Keresés

Részletes keresés

Bimbum Creative Commons License 2000.09.19 0 0 26
Egyelőre semmit.

Van néhány hipotézis:
1. A Gazprom jelentős részesedést szerzett a MOL-ból
2. TVK - Borsodchem részvénycsere lesz
...

Előzmény: Törölt nick (25)
Monthy Creative Commons License 2000.09.12 0 0 24
Piri mami, gondolom most még jobban örül:)
Rövid távra talán el lehetne adni, hosszú távra lesz ez még jobb.
Előzmény: Törölt nick (23)
Tappancs Creative Commons License 2000.09.11 0 0 22
11-SEP-2000 15:56:50 MOL 4255 Ft Változás +215 (+5.32%)
Tappancs Creative Commons License 2000.08.21 0 0 21
Sok hozzászólás komolyabb lenne, ha pénzt is kellene kockáztatni vele. Jósolni nehéz - különösen, ha a jövőről van szó. Mindenesetre vettem egy MOL-csomagocskát 3800-on a múlt héten középtávra. Nem hiszem, hogy túl nagyot hibáztam volna, bár eddig nincs rajta még jutaléknyi hasznom sem.
Előzmény: Törölt nick (11)
Monthy Creative Commons License 2000.07.11 0 0 20
Bocsánat hogy csak most reagálok - én is elmentem uborkáért a Balatonra. A legtöbb dologgal egyetértek.
Amivel nem: Te azt mondod hogy évekig olcsó marad a Mol én azt, hogy csak hónapokig.
Az eredménymanipuláció pedig működik a psszt kft-nél, de egy tőzsdei cég már korlátok közé van szorítva (itt is működik csak kisebb mértékben + ha kihoz nullszaldót akkor lett volna csak igazán nagy dobálózás). A Napiból meg most is ki lehet olvasni hogy kinek milyen részvénye van.
A többi írásoddal teljesen egyetértek.
üdv
M.
Előzmény: vesztes (18)
Qkac Creative Commons License 2000.07.03 0 0 19
Egyetértek a hozzászólókkal!
A kormány TÖBBEK KÖZT a Mol-t is teljesen tönkreteszi!
Azt soha nem vártam, hogy a Mol-részvény 4000 forint alá menjen. A kormány pedig meghatóan felajánlotta, hogy átveszi a gázrészleget. Sunyi bunkók, mondjanak le!
vesztes Creative Commons License 2000.07.03 0 0 18
Monthy!
A tíz évben egyetértek, de lehet azért az kevesebb is, csak a legsetétebb szemügémet vettem elő:-)
Ugyanakkor én nem vennék Mol részvényt pár évig, mert minek, ha mondjuk két év múlva is megvehetem ugyanennyiért. És ez volt a mondanivalóm lényege. Hogy valami olcsó, nem jelenti azt, hogy nem lehet még olcsóbb (főleg a tőzsdén).
Korányit nem akartam fikázni, bár a "legnagyobb" jelzőre sem tartom érdemesnek. Szerintem is az átlagosnál jobb, de spekulánsnak kicsit inkább, mint újságírónak. Arról ne is beszéljünk, hogy a korai időkben a Napiból mindig ki lehetett olvasni az illető úr aktuális részvénypozícióit is. Ennek ellenére, mondom, kedvelem az illetőt, csak én már ilyen bunkó vagyok, hogy hogy mindenkit megkritizálok.
Nem azt állítottam, hogy nem tudná finanszírozni a Shell, vagy akárki a Mol megvételét, csak azt, hogy egy nagy cég általában nem úgy gondolkodik, mint egy spekuláns, figyelembe kell vennie egyéb szempontokat is (pl. ha belügyminiszter vagyok, nem szőkítek olajat, még ha megéri is, illetve ha rendőrgóré vagyok, nem pisilem le a kamerát a garázsban, még ha nagyon kell is).
Amúgy maga a Mol is elb@szta a dolgokat, mert nem igaz, hogy annyi eszük nem volt, hogy a legnagyobb anyázások közepette a kedélyeket tovább borzolandó, az előző évi duplájára rúgó negyedéves eredményt hoztak nyilvánosságra (igazgató: Mennyi az eredményünk? főkönyvelő: Mennyi legyen?). Meg hogy a Csák röhögve jelentse be, hogy ezen a héten nem emelünk. Meg hogy éjfélkor tudjuk meg, hogy aznapi hatállyal lemondott. Azért a PR-osnak is a kezébe nyomnám az útlevelét, aztán megindítanám egy emberes seggberúgással.
Szóval fijúk, szerintem a Mol pihenjen pár évet, majd akkor veszek (ha akarok).
Előzmény: Monthy (16)
Monthy Creative Commons License 2000.06.30 0 0 17
bocs nem csak az OMV-t említetted, csak az maradt meg bennem.
Előzmény: Monthy (16)
Monthy Creative Commons License 2000.06.30 0 0 16
vesztes!

