Keresés

Részletes keresés

Tub Creative Commons License 2002.05.01 0 0 13
Kedves Alice!

Az ADSL egy vezetékes telefonvonalon működő szélessávú internetszolgáltatás, ami (mint a rövidítésben benne van), asszinkron. Tehát jelenleg maximum 384kbit/s letöltés és 64 kbit/s sebességű adatfeltöltést jelent (összehasonlításként a modemes kapcsolat analóg telefonvonalon max. 56 kbit/s). Az ADSL kapcsolat 24 órás, nincs forgalmi díj, csak egy fix havi összeg.
Mellette (mivel más frekvencián működik) ugyanazon a telefonvonalon beszélni is tudsz attól, hogy csatlakozol.

Ez a sebesség már kellemes webezéshez. Én is ilyenen nyomom. Ha van még valami kérdésed, szívesen válaszolok!

Előzmény: AliceCsodaországban (10)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.01 0 0 12
Köszönöm, utánanézek. Mert még a lányom intézte az internetet, de ő közben elköltözött.
Előzmény: CX25870 (11)
CX25870 Creative Commons License 2002.05.01 0 0 11
https://www.axelero.hu/internetezni_jo/adsl.shtml
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.01 0 0 10
Nekem Matáv előfizetésem van ISDN, az internetet pedig a Datanet biztosítja. Hogyan térhetek át erre az ADSL-re, egyáltalán mi ez, fel tud valaki világosítani?

De egyszerűen, mert műszaki antitálentum vagyok!
Plíz!

Andy Capp Creative Commons License 2002.05.01 0 0 9
Most mi a meglepo abban, hogy ha egy multi kihasznallya, hogy egy neoliberalis kormany lyon? Miert pont o legyen szocialisan erzekeny?:)
Előzmény: K.Trout (-)
Röhögnöm kell Creative Commons License 2002.05.01 0 0 8
Húú vazze okos balosok, remélem majd a lakossági gázáremlést is így véditek! Szegény matávnak nincs ölég profitja, szegény menedzserek még nem tudnak véletlenül havonta kocsit váltani! :)
Előzmény: mrzool (5)
Kenderes Creative Commons License 2002.05.01 0 0 7
én is szívesen belekeverném az ügybe a politikát, de nem erről van itt szó. a 150HUF megszüntetéséről már az Orbánék és tudtak, csak megvárták a választások végét, így szólt a paktum. egyébként az ügy legnagyobb élharcosa - és a matáv ellensége - Kiss Andor volt az elöző O.GY.-ben

I/5906.

Interpelláció

Dr. Áder János Úr
az Országgyûlés Elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály értelmében kérdést kívánok benyújtani Stumpf István Úrhoz, a Miniszterelnöki Hivatalt vezetõ Miniszterhez. Az interpelláció címe: Miért nem érvényesül a törvényhozói akarat az internetes díjmegosztásban?

"Tisztelt Miniszter Úr!

A jelenlegi kormány propagandájában kiemelt szerepet kapott az olcsó internetes elérés biztosítása. Ennek egyik fontos eszköze - a világban általánosan alkalmazott módszer szerint - a távközlési és az internetes szolgáltatók közötti díjmegosztás. Az internetezõk hatalmas telefonforgalmat - ezzel együtt árbevételt - generálnak, miközben a távbeszélõ hálózat töredékét használják egy közönséges beszélgetéshez képest. Így merült fel mindenütt a világon az igény, hogy a távbeszélõ díjból a szolgáltató egy részt fizessen vissza a forgalmat generáló Internet szolgáltatóknak, akik így csökkenthetik szolgáltatásaik árát, vagy azonos áron jobb minõséget nyújthatnak. A távbeszélõ szolgáltatók eddig Magyarországon élesen elzárkóztak a díjmegosztástól.

Bár a hírközlési törvény tervezete nem tartalmazta ezt a megosztást, a törvénybe képviselõi, illetve bizottsági módosító indítványként végül belekerült, a visszatérítés mértékét kormányrendelet határozza meg. Az Internet szolgáltatók jogosan várják, hogy érvényesüljön a törvényhozói akarat, vagyis a távközlési szolgáltatók bevételeik egyrészét adják vissza az Internet szolgáltatóknak.

Az internetes szolgáltató cégek azonban a napokban a MATÁV RT.-tól levelet kaptak, amelyben a monopol helyzetben lévõ cég mindenféle rendeletekre hivatkozva szembeszegül a törvényhozói akarattal. Idézet a levélbõl: "Az Internet szolgáltató a mért forgalom alapján õt visszamenõlegesen megilletõ díjhányadot akkor jogosult a Matáv felé kiszámlázni, amikor az Internet szolgáltató az új szerzõdés szerint elsõ alkalommal köteles díjat átadni a Matáv részére a mért forgalom alapján."

