Keresés

Részletes keresés

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.07.13 0 0 10536

"Itt a vége, fuss el véle"...

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.07.12 0 0 10535

Ezek szerint a felszámoló a Hitelezők által regisztrációs díjként befizetett kb. 180miilió forintot is közel 80millió forinttal megterhelve fejezte be a munkáját, vagyis nem hogy a BAUMAG cégek esetleges reorganizációjára nem került sor, de a bárhol fellelhető vagyonelemek értékének a felélése lehetett a cél. Nem is csoda, hogy kiváltságos munka lehetett, és lehet még ma is felszámolónak, vagy végrehajtónak lenni!

nanderzon2 Creative Commons License 2026.07.11 0 0 10534

vagyis nem a teljes károm 30 %-a

nanderzon2 Creative Commons License 2026.07.11 0 0 10533

A bírósági végzésben a nevem alatt kimutatott összeg kb.. 30 %,-a amit küldtek a számlámra.

nanderzon2 Creative Commons License 2026.07.11 0 0 10532

A készpénzből rovatban feltüntetett engem illető kártérítés ennyi %.-át fizették most átutalva a számlámra.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.07.11 0 0 10531

Kedves nanderzon2! Azt írtad:

"2026.06.23.-án érkezett a számlámra a Baumag Szövetkezet "FA" -tól  pénzösszeg, amiről a bank a mai napon értesített. Ez összeg a részemre járó kimutatott összegnek közel 3 %-a." Később helyesbbítettél, hogy 30%!

De minek a 30%-a? Az eredeti tőkekövetelésednek, vagy a kielégítés készpénzből, vagy a kielégítés követelésből rovatokban a /2143. számú Végzésben kimutatott összegeknek? 

Ne hozzunk zavarba senkit, de ne is hagyjunk senkit kétségek között! Ha van, lenne mondanivaléónk, az legyen teljes, mindenki számára közérthető! Köszönöm, ha válaszolsz! 

Még egy érdekességet megjegyzek: Ha Te június 23-án kaptál átutalást, akkor a kifizetések legalább ezen a napon elkezdődtek... Ma pedig július 11-ike van, vagyis a kifizetések teljesítése nem történt meg a jogerőt követő 15 napon belül!

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.07.11 0 0 10530

Tisztelt Mindenki! 

A "Bruzsal" által hivatkozott, Hitelezők részére készült felszámolói tájékoztatás alább idézett része ellentétes a Törvényszék /2143. számú végzésének rendelkezéseivel!

"A felszámoló megkeresi a folyamatban lévő végrehajtási eljárásokban eljáró Dr. Récsei-Ollári Végrehajtói Irodát, Dr. Récsei-Ollári Krisztina önálló bírósági végrehajtót (1117 Budapest, Nádorliget utca 7/C.) Levelezési cím: 1114 Budapest, Pf.: 521. email: vh.0280@mbvk.hu, a végrehajtási ügyszáma: 280.V.1633/2021. A felszámoló a záróvégzést követően nem járhat el a követelések behajtása érdekében és kérjük a hitelezőket, hogy a követelésüknek a végrehajtónál történő átírása érdekében járjanak el. Felszámolónak a záróvégzést követően a pénzeszköz átutalását követően minden jogosítványa megszűnt."

Egyrészt a /2143 számú végzés a jogerőt követő 15 napon belül kötelezi a felszámolót az 5.721 Hitelező részére történő kifizetés teljesítésére!

Ez a teljesítés azt feltételezi, hogy a felszámoló már rendelkezik a Hitelezők (jogutódaik) nevével, bankszámla számaival, a bankszámla tulajdonosának személyével, rokoni fokával, és valamennyi olyan adattal, amely szükséges a kikfizetés teljesítéséhez. Ezen hitelezői kötelezettség egyébként a /2143 számú Végzés 174. oldal VIII. bekezdésében szó szerint is szerepel. 

