinyo Creative Commons License 2025.07.21 0 0 232748

[2025 - Tata Old Lake Man - rövidtáv]

Triatlon. Tavaly már jártam egyszer triatlon versenyen, bár az kicsit fapados rendezés volt Ábrahámhegyen de mégiscsak élmény volt.

Már nem tudom, miért pont erre a tatai eseményre neveztem.

Valószínűleg a közelség, és a vállalható versenytáv miatt. Az időpont nem ütközött semmivel és júliusban biztos nincs hideg, lényeg, hogy az úszáshoz ne kelljen neoprén, mert nekem olyan nincs.

A hazai triatlon versenyzéshez általában kell licensz, ahhoz pedig sportorvosi, így azt is megcsináltam tavasszal. Amúgy sem árt a mi korunkban egy-egy kivizsgálás évente.

A tatai Öreg-tó mellett volt a versenyközpont, és a depó (ahol a kerékpárokat a rajtszámnak megfelelő rekeszbe rakják a versenyzők, mellette a bringához és futáshoz szükséges cuccokkal).

[Úszás 1500m] (2:38/100m tempó)

https://www.strava.com/activities/15167898414

Triatlon lévén van úszásunk :), ez kicsit hátráltató tényező, ebben eléggé kezdő vagyok. A nyarak közötti időben nem úszom, ezért, hogy ne nulláról induljak, uszodabérletet vettem, és az elmúlt két hónapban tíz alkalommal eljártam "edzeni". Eljutottam oda, hogy a szintidő már nem veszélyeztetett és simán leúsztam ilyen-olyan módon az 1500 métert. Csak hát a sebesség és az élményfaktor, ugye.

A mell az mindig megy, bármilyen hosszan (ez nem igaz, be szoktam görcsölni, talp, lábszár). De a gyorsúszás mumus, nincs meg még hozzá az izomzat és az állóképesség. Az edzések hatására viszont mindkét úszásnemben stabilizálódott a 2:40/100m "laza" sebesség. A gyorsban ezzel a tempóval eljutottam ezer méter folyamatos úszásig, de ez azért még törékeny teljesítmény volt. Arra készültem, hogy mell-gyors keverékben teljesítem a távot.

A rajt a tó túloldalán volt, negyedóra sétára. Délután négy órakor  a levegő 28 fokos, a víz 25 fok. Ennyit mértek a rendezők, és előre mondták, hogy neoprénezni tilos, bár nekem mindegy volt.

Rajt előtt fél órával megettem egy Powerbar hidrogélt, kajálásilag eléggé utálatos ez a késő délutáni rajt. Aztán vártam, üldögéltem, melegíteni nem akartam, minek.

Egy térdig vízbemenős részről indultunk. Direkt hátra álltam, mert kb. úgy számoltam, hogy korcsoport utolsó előttiként jövök ki.

Óra triatlon sport kiválasztás, dudaszó, jobbfelső gomb indít, hajrá!

Durva volt ennyi emberrel együtt indulni. Szabályosan forrt a víz, mintha ezer piranha közé dobtak volna egy húskoloncot. Itt muszáj volt gyorsban úszni, mert mellúszásban ebben az embersűrűségben nagyon rossz érzés megrúgni valakit, és gyorsúszásban keskenyebb is vagyok. Ez visszafele is igaz volt, mert abban a tempósávban, ahol én voltam, elég sok mellúszó volt, szóval én is kaptam a jóból.

Úsztam szépen, dráma nélkül. Amikor ritkán jött egy-egy mini hullám, nyeltem párszor a zöld vízből. A vége az nekem problémás volt. Nem láttam pontosan, hogy mennyi van hátra, hol kell pontosan kijönni, nem láttam rendesen előre, és többször megálltam volna emiatt, amikor is konstatáltam, hogy nem ér le a lábam. Végül 1/3 gyors, 2/3 mell arány jött ki, pár percenként váltogatva, egyszerre maximum egy perc volt gyorsban. 2025-re ennyi nekem egyelőre elég.

Az óra kicsit alulmérte a hosszt a mellúszós betétek miatt; víz alatt tartva a kezet nincs GPS, csak kézmozdulatból saccolás; de a táv megvolt 1500m. A 2:38/km átlag szinte passzolt az uszodai teszttel, illetve ez annál királyabb teljesítmény :), mert a nyílt víz mindig lassabb.

Abszolút 226. helyen jöttem ki (a 273-ból). És a korcsoportban sem lettem utolsó előtti, hanem utolsó előtti előtti :).

