inkabb a himbak vannak konnyitve.. szerintem. igy - talan - 10/1 hogy szelep/vezhaz serul. eltorik a himba, azt kiss.. (vw. gm vonalon ) vagy a lenti pelda.. elfordulnak a butykok..
Valahol olvastam/hllottam olyat, hogy egyes tipusoknál a vezértengely csapágyházak valahogy ki vannak könnyítve, így esetleges szíjszakadáskor, csak "fellöki" a vezéműtengelyt, és kisebb a kár.
Ez ellentmondásos a valóságos tapasztalattal szemben.
Ha így gondolkodnának, nemhogy a zselepet, a dugót, a fejet, a mindent ki kellene szakadás után dobnod. Akár maga a blokk is szétmenne kb 100.000% bizonyossággal.
Még 2g anyag, még 2cent energiaköltség stb per motor megspórolásával meg tudnák csinálni, simán.
És tudjuk róluk, hogyha lenne ilyen elképzelésük, direktívájuk, akkor simán meg is csinálták volna.
Továbbá nekik sem érdekük, hogy egy hiba szándékoltan és biztosan javíthatatlan katasztrófához vezessen tömegesen, mert létezik a garancia, és bizony számos olyan baki esett be, ami garnaciaidőn belül okozott elképesztő mértékű veszteségeket az adott gyárnak, cégcsoportnak.
El is baszták, már a szétszedhetősben is ilyen préselt bütykös csőtengelyek voltak.
Viszont azt hozzá kell tenni, ha szakadt a szíj nem hajlottak a szelepek, "csak" a tengelyeket és a himbákat kellett cserélni. Hengerfejet ez okból még egyről sem kellett levennünk.
a vilaggazdasag a folyamatos novekvesre van raallva.. (deadend) egy adott - es nem novekvo - meretu fogyasztoi populacion... ...hogy lehet ez sikeres ? ..sehogy, de a gerjesztett inflacio segit ebben ..
hat ugy hogy mindenbol szart csinalnak, amit adott 2-3-4 evenkent LEKELL cserelj.. UJRA.. ez.. ez az avultatas gorgeti az inflaciot, es ebbol lehet - not valid- novekedest statisztikazni..