Hosszútávnak tíz évet nevezek. A legnagyobb multik nem nagyon terveznek rovidtávra, szerintem öt évre megtérülést számolni nem is érdemes. A lényeg úgyis a potenciálban van, a tőzsdei árfolyamokban az tükröződik, hogy milyen lehetősségei vannak a cégnek - A Molnak meg vannak lehetősségei az elkövetkező években. Nézdd csak azt, hogy a környéken milyen ütemben nőnek az autóelaádsok, a gázárakat se lehet örökké rövid pórázon tartani.
Korányiról: Nem ismerem konkrétan az álltalad említett szabályt, utánanézek. Korányit én viszont a hazai piac egyik legnagyobbjának tartom aki ilyen kérdésekben nem szokott tévedni, ez persze nem zárja ki, hogy most neked van igazad - visszatérünk rá.
A vevő részvényainek eséséről: Az OMV-t említetted konkrétan aki talán kicsi a Molhoz, viszont a Shell gond nélkül tudná finanszírozni az akvizíciót és tartani is ameddig szükséges.
A jelenben egyetértek veled - az elkövetkező években lehet baj, el lehet cseszni az egészet, ha viszont nem rontják el - akkor aki most beszállt az nagyon jól járt.

Előzmény: vesztes (15)
vesztes Creative Commons License 2000.06.30 0 0 15
Monthy!

Akkor ezt kifejtem kicsit bővebben. Attól függ, mit nevezel hosszú távnak. Ugyanis ha mondjuk 5 évet, akkor ez azt jelenti, hogy a forint leértékelődését, meg a reálkamatokat figyelembevéve kb. duplájára kéne nőnie a Mol árának ahhoz, hogy nullán legyen az illető (Azaz ugyanott, mintha állampapírt vett volna). És azért nem biztos, hogy öt év múlva az EU-ban leszünk.
A felvásárolják-nem vásárolják témában Korányi G. Tamás a Napiban fejtegette, hogy kétszer annyi suskáért, mint amennyit a BC költött a TVK-ra, meg lehetne venni a Mol 25 százalékát. Neki is, meg minden szíves érdeklődőnek figyelmébe ajánlom a Mol Alapszabályát, amely szerint egy részvényes, vagy részvényesi csoport - az állam kivételével persze - max. az össz. szavazatok 10 százalékával rendelkezhet, függetlenül attól, hogy mekkora a részesedése a cégben. Azaz hiába veszi meg valaki a Mol 25 százalékát, csak 10 százalékkal szavazhat, amivel elmehet a sunyiba. Azaz legalább 3 tulaj összefogása kell az ÁPV Rt. kigolyózásához (akinek ugye 25%+1 szavazata van). És akkor még nem is volt szó az aranyrészvényről, amivel pl. az igazgatóságba, ill. az FB-be 3-3 tagot lehet delegálni, vagy arról, hogy egy csomó mindenhez háromnegyedes(!) többség kell a közgyűlésen. Persze lehet, hogy a részvényesek egy része vesszenazápv felkiáltással (az egyébként nemkevésbé gonosz Shell, vagy vki mellé állna, de ez nem biztos, és erre komoly cég nem is építhet felvásárlási stratégiát. Úgyhogy továbbra is vitatnám azon népszerű nézetet, mely szerint érdemes lenne megvenni a Molt kilóra. Persze az sem mindegy, hogy mi az ár, mert pl. nekem lenne kb. 20 forintom erre a célra, ha eléggé lemegy (az ár).
Továbbra is fenntartom továbbá - és ezt te sem vitattad -, hogy ha vki elkezdené kebelére ölelni a Molt, annak embereset zakóznának a részvényei a tőzsdén, amit ugye egy vezérigazgató sem lát szívesen.
Amúgy szerintem eléggé elkeserítő a helyzet, és nagyon affelé tendál ez az egész, hogy a Molt visszaállamosítják (nem csak a gázüzletágat), vagy teljesen szertecibálják és ellehetetlenítik. Mindenesetre Matolcsy úrral kapcsolatban a fidesz 1998-as gazdasági programja ismeretében semmi olyasféle illúzióm nincsen, hogy érdekelné a való élet, vagy a gazdaság empírikus működése. Neki van egy zavaros elképzelése, és sajnos olyan pozícióban van, hogy valóra is válthatja az álmait. A mieinkre meg nagy ívben pössent.