[Depó 1] 4:30, ebből állásidő 2:40

A vízből kisegítettek, állítólag sokan szédülhetnek ilyenkor, nekem is jól esett a lejtős platformra való kihúzás. Puha, talpkímélő kék szőnyeg fogadott, itt még mindenki mezítlábazik. Chipszőnyeg csippan, futás száz méter. Nem volt gond a bringa megtalálásával. No, akkor kapcsoljunk turbóba. Úszószemüveg és úszósapka le, gyors lábtörlés, zokni fel, cipőfűzős Decathlon városi SPD cipő bekötés (kimértem otthon! A fűzős cipők felvétele összesen 21 mp, gyorsabb, mint a cipőnkénti 2x Boa tekercses Northwave SPD felvétele!). Izzadság miatt fejpánt, dioptriás szemüvegem fel, sisak csatt, övtáska katt, benne már előkészítve figyelt 3 zselé pár sótablettával és Magnashot. Gumis rajtszám fel. Ezzel bénáztam, mert fordítva vettem fel, ezért újra kibújás-bebújás kellett.
Depóból ki, itt a fly-mount-osok, a pedálon lógó ready-to-bebúj cipőikkel még szintén mezítláb tolták, én a kényelmes városi SPD-ben futottam le a 200 métert bringát tolva. Chip csippan, a hivatalos felszállási csíkot elhagyva hajrá, induljon a bringa!

Még hogy turbó mód. A mezőny egyik leglassabb (244. depó idő) depózásával sikerült még kilenc helyet visszaesnem, haha.

[Kerékpár 40km] (39,7km; 1:07:34; 35,3km/h átlag, 207W, 150bpm)

https://www.strava.com/activities/15167898451

Ez jól ment, legalábbis élveztem a sok előzést, de azért elég karcsú wattok jöttek.

Semmi infót nem láttam a teljesítményről vagy pulzusról, mert a "megbízható" Fenix 8 (az óra a csuklómon van, a bringán így nem látni) és Garmin 830 (extended display üzemmód) nem találta meg egymást, és végig Searching... volt az Edge830 kijelzőjén.

Az útminőség a pálya felén nem volt túl jó (huplik, fekvőrendőr szerű hibák, mások szerint ilyenen időfutamot tilos lett volna rendezni). Bár sokat könyököltem be, de rengeteg fél-könyöklés és kormányra kifogás volt a rossz út miatt. Volt egy bukás is, mentővel, szerintem emiatt, ilyenkor lassítani kellett.

Kifejezetten jó időt mentem, na nem az elithez képest. 235.-ről feljöttem a 136. helyre, 99 előzéssel :), mondom én, hogy sikerélmény volt. A versenybírók cirkáltak fel-le, a bolyozás tiltás és előzési szabályok miatt sok kigyorsítás kellett, hogy egyértelműek haladjak el.

Kiderült továbbá, hogy a frissítés kulacsos (ez az első ilyen triatlonom, ilyet még nem láttam, kiivás után eldobható a kulacs), de én vittem a saját két bekevert szénhidrátos izotóniás kulacsomat, összesen 1,25 liter itóka fogyott a bő óra alatt. Az övtáskában vitt zselé nem kellett.

Ami a technikát illeti: idén lett egy Van Rysel Decathlonos aeronak titulált országútis sisakom, valamint Vittoria latex belsőket használtam. Állítólag kisebb a gördülési ellenállásuk. Marginal gains, ugye. A bringám viszont sima aluvázas, edzőkerekekkel, még a minipumpát is kilógósra applikáltam. Egy jobb kerék - egyéb célokból is - úton volt már, csak nem érkezett meg. Könyöklő persze volt, ez azért muszáj.

A power eléggé elmaradt az elméletitől. Kár, hogy nem láttam semmi visszacsatolást se a teljesítményemről, sem a pulzusról. Utóbbi viszont elég jól beállt, ezért is érezhettem úgy, hogy sokkal fickósabban nem ment volna.

Mindegy, azért ezen a meleg dombos terepen, trágya úton a 35 feletti átlaggal elégedett vagyok.

Mit változtatnék (ha maga a kerékpár marad is):

- kerékszett (sima 50mm-es karbon, de még acél küllők) jó lett volna, ha megérkezik.

- bringás komputert külön indítani, extended display suxxx.

- az övtáskából az életben nem fogok elővenni semmit, nincs idő kotorászni, valami vázra rakható tok kell, amibe a max. egy zselémet berakom.

- a nyeregtáska cuccait és a vázra rakott pumpát is lehetne aeróbb helyre rakni.

- többet edzenék egy picit, heti egy edzés jellegű menetem volt (pl. 3x15 perc küszöb).

[Depó2]

Sima ügy, spd cipő le, zoknim már fent volt, futócipő fel, gyerünk!

[Futás 10km, 4:32/km átlag]
https://www.strava.com/activities/15167898459

A legfontosabb: a térdem kibírta! Sehol se jelzett a verseny során és utána se lett fájdalmas baja. (De még nem gyógyult és szerintem nem is fog már, és a Baker ciszta is növöget ismét)

A bringa majdnem száz előzése után már az abszolút 136 voltam. Úgy terveztem, hogy milyen csoda futó vagyok, 4:20-4:25/km sacc, és szénné előzöm a mezőnyt.

Hát nem. Az első kilométerre még jött a 4:20/km, de utána stabil 4:29-es kilométerek jöttek. És nem is volt kedvem gyorsabban futni :)

Pedig nem volt nagy meleg, 28 fok, és a tóparti fák árnyékában voltunk végig.

