Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 7 órája 0 0 67519

Én fogyasztanám, mert finom, de tereprendezték a lelőhelyemet.
A csodatévő hatásában nem hiszek.

Előzmény: dulci_nea (67517)
Amerigo61 Creative Commons License 7 órája 0 1 67518

A sárgarépa-, és a finomfőzelék a legrosszabb menzás élményeimet hozza elő, pedig nem vagyok válogatós:)

Ma krumplileves volt, illetve a fagyóból előszedett juhtúrós puliszka, sült kolbásszal feljavítva. Decemberről sok maradék ment a fagyasztóba, csökkenteni kell a készletet, mert nincs hely az újabb maradékoknak :)   

Előzmény: dulci_nea (67514)
dulci_nea Creative Commons License 8 órája 0 0 67517

Van itt köztünk olyan, aki cukros, és fogyasztja a gyapjas tintagombát? Űgy emlékszem, itt ajánlotta valaki. Most vettem kapszulásat, még nem érkezett meg. Csökkenteni kell a gyógyszert miatta? Nem szeretnék hipózni.

dulci_nea Creative Commons License 8 órája 0 0 67516

Nem voltam napközis, így könnyű. Vagyis, csak fél évig, a gyerektársaság miatt, egyke lévén. Eltanácsoltak, mert túl jól éreztem magam. 

No, én meg pájslit gyerekkoromban ettem utoljára. Nem szerettem a tüdőt, csak a szívet benne, meg a szószt. 

Előzmény: nagypapi51 (67515)
nagypapi51 Creative Commons License 15 órája 0 1 67515

Gyerekkoromban sokszor előfordult a sárgarépa főzelék, néha ma is elkészítem, 

és a finomfőzelék is szerepel néha a menüben.

Mindkettő megosztó, főleg a menzán felnőtt iskolásoknak, de hát lehet ezeket 'ehetőre' is készíteni.

Nekem holnap pájsli, zsemlegombóc ab Tibibácsi, az asszony meg majd kap vmit... :)

Előzmény: dulci_nea (67514)
dulci_nea Creative Commons License 15 órája 0 0 67514

Sárgarépafőzelék, sült csirek. Én szeretem. Szinte mindig főzök sárgarépafőzeléket, ha van húsleves maradék, bele sok petrezselyem és őrölt bors. 

Utána bakonyi. Baconnel indítok, csirkecomb...  Tk. tészta a köret. 

nagypapi51 Creative Commons License 18 órája 0 1 67513

Epiláltam 8 szép csirkeszárnyat, egyelőre sóoldatban pihennek, két út kínálkozik:

vagy rántottan, bundázva végzik, vagy tepsiben, csípős-ragacsos mischunggal sütve - utóbbi nyilván egyszerűbb. Köret mindkét esetben friss kenyér, savanyú uborka, pohár furmint.

Popenka Creative Commons License 1 napja 0 0 67512

Csak azt nem írtad meg, hol lehet ebédjegyet venni. :)

Nálam ma kacsazúza pöri rizzsel.
Elmúlt: fehérpecsenye egészben sütve hagymákkal, hozzá gyümölcsös mártással, ponty oldala zsírban sütve remoulád mártással, sült csirkecomb, minden csak gyorsan, semmi gasztronómia. Nincs idő. :(

Sokra értékelném, ha az elmúlt hetekben és a következő pár hétben valaki főzne ránk.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (67511)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 1 napja 0 0 67511

Ma itt is lencsefőzelék, sült sonkával 😊

Elmúlt napok: pénteken pácolt csirkemell roston,  szalmakrumpli, coleslaw. Szombaton lángost sütöttem, fokhagymás tejföllel ettük. Vasárnap hekket sütöttem, hozzá a maradék lángostésztából egy fokhagymás pizzakenyeret. Tegnap buffalo csirkeszárnyak, fűszeres krumpli, mártogatósnak guacamole.

Holnapra csirkeragulevest tervezek, utána valószínűleg gofri lesz.

Előzmény: nagypapi51 (67508)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 67510

...már ha a jó rakott krumpli egyszerű :)

Előzmény: outdoorfamily (67509)
outdoorfamily Creative Commons License 1 napja 0 0 67509

Nálunk ma nagyon egyszerű az ebéd. Savanyúkáposztaleves, és rakott krumpli.

nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 67508

Mára vannak maradékok: lencsefőzelék, csülök hagymás szaftban, gombapaprikás, nokedli.

A hűtőben vár 25-25 dg kelbimbó és bébi barna csiperke, ezeket sonka kövérjén összesütögetem, a végén grillezek rá bőségesen sajtot, kiváló korai vacsora lesz, mellé egy pohár 2021-es Szalóczi Tállya furmint.

Fleur de sel Creative Commons License 2 napja 0 0 67507

Kb húsz éve hizlalom őket 😁,  eddig némán gyarapodtak. Mostanában kezdtek diszkomfortos panaszokat okozni. Másfél év múlvára vagyok előjegyezve műtétre.  Valszeg koleszterines kövek, mert elég magas alapból a kol.szintem . Gyógyszerrel karban van tartva egy ideje. 

Amúgy finom lett a császár, bár picit túlszárítottam. 

Előzmény: Popenka (67469)
beetee Creative Commons License 2 napja 0 0 67506

magas volt a labda.

