Keresés

Részletes keresés

-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2002.03.26 0 0 7
endru Creative Commons License 2001.06.16 0 0 6
Nem vagyok profi kertész, vagy növénytudor, de szeretem a Margitszigetet, és van egy könyvem aminek a segitségével igyekszem egy egy fát meghatározni. Amit barátunk mondott, hogy talán tiszafa, az nem lehet ha toboza van. A tiszafa termése (csak a lány fákon) kb 1 cm.es piros, húsos köpenyben levő mag, ami éréskor kilóg a köpenyből. A másik amit ajánlottak a mocsári ciprus, énnek valóban kis toboza van. Egy szép fa a tónál van, ha az Árpád hid felé mész akkor jobb oldalon, ahola tó keskeny patakszerű. A fa kissé belelóg a vizbe. Ilyen mcsári ciprus van a Városligetben, a Vajdahunyad-vár bejáratától jobbra, közel a vizhez. A másik fára is van ötletem, arra gondolok, hogy acer palmátum (pálmalevelű, vagy ujjas junar). Ez is van a Margitszigeti tónál, a domb közelében, ez kicsi, pár méteres fácska, összel csodaszépre szineződnek a levelei. Nekem van egy kedvenc fám (vagy talán bokor, a Palatinusszal szemben levő úton, majdnem a végén, kinai tüskéssárgafa, évek óta próbálkozom, hogy szporitsam mert én bonsai bolond vagyok és fekeltette érdeklődésemet. E-mailban küldök egy képet az acer palmatum levélről.
szia András
Előzmény: artax (5)
artax Creative Commons License 2001.06.01 0 0 5
Ezt a paros dolgot hogy erted?
Majd megnezem.
A masik fara nincs otleted?

Gabor

Caryota Creative Commons License 2001.06.01 0 0 4
:) akkor sejtésem beigazolódott. Ha az egyenes törzsű, világoszöld lombozatú fa levélkéi párosan ülnek az ágacskákon, akkor kínai mamutfenyő, ha egyesével, szórtan, akkor mocsárciprus. Sajnos a helyszín nem ismerem olyen közelről, hogy pontosan meg tudjam mondani.
Kirándulási terveink között szerepel a Margit-szeiget is, de most Vácrátótra megyünk. Látogass el a "Kirándulások" c. topikba.
Előzmény: artax (3)
artax Creative Commons License 2001.06.01 0 0 3
onobody

A gond az gozom nincs milyen a tiszafa.:))

Caryota

A torzse egyenes, es az alkat kupos. Eleg magasra nottek. A lobozata vilagoszold, a kerge voroses.
Eleg pici kb gyuszunyi toboza van.
Allatira szep.
Szoval mi lehet ez?

Mas, van ott meg egy nagyon nagyon jopofa fa.
Alacsony. Legyezo szeruen szeterulo lobozata van es csillag alaku levelei.
Nagyon nagyon szep.

Mik lehetnek ezek?

Komárom- Creative Commons License 2001.05.31 0 0 2
A legegyszerűbb módszer, ha letépsz egy pici hajtást róla és elviszed a legközelebbi faiskolába. Ott tuti megtudod, hogy mi a neve a növénynek.
Előzmény: artax (-)
Caryota Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1
Így látatlanban nehéz megmondani. Lehet mocsárciprus vagy kínai mamutfenyő is, az egyenes törzs, kúpos fenyő-alkat erre utal.
Világoszöld a lombozata? Vöröses a kérge?
onobody Creative Commons License 2001.05.30 0 0 0
Tiszafa? - Lehet?

Üdv onobody

artax Creative Commons License 2001.05.30 0 0 topiknyitó
Szisztok

Segitseget szeretnek kerni.
Van a Margitszigeten egy fa ami nekem nagyon tetszik de gozom sincs mi a neve. Es nev nelkul eleg nehez megkeresni....
Ez a fa a vizesesnel van....a kis to partjan.
Magas egyenes szara van. Olyan mint egy fennyo. Tulevelhez hasonlo levelei vannak, de nem hegyesek es nem is olyan kemenyek. Kicsit lapitottak.
Nem tud valaki segiteni mi lehet ez a fa?

Udv

Artax

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!