Egy fél literes szoft kulacsban vittem előre bekevert szénhidrátos izót, azt kortyolgattam. A futás alatt tízpercenként ugyan volt hivatalos frissítés: víz, izo, sőt még zselét is adtak ... volna, ha kérek. De én önellátásra készültem.

Elfáradtam már, sótablettát nem találtam a rohadék övtáskában, aztán hagytam a fenébe. Kár volt, a hetedik km után sajna elgörcsöltem, direkt erre hoztam a MagnaShotot. Azt legalább megtaláltam. Már épp vettem elő, amikor berántott a görcs, de a cucc (folyadékban oldott Mg) egy perc alatt kihozott belőle. Ez éppen az utolsó frissítő előtt történt, itt már igénybe vettem a szervezést és megittam egy kortyot egy feladott pohárból.

Zselét sem ettem a futás alatt, pedig három is volt. Kicsit túlzás is volt ennyi, főleg, hogy a bringán se fogyott egy se. Csak saját izón mentem végig. Mondjuk egy középtávú triatlonon ez már nem menne.

A görcs elmúlt, a maradék tíz percre összekaptam magam, ismét visszatért a sztenderd tempó.

Több mint harminc előzés után 103.-ként értem célba.

De ez a futás gyenge volt. Még a korcsoportban is voltak sokkal jobbak! Mondjuk mit várok heti átlag 2,5 óra futástól, tavaly Ábrahámhegyen 4:12/km tempót mentem.

[Cél]

2 óra 40 percet szórakoztam, nekem tetszett.

Korcsoport (55-59): 6. hely a 14 beérkezőből.

A dobogó sajnos nagyon messze volt: 2:15, 2:16, 2:19 volt az első három helyezett kortárs ideje.

Az úszás utáni depózással együtt 17 perc hátrányból kezdeni a kerékpározást, az behozhatatlan.

De bringán és futásban is fejlődnöm kellene kicsit. Időfutamosabb bringa sem ártana, csak 2-4 perccel voltak gyorsabbak a korcsoportos kollégák, ennek nagy része fogható lenne.

Összesítve: abszolút 103. hely; úszás rész 226. idő, bringa 42. idő, futás 65. idő. Az úszáson még dolgoznom kell, de egyszer az is meglesz.

Kívánok boldog Triatlont mindenkinek, de leginkább élvezzétek az odavezető utat, ha véletlenül elvetődtök ilyesmire!

Szervezőknek, önkénteseknek, fényképészeknek köszönet.

https://oldlakeman3athlon.hu/

www.triatlon.hu

www.evochip.hu

Pinyo Creative Commons License 2025.07.21 0 0 232747

Köszi, leírás készülőben.

Előzmény: O/O (232746)
O/O Creative Commons License 2025.07.21 0 0 232746

Akkor így már érthető! Jól mentél, gratulálok!

Előzmény: Pinyo (232745)
Pinyo Creative Commons License 2025.07.21 0 0 232745

10 km volt, most írtam az Evochipnek, hogy javítsák már a részpontos táblázatok távolságait, mert így 2:18/km - 9:09 tempókat mutat nálam, a teljes távra meg 4:32 helyett 5:12/km-t.

Előzmény: O/O (232744)
O/O Creative Commons License 2025.07.21 0 1 232744

Gratulálok! Úszás jól ment a magadhoz mérve, biciklin sokat jöttél fel az jól sikerült. A futás a lett nagyon gyenge sajnos, pedig harmadik legjobb időt futottál a korcsoportban. Ha reményeid szerint megy a futás a negyedik helyért jót harcolhattál volna. A dobogó sajnos még úgy is messze volt.

Egyébként  mindenki gyengét futott, 8750 km volt a tényleges táv? Rohadt meleg volt.

Előzmény: Pinyo (232743)
Pinyo Creative Commons License 2025.07.21 0 0 232743

Igyekeztem. Majd írok valami összeszedettet is a versenyről.

Előzmény: Pinyo (232741)
Nickel-back Creative Commons License 2025.07.19 -1 0 232742

Jelen!

Pinyo Creative Commons License 2025.07.18 0 0 232741

Köszi urak, igyekezni fogok.

mtb Creative Commons License 2025.07.18 0 0 232740

Szerintem sok terepultrás kedvenc cipője a Tecton X, aki már a korábbi verziókat is használta, gondolom azt az X3 beépített kamáslija sem zavarja. Persze inkább külföldön veszik, mint itthon. Belus Tomi most ilyenben nyerte az UTH-t, bár gondolom ő nem vette, mivel a Hoka szponzorálja. 
Én kivétel vagyok, mivel az első verzió után (amit nagyon kedveltem) már a második sem maradt meg nálam, mivel érezhetően szűkebbre szabták. Na meg már hosszúkat se nagyon megyek. 

Sok sikert holnapra! 

Előzmény: Pinyo (232736)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!