Viszont ugyanezen Végzés 174. oldal VI. bekezdése a párhuzamosan folyó végrehajtási, vagy felszámolási eljárásokba szükséges jogutódlás átvezetésének kötelezettségét a felszámoló terhére írta elő. Erre utal a fentebb idézett felszámolói tájékoztatás is.  Végzés ellenes, és megalapozatlan jogvesztéssel fenyegetésnek minősül az a felszámolói megfogalmazás, hogy "A felszámoló a záróvégzést követően nem járhat el a követelések behajtása érdekében és kérjük a hitelezőket, hogy a követelésüknek a végrehajtónál történő átírása érdekében járjanak el. Felszámolónak a záróvégzést követően a pénzeszköz átutalását követően minden jogosítványa megszűnt."  Annál inkább a felszámoló kötelezettsége a jogutódlás átvezetése, mivel a felszámoló egyszemélyben rendelkezik valamennyi Hitelező szükséges adataival a jogutódlás átvezetéséhez. Tehát nekünk, károsultaknak -ha időben bejelentettük a bankszámlaszámolkat, elérhetőségünket, akkor semmilyen további kötelezettségünk nincs! A felszámoló viszont nem szűnhet meg a Végzésben megfogalmazottak szerint jogutód nélkül úgy, hogy előezetesen ne tegyen eleget valamennyi kötelezettségének! Így a kifizetéseknek, és a jogutódlások átvezetésének!

Említettem, hogy nekem nincs kormányablak-hozzáférésem, így hivatalosan nem tudok a felszámolóval kapcsolatba lépni. Ha megtenném, engem is elutasítana, mint tette azt BAUmagnélkülivel. 

He tehát venné Valaki a fáradságot, és az általam hivatkozottakat a saját nevében, de kormányablak aplikáción keresztül a felszámoló már idézett Tájékoztatásával szembeni ellentmondásként megfogalmazná, és elektronikusan megküldené, akkor a Hitelezői Választmány hiányában is sínre tehetné a felszámolót, egyben eloszthatná azt a (szándékos?) félreértést, hogy az 5.721 károsultnak még további bürokratikus teendői is lennének! Előre is köszönöm ennek az Ismeretlennek a közreműködését! 

"Cippancstól" pedig várom, hogy megtudja: Mikor emelkedett jogerőre a /2143. számú Végzés?

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.07.11 0 0 10529

egerenty  2026.06.15    0 0 10509

kedves Károsultak, a legutolsó információm szerint a 2143-as végzés júniusban lett jogerős. Erről esetleg van valakinek megerősítő infója? 

Kedves "egerenty"! "Cippancs" a Törvényszéktől telefonon kapott információja szerint áprilisban "részfellebbezést"nyújtott be valaki, de annak sem a valós voltáróll, sem az elutasításáról, vagy az elfogadásáról nem érkezett sehonnan további hír! Ez megerősítheti azt a gyanút, hogy a teljes kontroll nélkül tevékenykedő felszámoló akár a sajátjaként is használhatta, használhatja a pénzünket.

"Cippancsnak" ha még megvan a Törvényszékhezh a kapcsolata, úgy megkérdehetné, hogy a /2143. számú Végzés ténylegesen mikkor emelkedett jogerőre? A jogerőt követő 15 napon belül ugyanis a felszámoló mind az 5.721 Hitelezőnek köteles átutalni az őket megillető összegeket! 15 napon belül, és nem 16-20, -vagy 60 napon belül!

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.07.11 0 0 10528

Sok a félreértés, és ezért sok a bizonytalanság is! "nanderzon2" től kérdezném: "2026.06.23.-án érkezett a számlámra a Baumag Szövetkezet "FA" -tól  pénzösszeg, amiről a bank a mai napon értesített. Ez összeg a részemre járó kimutatott összegnek közel 3 %-a."-később helyesbbített, hogy 30%-a! De végül is minekl a 30%-a? A kielégítés készpénzből rovatban feltüntetett összegnek, vagy a tényleges BAUMAG kárösszegének a 30%-a? Ugyanis eddig senki nem jelzett még ekkora megtérülést! Kérlek, pontosíts!

