Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2002.02.08 0 0 1

Egy négy évvel ezelőtti riport Hernádi Tiborral: Akire számíthatunk

Előzmény: Mijo (0)
Mijo Creative Commons License 2002.02.08 0 0 0

Tehát Hernádi Tibor, mint városunk lakója, Bács-Kiskun megye 9-es számú választókörzete, azaz a mi régiónk országgyűlési képviselőjelöltje a Magyar Igazság és Élet Pártja színeiben.

Muity Mijo
Baja

Előzmény: Mijo (-)
Mijo Creative Commons License 2002.02.08 0 0 topiknyitó


Hernádi Tibor

Ö N É L E T R A J Z

1930-ban születtem a Tolna megyei Döbrököz községben. Középiskolát a Pécsi Bányaipari Technikumban végeztem. Itt szereztem technikusi oklevelet is.

Részt vettem az 1956-os szabadságharcban. Következményeként kizártak az ország összes középiskolájából. Üldözésem ellenére az országot nem hagytam el. Gyakori munkahely és lakásváltoztatásokkal sikerült kikerülnöm a karhatalom látóköréből. Az üldözés enyhülésével a Hídépítő Vállalatnál 1963-tól művezetőként, majd 1966-tól építésvezetőként dolgoztam. A vízügyi ágazatból vállalkozói csoportvezetőként vonultam nyugdíjba.

Szabadidőmben mintegy 15 éven keresztül történelmi kutatásokat folytattam. Eredményeként 1996-ban "A második világháború igaz története" címmel könyvem jelent meg, amelyet a Clevelandi Árpád Akadémia aranyéremmel tüntetett ki és elnyerte az Akadémia 1997. évi első díját is.

Történelmünk kutatásával jelenleg is foglalkozom.

Az egypárti diktatúra idején ugyan műszaki-gazdasági vezetőként dolgoztam, mégis végig meg tudtam őrizni pártonkívüliségemet.

Nős vagyok. Vallásom: Római Katolikus.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!