A 4. képeden látható fészekhez hasonló kis méretű fészket én is most láttam meg a kertben az egyik magas kőris fán, már a lombhullatás után. Nyáron észre sem vettem, hogy ott van. Még mozgást sem észleltem. Vajon milyen madár fészke lehet?
csak várni kellett kicsit, nem csak a fenti 4 jött, hanem több is.. (szemben a kerítésen 1 és jobbra volt még 3 az oldalsó kerítésen, meg egy áthúzott a kamera előtt a kép után)
2025-ben csak a hangját hallottam, illetve egyszer láttam, de fotózni nem tudtam.. most csináltam egy talajetetőt a galamboknak, gondoltam megnézem odarepülnek-e, mert ott ülnek felette a fán, de csak egy madár repült oda amíg néztem:) telóval nem olyan jó a kép, szerencsére nem volt lemerülve a nikon..
A hétfőre virradó éjszaka tűnik a legdurvábbnak (bár már enyhítettek a modellek), mivel újabb sarki hideg jön és a szél leáll, derült idő lesz. ÉK-n végig keményen -15 fok ill. alatta éjszakák lesznek.
Ma megérkeztek a madaraink, meglepően a fenyőpintyek voltak 4-5-en is, cinke sok, stiglic, zöldikék és pár veréb is a rigók mellett, és egy meggyvágó is benézett, ja meg a doktor úr kopácsolni jött. Végre!