bruzsal Creative Commons License 2026.07.10 -1 0 10527

Kérjük ezért azokat a hitelezőket, akik ezt még nem tették meg, hogy a felszámoló részére küldjék meg: e-mailen: matraholding@matraholding.hu, vagy postán: MÁTRAHOLDINGREORG Kft. 1025 Budapest, Csévi u. 11/A.  a hitelező nevét;  a záróvégzésben szereplő eredeti hitelezői sorszámot;  a bankszámlaszámot, ahová az utalást kérik;  ennek a bankszámla tulajdonosának nevét;

http://baumagsfszfa.hu/tajekoztatas_2026_06_29.pdf

Előzmény: Niki-0630 (10525)
nanderzon2 Creative Commons License 2026.07.10 0 0 10526

bocs nem 3 hanem 30 %-a

Niki-0630 Creative Commons License 2026.07.10 0 0 10525

,,kérjük a hitelezőket, hogy a követelésüknek a végrehajtónál történő átírása érdekében járjanak el."

Akkor most minden hitelezőnek, megint újabb ügyintézést kell inditani?

nanderzon2 Creative Commons License 2026.07.10 0 0 10524

2026.06.23.-án érkezett a számlámra a Baumag Szövetkezet "FA" -tól  pénzösszeg, amiről a bank a mai napon értesített. Ez összeg a részemre járó kimutatott összegnek közel 3 %-a.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.07.10 0 0 10523

A bejelentések szerint csak véletlen lett volna, hogy egy-két Károsult megkapta az "alamizsnáját"? Jó lenne tudni, hogy most vagy mindenkinek elkezdték utalni a maradék járandóságát, vagy csupán figyelem elterelést szolgálta  volna az a két átutalás? És akkor most volt-e eg yáltalán bármilyen "részfellebbezés", amire cippancs utalt, vagy nem volt?!A legjobb az lenne, ha maga cippancs reagálna!

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.07.02 0 0 10522

Én is éppen ezért kértem volna segítsaéget, mert nekem sincs kormányablak hozzáférésem, és annak hiányában nem tudok közhiteles beadványt küldeni sehová. A jogszabály ilyen esetben valóban a papíralapú beadvány postai úton  való továbbítását írja elő.

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.07.02 0 0 10521

Tisztelt Levélküldő,

Tájékoztatom, hogy az elektronikus üzenetként (e-mail) Irodám részére küldött beadványa nem minősül joghatályosan benyújtottnak, ezért azt nem áll módomban elfogadni.

Kérem, hogy a beadványát szíveskedjen,
*  saját kezű  aláírással ellátva teljes bizonyító erejű magánokirati formában postai úton, vagy
*    Irodám Hivatali Kapujára (RECSEIVH), témacsoport: végrehajtás) e-Papír szolgáltatással, figyelemmel a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól szóló 2023. évi CIII. törvény  9. § (2) bek. h) pontjára, az önálló bírósági végrehajtó elektronikus ügyintézést biztosító szervnek minősül így az elektronikus ügyintézést biztosító szervek a feladat -és
hatáskörükbe tartozó ügyeknek az ügyfelekkel történő elektronikus intézést kötelesek biztosítani hivatali kapu útján, vagy
*    a Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerén (VIEKR) keresztül megküldeni Irodám részére.
*
A VIEKR-rel kapcsolatban további információ a következő honlapon található:
https://arveres.mbvk.hu/viekr/

Levelezési cím: 1114 Budapest, Pf. 521.
Telefonszám: +361 274 8017

Előzmény: BAUmagnélküli (10520)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.07.02 0 0 10520

Tisztelt Hitelező!

A felszámoló a 24.Fpk.253/2004/2143. számú záróvégzés alapján megkezdte a hitelezők részére a záróvégzésben, a „kielégítés készpénzből” elnevezésű oszlopban meghatározott összegek kifizetését.

A hitelezők részére kifizetendő összeg a 2023. május 31-i fordulónappal elkészített zárómérlegben meghatározott készpénzes kielégítés összegén túl tartalmazza az azóta sikeresen behajtott és az adós vagyonába befolyt követelésekből származó további összegeket is. Ennek eredményeként a hitelezők a zárómérlegben szereplő „kielégítés készpénzből” összeg 2,39-szeresére, jogosultak.