Előzmény: Monthy (14)
Monthy Creative Commons License 2000.06.30 0 0 14
vesztes!
írod:
"Namost, az ellenséges kivásárlók (Shell, Total, OMV). Eléggé eltökéltnek kell ahhoz lenni, hogy valaki a Mollal jelenleg együttjáró politikai
kockázatot is megvegye"

Belegondoltam - rövidtávra igazad van. Ha valaki viszont hosszútávra gondolkozik, akkor érdemes megvennie a Molt, hiszen az EU-hoz közeledvén egyre kevésbé lehet beleugatni majd a Mol életébe, és ráadásul egy jó pozíciókkal rendelkező céget vesz meg egy gyorsan fejlődő terület közepén.

Előzmény: vesztes (12)
halfogo Creative Commons License 2000.06.29 0 0 13
szerintem Viktor shortozza a piacot...ezért kormány 2naponta okosakat mond :)
Előzmény: vesztes (12)
vesztes Creative Commons License 2000.06.29 0 0 12
halfogo!

Kösz a cikket, jó volt. A Csák lemondásában egyébként állítólag az is szerepet játszott, hogy aznap az egyik külföldi tulaj képviselője ordenáré módon üvöltözött vele az irodájában. Szerintem egyszerűen a Viktor beszólt neki, hogy "Te Jani, ugyan kisebb hanggal legyé mán, mi tettünk oda, vághatnál egy kicsit mosolygósabb képet is, miközben a fark@ddal verjük a csalánt."

A Molt amúgy mint befektetést szerintem el kell felejteni, mert borzasztóan zavaros a helyzet. Ugyanis ki venne? A hazai alapok biztosan nem, mert már így is ki lehetnek tömve (25% körüli tulajdoni arányuk lehet), és ugye a törvényi korlátok (egy részvényben az össz állományuk max. öt százalékát tarthatják). Ráadásul, ha a tőzsde továbbra is ilyen csudásan muzsikál, az emberek eladják a befjegyeiket, a befalapok pedig, hogy kifizethessék őket, a részvényeiket, köztük a Mollal.
A külföldieket azt hiszem magyarázat nélkül kipipálhatjuk, ilyen idiótának már nagyon régen mutattuk magunkat kifelé gazdaságilag. Namost, az ellenséges kivásárlók (Shell, Total, OMV). Eléggé eltökéltnek kell ahhoz lenni, hogy valaki a Mollal jelenleg együttjáró politikai kockázatot is megvegye, szerintem ráadásul ha kiderülne, hogy mondjuk az OMV veszi a Molt, tuti hogy a részvényei (az OMV-é) esnének egy tízest.

Szóval béke benzinjére. Majd pár év múlva, ha Matolcsy bűvész úr elvarázsolja magát, vagy ha belépünk az EU-ba, vagy ha piros hó esik.

Előzmény: halfogo (5)
bosmajor1 Creative Commons License 2000.06.28 0 0 10
Fogadjunk tíz Molba, hogy jó lesz...:)
Előzmény: Törölt nick (8)
bosmajor1 Creative Commons License 2000.06.28 0 0 7
már visszamászott. hosszútávra tuti befektetés.
Előzmény: Törölt nick (6)
halfogo Creative Commons License 2000.06.28 0 0 5
vesztes rulez!

