Na azt hittem, hogy senki nem fog ideírni, mert itt mindenkinek tökéletes autója van úgye, legalábbis a beszámolók szerint. :)
attikaa,
írtad, hogy beázott a szélvédőnél. Szag is volt ilyenkor a kocsiban? Ezt a "lemezig kiürítést", hogy érted? A padló pl. hangszigetelő anyaggal van borítva. Felszeded azt is??
bad_dog,
Ezt az vízlevezetős dolgot nekem is ajánlották, de nem igazán tudom, hogy merre keressem az opelemen. A dolog a csövi szagon túl azért is aggaszt, mert nagy valószínűséggel valami megtelepedett penészféleség virul ki nedvesség hatására, ami nem egy örömteli állapot az egészségünket illetőleg. Lehet, hogy valami fertőtlenítésféle is jótékony hatással lenne az utastér illatára. A klímásoknak van ilyesmi cuccok - mer ot aztán tényleg előszeretettel telepednek meg mindenféle gombák, baktériumok -, de állítólag méregdrágán csinálják, meg nem is igazán tudom, hogy mit is kellene nálam pl. befújkálniuk. Egy biztos, piszkosul unom már, meg baromi ciki is, amikor ilyenkor beül valaki melléd
és láthatólag csavarja a bűz az orrát.
SZintén zenész, illetve büdös...
Nekem azt ajánlották, hogy az esőlevezető csatornákat tisztitsam ki pl egy dróttal, mert hajlamosak eltömődni. Tőbbek jártak igy a VW-vel, a Golf topicban vannak guruk akik már kenik vágják a témát. Nekem még nem sikerült maradéktalanul kivitelezni, mert a tetőablak csatornái még hátravannak, remélhetőleg ekkor végre megszünik a szag. Az autó egy (büdöske)GIII.
nekem a szélvédőnél ázott be anno. Kivettük, kitakarítottuk, és megszünt a gpond....és azért évente nem árt nagytakarítást sem végrehajtanod....Én pl. lemezik ki szoktam üriteni a belsőt....kb 3-4 napos munka, mire tisztességesen megszárad minden!
Szóval az van, hogy eső után minden bizonnyal valahol beázik a kasztni, mert elég ótvaros szag terjeng ilyenkor a fülkében, amit marhára nem értek, mert a karosszéria hibátlan. Amitől az ideg kerülget, hogy a másik kocsim - egy vw passat - úgyanígy beázik és pont ugyanazt a szagot produkálja. Na ez most vagy azért van, mert hasonló anygokat használtak fel mindkét kocsinál vagy ugyanaz a penész telepedett meg mindkét autóban. :)