Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.12 0 0 5
Az elég gazdaságos :-)
Előzmény: spainet (4)
spainet Creative Commons License 2002.12.29 0 0 4
Ferihegy? Hol is van? Megközelitési eljárás? Ja a kék busz Köbánya-Kispestről! Az van. Dehogy lesz-e az még kérdés! :))
Előzmény: Heading370 (1)
spainet Creative Commons License 2002.12.29 0 0 3
A költséghatékony müködtetés és a zajártalom csökkentése úgy érzem igen is fontos dolog. Talán itt közép-európában még nem, - csödközeli légitársaságunk müködik még addig amig tömik a zsebét pár milliárd Ft-vel - de a világ több részén mérnökök százai dolgoznak a repülés érdekében. A rendszert egyébként a kanadai illetőségű Pelorus cég közösen az amerikai Honeywell céggel fejlesztette ki. Két rendszer müködik jelenleg is a világon: az SLS/2000 és az SLS/3000. Az ICAO Special Category-I ként tartja nyilván 2001-töl Satellite Landing System-ként.

Ha nem állja meg a helyét a topic külön akkor majd beteszem a légiirányításhoz.

Spai

SajtFondue Creative Commons License 2002.12.28 0 0 2
Minek?Mŕr miota,klasszul müködik a rendszer anélkül is.
"Jao ez igy,gyŕrekek..." :-))
Előzmény: Heading370 (1)
Heading370 Creative Commons License 2002.12.28 0 0 1
Nemcsak Frankfurtban van ilyen, hanem peldaul Amszterdamban is. Ott Q (quiet) megkozelitesi eljarasnak hivjak, pont az altalad leirtak miatt.
Az en kerdesem meg az, hogy Ferihegyen mikor fognak, nem quiet, de barmilyen erkezesi eljarast letrehozni?
Előzmény: spainet (-)
doncike Creative Commons License 2002.12.27 0 0 0
Sz0morú, hogy még egy nullázásra sem méltattak.

Szerintem tegyél írjál a "Légiforgalmi irányítók" topikba, hogy csináltál ide egy ilyet.

Előzmény: spainet (-)
spainet Creative Commons License 2002.12.24 0 0 topiknyitó
Ezen topicot azon oknál fogva szertném indítani, hogy tanulhassunk mások - amerika és németország - fejlesztő mérnökeitől. Történ a minap, hogy kezembe vettem az Aeromagazin egyik számát. Fellapozva azt olvashattam benne, hogy a németországi Frankfurt repterén egy új megközelítési eljárást alkalmaznak annak érdekében, hogy a gépek kevesebb üzemanyagot használjanak. Magyarán nem lépcsős sülyedést alkalmaznak, hanem folyamatost. Igy a gépek hajtóművei a célreptérig szinte alapjáraton járnak és csak a végső manőver alatt térnek el ettől.
Kisebb üzemanyag felhasználás, kevesebb környezeti zaj stb. és mindenki örül :))
Ezen túl a repülőgépgyártó cégek is kezdik felismerni az igényt a kisebb fogyasztású, alacsonyabb környezeti zajt termelő gépek iránt. A viágon müködtetett gépek nagy része mégis régi több tiz éves konstrukciójú gép, amit "csak" gazdaságtalanúl lehet üzemeltetni.

Várom a témában a véleményeteket!

Spai

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!