Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy megújult a Horizont Repülőiskola honlapja, melyet a www.horizontaero.hu URL címen érhettek el. Oldalainkat folyamatosan fejlesztjük, megköszönjük, ha munkánkat észrevételeitekkel segítitek!
Sziasztok
Azert megkerdezem itt is, hogy nagyobb eselyem legyen hogy valaszt kapjak:
Gyori vagyok, es szeretnek megtanulni v. repulni - jo tudom, ott van Per meg minden, de hogyan kezdjek hozza, es kit, ill. kiket keressek meg, ill. kb. mennyi lenne a dolog?
Elore is kosz.
Ezt ertsem ugy, hogy a hatamon van egy ejto- vagy nevezzuk mentoernyonek, es ha gaz van, kilepek a repulobol? 399 meterrol sem esnek le szivesen ernyo nelkul, egyebkent :-)...
A Bács-Kiskun Megyei Rep. és Eje. Klub vitorlázó tanfolyamot indít.
Gyakorlati képzés: Kiskunfélegyházi Repülőtér
Elmélet: Kecskemét (hétköznap, késő délután, első szeánsz: feb. 13.)
A képzés költsége: 80eFt,B vizsgáig
Kontakt: Veres András elnök, tel.:20/922-2807 v. 30/938-9453
Debrecenben tényleg 120 000 forint a kiképzés B vizsgáig, de ebbe benne van a belépési díj, egy éves tagdíj, MRSZ tagdíj is.
Ezt azért fontos közölni, mert néhány helyen azt mondják, hogy 70 ezer a kiképzés, de ezen kívül még be kell lépni a klubba, ki kell fizetni az egy éves tagdíjat, az MRSZ tagdíjat, stb, stb,... a végén ugyanott van az ember.
Sajnos tényleg nem olcsó, de ez is biztosítja azt, hogy a klub gazdaságilag teljesen stabilan működik. Van elég ejtőernyő, gép és minden dolog ami szükséges a szabályos és biztonságos repüzemekhez azt meg tudjuk venni. Tehát ha valaki akar repülni akkor minden lehetősége megvan erre. Egy másik topic-ban már írtam a társaságról is. Ezért ezt nem írom le újra, de akik ismerik ezt a társaságot azok tudhatják, hogy kevés ilyen, összetartó csapatból álló klub van az országban.
Itt tényleg jól érezheti magát az ember.
Nekem tavaj vmi 300eHUFnyi penzt mondtak a finnek. Nem olcso, de kint sokat repkedsz jobban jarsz, mint itthom. A (klubb)gepet szezonra berelheted es eleg olcson vontatnak.
Atyaisten!
Ilyen drága lett??? Amikor én vitorláztam, a D vizsgáig összesen költhettem kb. 30-40 e Ft-ot. És az is nagyon sok volt. Emlékszem, a vontatót azért nem csináltam meg, mert 10-15 e Ft körül kellett volna összegyűjteni, de nem volt pénzem...
Phuh! Hát még amikor a katonaság kifizette ezt a kis hobbit... Persze ebbe már én nem estem bele ...grrr.
Az "előbb" hozzászóltam, de utána valamit elállítottam a gépen, és nem találom csak a levelezés első oldalát. Így ez most csak egy próba, hátha visszaáll a képernyőmön a rend.
Johanna:
Sajnos egy szegedi kanyar 11eFt (mert ugye két autópályadíj oda-vissza, plusz üzemanyag)! Ez rendesen elrondítja egy pesti ember számára a szegedi árakat. Igaz, most Szekszárdra (Öcsénybe)járok, az se kevés. Viszont teljesen ingyen halhatok meg a 6-oson. :)
Akkor megyünk Szegedre! Pesten minden évben rámegy a gatyám is a repülésre... Kezdők pedig egyre kevesebben jönnek, mert ugye kinek van ennyi zsebpénze/fizetése...