Egyértelmûen kijelenthetem, hogy a törvényhozói szándék ennek az ellenkezõje volt, vagyis a távközlési szolgáltatónak kell az általa beszedett díjból Internet szolgáltató részére díjat átadni és nem fordítva. A beadott módosító indítványok indokolása is ezt tartalmazza. Szó nem esett a bizottsági vitában arról, hogy a díjvisszatérítés úgy mûködik majd, hogy az Internet szolgáltató beszedi a telefondíjat, azt átadja a távközlési szolgáltatónak, az pedig számla ellenében visszafizeti ennek egyrészét. A törvényhozói szándék egyértelmû volt: a Matáv beszedi a díjat, mint most, és részletesen kidolgozott elszámolás alapján a kormány által meghatározott hányadát visszafizeti az Internet szolgáltatónak.

Kérdezem ezért a Miniszter Urat: Csak a Matáv szegül szembe a törvényhozói akarattal, vagy a végrehajtási utasítások (mert a Matáv ezeket idézi) szintén ellentétesek ezzel? Ha a végrehajtási utasítások alapján valóban az Internet szolgáltatóknak kell beszedni a díjat és ennek egyrészét átadni a Matávnak, akkor miért hoztak a képviselõk ezzel ellenkezõ érvényû törvényt a T. Házban? Vagy általánosságban: minek a Parlament?

Budapest, 2002.02.20.

Kiss Andor
MIÉP

Vajk Creative Commons License 2002.05.01 0 0 6
okoska, még orbánék vannak kormányon.
Előzmény: Törölt nick (2)
mrzool Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5
Te mirol beszelsz? Tavaly nyaron nem tudtak eltorolni, de megmondta a Matav, hogy a liberalizacio utan fel evvel megszuntetik a 150-es kedvezmenyt... Mi a halalert kell belekeverni a politikat? Ha nem vetted volna eszre, kapitalizmus van, mi jogon szoljon bele az allam egy maganceg dolgaiba?

Engem is erint ez az egesz, szoval nem kulso szemlelokent pofazom... Es nem tudom, mi lesz juni 1. utan. De akkor sem allok neki remhireket terjeszteni. Meg valami: nezd csak meg, ki van meg hatalmon...

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.01 0 0 4
sotet vagy ... hol van meg a megyo ...

Előzmény: Törölt nick (2)
manosapi Creative Commons License 2002.05.01 0 0 3
bizotsan tudod, hogy az MSZP műve? Nem lehet, hogy vártak a választásokig, mert ciki lett volna előtte emelni? Legalább ne vádaskodj, ha már biztosat nem tudsz!
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.01 0 0 2
mi van dárágije eftások,

nem tetszik a győztesek változtatása? nem ezt ígérték, mi? teccettek megint nagyon pofára esni? ja kérem, szóltunk előre, hogy megyó majd keresztbe tesz nektek is... :O))

Előzmény: K.Trout (-)
tomajer Creative Commons License 2002.05.01 0 0 1
Érdekes fejlemény lenne, ha többtízezres nagyságrendben mondanák fel az emberek a matáv előfizetésüket:-)))
Mr Slowhand Creative Commons License 2002.05.01 0 0 0
Minket is keményen érint a Matáv által bejelentett hír a Mindenkinek csomag kapcsán.
Még egyenlőre nem tudjuk, mit tegyünk, mert nálunk nincs kábeltévés lehetőség.
Előzmény: K.Trout (-)
K.Trout Creative Commons License 2002.05.01 0 0 topiknyitó
A MATÁV bejelentette, amit. Ennyit a távközlés (ál)liberalizációjáról. Ennek politikai okairól hosszasan lehetne vitázni, és volna miről.

Viszont - ahogy az index cikke írta - osztottam, szoroztam.
Jelenleg az otthoni dial-up kapcsolat nyomán a havi telefonszámlám kb. 7500-8000 HUF. Mondjuk, ebből az egyik röhej az, hogy ennek a felét az előfizetési díj teszi ki, a maradéknak a felét (legalább) a netezés.

Ha a 150 HUF megszűnik, akkor ez az összeg feljebb fog kúszni, az tuti.

Node annyiért már szélessávú internetet is ki tudok fizetni!
Ki is fogok.

Csak egyre fogok nagyon ügyelni: hogy az még véletlenül se kötődjön még áttételesen sem a MATÁV-hoz.(Vagyis: coki ADSL...)
A telefon előfizetésemet pedig tisztelettel(?) felmondom.

Úgyis van mobilja mindenkinek a környezetemben...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!