Felszámoló ezt az összeget utalja hitelezőknek, további pénzeszközben való kifizetésre nincs fedezet.

A hitelezőket megillető kielégítés összetétele

A záróvégzés alapján a hitelezői kielégítés két részből áll:
1.        
a felszámoló által átutalandó, a követelések behajtásának eredményeként megnövelt  összegű készpénzes kifizetésből; valamint
2.        
a záróvégzésben a „kielégítés követelésből”  elnevezésű oszlopban meghatározott követelésrész hitelezőkre történő átruházásából, illetve a hitelezői jogutódlás átvezetéséből.

A "kielégítés követelésből" nem pénz, hanem a végrehajtási eljárásban érvényesíthető követelés, melynek megtérülése bizonytalan.

A felszámoló megkeresi a folyamatban lévő végrehajtási eljárásokban eljáró Dr. Récsei-Ollári Végrehajtói Irodát, Dr. Récsei-Ollári Krisztina önálló bírósági végrehajtót
(1117 Budapest, Nádorliget utca 7/C.) Levelezési cím: 1114 Budapest, Pf.: 521. e-mail:
vh.0280@mbvk.hu, a végrehajtási ügyszáma: 280.V.1633/2021.  

A felszámoló a záróvégzést követően nem járhat el a követelések behajtása érdekében és kérjük a hitelezőket, hogy a követelésüknek a végrehajtónál történő átírása érdekében járjanak el.

Felszámolónak a záróvégzést követően a pénzeszköz átutalását követően minden jogosítványa megszűnt.

Tisztelettel: MÁTRAHOLDING-REORG Kft.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.06.24 0 0 10519

Kedves Mindenki!

Az utóbbi napok bejegyzései ékes bizonyítékok az itt alkalmanként véleményt formálók közösségi érdekeket szolgáló hozzáállására, illetve annak hiányára… 

Én már évekkel korábban kijelentettem, hogy ismerve a felszámolási eljárások azon természetét, miszerint az elsődleges cél nem az adós még működő termelő egységeinek a lehetőségeken belüli reorganizációja, a fellelt vagyontömegek minél magasabb értéken történő értékesítése, mint inkább a felszámolási eljárásra fordított munka díj-és egyéb költségeinek a maximálása.

Értelmetlen lenne itt ismét foglalkozni a bűntető -és polgári perek elhúzódásainak okaival, így kizárólag a Törvényszék felszámolási eljárást befejező végzésének rendelkezésiből kell kiindulni, melynek alapját a felszámoló által készítette, és a törvényszékre 2024.január 23-án érkezett Zárómérleg képezte.

A felszámoló a Zárómérleg összeállításán lagalább egy éven keresztül dolgozhatott, vagyis az abban feltüntetett, és rendelkezésre álló készpénz vagyonnal -a Hitelezői Választmány bejelentés nélküli megszűnése okán- a Választmány egyébként is korlátozott működése miatt már régóta a hitelezői kontroll hiányában bízva szabadon és látszólag kockázat-mentesen rendelkezhetett. Ez azt is feltételezheti, hogy a felszámoló birtokában lévő hitelezőket megillető vagyont kockázatmentes, de kamatozó betétben tarthatja abban a tudatban és szándékkal, hogy az így keletkezett kamatok összegével nem a kiosztható vagyxont fogja növelni.

A Zárómérleg ellen is jelentett állítólag be valaki kifogást, észrevételt, vagy csupán annak postázásában történhetett valamilyen adminisztratív hiányosság, ma már nem is tudom, de tény, hogy a postázás is eléggé elhúzódott.

A Törvényszék 2025.március 11-én keltezett /2143. számú Végzése tartalmazza, hogy a jogerő után kerülhet sor a “nyilvántartásba vétel” jogcímen befizetett 180.665.604.Ft. összegnek a felszámolóhoz való átutalására, és ebből az összegből a felszámoló köteles visszautalni a Törvényszéknek összesen: 37.861.654. forintot.

