Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cam aro Creative Commons License 1,5 órája 0 0 229565

Ugy ertettem, h felteve h csak elektromos hiba vagy csak behaluztuk e""

sajat halmazbol itelve, ez inkabb a szorulos nyomas kontrol,, mint elektromos hiba. 

de fhasz tudja ezt igy ennyibol. .
adj neki idot.. adj neki 2T olajat.. azt kiderul. 
>en < nem basztatnam bontasal amig nincs meg a konkret hiba .

(kismalac szerint az ordog nem szarva van hanem festve. :) 

Előzmény: no_holy_shit (229564)
no_holy_shit Creative Commons License 1,5 órája 0 0 229564

Ugy ertettem, h felteve h csak elektromos hiba vagy csak behaluztuk es nincs is baja. Akkor erdemes-e elovigyazatossagbol cserelni pumpat, mert ha az behal akkor visz mindent.

(Ha mar most van vaspor, akkor erős kerdes, hogy mi a jo döntés. De nem akarom elore az ördögöt a falra festeni)

Előzmény: cam aro (229562)
cam aro Creative Commons License 2 órája 0 0 229563

Mert infoim szerint a nem megfelelo legtelenites a legfobb oka az emelopohar elfordulasnak""

ja. 
meg az hogy szarbul van.. szaru' 

Előzmény: no_holy_shit (229561)
cam aro Creative Commons License 2 órája 0 0 229562

ha egyszer elindult benne valami kopas, akkor az mar mindenhol ott van. * 

...erre keves egy pumpa csere.

HA megvan a hiba, es az a hozamszelep... azt erdemes lehet cserelni,
de ilyenkor mar korbe pakolnam az uza rendszert neodyum magnesekel.. csak mert remenyhal. 

* a hozam/egyeb szelep hibajat pont ez okozza. 
a micro kopadek amit nem is latsz. 

Előzmény: no_holy_shit (229560)
no_holy_shit Creative Commons License 2 órája 0 0 229561

Igen, ea189.

Emelőpohar elfordulásos hibaval tisztaban vagyok, bar nem talalkoztam vele meg IRL. (Ezert irtam h 30ekm-rel ezelott volt uzemanyagszurocserelve es nincs infom h a legtelenites korrekt modon megtortent-e... Mert infoim szerint a nem megfelelo legtelenites a legfobb oka az emelopohar elfordulasnak. Aki anno csinalta neha ügyes, neha nem. )

Előzmény: 409 (229558)
no_holy_shit Creative Commons License 2 órája 0 0 229560

Köszönöm. Olvastam neten, hogy szeret megdogleni a hozamszelep. Ez lenne a legjobb/legolcsobb.

Ha meg van vaspor, akkor meg valószínűleg jobb ha a talpasokra se költök penzt.

BTW: erdemes 311ekm-nel kicserelni a pumpat elővigyazatossagbol, (akkor is ha nincs baja)?

Előzmény: cam aro (229555)
cam aro Creative Commons License 3 órája 0 0 229559

ha lathato vaspor van akkor annak mar vege..

ehez a mukodesi hibahoz viszont nem kell, oda eleg a mikronnyi nem is  lathato kopadek.  

Előzmény: no_holy_shit (229557)
409 Creative Commons License 3 órája 0 0 229558

Na most ez ugye az EA189 motor? Annak emlékeim szerint piezzo befecskendezői vannak. Azokon nem nézhető visszafolyás. Egyrészt mert nincs értelme, másrészt mert a befecskendezők megfelelő működéséhez a visszafolyóágban 10bar nyomásnak kell lennie. !!

Két esetben találkoztam ilyen hullámzó alapjárattal/hullámzó rail nyomással. Egyik esetben a railcső végén lévő nyomásszabályozó volt meglazulva (vagy inkább nem eléggé meghúzva), és átengedett. A másik esetben a railcső volt repedt a nyomásszabályozó tömítőéle alatt. Mindkét esetben railcső és nyomásszabályozó csere kellett.

