Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ha corporal emlékei jók, akkor mindössze négy utcányira voltak a kispesti vasútállomástól! (Elvileg a Honvéd sporttelepe ott van, és corporal azt irta, hogy oda mentek...)
Feltehető, hogy vmi illegális szállitást eszközöltek... Bár, lehet hogy nem is volt az, csak a beteges titkolózás miatt egy teljesen hétköznapi szállitmányt "álcáztak"....
Nem volt pályaudvar a közelben,
arra gondoltam, nem lehetett-e egy export elötti teszt (mondjuk Etiópia vagy valami hasonló "demokratikus" ország felé?)
Mondjuk igen, mert szerénységem november 7-én látta meg a napvilágot! :)))))
Gyermekkorom fő eseménye volzt, hogy születésnsapom reggelén megtekintettük a "tankokast", vagyis a moszkvai disszemle tv-közvetitését.
A magyar diszszemlék rendszere eléggé hektikus volt, anno Rákosi idején elkövettek május 1-én is ilyet, de a legtöbbjét április 4-én tartották. A Mig-23-as lezuhanása csak hab volt a tortán, akkor amiatt a légiparádé része maradt el, a szárazföldi alakulatok felvonulása rendben lement.
De már akkor is többen kérdezték, "Hogy miért csak most van diszszemle, vörgy et.?" és a főkatona azt közölte: mert drága. Ha jól tudom, 1980-ig volt a rendszeres évi disszemle megrendezve, utána jött az ötéves szünet, 1985-ben "megünnepetük hazánk felszabadulásának 40. évfordulóját", aztán csönd. Megigérték, hogy 1990-ben megint lesz diszszemle, csakhát jött a rendszerváltás......
Biztos vagy te ebben?
a légi parádé ritkasága az ok, a lezuhant MiG miatt, de én mintha évente rendezett parádékra emlékeznék. S mintha lett volna Nov 7-én is, egyszer ...őszi időre emlékszem a Dózsa György úton állva....de leeht, hogy a memóriám se a régi!