Közzétettem itt, hogy tudtommal ez a regisztrációs díj névértéken visszajár a 40 napon belül bejelentkezett hitelezők részére, amely a Végzés szerint is nem a felszámoló által fellelt és így a felosztható vagyon része. Kérésem ellenére jellemzően senkitől nem kaptam megerősítést, vagy cáfolatot sem, hogy az emlékezetem megalapozott -e vagy sem.Így tehát a regisztrációs díj is a felosztható és terhelhető vagyon részévé vált.

Cippancs írta még áprilisban, hogy a Törvényszékről szerzett információja szerint “valaki részfellebbetést jelentett be” a Végzés ellen, és azért késik az átutalás. 

Nekem már akkor kétségeim voltak, hogy “józan paraszti ésszel megáldott” károsult nem jelent be semmilyen fellebbezést, kifogást, és nyomban hozzá is tettem, hogy egy esetleges fellebbezéssel nyerhető idő kizárólag a felszámoló oldalán jelentkezhet, és azt is kifejtettem, hogy miért.

Kértem is Cippancsot, hogy közölje, kitől, mely módon szerezte ezt az információját, de sajnos ő is adós maradt a tájékoztatással.

Az a kriminalisztikai ismereteimből maradt bűnelkövetői magatartás elemzés megerősítette bennem a feltevést, hogy az utóbbi napokban közzétett bejegyzéseket bizony a felszámoló is olvashatja, ezért a felelősség előli menekülés érdekében megindította a kifizetéseket azt mutathatja, hogy nem is lehetett fellebbezés sem, hiszen egy ekkora terjedelmű ügyben ennyi idő alatt kizárt egy fellebbezés elbírálása, és ha történt is volna ilyesmi, akkor arról egy elfogadó, vagy elutasító végzés ismételt postázására kellett volna sort keríteni. 

Maradjunk hát annyiban, hogy kitöröljük a szemünket ezzel a kis pénzösszeggel, de szívesebben vettem volna akárktőll, hanm az elveszített vagyon névértékéhez viszonyított 5.38%-os megtérülésről számolnak be, hanem arról, hogy az átutalt összeg megegyezik a “kielégítés készpénzből” rovatban feltüntetett összeggel.

És azt sem értem, hogy Baumagnélküli miért idézte a más felszámolási eljárásokban érintett öt ingatlant, hiszen azok semmiben nem érinthetik már a ránk vonatkozó /2143. számú Végzés tényadatait. És azt sem értem, hogy Baugamnélküli honnan veszi, hogy 20%-nyi megtérülésig a felszámolási eljárás nem fejeződhet be?  Ránk ugyanis kizárólag a /2143. számú végzés az iránymutató!

Minden esetre annak örülök, hogy végre sor került a kifizetések megkezdésére, de az általam korábban fellebbentett hűtlen kezelés bűntettének gyanúja az továbbra is fennáll! Ha valaki lépni szeretne e téren, akkor szívesen állok rendelkezésére. Egyébként a magam részéről a BAUMAG ügyet befejezettnek tekintem.

tegzi235 Creative Commons License 2026.06.23 0 0 10518

Üdvözlök mindenkit!

Ma én is meglepődve láttam a számlámon a követelés 5,38 %-nak az utalását. Ez az összeg kb. 3-szorosa a legutóbbi levelükben szerepelt összegnek.

Ha még valóban utalásra kerül összesen a 20 % eléréséig, részemről lezártnak fogom tekinteni az egész BAUMAG ügyet. Anno elég sokat buktam, minden félretett pénzt, jutalmat stb. ide fektettem be. Sok álmatlan éjszakát okozott akkor, de az idő múlásával ez enyhült.

Remélem sok károsult hasonlóan túltette magát és bocsánat érte "talált pénzként" gondol a kapott összegre.

Kívánok mindenkinek jó egészséget!

champ1 Creative Commons License 2026.06.23 0 0 10517

Én is kaptam valamennyi százelékot ma a számlámra!