Ami még előfordult, az a magasnyomású széthullása ahogy már alább is írták. El tud fordulni benne az emelőpohár és akkor keresztben van a görgő a bütyök felett, szétrágódik az egész. (törmelék a hozamszelep alatt)

Ez esetben nagy a szopás, cserélendő gyakorlatilag az egész üzemanyagrendszer.

Előzmény: no_holy_shit (229548)
no_holy_shit Creative Commons License 3 órája 0 0 229557

Köszönöm. Igen, azert szeretnem kiszedni, de ha nincs vaspor akkor vhogy ossze kell rakni. (Ha ledaralta magat akkor valszin a tomites lesz a legkisebb gondom). 

Előzmény: mica-r (229553)
cam aro Creative Commons License 3 órája 0 0 229556

a ketto ossze hasonlitasabol  ""

lehet nem egyertelmu.. 
a kitoltes/ik, es a rail nyomas ossze hasonlitasabol.. 

Előzmény: cam aro (229555)
cam aro Creative Commons License 3 órája 0 0 229555

vcds-ben (is* ) latod a hozamszelep, es a nyomszab szelep kitolteset is.
ez konkretan az az adat amit a comp akar elerni..
a rail nyomas az ennek a 'megvalosult' vege.. 

a ketto ossze hasonlitasabol meg bontas elott kiderul/het hogy mi a baja..
de sanszos a mica-r fele szorulos hozam szelep. 
(addig tolja a kitoltesit, meg atnem pattan a szorulason a szabalyzo.. ekkor hirtelen sok lesz..
vissza fele ugyanaz.. ) 

resolajat szerintem felesleges nezni, az inkabb nyomas felepules hibakat okoz. 
(szallitott mennyiseg.. ) ..

* az eleg gyors hozza.. kinai izek nem biztos. 

Előzmény: no_holy_shit (229550)
cobra46 Creative Commons License 5 órája 0 0 229554

Szia!!!

Köszi a választ..., 

Sorrendiség nélkül----SRS modul is biztos galyra ment , mert van egy "Intern error" hibája.., még nem jutottunk oda ,de mivel jóval mélyebben van mint at ETACS meg az EPS sanszos hgy szintén vizkárosult..,.., egyébbként az ETACS alatti kábelköteg/csatlakozők is bőven grünspanosak...

Elfelejtettem...,a régi ETACSből a Nappalifény/esősenzor kódolását sehogy setudtuk végrehajtani.., lehet hogy ez produkálja  az U1417 kodolási hibát--???olvastam ilyesmit is---. kb.vagy 5 ETACS különbözőszintú van ami kompatibilis kb 80-90%-ig ....

Egy kollégámtól tudom tutira ---csinált már ilyent.., régi ETACS tartalmát lementette---és egy SZÜZ ETACSBA áttöltötte. és már kész is volt.., MUT-III-ban van ilyen opció egyébbként!!! Kérdés hogy a mi esetünkbe mi történne---visszatennénk a sérült ETACSOT az autoba,   tartalmát valószinüleg lelehet majd menteni---kérdés mi lesz ha a bontott jóba megprobáljuk feltölteni....véleményetek???

CAN hiba nincs egyébbként

üdv

Előzmény: irzogolo (229551)
mica-r Creative Commons License 6 órája 0 0 229553

Elsőként nézd meg, hogy van-e vaspor a szelep alatt

Előzmény: mica-r (229552)
mica-r Creative Commons License 6 órája 0 0 229552

Cr pumpában a szabályzó szelep lehet hogy darabosan működik. Ezt kéne ellenőrizni (?), vagy cserélni 
Egyébként vissza lehet rakni a szelepet a saját tömítéseivel.

Előzmény: no_holy_shit (229550)
irzogolo Creative Commons License 8 órája -1 1 229551

Mivel próbáltátok az ETACS-ot kódolni? 

