Akinek havi 220 és 750e között van a bruttója, az fog kevesebbet keresni. A legtöbbel kevesebbet valahol 300 körül, és nekik havi átlag 5-6000 minuszt jelent.
Úgy tűnik, tényleg nem most fogunk meggazdagodni az adómegtakarításból. Szerzek valami korrekt adatot a béreseinktől aztán számolok egyet és felteszem az eredményt.
Ez szerintem nem túl jó indok. A minimálbér 2000-2001-es radikális emelése elég jelentős járulékbevétel növekedést kellett hogy eredményezzen. Most erre még rab...ni egy lapáttal, erősen "kopasztás-érzést" kelt a mezei adózó alkalmazottban.
Gondoljatok csk bele :
A kisebb vállalkozások a munkavállalóikat eddig is minimálbérre jelentették be és zsebből fizették őket. Most állítólag a minimálbér adómentes lesz, de a kieső bevételek pótlását meg kell oldani. A TB megemelésével ez bizonyos fokig talán sikerül is, de az egészségügyi tárca hiánya ezzel nem lesz megoldva, így máris látható, hogy ezután is, mint eddig a költségvetést majd követi a pótköltségvetés stb. Szerintem nem lesz jobb hiába is számolgatjuk filléreinket.
az hagyjan, de ha minden igaz, akkor a jaruleklokat is megemeltek szumma vagy 1.5-2 %-kal.
Es hol van it ta nagy beigert adokanaan? Es az ellenzek meg miert nem ezzel foglalkozik minden nap? Meg az osszes mediakok?
Nem akarok politikai vitat nyitni, inkabb tenyleg a temanal maradva:
tuti kevesebb lesz a netto! Ezek utan mindenki meg kevesebben fognak "normal" fizetesert dolgozni -> az allam meg kevesebb adot fog beszedni.
Kiszámoltad már a jövő évi nettódat? Neked nem lett kevesebb attól, hogy bár az adód csökken 20 ezer forintot (Évi 1,35 milla bruttónál éri el ezt az értéket), de a TB plafon felvitele (havi 197 000-ről havi 325 000-re) meg megemeli? Vagy én számoltam rosszul? Segítsetek, mert em tudok tervezni!
Az általam tudott adatok:
Most: 0-600 e-ig 20%, 600-1200-ig 30%, felette 40%Jövőre: 0-650 e-ig 20%, 600-1350-ig 30%, felette 40%)
Modik! Kéretik nem áttenni a Politikába, mert nem hülyegyerekek anyázását szeretném olvasni, hanem értelmes infó kéne! Köszi!