Előzmény: BAUmagnélküli (10515)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.06.23 0 0 10516

A felszámolási dokumentumok alapján a 2003.október 09. előtt befizetett összesített tőkénk ~20%-a osztható fel. Amíg a részleges kifizetések összege nem éri el a befizetett töke követelésünk 20%-át, addig a felszámolás folyamata még tart, nem zárható le:

https://www.matraholding-reorg.hu/wp-content/uploads/2023/09/folyamatban_levo_felszamolasi_eljarasok_20230721.pdf 

Előzmény: BAUmagnélküli (10515)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.06.22 0 0 10515

Ma átutaltak 5,38% előleget, a tőke követelésemből.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.06.22 0 0 10514

Kedves nanderzon2 és Mindenki! Engem május elejétől nem engedett az oldal belépni. (Nem ismert fel?) Készítettem egy "új profilt" és mikor azzal szerettem volna belépni, a régi profilomon tette azt lehetővé. A hűtlen kezelés gyanúját én is felvetettem, de ha elolvassátok az utóbbi összegzésemet, akkor abban azt kértem, hogy többen nyílvánítsanak véleményt e tárgykörben, mert egy esetleges emiatti vizsgálat értelemszerűen kitolhatja a kifizetési határidket is. És már ma is sokan vannak, akik napról-napra várják a mielőbbi teljesítést. Meg lehet próbálkozni a Fővárosi Főügyészség Közérdekvédelmi Osztályán egy betekintési vizsgálat iránti igénnyel, de szerintem nagyobb nyomatéka lenne a feljelentésnek. Azt is írtam, hogy akik ebben a dologban jogilag gondolkodnak, azokat előzetes egyeztetés után -az állapotom miatt- szívesen várom a lakásomon. (Szentendre) Én magam és különösen egyedül nem dönthetek 5720 ember nevében és különösen helyettük. Sajnálom!

nanderzon2 Creative Commons License 2026.06.21 0 0 10513

az ügyészséghez kellene fordulni, hogy ellenőrizzék ami ügyünkben illetékes bíróságokat, hogy mit csináltak a minket illető pénzünkkel, mert valószínűleg csalás vagy hűtlenlezelés foroghat fenn

nanderzon2 Creative Commons License 2026.06.21 0 0 10512

hányszor kell még belépnem ?

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.06.20 -1 0 10511

Tisztelt Károsultak!

A Szövetkezeti Befektetők Érdekvédelmi Egyesülete (a Bakó-féle egyesület) -melynek titkára voltam- dicstelen megszűnése után jogszabályi kötelezettségemnek megfelelően megsemmisítettem valamennyiszemélyekhez kötött- iratanyagot, valamint az akkor már folyamatban lévő büntető-és polgári peres iratokat, ugyanis az időbeli perekben és az azt követő -különböző okok miatt lényegesen elhúzódó felszámolási eljárásban károsultként  mindannyiunkat a Hitelezői Választmány képviselt. (Kivéve a személyesen eljáró károsultakat.)

Ezek miatt nem ismerem sem a jogerős büntető, sem pedig az elmarasztaló polgári ítélet számát és keltének idejét, és különösen nem azok tartalmát.

Időközben az is bizonyosságot nyert, hogy a Hitelezői Választmány a felszámolási eljárás ideje alatt ismeretlen időben megszűnt létezni, minél fogva az 5721 fő -40 napon belül bejelentkezett- károsult érdemi képviselet, a felszámoló pedig hitelezői kontroll nélkül maradt. 

A  birtokomban kizárólag a BAUMAG SFSz.-nek a Fővárosi Törvényszék által 2024.01.23.-án elfogadott Felszámolási Zárómérlege, valamint a Fővárosi Törvényszék 24.Fpk.253/2004/2143. számú, 2025. 03.11-én keltezett Végzése van.

Köztudott, hogy a felszámoló Zárómérlege ellen állítólag az 5721 károsult közül valaki (valakik) észrevételt tett, vagy annak valamennyi jogosult részére történő kézbesítését nem lehetett igazolni, bizonyítani, ezért a postázást meg kellett ismételni. A megismételt postázás szükségességének tényleges okát nem ismerjük, arról a felszámoló csak a már nem létező Választmányt lett volna köteles tájékoztatni. 

