Keresés

Részletes keresés

anvin Creative Commons License 2002.11.05 0 0 2
Több napig nem lehetett használni a levelező programot se. Továbbra sem műdödik több funkció.
Ez olyan, mint egy hibás termék, vagyis selejtes. Ezt köteles visszavenni az eladó, illetve kártérítést fizetni.
Drajkó vezérigazgató viszont hallgat és nem válaszol a levelemre.
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelősénél fogom az Axelero-Matáv céget feljelenteni.
B.Peti(Esi) Creative Commons License 2002.11.05 0 0 1
részlet az Axelero-Matáv-Kerminek címzett levélből:

2002. szeptember 30., hétfő
Reggel elküldtem az Axelero Internet Rt.-nek az „Egyedi előfizetői szerződés”-t, amelyben megrendeltem az Otthon csomagot. Délelött interneten megrendeltem a Matáv Haladónet, Csevegő és Péntek 13 csomagjait, pár perc múlva telefonon jött a visszaigazolás, hogy a Haladónet csomag éjféltől él. A másik kettőről emailben értesítettek, pedig ott is a - mobil - visszahívást jelöltem meg. (Ennek ellenére - mint az a számlázási adatokbnól is látszik, - már aznap életbe léptek a megrendelt csomagok) Még szintén ezen a napon létrehoztam a Matáv PIN kódot, ami a kisérleti üzemű „Matáv elektronikus számlainformáció” lekérdezéséhez - is - szükséges és délután az interneten elvégeztem a regisztrációt is, ami a 2. lépés volt a 4-ből.

A hét második felében érdeklődtem az Axelero Internet Rt.-nél a megrendelt csomaggal kapcsolatban, de nem tudtak segíteni arra hivatkozva, hogy a számlázási rendszerük cseréje folyik és nem tudják visszakeresni a megrendelésemet a megrendelő adatai alapján csak, ha megmondom a faxszámot, ahonnan megrendeltem (ez az irat pedig nem volt nálam). Kérték legyek türelemmel és érdeklődjek később. (A telefonbeszélgetések természetesen nem szóról szóra így hangzottak el, de a lényegüket visszaadja ez a beszámoló) Közben próbálgattam a megrendelt internet hozzáférést a megrendelt, elküldött adatokkal, de nem működött. Ebben az időszakban - ld. Matáv hívásrészletező - a már korábban is használt FreeWeb-es internet hozzáférést használtam (0651302302)

2002. október 10., csütörtök
A „Matáv elektornikus számlainformáció” megrendelésénél szereplő, 5 napon belül postai úton levelet küldünk határidő letelt. Az 1212-n érdeklődtem, hogy megérkezett-e egyáltalán hozzájuk a regisztrációm, azt válaszolták igen és el is küldték a levelet a regisztrció megerősítéséhez, de ha hozzám még nem érkezett meg és már felhívtam őket, akkor kiküldik ismét. Másnap megérkezett az 1. példány.
Az Axelero Internet Rt.-nél újbóli érdeklődésemre kiderült, hogy az előfizetésem már élő és bár nem működik a kért jelszóval, - ezt akkor ők kipróbálták - adnak egy másikat, azzal majd tudom használni. Sajnos ez a kód sem működött. Megkérdeztem, és mikortól fogják ezt számlázni, azt válaszolták, hogy október 2-tól él az előfizetésem.

2002. október 13., vasárnap
Ma volt időm ismét telefonálgatni az Axelero Internet Rt.-nek és ismét kipróbálták a korábban (csütörtökön) adott kódot, ami szintén nekik sem működött, ekkor is felajánlották, hogy adnak egy másikat. Tudtam, hogy eddigre elfogyott a Haladónetes 40 órám és tudtam, hogy a FreeWeb-es hozzáférést többet nem tudom használni ebben a hónapban kedvezményesen. Ezért is volt már ekkora nagyon szükségem az Axelero Internet Rt.-s Otthon csomagra, mert ők korlátlan Internet használatot reklámoztak ehhez a csomaghoz 0 Ft/percdíjjal.

ld. axelero oldal szép szines ábrával

Számomra ez a táblázat azt jelentette, hogy a Matáv Haladónet csomagja 4000 Ft-ért 40 óra Internet használatot biztosít. Az Axelero Internet Rt. 4500 Ft-ért pedig átvállalja a további telefonköltségeket, ami a 40 óra internet használaton túl van.

2002. október 15., kedd
A Matáv Rt.-nek visszaküldtem az „Elektronikus számlainformáció” regisztrációjához szükséges válaszlevelet. Közben előző nap megérkezett tőlük az október 10-én megreklamált levél másolata.

2002. október 21., hétfő
Visszajött a Matáv Rt.-től az „Elektronikus számlainformáció” regisztrációjához szükséges válaszlevél

...

2002. október 30., szerda
Megérkezett a matáv számla
Axelero-nak ment a levél, hogy lemondom az előfizetést:
Hello!

