Keresés

Részletes keresés

vip Creative Commons License 2002.04.16 0 0 0
Szerintem 0
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.16 0 0 topiknyitó
Hali!

Most olvasom a neten, hogy a Matávtól el akarják szedni leányvállalatait, elsőként a Westel cégeket. Szerintem kezdjnük el gyűjteni a Matávnak!

A részletek:
Elemzői vélemény szerint a Matáv fő részvényese, a Deutsche Telekom német távközlési óriás arra készül, hogy a Matáv által birtokolt Westel Rt.-t átvigye mobiltelefonos egységéhez, a T-Mobile International AG-hoz.
A Dow Jones hírügynökség birtokába jutott elemzői véleményt Robin McCartney, a JP Morgan befektetési bank elemzője fogalmazta meg. A Matáv "kettétörésének" tervét a DT szóvivője találgatásnak nevezte, a Matáv szóvivője pedig azt közölte, hogy nincs tudomása ilyen tervről. A DT a Matáv 59 százalékát tartja ellenőrzése alatt, míg a Matáv a egyetlen tulajdonosa a Westelnek.
A JP Morgan illetékese szerint a DT feléjük megerősítette azon szándékát, hogy átviszi a Westelt a T-Mobile-hoz, ha ennek feltételeit megtárgyalta a Matáv kisebbségi részvényeseivel. A német vállalat tudatta, hogy már folynak az előkészületek az elválasztáshoz - közölte McCartney. Majd hozzátette a Dow Jones tudósítójának: a bizonytalanság abban van, hogy mikor és miként történik meg a leválasztás?
Az elemző úgy véli: a Westellel kapcsolatos ügylet a DT átalakításának része, amely szerint a német nagyvállalat szétválasztja vezetékes és mobiltelefonos vállalkozását. A DT azt tervezi, hogy a T-Mobile részvényeit az idei év második felében a tőzsdére viszi. A nyilvános jegyzésnél előnyt jelentene a Westel és más mobiltelefonos érdekeltségeinek(négy kelet-európai cég) átvitele a T-Mobilba, csupán a magyar vállalat révén a T-Mobile előfizetőinek száma 5,5 százalékkal nőne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!