Keresés

Részletes keresés

AdamH Creative Commons License 2002.09.08 0 0 1
Tarkaan:

Szia! Köszönöm a gyors válaszod!
Az lenne a kérdésem, hogy mi az a kiegyenlítés? Vagy hogyan kell csinálni... :)

A konyhában most éppen van kő lerakva, de azt fel kell bombázni. Gondolom alatt rücskös vacak lesz. Ezt szerinted mivel érdemes leegyenesíteni?

Fuga-keresztek: mekkorát érdemes használni? VAgy csak egyféle van?

Padlólap méret: melyikkel érdemes: kissebbel, vagy nagyobbal? Árban (nm) majdnem ua. mind a kettő, de gondolom én, hamarabb célba érek a nagyobbal. Vagy azt nehezebb lerakni?

Víz: hogyan tudom megoldani a fürdőben, hogy a víz a lefolyóhoz menjen? Úgy értem, ok-ok lerakom, meg vízszintes is, de aztán tuti rossz helyen fog megállni a víz... :)

Fugázás: milyen anyaggal érdemes? Gumival, vagy a hagyományos cuccal?

Előre is köszönöm,

Adam

Előzmény: tarkaan (0)
tarkaan Creative Commons License 2002.09.08 0 0 0
Hali!

Én is saját magam raktam le a padlólapokat, és a fürdőszobát is én csináltam meg. Hozzáteszem, életemben először csináltam ilyet, ennek ellenére sokkal szebb lett az eredmény mint a haverom próbálkozása, aki szakemberekkel dolgoztatott...
Szóval a padlólapnál a legfontosabb, hogy a padló SIMA legyen, ha szükséges, padlókiegyenlítést kell csinálni. (Gusztustalan meló!)
Először ugye kitalálod hogyan feküdjenek a lapok, az első pár sort lerakod, csak úgy ragasztó nélkül, nagyon figyelj, hogy a fugakeresztek pontosan illeszkedjenek. Ha ez megvan, lekened a ragasztót a megf. szerszámmal (fogas akármi), aztán szépen rakosgatod a lapokat. Gumikalapáccsal (vagy a kalapács nyelével) kell finoman helyezgetni amíg a helyére nem kerül. A padlólap vágását, ha nem egyszerűen egyenesen kell vágni, flexszel lehet elvégezni. (idegőrlő meló és poros)
Vízmértékkel kell ellenőrizni, hogy vízszintben vannak-e a lapok, de arra vigyázz, hogy elég hamar köt a ragasztó, és akkor már nemigen tudod helyezgetni a lapot. Ha mégis elrontod, fel lehet szedni a lapot, kikell alóla kaparni a cuccot, majd újra leragasztani.
Kb ennyi az egész, nem egy bonyolult dolog. 1 nap múlva meg lehet fugázni. A fugakereszteket én kiszedtem, nem mindenki szedi ki, ami néha meg is látszik...
Ha van vmi kérdés, írj! Ha érdekelnek fényképek, tudok küldeni azt is!
Üdv!

Előzmény: AdamH (-)
AdamH Creative Commons License 2002.09.07 0 0 topiknyitó
Hello!

Azt szeretném kérdezni, hogy mire kell figyelni, és hogyan kell csinálni, ha én magam szeretném lerakni a lapokat. Konyháról, előszobáról, és fürdőről lenne szó, egybefüggő csempézéssel. Tudom, erre vannak "szakemberek", de 1 nincs annyi pénz rá, 2 a legtöbb nem szakember, és ez csak utólag derül ki... :)

Előre is kösz,

Adam

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!