Keresés

Részletes keresés

garda Creative Commons License 2002.09.13 0 0 10
Már legalább 3 éve, hogy nem jártam katonai létesítmény közelében, de szerintem lényegében semmi sem változott. Én korábban 3szor vagy 4szer voltam sorozáson és mindig más mondtak, sőt a legutolsón is, de Szentendrére kerülvén meg csak megint más lettem. Az információáramlás gyatra, különösen a hagkieg és a bevonulás helye között - nagyon sok dolgot elfelejtenek. Ez talán számodra némileg előnyös lehet.
Egy időben én azt is hallottam, hogy visszaveszik a tartalékos pk-k számát, mert nem kell annyi. Most nem tudom mi a helyzet ezzel. Az én időmben elég könnyű volt bekerülni, de ez az illetékes hadkieg-től is nagy mértékben függ. A hadkieg-n döntik el, hogy tartalékos tiszti képzést kapsz vagy nem (a feltöltendő létszámnak megfelelően). Ha itt van ismerősöd, az nyerő lehet. Ha ismert a bevonulás ideje, mindenképpen idejében jelezd az ilyen számdékodat, nehogy késő legyen.
Ha a kiválaszott katonai felsőoktatási intézményt megvan, akkor nagy baj nem lehet, mert ott még mindig lehet mozogni...
Előzmény: HUNTERKILLER (9)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2002.09.13 0 0 9
Na mivel láthatóan te benfentes vagy vázolom a tényállásomat.
Még szakközépiskolás koromban kiképeztek teherautósofőrnek,hogy amikor bevonulok legyen a logisztikának táptalaj.
Ez persze azt jelentette ,hogy nem mehetek főiskolára.Amikor aztán mégis mentem csak hümmögtek egy kicsit ,de nem zavarta öket különösképpen.
Na ezek után mi a sanszom?
Ja és 24 éves vagyok.

Előre is köszi a véleményt.

Előzmény: garda (8)
garda Creative Commons License 2002.09.11 0 0 8
ha szerencséd van, akkor műszaki tiszti képzésben részesülsz. Elég korrekt minden tanárok Szentendrén, talán a legjobbak, ha az összes szakot nézzük. Ha Szentendrére soroznak, akkor teljesen mindegy, hogy mit írnak a sorozólapra a hadkiegnél, mert a bevonulás napján úgy is megkérdezik, hogy mi akarsz lenni (ha szerencséd van, mert a létszámot fel kell tölteni)
Előzmény: HUNTERKILLER (7)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2002.09.10 0 0 7
Hurrá!!!
Én gépész vagyok!!! illetve mérnök leszek úgy két év múlva!
Előzmény: garda (6)
garda Creative Commons License 2002.09.05 0 0 6
hogy mi alapján szelektálnak? Nincs benne semi logika. Szerintem attól függ, hogy az ország melyik részén vagy nyilvántartásba véve. pl. nálunk minden egyetemet/főiskolát végzett hadkötelest tpk-nak soroztak. Most nem tudom, hogy is van ez, de mindenképpen nagy előny, ha ismerős van. Amúgy. én is villamosmérnök vagyok, de közel nem a szakmámnak megfelelő képzést kaptam, műszaki tartalékos tiszt lettem (építő/gépész-mérnök előélet javallott). Ezzel szinte mindenki így volt a században, de így lagalább sok új dolgot tanultam. Elképzethető, hogy villamosmérnökként Bp-en a légvédelmi tűzér, vagy hiradós leszel. Szentendrén csak felderítő, műszaki, gépesített lövész, tűzér és harckocsizó tpk képzés van. Soha sem az előélet dönt, hanem hol kell feltölteni a létszámot (a jelentkezési sorrend szerintem fontos).
Előzmény: Phil217 (4)
Sgt. Elias Creative Commons License 2002.09.05 0 0 5
Hello Phil217,

már én is feltettem ezt a kérdést itt korábban, de senki sem tudott biztosat mondani. Nekem úgy tűnik, még létezik, de nagyon korlátozott számban vesznek fel rá embereket. Szerintem legjobb, ha a hadkieg-en érdeklődsz, és gondolom, a bekerülésnél nem árt valami ismerős sem arrafelé... Amúgy sok szerencsét hozzá, ha megtudsz valamit, írd meg, jövőre nekem is aktuális lesz!