A felszámolási eljárás jogerős befejezéséről szóló Végzéssel kapcsolatban Cippancs 2026.04.17-én 10.498 sorszámon jelentette a következőket:  “Friss mai infó a Törvényszékről, hogy "részfellebezés" történt, ezért nem tudott még jogerőre emelkedni a végzés, így sajnos nem lehet tudni, hogy a kifizetés mikor tud elindulni... telefonon ennyit mondtak.”

Sajnos Cippancs -ugyancsak ismeretlen okú szemérmességből(?)- kifejezett kérésemre sem közölte sem privátban, sem pedig ezen a nyilvános fórumon, hogy kitől és mely módon szerezte ezt az információját, és azt sem tudhatjuk, hogy ha Cippancsnak volt (van) is bármilyen kapcsolata a Törvényszéken, úgy arra alapítva -érintett károsultként- miért nem kért iratbetekintést, esetleg iratmásolatot az állítólagos “részfellebbezésről”?- hogy megtudhassuk  a fellebbezés okát, tárgyát, és megismerhessük a személyét is.

A Zárómérleg adatai szerint (49. oldal) a felosztható vagyoni érték: 3.620.205.333.ft. Ebből ténylegesen meglévő pénzösszeg: 527.418.729.Ft., valamint a felosztható (?!) (visszatéríthető) regisztrációs díj összege: 180.665.604.Ft

A felszámoló birtokában ténylegesen meglévő 708.084.333. forintból 144.789.995.Ft. a felszámoló díja, és 37.861.654.F t. kerülhet Díjkiegészítő számlára. Ennek a számlának a szerepét sem ismerem…Jó lenne, ha valaki tájékoztatna!

Bennem felmerült, hogy egy  józan paraszti ésszel rendelkező károsult a számára készpénzből kifizethető néhány ezer, de akár egy-két-százezer forint helyett -megalapozott fellebbezés esetén is csupán- “fillérekben” mérhető növekedésben reménykedhetne, ezért nem kérne fel egy kötelező jogi képviselőt sok tízezer forintért egy kétséges fellebbezés megfogalmazására, és egy ilyen szerteágazó előzménnyel bíró perben való képviseletre.

Vagyis az általános közfelfogás szerint kizárnám, hogy károsult élt volna részfellebbezéssel! Ennek esélyét 1:5.721-re teszem!

Maradt volna akkor érdekelt számításba vehető jogi személyként, maga a Hitelezői Válaszmány hiányában ellenőrizhetetlen felszámoló. 

Ha ugyanis a felszámoló az ellenőrzés kockázatának kizárhatósága tudatában a birtokában lévő kb. 700.000.000 forintot egy-két évvel ezelőtt pl. kincstárjegyben helyezte volna el, akkor az egy-két évvel ezelőtti 6%-os éves kamatot figyelembe véve kb.80.000.000.ft. olyan összegű  kamatra tehetne szert, amellyel senki felé nem lenne köteles elszámolni. Ez az összeg megközelítené a két évtizedes munkájáért felszámított munkadíjának a felét! 

Ha ez a feltzételezésem beigazolódna, az a 2012. évi C. törvény (Btk.) 376.§-ában megfogalmazott Hűtlen kezelés bűntette gyanújának minősülne, amelynek kivizsgálására Központi Nyomozó Főügyészség lenne jogosult. Ezt az eljárást a jogosult szerv csak feljelentést követően folytathatná le, amely további időveszteséget is eredményezne. Maga feljelentés azonban nem minősülhetne hamis vádnak, ugyanis a gyanú felvetése nem azonos egy valótlan tényállítással.

Annál inkább érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a Kisstadionban 2003-ban megtartott Hitelezői Választmány megalakulásakor az ott felszólaló jogászok állítása szerint a felszámolásba való bejelentkezéshez szükséges regisztrációs díj NÉVÉRTÉKEN vissza fog kerülni a hitelezőhöz, vagy is az a pénzösszeg nem válik részévé a felszámoló által visszaszerzett felszámolási vagyonnak! Esetemben pl. én többet fizettem be regisztrációs díjként, mint amit most kapnék. És ez a regisztrációs díj visszajár a 40 napon túl bejelentkezettek részére is! A regisztrációs díj névértéken történő visszatérítésének bíróság általi elrendelésének elmaradása miatt viszont kellő alappal lehetne”csatlakozó fellebbezéssel”’ támadni a Végzést, vagy a megtámadásre felkérni a Fővárosi Főügyészség Közérdekvédelmi Osztályát, mint a törvényesség őrét.