Hi
B vizsgáig asszem 60 e, c vizsgáig 30. Lehet, hogy ezek jövőre fognak változni,de erről még nem tudok semmit. Utánna...amig nem vagy rendes klubb tag (1 évig nem vagy az) 2400/óra, 1 év után 1200 a gépek bérleti díja, 450 ft a csörlés...a vontatás az változó kb. 600 -700 Ft vagy percenként vagy 100 m enként. Ez gépől, tulajól függ szóval csak úgy nagyságrendileg vedd. Milyen vzsgafokig ? hááát igy C így aztán C-től fölfelé annyi amennyi..ez rajad múlik. Link:http://www.qwertynet.hu/csepelaero/-> itt a telefonszám
Erről a "fizetős" oktatásról tudsz valami közelebbit? Ár? Feltételek? Milyen vizsgafokig lehet így eljutni?
Esetleg egy link vagy telefonszám.
Előre is köszönöm.
Megpróbálok adni infókat, ha rosszat írok remélem Jago majd kijavít:)
Nagyvas most nincs, de tavasszal lesz egy ami asszem nem a klub tulajdona lesz. Van Góbé Ka7,Ka8 1-1 darab. Jövőre, ha minden jól megy 2 pirát, van foka 5 ös, cobra, std Jantár. A többi gépről nincsenek pontos infóim, lehet, hogy még van még..
Hány tag...ez jó kérdés...elég sokan vagyunk, de nincs kint mindenki sosem. Általalában egy gépre 2-3-4 esetleg 5 ember van egy napon. Vontathatói..hm..van egy piper pony amivel szoktak huzigázni,meg van a reptéren Smelák, Gavron. Ezekkel a vontathaói 75-95 e körül van. Pillanatnyilag nincs a klubnak saját vontató gépe...lehet, hogy jövőre lesz.(most is van, ha minden igaz..nagyjavítás alatt)Asszem van 50 óra kötelező társadalmi munka és jogod van annyit repülni amennyi a pénztárcád bír :) Társadalmi munka->repülésre ..ez asszem régebben müködött, de már nincs ilyesmi. Tanfolyam indul kezdőknek, középfoknak, és szakszósoknak is.
Remélem mindent elmondtam ami érdekel
Hat csorlesbol valoban nem lesz szakszod. Jelenlegi szabalyozas szerint D vizsga es vontathatoi kell hozza (vontatasbol van az ellenorzo is).
Az arakhoz annyit, hogy ha valaki szorgalmasan kijar akar egy ev alatt is szerezhet szakszot olyan 200eFt korul (szemben egy motoros 600ezer-1milliojaval). Farkashagyen Fejes Attila-ek csinalnak egy fizetos oktatast ahol gyorsan lehet haladni azoknak akik megengedhetik maguknak. En ugyan nem vagyok egy "Rotschild Pistike" de ha most kezdenek valoszinuleg fontolora vennem az ajanlatukat mert ott biztosan kevesebb csalodas er mint egy hagyomanyos klubban. Mivel kemenyen fizetsz az oktatasert meg is kovetelheted, hogy haladj.
Tolunk nyugatra is gyakorlat, hogy a kezdeti lepeseket uzleti alapokon nyugvo szervezetnel teszik meg es csak szakszoval lepnek be egy nekik tetszo vagy kozel fekvo klubba.
Udv,
vtiti:
Jól értem, hogy Szegeden szakszót lehet szerezni pusztán csörlésből? Én úgy tudtam, hogy ahhoz meg kell csinálni a vontathatóit is, akkor ez most nem igaz?
Goose:
Kérdezhetek kicsit részletesebben a Csepel repülő klubról?
Milyen vitorlák vannak? Pontosabban: van-e nagyvas? (IS-28B2). Hány tag között oszlik meg? Mivel csináljátok a vontathatóit és mibe kerül? Milyen tarifa vonatkozik egy tagra "C" után? Milyen kötelmei és (talán) jogai vannak a klubtagnak? (Pl. társadalmi munka konvertibilitása repülőidővé meg ilyesmik)
Milyen szintű tanfolyamok indulnak jövő hét szerdától?
Előre is köszi.