Párszor próbáltam az önkikasszát, sose volt ott senki, akihez oda tudok menni, hogy segítsen.
Megnyomom a gombot, akkor pirosan villog a fáklya. Majd megvárom, míg segíthetek pistike kipakolja a jégkrémet meg a kólát és utána odajön, hogy mi a gond?
Pont azt tapasztalom, h a Lidikben (szemben pl. a Pennyvel) mindig van a masztikasszákhoz rendelt segítő, így nem kell sokat várni jóváhagyásra, max amíg másnak segít. Ha meg nem veszel ilyesmit, eleve jól tudsz haladni.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig izgatottan várom a Lidl akciós újságot. Sokszor találok benne olyan ajánlatokat, amiket kár lenne kihagyni – különösen a friss zöldségek, gyümölcsök, húsok és persze a háztartási termékek terén.
Ha még nem néztétek meg a legújabbat, itt elérhetitek: Lidl akciós újság. Szerintem szuper, hogy online is böngészhető, így nem kell az üzletben keresgélni. Ráadásul időt spórolok vele, mert előre megtervezhetem, mit veszek a következő bevásárlásnál.
Ti szoktatok előre készülni az akciók alapján? Mit találtatok legutóbb, ami különösen megérte? Kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra!
Most alig van különbség az ír és a német vaj ára között, akkor már inkább az ír, bár a német is rendben van. Abban viszont teljesen egyetértünk, hogy a margarinnál minden jobb 😊
A borzalmas talán túlzás azért, de nem igazán jók, az tény. De a legrosszabb vaj is egészségesebb valószínűleg a margarinnál...
Mindenhol máshol én is az ír vajat keresen, de a Lidlben a Pilos sózott nagyon ízlett nekem, annak ellenére, hogy csak német :) De a mostani árát tényleg nem vagyok hajlandó megadni.
Érdekes módon úgy látszik, az általában legdrágább Spar a legjobb most vajban. Legalábbis pár napja amikor ott voltam, a sajátmárkás (szándékosan rondán csomagolt, de egyébként kifogástalan) ír vaj még megállt kicsivel 1000 alatt.
Az Aldiban is akad még olcsóbb alternatíva, 100 grammos magyar vajak (egy Cirmi nevű és egy aminek asszem, a márkaneve is Magyar vaj) 330 körül ha jól emlékszem. Ezek azért nem olyan finomak, mint a német vagy pláne ír vaj, de azért alapvetően vajízűek. (Kisérteties hófehér színnel,) Még mindig jobb, mint az amúgy szintén drágult margarin...
Szerintem ezek az árak nem feltétlenül kartellezés. Azaz: előre egyeztetés egymás közt.
Az egyik lánc kiteszi X összegért, erre a másik is ugyanolyan árat alkalmaz.
Párszor volt már alkalmam tapasztalni, hogy pl. az Aldiban akciósan XXX forint valami, akkor a Lidl - anélkül, hogy az akciós újságban előre jeleznék - a boltban / saját hatáskörben oda módosítja az árat.
Konkrét példa a változásra: a zab- és rozspehely mennyisége korábban 2,8-2,8 százalék volt, az új verzióban viszont 0,5-0,6 százalékra csökkent az arányuk.
További változás, hogy míg az eddig ismert verzióba búzakovász került, addig az az újban rozslisztből előállított kovászkészítmény található.
Fontos információ lehet, hogy
a termékben a cukor mennyisége is nőtt, legalábbis erre utal, hogy a hozzávalók listáján a cukor előrébb helyezkedik el az új változatnál, mint a régin, az összetevők felsorolási sorrendjének pedig jelentősége van az élelmiszereknél.
Az egyéb adalékanyagok, mint savanyúságot szabályzó vagy lisztkezelő szerek esetében is van eltérés a korábbi változathoz képest: az amiláz nevű térfogatnövelő anyag is a termék korábbi változatánál még nem szerepelt a csomagoláson, míg a mostanin már rajta van.
A németek is jajonganak, már hosszú hetek óta emiatt. Közbel 40%-kal nőtt a vaj ára az elmúlt időszakban.
2,39-nek írják a sajátmárkás vaj árát, ez a mostani EUR-árfolyammal számolva, plusz az ÁFA-különbség pont kiadja a magyar árat. Sajnos.
az ok:
Kevesebb a tej, a nyerstej zsírtartalma csökkent, és egyes zsírtartalmú termékek, például a sajtok iránt jelentősen nő a kereslet. Ennek eredményeként a vaj ára emelkedik.
Es gibt weniger Milch, der Fettgehalt der Rohmilch hat abgenommen und für manche fetthaltige Produkte wie Käse zieht die Nachfrage deutlich an. Die Folge: Der Butterpreis klettert.