Igen jóminőségű (ritka és drága) MUTIII klón nélkül ez nem igen szokott sikerülni.

http://www.mitsubishividenbank.dk/ekstern/1455-4.pdf

Valamennyi elméleti esélyetek van, mert 2010 az aránylag régi, de ha valami belpiacos vagy más csavar van a történetben, akkor cumi. 

Btw, ha két modul beázott, .... más modulok meg a köteg nem?

Can kommunikációs hiba miatt szintén simán beírja az ABS ezt, aztán mivel onnantól jóidő, ég a nemmegy lámpa, tovább már nem is akar működni a modul.

Előzmény: cobra46 (229547)
no_holy_shit Creative Commons License 8 órája 0 0 229550

Resolajat gondoltam merni (ezert a kerdes a resolajcsovel)

Uzemamyagszurobe es hozamszelephez gondoltam benezni (ezert a kerdes a hozamszeleptomitessel)

Van meg amit ezek előtt célszerű megnezni?

Koszonom

Előzmény: no_holy_shit (229548)
kormi07 Creative Commons License 8 órája 0 1 229549
Előzmény: cobra46 (229547)
no_holy_shit Creative Commons License 8 órája -1 0 229548

Audi a3 8pa 2.0 cr tdi 140le CBAB motorkod, oraban 311ekm (259ekm van nalunk)

(Alapjaraton remeg, büdös, elvart railnyomas 260bar, megvalosult ugral 195-310bar között. Injektorkorrekcio -/+ 0.8mg/h között, legtömeg szepen megvalosul. Uzemanyagszuro kb 30ekm-rel ezelött cserelve. Nem tudom le lett-e legtelenitve diag-gal. Van amikor a szerelö ügyes, van amikor kevesbe. Vmikor korabban bontva lehetett a rendszer mert vegig vannak szamozva a "nyomocsövek")

(Resz)Terhelesen szepen megvalosul a railnyomas, neha kigyorsitaskor is erezheto hullamos gyorsulas. 

Alapjarati mennyiseg 4.4mg, (en többet vartam volna.)

Kerdeseim:

- hozamszelephez lehet kapni külön tömiteseket? (Bardiban es guglizva nem talaltam)

- resolajcsöhöz külön tömites van? Vagy visszarakhato a regi tömitessel es csak aklor kell cserelni ha folyik?

Injektor/cr pumpa/hozamszelepen kivul van ezeknel mas ami a tuneteket okozhatja? (Pl. Vhol levegöt sziv vagy tankpumpa nem szállit eleget)

cobra46 Creative Commons License 14 órája 0 0 229547

Sziasztok!

Tudnátok segiteni...???

M.Lancer 1.6i. 2010.  ETACS és EPS modul beázott .., müszerfal karácsonyfa--nincs tompitott---és egy zsák hibajelzés-hibakód volt..., Teljesen egyező számú bontott modulokat cseréltünk : Kormányszervő+világitás stb megjavult.  Viszont ABS lámpa ég,  U1417 hibakod aktiv...,más hibakód nincs.,Mi lehet a probléma?? ETACS-ban VIN beirva Okésan..,ETACS kodolása manuálisan beirva a bontova régiből egyeztetve.., EPS plug-in volt.

Köszi minden segitőkész hozzászólást!!

Paco155 Creative Commons License 16 órája 0 0 229546

Rá van írva, hogy 2,2 mikroFarad   - szerinted? :P

Előzmény: greencroc (229543)
Quattroman Creative Commons License 24 órája 0 2 229545

az első képeden lévő cucc csak egy zavarszűrő

Előzmény: Quattroman (229544)
Quattroman Creative Commons License 24 órája 0 3 229544

a 600ccm benzines smartoknál van kétféle Delco (marelli) generátor

az egyiknél nincs gerjesztőszál csak a B+ megy rá és felgerjed magától, a másikon van "izgatás" a motorvezérlőtől.

