Keresés

Részletes keresés

Tamska Creative Commons License 2001.09.20 0 0 2

a szivattyúd önfelszívó vagy merülőmotoros?

ha önfelszívó akkor van mód a keringtetésre, de nem nagyon ajánlanám. ha viszont merülőmotoros akkor felejtsd el, hogy keringtetnél vele.

ha önfelszívó, akkor egy 60L-es müa. ballon (jobb esetben egy 200L-es) kell amit megtöltesz rétegesen homokkal és sóderrel (sóder/homok/sóder). A vizet ezen keresztül átnyomatva tudsz szűrni. A víz aránylag tiszta lesz de gondoskodnod kell valamilyen erős textiliáról is a szűrő nyomóoldalán. kb ennyi.

Előzmény: artax (-)
artax Creative Commons License 2001.07.31 0 0 1
Komarom-

"akkor nem tudsz locsolgatni semmit, pedig erre néha szükség lenne, ha van növény is a kertben."

Nem csak egy szivatyu van.
Az az otleted hogy tegyek fole folia satrat nem rossz. De mint irtam is ez mar meg van valositva.
Ekkor lesz nyalkas a viz.
En sem tudom a szuro rendszer kitisztitan-e vizet. De most igazabol az erdekelne mibol all egy ilyen szuro rendszer. Vagyis hazilag hogy lehet csinalni....

Jo annak a vasarlonak hogy ennyi penze van medencere.

Kosz a segitseget.

Udv

Artax

Komárom- Creative Commons License 2001.07.31 0 0 0
A választ nem tudom, De, ha leszereled a szivattyút, akkor nem tudsz locsolgatni semmit, pedig erre néha szükség lenne, ha van növény is a kertben. Ha belegondolsz, hogy egy jobb szivattyú is pár tízezer forint, akkor lehet, hogy megéri az a szűrőrendszer, ha csak 50 e. Ft-ba kerűl..... De ez sem lenne tuti megoldás szerintem, mivel hetente 5 napig nem működne és ki tudja, mennyi ideig tartana, amíg egy szűrőrendszer megtisztítaná a medencét, bármilyen is az.
SZERINTEM egy mini fóliasátrat állíts a medence fölé és zárd be ill. húzd össze fölötte !

--- Részben ide tartozik az ellenpélda ! : -Egy vásárlónk 2 milláért készítetett magának egy medencét. Most azon gondolkodik, hogy +1 milláért tetőt is rendel fölé és a tetőt összeköti a házzal, ahol lakik.
A medence elkészült, - a rézsű elkészült és jött növényekért, amit a medence köré, mellé ültet: kb. 8.000 Ft -ot ruházott a zöldekbe..... ----- a tető és a falak miatt ki kell vágnia minden zöldet, ami az útjába esik. ennyi.

Előzmény: artax (-)
artax Creative Commons License 2001.07.30 0 0 topiknyitó
Sziasztok

A kovetkezo tema, vagyis problema nem tartozik igazan a Kertesz topichoz, de ugy gondoltam sok itt a tavas, medences tema. Hatha van itt valaki aki tud segiteni nekem.
A helyzet a kovetkezo, van egy kacsauztato medencem, 80 cm mely es 3,5 meter atmeroju. De semmilyen vizforgato meg szuro nincs hozza.
Mivel ez a medence lennt van videken ahol tobbnyire csak hetvegen vagyunk altalaban csak ekkor van hasznalva. Viszont a viz hamar bekoszolodik. Ha letakarom benyalkasodik, ha nem takarom le tele lesz mindenfele vizi allattal, meg algaval...
Igy ha lemegyek azzal kell kezdeni hogy kitakaritom, az minimum egy fel nap. Aztan megy bele a friss viz. Igy kb egy nap a teljes csere. De a viz ilyenkor /mivel a furt kutbol jon/ iszonyu hideg.
Az lenne a kerdes hogy nem lehetne a furt kut szivatyujat felhasznalva /termeszetesen onnan leszerelve/ csinalni egy vizforgato vagy szuro rendszert. Ha lehet hogyan es mi kell hozza??
Erre szeretnek mento otleteket kapni.
Egy komplet szuro rendszer hozza 50 000-Ft. En ezt egy "kicsit" sokalom. Ezert varom a mento otleteket.

Udv

Artax

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!