Keresés

Részletes keresés

petike23 Creative Commons License 2004.01.22 0 0 18
Na és akkor mit tudsz tenni, ha megcsíp egy szúnyog..?

Nem kell megbízni senkiben, gumival kell k**élni.. :)

Üdv: Petike

Előzmény: mcpie (17)
mcpie Creative Commons License 2004.01.22 0 0 17
Azért nem bíznék 100%-osan abban, hogy minden fertőzött sejt azonnal felbomlik, amint emésztődni kezd...
Előzmény: petike23 (16)
petike23 Creative Commons License 2004.01.22 0 0 16
> Helyes! Akkor vérszívók miért nem terjesztik? :))

Élő sejt kell a fertőzéshez.
A vérszívók emésztőnedvei rögtön elpusztítják, és elkezdik lebontani a sejteket, tehát még ha vissza is öklendezi, akkor sem fertőz.
A drogos tűk is csak addig veszélyesek, amíg be nem szárad a vér.

Előzmény: mcpie (15)
mcpie Creative Commons License 2004.01.21 0 0 15
Helyes! Akkor vérszívók miért nem terjesztik? :))

(A szúnyog TALÁN nem, mert az egyszer szív, aztán petét rak belőle, hacsak el nem hessegetik vérszívás közben, és nem próbálkozik újra. De a bögöly, az pl. naponta kajál...)

Előzmény: petike23 (12)
rendes gyerek Creative Commons License 2004.01.21 0 0 14
atonai élőerő megsemmisítésének költségei különféle fegyverekkel1 km2 területre vetítve

hagyományos fegyverrel 2 000 $

atom fegyverrel 800 $

vegyi fegyverrel 600 $

biológiai fegyverrel 1 $

Itt találtam.

kavkaz Creative Commons License 2004.01.21 0 0 13
10 dollárért.
Előzmény: petike23 (6)
petike23 Creative Commons License 2004.01.21 0 0 12
PONT azért terjed közös fecskendővel, mert a fecskendőben/fecskendőn mindíg marad egy kevés vér!
És a fertőzőtt fehérvérsejtekkel jut át a másik ember szervezetébe. Maga a vírus nem fertőz, hanem a fertőzőtt vér, nyál, sperma, stb.

Legalábbis a tudomány mai állása szerint. :)

Előzmény: mcpie (10)
rendes gyerek Creative Commons License 2004.01.20 0 0 11
Elég baj, hogy nem vagy az!:DD
Előzmény: petike23 (9)
mcpie Creative Commons License 2004.01.20 0 0 10
A HIV-vírus lehet, hogy elpusztul szabad levegőn, de nem 100%-osan, hiszen akkor nem terjedhetne a drogosok között közös fecskendővel... :))
Előzmény: petike23 (9)
petike23 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 9
A kórokozótól függően sok nagyságrendi eltérések vannak.
Nem vagyok infektológus :) de pl. a HIV-ből elég néhány fertőzött élő sejt a fertőzéshez (maga a vírus ugyanis nem tud fertőzni, lévén szabad levegőn másodpercek alatt elpusztul..)

Petike

Előzmény: mcpie (8)
mcpie Creative Commons License 2004.01.20 0 0 8
Öhhh... :) Én pl. belefulladnék pár köbméter baktériumspórába, az tuti... :)))
Előzmény: rendes gyerek (7)
rendes gyerek Creative Commons License 2004.01.20 0 0 7
Mekkora tömegű kórokozóval képtelen megbírkózni egy felnőtt szervezete?
Előzmény: petike23 (0)
petike23 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 6
Szerintem:
1.) nem patogen törzs (nem rendelkezik "megbetegítő" tulajdonsággal), mint pl. a védőoltásban adott kórokozók:
2.) most is lehet rendelni pl. heroint, LSD-t, csak előzőleg minisztériumi engedély kell hozzá.

Úgyhogy azért nem egyszerű, persze, ha az ember ért hozzá, van sok pénze, akkor minden megoldható..

Ha kimész Romániába egy lepratelepre (amelyekről a "Pokoli Történetek"-ben írtak), biztosan megengedi az egyik leprás, hogy mondjuk 1000 dollárért vért vegyél tőle, és ebből egy profi laborban már tenyészthetsz.

Petike

Előzmény: HUNTERKILLER (5)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.11.24 0 0 5
Az USA-ban még a 90-es években is postai úton lehetett rendelni feketehimlőt,ebolát,pestist kutatási célra.És tényleg postázták.
petike23 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 4
Hát, ha tudsz szerezni megfelelő kórokozót (baktériumot), azt táptalajon szaporíthatod, liofilizálod, és kész.
A baktérium beszerzése nehéz.

Vírusokat ugyebár nem lehet szaporítani, csak valami gazdaállattal, esetleg baktériummal (fág), tehát az sokkal-sokkal problémásabb.

A célbajuttatás is problémás lehet, pl a hív vírus másodpercek alatt elpusztul levegőn.

Talán a legcélszerűbb infektált bolhákkal, tetvekkel (vektor) végezni.

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.24 0 0 3
Szia!
Bár én nem vagyok enyire szakember a témában viszont sajna több helyen is olvastam,hogy ha már megvannak a megfelelő baktériumok akkor azt bizony akár otthon is lehet tovább tenyészteni.
Mit értesz kissebb labor alatt?
little747 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 2
Hagymásbab a tuti. :-)
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.24 0 0 1
Szia!
Bár én nemvagyok ennyire szakember a témában viszont sajna több helyen is olvastam,hogy ha már megvannak a megfelelő baktériumok akkor azt bizony akkár otthon is lehet tovább tenyészteni.
Mit értesz kisseb labor alatt?
petike23 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 0
Bi0kémiával foglalkozom, a vírusok/baktériumok nagyon kicsi (ámde nem 0 méretű), gyakran szabályos (akár 0 alakú) lények, biológiai fegyverként azok jöhetnek számításba, amelyen nem 0-ra patogének.

Szerintem házilag 0 valószínűséggel lehet ilyeneket előállítani, hacsak nem csinálsz komplett labort a házad 00-val jelölt szobácskájából.. ja, és nem 0 szaktudás is kell hozzá..

Petike

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.24 0 0 topiknyitó
Mindent a biofegyverekről!
Van e okunk félni egy esetleges biológiai támadástól?
És ha igen, akkor milyentől?
Valóban elő lehetne állítani házilagosan is az ehez szükséges baktériumokat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!