Az otthon díjcsomagot a mai nappal lemondom.
bejelentkezési azonosító: esialb
email cím: esi@axelero.hu
reklamáció részletezése a későbbiekben

2002. október 31., csütörtök
Matáv: Megérkezett az értesítő email a kulcsletöltésről.
Axelero Internet Rt. Információs Csoport válaszolt:
Tisztelt Ügyfelünk!

Sajnos a levelében megadott adatok nem elegendőek a kívánt lemondáshoz. Szeretném megkérni, hogyha lehetséges, elküldje nekünk a további adatokat, a hozzáféréséhez tartozó e-mail címéről:
-IN szám
-azonosítójel (16 karakteres titkos kód)
-bejelentkezési azonosító

Ezek az adatok mindenképp szükségesek a pontos azonosításhoz.
Megértését köszönöm.
Üdvözlettel,

Kovács Gréta
Axelero Internet Rt.
Információs Csoport
06-80/42-00-42

Válasz nekik:
Tisztelt Kovács Gréta és Axelero Internet Rt. Információs Csoport!

Az Otthon csomagot az Axelero Online áruházban rendeltem meg és faxon juttatam el önökhöz. Ez az "Egyedi előfizetői szerződés"-nek nevezett megrendelő van csak a birtokomban, "Szerződés"-t, amelyben visszaigazolták volna a megrendelésemet, mind a mai napig nem kaptam. Végigtanulmányoztam ezt az "Egyedi előfizetői szerződés"-t és az ön által kért IN számot és azonosítójelet, ami egy 16 karakteres titkos kód (?) nem találtam meg benne. A bejelentkezési azonosítót pedig, amit szintén hiányolt, elküldtem a levelemben. Több adatot nem áll módomban közölni, kérem, hogy a részletek tisztázása érdekében keressen meg a megrendelőn megadott telefonszámon vagy a 063048622225 mobil számon.
Hadd hívjam fel szives figyelmét, hogy Az Axelero Internet Rt. Általános szerződési feltételek 10. pontja tartalmazza a felmondási feltételeket. Ebben nem szerepel semmilyen rendelkezés az ön által kért adatokról. Továbbra is fenntartom, hogy az otthon csomag előfizetést, az első levél érkezésétől fogva megszűntnek tekintem.

Tisztelettel Balázs Péter

2002. november 1., péntek
Axelero válaszolt:

Tisztelt Balázs Péter!

Az előfizetés leszereléséhez pontosan be kell azonosítani a megszüntetni kívánt csomagot. Ezért kértem el az azonosításhoz szükséges adatokat. Az IN szám mindenképpen szükséges, amennyiben nincs 16 jegyű titkos kódja, akkor ez más adattal kiváltható (ügyfélazonosító, személyigazolvány szám). Mind az IN szám, mind pedig az ügyfélazonosító szám megtalálható az Axelerótól kapott számláján.
A megfelelő azonosítás része az is, hogy az előfizetéséhez tartozó e-mail címéről küldi el a lemondás kérését.
Ezen adatok hiányában, sajnos e-mail útján a lemondás nem lehetséges.
A másik lehetséges módja a szolgáltatás megszüntetésének, a mellékelt formanyomtatvány kitöltése és eljuttatása fax útján a következő számunkra:
06-80/41-00-41 vagy a 1364 Budapest, Pf. 204. postai címre.
Én is szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy az Axelero Internet Rt. Általános szerződési feltételek 10.1-es pontjában
a következő szerepel:
"10.1. A szerződés felmondásának szabályai az előfizető részéről

Az előfizető bármikor, indoklás nélkül, írásban, 8 napos felmondási idővel jogosult a szerződést felmondani. Az előfizetői szerződés megszűnésének napja az írásbeli felmondásnak a szolgáltatóhoz való megérkezését követő 8. nap. "

Megértését és türelmét köszönöm.

Üdvözlettel,

Kovács Gréta
Axelero Internet Rt
Információs Csoport
06-80/42-00-42

Az ő email címükről azért nem tudtam elküldeni a lemondó levelet, mert nem működött a mail server-ük és elfogyott a türelmem, hogy újabb 20 percet telefonálgassak nekik.

...és még folytatódik a levelem, amelyben a meghírdetett szolgáltatásaikat szapulom, reklamálom. Pl.: Axelero klub minden előfizetőnknek :o))))

Továbbá keresek még fórumot, ahol hangot adhatok nem tetszésemnek, ha tudtok ilyet szóljatok!

Előzmény: anvin (-)
Caidhan Creative Commons License 2002.11.04 0 0 0
nullák
Előzmény: anvin (-)
anvin Creative Commons License 2002.11.04 0 0 topiknyitó
Az axelero már több mint egy hónapja nem működik, nem lehet jelszót változtatni, nem lehet megtudni mennyit használtam el a havi 15 órából.
Szeptember 29-én azt írták - csak néhány nap. Ma már november 4-ét írunk és semmi. Már a leveleket sem lehet megnézni.
Írtam Drajkó vezérigazgatónak. Azt hiszi valaki, hogy válaszolt?
A többi cslsfintaságaikról most nem is beszélek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!