Előzmény: Phil217 (4)
Phil217 Creative Commons License 2002.09.04 0 0 4
Kösz az infot, egész jól hangzik.
Nem tudod véletlenül, mi alapján szelektálnak a jelentkezők között? A sorozáson azt mondták, hogy van egy létszám limit, és ha beférek mehetek. Nem kérdeztem rá, de furcsa lenne, ha egyszerűen jelentkezési sorrend alapján töltenék be a helyeket. Villamosmérnökként fogok végezni, amire azt mondta a sorozó tiszt, hogy az jó, mert mehetek híradósnak. Viszont nem híradástechnika lesz a szakirányom, ami, úgy gondolom, lehet hogy hátrány, ha sokan jelentkeznek.
Előzmény: garda (3)
garda Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3
közel 9 hónapot töltöttem el Szentendrén és bátran mondhatom, elég jó volt. Már a hadkieg-en döntenek a sorsodról és itt kell jelezni, ha ilyen igényed van. Jelenleg két helyen van tartalékos parancsnoki képzés Szentendre és Bp. Még a mi időnkben volt 1 hónap alapkiképzés Szentendrén, 2 hónap parancsnoki képzés, majd 2 hónap csapatszolgálat vmelyik kiképzőbázison, mint kiképző raj vagy szakaszpk. 2.5 hónap bázisképzés az adott felsőoktatási intézményben, majd jön vizsga és a tiszthelyettesi rendfokozat. A maradék 1.5 hónapban csapatszolgálat valahol és a végén tisztavatás és aznap leszerelés. Mivel már csak 6 hónap a szolgálati idő, nem tudom, hogyan változott a menetrend. Mellesleg a katonatisztek az egyetemen/főiskolán nem hülyék, én nagyon kellemesen csalódtam bennük, partnernek tekintenek és nem játszák a "katonatisztet". Amúgy én sok érdekes dolgot tanultam.....
Sok szerencsét...!
Előzmény: Phil217 (1)
fenrir Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2
Üdv!

Szerintem az lesz a legegyszer?bb,ha vagy a hadkiegészít? parancsnokságon,vagy valamelyik toborzó irodában érdekl?dsz.
Amit én tudok a tartalékos tisztir?l az annyi,hogy 2(azt hiszem) hónap Szentendrén,utána vizsga,annak alapján tiszthelyettesi vagy tiszti rang(legfejebb hadnagy,vagy talán f?hadnagy),utána csapatszolgálat.

Phil217 Creative Commons License 2002.08.29 0 0 1
Nem hivatásos katonatiszt akarok lenni, hanem a sorkatonaságot így letölteni. Úgy gondolom, itt talán valami értelmesebb dologgal tölthetem az időt, és talán nem szórakoznak az emberrel annyit a kiképzés alatt, ha a végén tiszt vagy altiszt lesz. Persze lehet, hogy baromságokat csináltatnak velünk és semmivel sem jobb, mint a sima bevonulás. Ezért kérdeztem rá, hogy tud-e valaki valamit a dologról.
Előzmény: harm2 (0)
harm2 Creative Commons License 2002.08.29 0 0 0

Katonatiszti IQ=0. Miért vágysz te oda?

Előzmény: Phil217 (-)
Phil217 Creative Commons License 2002.08.28 0 0 topiknyitó
Hallott erről valaki? Esetleg van itt valaki, aki így töltötte le a sorkatonai szolgálatát? Furcsa módon a sorozáson meg sem említették, hogy van ilyen lehetőség diplomások számára, amíg valaki rá nem kérdezett. Első hallásra jól hangzik, gondolom itt nem szivatják annyira a népet, de nincs esetleg valami hátránya? Például visszahívnak később továbbképzésre?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!