Keresés

Részletes keresés

Gyötör Creative Commons License 1999.04.06 0 0 9
Jobb a jobb kedves,
tudod jól, hogy ezt egy hete boncolgatjuk már a Politikában. T

Kedves Hozzászólók,
Nem jönnétek át oda? Esetleg elolvashatnátok az előzményeket, és lehet, hogy egy-két kérdésre választ is kaphattok, az elejtegetett info morzsákból.

Üdv: Gyötör

Mogorva Creative Commons License 1999.04.06 0 0 8
És, Ti még azt sem tudjátok, hogy az elmúlt év során micsoda HORRIBILIS összegeket tapsoltak el, úgymond "informatikai" beruházásként, mikor megkapták feladatul a vállakozói igazolványok kezelését. Nem merek összeget mondani, de aki tud és érdekli nézzen utána. Meg fog döbbenni. És olyan ésszerűtlen, iszonyat drága megoldásokat kényszerítettek rájuk, aminek az árát persze MI fizettük (fizetjük) meg, hogy ÉP ÉSSZEL NEHÉZ FELFOGNI.
Nem beszélve a sok felesleges csinovnyik elég tisztességes béréről (tisztes munkáért, tisztes munkabért..:), és a régi beidegződésnek megfelelő, osztályvezetőtől felfelé általánosnak számító külföldi utazgatásokról, úgymond tanulmány és kooperációs kiküldetésekről. Iszonyat pénzeket eltapsolnak. Az én általam ismert, környékbeli "kamarák" közül kettő is éppen most költözik ÚJ székházakba. Nem szívesen nevezném meg őket, (ha Ők is olvassák, tisztességtelen lenne, néhány ott dolgozó ismerős emberrel szemben), de elhihetitek nem lerobbant alagsori bérleményekbe költöznek.

DÖBBENET.
... vagy inkább felháborító? ...

Alfred Creative Commons License 1999.04.05 0 0 7
Karcsu:
Én minden hétfőn öt példányt kapok!

Valóban, '98 elötti Ipari Minisztériumi közép-, és kiskáderek gyűjtő helye lett. Az elmúlt években a Kamara felsőbb vezetése szinte folyamatosan külföldi "tanulmányút"-on volt.
Ezzel szemben a vállalkozók a pénzükért semmit nem kapnak, semmit!
És még egy probléma. A kamarában egy hajóba ültetik a 600 főt foglalkoztató cipőgyárat és a sarki susztert - Szinte minden kérdésben ellentétesek az érdekeik. Ebben a rendszerben például az ilyen alapvető érdekkülönbségek megoldhatatlanok.

Előzmény: Karcsu (6)
Karcsu Creative Commons License 1999.04.05 0 0 6
De érdekes! Te kapod rendszeresen az újságot? Egyébként úgy tudom hetilap. Eddig bármikor reklamáltam, kaptam két hétig, aztén ismét csend. Ez lett volna az egyetlen dolog, amit kapok a kamarától.
Le a kamarával!
Előzmény: Jobb a jobb (-)
Gezarol Creative Commons License 1999.04.05 0 0 5
Annak idején, mikor megszűnt a KIOSZ -fiatalabbak kedvéért: a KIOSZ volt a kisiparosok érdekvédelmi szervezete, egyik legfontosabb tevékenysége volt az adóbevallások elfogadása és az adó kivetése- akkor megalakultak az Ipartestületek, ahova valóban önkéntes alapon lehetett belépni. Mikor már ezen csoportok kezdték megtalálni a helyüket, akkor némi huzavona után a nyakunkra ültették a Kamarákat. Szigorúan kötelező jelleggel.
Annak idején volt részem az Ipartestület által delegált csoportban résztvenni egy németországi tanulmányútfélén -ismerkedni az ottani iparkamarák működésével. Németországban kötelező a kamarai tagság - ez lett nálunk is a minta. De csak ez ! Azok a feladatokból, amiket a német Iparkamara végez, semmi vagy szinte semmi sem valósult meg nálunk.
A véleményem az, hogy valóban jó lenne egy a vállalkozókat-kisvállalkozókat összefogó szervezetre, de Magyarországon ha valami szerveződés kötelezővé válik, az már rögtön HATÓSÁG-nak érzi illetve érezteti magát. Ráadásul a kamarai törvénykezés is a hatósági szerepeket adja a kamarák kezébe, miközben valami érdekérvényesítő, érdekvédelmi funkciót próbál a plebs tudatába sajtolni.
Ez már majdnem a KIOSZ...
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.04.05 0 0 4
Azért legyetek óvatosak. Mert ha mégse szűnne meg a kötelező tagság, akkor nemfizetés esetén kezdeményezhetik a vállalkozói engedély visszavonását. Ez, ha jól emlékszem, úgy működik, hogy egy éves díjtartozás kell hozzá. Tavaly július elsejével hatályos, tehát aki már akkor is sáros volt, az az idén július elsejétől golyóérett.
Vajon hányan lehetnek a nemfizetők? S mi lesz velünk, sztornírozzák a tartozást?
nomira Creative Commons License 1999.04.05 0 0 3
Repesve, várom. Kényszervállalkozónal a kamarai tagság is kényszer.
Előzmény: Jobb a jobb (-)
butitime Creative Commons License 1999.04.05 0 0 2
Francba!!
butitime Creative Commons License 1999.04.05 0 0 1
Nosza 0-ás!!!!
Tamás Creative Commons License 1999.04.05 0 0 0
Igazad van. Ha a vállalkozók nem lépnek be maguktól, akkor minek erőltetni. Értelmetlen. Az egészet csak azért csinálták meg, hogy a sok hulladék ex-kádernek jobbféle állásokat kreáljanak. Egyébként hogy az a réteg mennyire gerinctelen, azt az jellemzi, hogy az előző kormány idején azt a segget nyalták fényesre, most meg a legújabb kiadványukban arról van szó, hogy miért lenne felesleges a 4-es metró. No comment.

hmmm, hmmm. Egyébként ettől függetlenül akkor is jobb a bal!!! :-)))

Jobb a jobb Creative Commons License 1999.04.04 0 0 topiknyitó
Újabb hírek szerint megszüntetik a gazdasági kamarák kötelező jellegét. Szerintem nagyon helyesen! Magam évente 20.000 forintot fizetek, és ezért Magyarország legdrágább havilapját kapom, melyet 1 perc alatt átlapozok. Szerintem annak kellene belépni, aki úgy érzi, számára haszonnal jár. Persze ez ellen nagyon tiltakoznak a kamarák, nem csoda, hiszen jó zsíros semmittevő állásuk kerül veszélybe. Arra pedig kár hivatkozni, hogy Európában is kötelező, hiszen a világ két legvirágzóbb gazdaságában, az angolban és az amerikaiban, önkéntes a tagság. Ja, hogy úgy is lehet? Lehet, igen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!