Bár a fesszabályzó felrakható egyik a másik helyére mégsem működik így

az öngerjesztős diódahídja egy kis csavarral kapcsolódik össze a szabályzó házával de ott az egyik fázissal is kapcsolódik.

a másiknál bár ott van a csavaros kapcsolat de a diódahíd nem ad oda fázist.

mivel több generátorból raktál össze egyet, nálad is ilyen probléma lehet

Előzmény: greencroc (229543)
greencroc Creative Commons License 24 órája 0 0 229543

Sziasztok

Adott 1.... illetve kapásból 3 generátor. Magneti Marelli A115i (65A). Darabokban kerültek hozzám, egyik csapágyhibás volt, másik csúszógyűrű kopott műanyagig, harmadik meg nem tudom már vagy álló vagy forgó rész zárlatos. 3-ból összeraktam egyet, aminek jónak kéne lennie... igen tudom ez nagyon magabiztos gondolat, viszont mégse jó. Nem gerjed... 

Csatolok 2 képet egy alkatrészről, neten nem igazán találtam róla infot, hogy mi is ez és mi célt szolgál, elképzelhető, hogy ez lenne rossz és emiatt nincs gerjesztés? Ránézésre kondi, multin mértem vele, egyik irányba szakadás, másikba vezet, mint egy szilicium dióda, kb 550 mV. Viszont, mint ahogy mondtam, ebből is 3 darab van, egy másik minden irányba egy másodperce vezet aztán szakadás... a harmadik meg már nem tudom mit csinál. Tudnátok ebben segíteni?! Köszönöm. Az egyik képen kivettem, a másik képen a helye látszik, igazából a fesz.szabályzó egységnél foglal helyet.

cam aro Creative Commons License 3 napja 0 2 229542

igazad van. 
megint hulye voltam. 

Előzmény: no_holy_shit (229541)
no_holy_shit Creative Commons License 3 napja 0 1 229541

229494 hozzaszolas

"Elég ehez a vizcsővet alulról levenem, és leengedem,majd  a G12Evovval feltölteni? Vagy szoftveresen kell feltölteni, és légteleniteni, vagy saját magát lelégteleniti?"

Előzmény: cam aro (229540)
cam aro Creative Commons License 4 napja 0 0 229540

nem,
nem  azon rugoztam.. 

Elég ehez a vizcsővet alulról levenem, és leengedem,majd  a G12Evovval feltölteni?""

nem. 
nem eleg.. 

erre jossz te a szoftveres legtelenitesel, aminek koze nincs a kerdeshez.. 

legyen mindegy. 
------------

Előzmény: no_holy_shit (229537)
no_holy_shit Creative Commons License 4 napja 0 0 229539

(De ugyanugy beolvashatoak DiagRA-ba)

Előzmény: no_holy_shit (229538)
no_holy_shit Creative Commons License 4 napja 0 0 229538

A program maszek fejlesztes de a lab fajlok 1:1 ben at vannak emelve az ODIS-bol

Előzmény: mica-r (229535)
no_holy_shit Creative Commons License 4 napja 0 0 229537

Most te azon rugozol h vag-com-t irtam vcds(=Vag Com Diagnostic System) helyett? Mert te az latod a program fejleceben? Jaj..

Előzmény: cam aro (229532)
cam aro Creative Commons License 4 napja 0 0 229536

keresd vissza az alap kerdest.. 
(fagyallo csere . cso lekotes, mas feltoltes  ) 
arra nem valaszoltal.. 

most meg rugozol egy faszsagon.. 
hany vw-t legtelenitettel eddig soft oldalrol... es hanynal volt erre szukseg ? 
----------

de. 

a vcds egy vas klon. 
platform lehet mas. de soft az vas.

Előzmény: mica-r (229535)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!