Keresés

Részletes keresés

Pivovar Creative Commons License 2001.11.14 0 0 7
Szlovákiában letett magyar nyelvvizsga:
és ha az illetők szlovákiai magyarok? Nekik azt hiszem, ott a magyar idegen nyelvnek számít...
És ugye pl. tudnak szlovákul is jól, nálunk meg abból tehetik le a nyelvvizsit :-)
Előzmény: BoY-Tee (-)
Csülök Creative Commons License 2001.11.14 0 0 6
Ja és még valami! Egész jó ötletet adtál, úgy látom, manapság nem ártana valóban egy magyar nyelvvizsga sem a végzősöknek... :)
Csülök Creative Commons License 2001.11.14 0 0 5
Az ősidőkben nem volt ilyen feltétel, sokan el is hanyagolták a nyelvtanulást (pl. a Csülök nevű marha is), azok manapság rettenetesen megszenvednek, ha teszem azt megfelelő álláshoz szeretnének jutni. :( Ne kiutat keress, tanulj nyelvet...
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4
vizsgázz le, vazze...
Labor Creative Commons License 2001.11.13 0 0 3
Van olyan, ami kevesebb fáradozást igényel.
Előzmény: DECKARD (2)
DECKARD Creative Commons License 2001.11.13 0 0 2
Megaztán miért akar felsőfokú végzettságet, aki egy nyelvvizsgával nem bírkózik meg...

deckard

Előzmény: leha (1)
leha Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1
gyanítom, hogy kacsa a hír ...
a FTV szerint ugyanis diplomához legalább egy idegen nyelvből középfokú C tipusú nyelvvizsgával kell rendelkezni ... a műegyetem meg nem az a hely, ahol az ilyen megfogalmazásbeli finomságokon átsiklanak ...
Labor Creative Commons License 2001.11.13 0 0 0
Szerintem a magyar nyelvvizsga ilyen szempontból 0-át ér.
BoY-Tee Creative Commons License 2001.11.13 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Gondolom sokaknak probléma a főiskolai diploma megszerzéséhez szükséges "C" tipusú nyelvvizsgának a kérdése! Nos kérdéssel fordulnék a forumozgatókhoz, miszerint hallott e valaki vmit arról a dologról amit most bátorkodom kifejteni? Az információ elég hiányos és kérdéses!

A minap (egyik ismerősömtől tudom) bemondta a rádió, hogy a BME (Budapesti Műszaki Egyetem) Gépészmérnök szakán végzős hallgatók közül sokaknak sikerült megszerezni a diplomát olyan nyelvizsga bizonyítvánnyal, amelyet külföldön (Szlovákia) tettek le MAGYAR-ból !!!!!!!!!!!Tehát Szlovákiában államilag elismert középfokú "C" tipusú nyelvvizsgáról van tehát szó, amelyet itthon (Magyarország) elfogadott az egyetem!!!!

A kérdés az: hogy vajon működik e ez a dolog a diploma megszerzéséhez és itt egy pár kérdés fel is merül (hiszen magyar állampolgárok vagyunk...stb) és tud e vki erről vmi többet??

(természetesen hallottam az alternatív lehetőségekről, amik a "rigó" utca kikerüléséről szólnak (Pitman, Cigány nyelv, stb), de eddig még ez a legkecsegtetőbben hangzó variáció)

Nos szerintem ez a probléma sokakat érint, azért is bátorkodtam új topic-ot nyitni ennek a témának!

Segítséketeket előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!