Ugy ertettem, h felteve h csak elektromos hiba vagy csak behaluztuk es nincs is baja. Akkor erdemes-e elovigyazatossagbol cserelni pumpat, mert ha az behal akkor visz mindent.
(Ha mar most van vaspor, akkor erős kerdes, hogy mi a jo döntés. De nem akarom elore az ördögöt a falra festeni)
ha egyszer elindult benne valami kopas, akkor az mar mindenhol ott van. *
...erre keves egy pumpa csere.
HA megvan a hiba, es az a hozamszelep... azt erdemes lehet cserelni, de ilyenkor mar korbe pakolnam az uza rendszert neodyum magnesekel.. csak mert remenyhal.
* a hozam/egyeb szelep hibajat pont ez okozza. a micro kopadek amit nem is latsz.
Emelőpohar elfordulásos hibaval tisztaban vagyok, bar nem talalkoztam vele meg IRL. (Ezert irtam h 30ekm-rel ezelott volt uzemanyagszurocserelve es nincs infom h a legtelenites korrekt modon megtortent-e... Mert infoim szerint a nem megfelelo legtelenites a legfobb oka az emelopohar elfordulasnak. Aki anno csinalta neha ügyes, neha nem. )
Na most ez ugye az EA189 motor? Annak emlékeim szerint piezzo befecskendezői vannak. Azokon nem nézhető visszafolyás. Egyrészt mert nincs értelme, másrészt mert a befecskendezők megfelelő működéséhez a visszafolyóágban 10bar nyomásnak kell lennie. !!
Két esetben találkoztam ilyen hullámzó alapjárattal/hullámzó rail nyomással. Egyik esetben a railcső végén lévő nyomásszabályozó volt meglazulva (vagy inkább nem eléggé meghúzva), és átengedett. A másik esetben a railcső volt repedt a nyomásszabályozó tömítőéle alatt. Mindkét esetben railcső és nyomásszabályozó csere kellett.
Ami még előfordult, az a magasnyomású széthullása ahogy már alább is írták. El tud fordulni benne az emelőpohár és akkor keresztben van a görgő a bütyök felett, szétrágódik az egész. (törmelék a hozamszelep alatt)
Ez esetben nagy a szopás, cserélendő gyakorlatilag az egész üzemanyagrendszer.
Köszönöm. Igen, azert szeretnem kiszedni, de ha nincs vaspor akkor vhogy ossze kell rakni. (Ha ledaralta magat akkor valszin a tomites lesz a legkisebb gondom).
vcds-ben (is* ) latod a hozamszelep, es a nyomszab szelep kitolteset is. ez konkretan az az adat amit a comp akar elerni.. a rail nyomas az ennek a 'megvalosult' vege..
a ketto ossze hasonlitasabol meg bontas elott kiderul/het hogy mi a baja.. de sanszos a mica-r fele szorulos hozam szelep. (addig tolja a kitoltesit, meg atnem pattan a szorulason a szabalyzo.. ekkor hirtelen sok lesz.. vissza fele ugyanaz.. )
Sorrendiség nélkül----SRS modul is biztos galyra ment , mert van egy "Intern error" hibája.., még nem jutottunk oda ,de mivel jóval mélyebben van mint at ETACS meg az EPS sanszos hgy szintén vizkárosult..,.., egyébbként az ETACS alatti kábelköteg/csatlakozők is bőven grünspanosak...
Elfelejtettem...,a régi ETACSből a Nappalifény/esősenzor kódolását sehogy setudtuk végrehajtani.., lehet hogy ez produkálja az U1417 kodolási hibát--???olvastam ilyesmit is---. kb.vagy 5 ETACS különbözőszintú van ami kompatibilis kb 80-90%-ig ....
Egy kollégámtól tudom tutira ---csinált már ilyent.., régi ETACS tartalmát lementette---és egy SZÜZ ETACSBA áttöltötte. és már kész is volt.., MUT-III-ban van ilyen opció egyébbként!!! Kérdés hogy a mi esetünkbe mi történne---visszatennénk a sérült ETACSOT az autoba, tartalmát valószinüleg lelehet majd menteni---kérdés mi lesz ha a bontott jóba megprobáljuk feltölteni....véleményetek???
Cr pumpában a szabályzó szelep lehet hogy darabosan működik. Ezt kéne ellenőrizni (?), vagy cserélni Egyébként vissza lehet rakni a szelepet a saját tömítéseivel.
Audi a3 8pa 2.0 cr tdi 140le CBAB motorkod, oraban 311ekm (259ekm van nalunk)
(Alapjaraton remeg, büdös, elvart railnyomas 260bar, megvalosult ugral 195-310bar között. Injektorkorrekcio -/+ 0.8mg/h között, legtömeg szepen megvalosul. Uzemanyagszuro kb 30ekm-rel ezelött cserelve. Nem tudom le lett-e legtelenitve diag-gal. Van amikor a szerelö ügyes, van amikor kevesbe. Vmikor korabban bontva lehetett a rendszer mert vegig vannak szamozva a "nyomocsövek")
(Resz)Terhelesen szepen megvalosul a railnyomas, neha kigyorsitaskor is erezheto hullamos gyorsulas.
Alapjarati mennyiseg 4.4mg, (en többet vartam volna.)
Kerdeseim:
- hozamszelephez lehet kapni külön tömiteseket? (Bardiban es guglizva nem talaltam)
- resolajcsöhöz külön tömites van? Vagy visszarakhato a regi tömitessel es csak aklor kell cserelni ha folyik?
Injektor/cr pumpa/hozamszelepen kivul van ezeknel mas ami a tuneteket okozhatja? (Pl. Vhol levegöt sziv vagy tankpumpa nem szállit eleget)
Adott 1.... illetve kapásból 3 generátor. Magneti Marelli A115i (65A). Darabokban kerültek hozzám, egyik csapágyhibás volt, másik csúszógyűrű kopott műanyagig, harmadik meg nem tudom már vagy álló vagy forgó rész zárlatos. 3-ból összeraktam egyet, aminek jónak kéne lennie... igen tudom ez nagyon magabiztos gondolat, viszont mégse jó. Nem gerjed...
Csatolok 2 képet egy alkatrészről, neten nem igazán találtam róla infot, hogy mi is ez és mi célt szolgál, elképzelhető, hogy ez lenne rossz és emiatt nincs gerjesztés? Ránézésre kondi, multin mértem vele, egyik irányba szakadás, másikba vezet, mint egy szilicium dióda, kb 550 mV. Viszont, mint ahogy mondtam, ebből is 3 darab van, egy másik minden irányba egy másodperce vezet aztán szakadás... a harmadik meg már nem tudom mit csinál. Tudnátok ebben segíteni?! Köszönöm. Az egyik képen kivettem, a másik képen a helye látszik, igazából a fesz.szabályzó egységnél foglal helyet.
"Elég ehez a vizcsővet alulról levenem, és leengedem,majd a G12Evovval feltölteni? Vagy szoftveresen kell feltölteni, és légteleniteni, vagy saját magát lelégteleniti?"