A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
kösz, nem olyan nagy a terep. ami volt 40v 2ah és ha ügyes voltam 1 akku elég volt, de holnap kinézek a újrahasznositóba hátha van valami érdekes. videó szerint jó lenne.
Nem túl erős gép 20 perc alatt lemeríti az aksikat . A nagy füvet nem szereti . Hát egy kocsibejáróhoz elég de nagy területre a 100 000res való 4darab 8 Ah-s aksival .
Azért nincs traktor gyártás, mert nem lehet. Pontosabban el lehetetlenítik számunkra. Valamikor volt egy Vörös Csillag Traktorgyár, és még kínai földeken is ezek dolgoztak. Jött a KGST és abba kellet hagynunk, mert csehszlovák és szovjet traktorokra kellett ülnie a magyarnak. Utána betört ide is a tőke, (kapitalizmus) és megint nem hagyták a hazai gép gyártást. Most csúcs szuper gépeken ülhet az akinek telik a hatalmas árfekvésű modern, okos és gyönyörű traktorokra. A többiek a régi idők viseltes gépeit nyüstölik. ( A szomszédom is egy MTZ masinával dolgozik.)
Ezek legalább jól "szerelhetők" csak az alkatrész utánpótlás, az egy fogalom. A kicsiket meg kínai tervezők és kezek készítik számunkra.
Volt újabban próbálkozás, magyar traktort építeni. Még nem láttam közlekedni.
Na ez a kompresszor tengelye és ez hajtja az adahttp://www.agrapoint.co.uk/zetor-drive-shaft-950426.htmlgolót ,csak az enyém még nem ilyen hanem ettől egy réggebbi megoldású a vasatag végén nekem egy fibertárcsa csatlakozó van két körömmel .
Ez a baj hogy nincs pénze az embernek újabbra, ami meg megvan megy a gányolás hogy menjen.
Én nem értem hogy mért nincs traktorgyártás. Beszéltem erről egy kollégával mert simán tudnánk kis traktorokat gyártani max nem lenne utca képes. A legtöbb kínai sem az.
A mostani taknyologiával olyan könnyen gyártható lenne a dutra is hogy beszarás...
Nem csak feléd van ilyen ! Itt is elég kutya a helyzet ! A Hondát a konzilium úgy döntött tegnap hogy menjen tovább csak akkor szedjük szét ha megállt végleg ,ma próbanap lesz vele . Közben a 20m3 fát hurcolom ,mondom a tetején van két jókora rönk lehúzom róla ,hát nem sikerült ,mert már nem csak a kuplung a hibás benne hanem az adagoló meghajtó körmöskapcsoló is ketté tört benne ! Igen nehéz eset kiszedni is belőle de értelme sincs szétszedni ,mert olyan alkatrész nincsen amit ki tudnék cserélni . A körmöskapcsoló része tört ketté ,nem tudom mit tudnék a fibertárcsa helyére bebiggyeszteni ! Kissé elkeseredtem és a felgyújtásával gondolkozom !!! Már volt ilyen problémám de akkor sikerült egy bontottat szerezni hozzá .
Áááá, nem elég ha ömlik a szar még bele is ugrok fejest :D
Mind a két kocsi egr hibás. trafic meg van baszva a motorvezérlő de ha hiba kód van nem regenerálja a koromcsapdát. Ezért már alapfelszereltség benne a kódolvasó, próbálom adaptálni mert müködik.
A merci meg nyitva felejti a egrt... vákum rendszerű, gondolom a szelepje már átenged, kitakaritottam müködött az egr....
Itt a kistraktor amit csinálni kéne, csak szakadt az eső.
Garázst akartam bérelni de nem jön össze.
Rendeltem a traficba kapcsolót meg másik kormányt hogy meglegyen a tempomat.
Venni akarok egy másik futót, de a kicsit se veszik meg :D
Szerelnék azt ellenörzöm a gépeket az beszart ez a fos ferrex.
Boschból évekig nem volt kiszedve az akku, parksidban is benne van.
Ja kitakaritottam a kertet is azt megint okádék mert szétpakolnak mindent a kölykök.
Ennyire nem értek hozzá, a laptopszakitól rendeltem, volt három féle. A gyári ASUS 40ezer párszáz, két féle kapacitású sajátmárkás. A kisebbiket vettem, futárral 22ezer párszázért, de ezzel is elment 4 órát.
A lenovo gyártói akku 48100mWh, a rendelt csere 48060mWh a papírja szerint és kiolvasva az akkuból is ugyan az. Kíváncsiságból a lenovo vantage programmal "nulláztam" az akku kapacitás adatait és a programmal teszteltem valóságban mit tud(több mint fél napig csinálta). Érdekes 52970mWh a mért adat s ezt be is írta az akku gyártói adat helyére. Most más külső tesztelő program már a módosított adatot látja.
Lehewt elkopott a szénkefe benne és a kommutátorhoz rázárt és leszívta az aksit 0-ra . Nemrég találkoztam ilyen elfüstölt motorú aksisfexel . Ami azért ment tönkre mert a kefék 0-ra koptak és a tartót használta a végén ami felhevülvén a kommutátor szeletet is kiolvasztotta !
Én már gyakorlatilag mindenfélét beírtam de a 2014 gépekhez semmit sem talál . Ma írtak hogy gyűrűkészletet tudnak adni és tőmítések is vannak az alvázszámhoz olyan 40 000 körüli árakon ,megveszem mindenképpen .