ezt olvastad?
http://index.hu/tozsde/lightkommun/
üdv
halfogo

Előzmény: vesztes (4)
vesztes Creative Commons License 2000.06.28 0 0 4
A legújabb hír szerint a kormány megvenné a Mol gázüzletágát, és várja az olajtársaság javaslatát. Túllépve a felvetés gusztustalanul sunyi módján (kb. mintha mondjuk az olajtársaságok összeesküdnének, hogy nem adnak benzint neked, majd felvetnék, hogy esetleg megvennék az autódat, ha megfelelő árat tudsz mondani), kérdezem, akkor most mi ez? Szocializmus? Kövér Lászlónak ajánlom figyelmébe, hogy a hernyók-nyűvek a kormányba is beférkőztek, hiszen a felvetést a miniszterelnök úr tette - akit egyébként bizonyára megtévesztettek. Na most kinek a pénzéből venné meg a kormány a gázüzletágat? Kinek a pénzéből fedezné a "harmincér veszem húszé adom" című kiváló üzlet veszteségét? Drrrrring. A miénkből. Függetlenül attól, hogy én például nem használok gázt. És itt nem arról van szó, hogy a nagymamám gázszámláját dotálom, mert ez (a szegények nem tudnák fizetni a magasabb árat) csak demagógia, hanem így én fizetnék például azért, hogy a TVK, az ilyen-olyan erőmű, a Mol(!) olcsón kapja a gázt. Szóval az igen tisztelt politikus urak pedig már megint a mi számlánkra hőzöngenek. Fel kéne emelni az árakat a picsába, a rászorulóknak pedig támogatást adni. Ahogy civilizált vidékeken dívik. Nem pedig pofázni hülyeségeket, és tönkretenni az egyetlen magyar multit. Egyébként ez az egész pedig a gyógyszergyárakra is igaz, de ahhoz már túl fáradt vagyok, hogy leírjam.
Előzmény: turorudi (3)
turorudi Creative Commons License 2000.06.23 0 0 3
én azt gondolom hogyha a kormány (mint kisebbségi részvényes) kegyesen hozzájárult volna mondjuk egy 20%-os gázáremeléshez, ami átlagos lakásoknál 500-1000 Ft havi többletet jelentene,(az inflációt sem zavarta volna jobban felfelé), ez úgy gondolom elhanyagolható egy későbbi drasztikusabb emelés elkerülés megelőzendő, (ami most már nem elkerülhető), mivel az árak a világpiacihoz és Európához képest 40%-kal alacsonyabbak Magyarországon).

Aki úgy gondolja hogy a kormány részéről hőstett, bármely piacgazdaságban működő vállalatot arra kényszeríteni, hogy a fejlesztési és akvizíciós tartalékaiból 30ft-ért vegyen külföldön gázt és azt adja el 20-FT-ért az "5 mo gázzal fűtő" rászorulónak, és ezzel 70 milliárdos szociális segélyben részesítse az országot, akkor miért nem teszi ezt maga a kormány? Hiszen akkor elmondhatná magáról, hogy mennyire a szívén viseli az ország sorsát. Ja, hogy ez más pénzéből könnyebb, lehet de ha majd a Mol kutakat átfestik ÖMV-re, akkor majd azt mondhatja a kormány hogy szegényebbek lettünk egy nagyvállalattal ,de gazdagabbak a rossz döntések tapasztalatával.

Előzmény: P.Győző (2)
P.Győző Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2
Így van. A kormány mostanában megpróbál a szegények megmentője álruhában mutatkozni azzal, hogy beleszól a piacgazdaság működésébe és a legnagyobb magyar cégeket kényszeríti arra hogy játszák a szociális háló szerepét.
A Mol helyében én hagynám az egész gáz üzletágat, hiszen csak bukik rajta. Ha a kormány olyan jól ért hozzá, akkor csinálja maga.
Előzmény: vesztes (1)
vesztes Creative Commons License 2000.06.23 0 0 1
A baj csak az, hogy ez nem a Mol problémája, hanem a kormányé, amelyik nagy hangon pofázik az erkölcsről, és közben megszegi a törvényt.
Előzmény: vurpa (0)
vurpa Creative Commons License 2000.06.23 0 0 0
Még fog lejjebb is menni egy kicsit, de félő, hogy az alacsony részvényár is a cég ellen hathat.
Mindenesetre a bizonytalanság nagyon rossz lesz, márpedig valószínűleg a nyáron a MOL problémáit nem igazán lehet majd megoldani, így elhúzódhat a cég problémája.
Valószínűsítem, hogy a jövő évi költségvetés meghatározásakor lehet csak figyelembe venni a MOL szempontjait, de ebbe nem láthatok bele...
Monthy Creative Commons License 2000.06.23 0 0 topiknyitó
Szegényszegény Mol. Már vagy egy éve a kutya se veszi a gázárképlet miatt, most meg ráadásul a kormány már nem csak a gázüzletágba hanem a benzinárba is bele akar ugatni. Én remélem hogy a kormány visszavonulót fúj, különben amíg hatalmon van a jelenlegi kormány addig elfelejthetjük a hossz fogalmát.
Szerintetek mi lesz? Megy ez még lejjebb?
Hosszútávra mindenesetre szerintem ezek ellenére is jó vétel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!