Előzmény: nagypapi51 (67505)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 67505

Az A-nál felségjelre gondoltam.

Ma gombapörkölt, nokedli.

Előzmény: beetee (67503)
beetee Creative Commons License 3 napja 0 0 67504

azok akkor lennének megérősek, ha a doboz újrahasznosítható arany lenne. 

Előzmény: öreg_néne_b (67487)
beetee Creative Commons License 3 napja 0 0 67503

az új rendszámok már csak ilyenek.

Előzmény: nagypapi51 (67486)
Popenka Creative Commons License 3 napja 0 0 67502

"..puskas tivadart!:)"

Telefonon?

Belvárosban?

A gépek nem pótolják a csinos telefonos kisasszonyokat.

Ez lesz belőle, itt alább.

Halló, Vasedény? :)

https://www.youtube.com/watch?v=wLDB3bNXA1g

Előzmény: homerx (67500)
homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 67501

tivsi meg gram genfben talalkoztak elotte, hogy megbeszeljek egy poharka bor mellett a ket inkompatibilis rendszer ossekapcsolhatosagat.ugy benyomtak, hogy ejfeltol "ittunk-tutukeltunk" kiabalasokkal szorakoztattak egy kocsma kozonseget. innen ered az itu-t rovidites, amit azota is az a krimo visel.

Előzmény: homerx (67500)
homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 67500

hat puskas tivadart!:)

Előzmény: Popenka (67498)
homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 67499

hm, jocsaj:)

Előzmény: Popenka (67498)
Popenka Creative Commons License 3 napja 0 0 67498

egy telefonhoz másik is kell!

gondolj arra kit hívott fel Bell az első telefonna 

https://www.instagram.com/reel/DMNNMgPilPb/

nem kell okosteló, az embereknek kell okosnak lenniük, akik használják... ;)

Előzmény: homerx (67496)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 1 67497

Ez a vásárlás olyan volt, mint amikor valaki ruha nélkül beugrott

a kaktuszbokorba, és amikor megkérdezték az okát, az volt a válasz,

hogy pillanatnyilag jó ötletnek tűnt... :)

Előzmény: Popenka (67495)
homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 67496

talaltak naluk alsogatyat meg telefont? az elsot nem ertem. itt egy krokodil, ott egy tarantula, amott egy anakonda ugrik elo, allandoan sz.ros lenne. na de egy telefon, az hasznos. eszrevetlenebbul tudja lepasszolni a hirt a faluba, hogy menekuljenek, jon a szomszed, mindenki a konderban vegzi, mint tamtamdobbal.

Előzmény: Popenka (67493)
Popenka Creative Commons License 3 napja 0 0 67495

Azt gondoltam, valami ajándékba kaptad, nekem is van ilyen-olyan ajándék elfekvő készletem. Persze, tudtam, hogy nem pénzért árulod.

Én megkértem a családomat, hogy semmilyen főző- konyhai eszközt alkalomra se. Szigorúan tilos. Elég, ha meglátogatnak, majd én főzök nekik, azzal ami van. :) Inkább.

Az impulzus vásárlás más. Rossz tünet. :) Figyelni kell. 2-3 dolog előfordult nálam is évtizedek alatt, de az Air Fryer például már nem ütötte meg az ingerküszöböt.

Feleségem vett egyszer tojásfőző gépet. (???)

Ezt én is felajánlom bárkinek.

Már nem találtam az eredetit, de ilyesmi:

https://www.sellpy.com/item/vIk03gXFcQ?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22693947482&gad_source=1&gad_campaignid=22697647816

Előzmény: nagypapi51 (67494)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 67494

Nem árulom, felajánlom grátisz.

Ez nekem tanulópénz, hogy ne impulzívan vásároljak (amúgy nem szoktam)

Előzmény: Popenka (67493)
Popenka Creative Commons License 3 napja 0 0 67493

Háááát...

Ahol áram van, de semmi más nincs, az szűk keresztmetszet, de ott talán valami erdei vagy halásztanyán, de nem a mi fajtánknak. Olyan helyen meg hamarabb rakok tüzet, és annak hiányában hamarabb van kis gázpalack. Nem is láttam még ilyet. Úgy vagyok vele, mint frissen felfedezett amazóniai törzs a telefonnal vagy az alsógatyával. :) 

Előzmény: nagypapi51 (67492)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 67492

Általános konyhatakarítás zajlik, felajánlom bárkinek ezt a slow cooker edényt, rájöttem, hogy ez nekem hosszú távon sem kell. Ki lett próbálva, működik, főzni soha nem főztem benne.

nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 67491

Ma lencsefőzelék, füstölt csülökszeletek pörköltszaftban, 

hétfőn bacon ágyon karika krumpli, elősütött csirkemell szeletek, kelbimbó, Mornay mártás.

nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 67490

A Határmentiben a hétvége a kritikus, főleg nyári, kerthelyiséges időszakban, amikor a konyha nem bírja a nyomást. Az ételek alapvetően jók, de jártunk már úgy, hogy az áfonyás szarvasszeletet tányéron megmikrózták, így egy gumiszerű vmi képződött mártás helyett. Meg is mondtuk, el is ismerték, kárpótlásul a desszertet és az italfogyasztást elengedték. Ha tehetjük, azóta hét közben megyünk, vagy nyitásra, vagy délután, kvázi holtidőben.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (67488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!