(E jogkörben szívesen vennék bárkitől bármilyen megalapozott tanácsot, felvilágosítást.)

Tisztelt Károsultak!

Már közöltem Veletek, hogy 2022 januárjától az egyik lábam csonkolása miatt a mozgásomban jelentősen korlátozva vagyok, ezért a saját nevemben nem vállalhatom, hogy akár a Végzést megfellebbezzem, akár a büntető feljelentést megtegyem, ugyanis bizonytalan részemről, hogy egy-egy esetleges személyes meghallgatáson részt tudnék-e venni. 

Természetesen szívesen részt vennék a lakásomon bármely jogban jártasabb személlyel egy végleges lezárást célzó konzultációban.

Annak ugyanis nem sok értelmét látom, hogy ezen a fórumon siránkozzunk, és elméletileg simogassuk a hozzánk legközelebb álló károsult buksiját.

Azt is szívesen fogadnám, ha az általam feltárt lehetőségek meglépéséről, vagy annak elhagyásáról minél többen alkotnátok akár elutasító, akár támogató véleményt.

Az állítólagos részfellebbezés elbírálására pillanatnyilag az ítélkezési szünet miatt vélhetően csak később kerülne sor. Az esetleges csatlakozó fellebbezés benyújtásának határidejétől pedig el lehetne tekinteni a nyilvánvaló jogellenesség miatt. (A regisztrációs díj nem a felszámolási vagyon része, az névértéken jár vissza!)

Várom a megalapozott hozzászólásaitokat, véleményeiteket!

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.06.19 0 0 10510

Végre három hónap után  ismét be tudtam lépni! Holnap -immár harmadszor!- felvázolom, hogy mi lenne a teendő azon kívül, hogy itt panaszkodnak egymásnak egyébként akár a jogban is jártas károsultak. Holnap tehát jelentkezem, és várom majd a felvetésemhez mások segítségét, mivel mint írtam, 2022 januárja óta a jobb lábam csonkolása miatt a mozgásomban jelentős hátrányt szenvedtem, de a jogi ismereteim megmaradtak.

egerenty Creative Commons License 2026.06.15 0 0 10509

kedves Károsultak, a legutolsó információm szerint a 2143-as végzés júniusban lett jogerős. Erről esetleg van valakinek megerősítő infója? 

Előzmény: BAUmagnélküli (10508)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.06.15 0 0 10508

Evvel bizonyítást nyert, hogy a jogszolgáltatók (beleértve a Törvényszéki bírókat is) ugyanolyan korruptak mint a BAUMAG létrehozói és működtetői, mint azok, akik ellopták a megtakarításainkat. Úgy jártunk, mint az a gepárd, amely elejtette a gazellát, megszerezve a saját és kicsinyei részére az életmentő élelmet, de a közelben lévő hiénák ezt észrevéve elzavarták, a gepárd helyett felfalták még a csontokat is, semmit sem hagyva annak a szerencsétlen állatnak, amely keményen megküzdött saját és családja reménybeli megélhetéséért. Ebben a megvilágításban semmilyen különbség nincs a hatalommal, befolyással bíró emberek és az állatok között. Az állatok ha jól laktak félrevonulnak, de az ember nem, mert egyesek kapzsisága annyira határtalan, hogy gyarapodásukért, a pénzért, a hatalomért számukra az emberi élet sem számít.  

Előzmény: BAUmagnélküli (10507)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.06.14 0 0 10507

Egyértelmű, hogy ez szándékos. Nem akarják kifizetni a már 23 éve elinflálódott töredék pénzünket sem. 

Előzmény: nanderzon2 (10506)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!