Sajnos elcsűröd-csavarod Pál szavait. Mert ő evés-ivás dolgában ítél, én viszont evés-ivás dolgát egy ujjal sem érintem: én a reánkbízott teremtett világ feletti helyes sáfárságról beszélek...
Én bizony ezt eleddig valóbán máskint tudtam mind Lemuél bölcs édesanyjától, mind a papi szolgálatot teljesítő leviták eljárását szabályozó törvényből. Mertha igazad lenne, akkkor sem a királytól, sem a szolgálatát teljesítő levitától nem teljes absztinencia lenne megkövetelve - sőt...
Ugyanazt az arcomat látják mások körülöttem, amit itt te is és mások is látnak, erről írtam ott.
Ez nem cáfolat tehát, hanem annak közlése, hogy te elítélsz engem és azzal a 9 negatív jelzővel illetsz húst evésem miatt, és amiatt, mert Pál nyomán démoni ihletettségű tévtanításnak nevezem a másokat evés terén egyes ehető ételektől eltiltó tanításokat, míg a környezetemben élők nem ítélnek el ezek miatt.
Sajnos okot adtál rá. Bár ilyeneket írhatnék rólad: ez a vámméntes milyen igazságszerető; hasa érdekében mennyire nem csűri-csavargya el Pál leveleit; a ránkbízott teremtett világ feletti mily' példamutató, hűséges sáfár - hidd el, örömmel írnék ilyest s ezekhöz hasonlókat...
Van 3 gyermekem, 4 unokám, rokonaim, barátaim, ismerőseim, akik mind-mind tudják azt, hogy megtértem 36 éve, az Úrral igyekszem járni azóta, és ismerik sokan közülük a saját nézeteimet is, és a hgy nézeteit is.
Tehát ha egy hites elszivna pár marihuánás cigit, inna vért-mert minden teremtmény jó, és hálaadással él vele, akkor a Sándorpásztor nem feddené és tiltaná?
———————————
Tiltott a vér ivása az újszövetségben is, ezt már ezerszer kibeszéltük, emiatt ez a példád nem jó.
Tiltott a kábítószer fogyasztása, mert az kis mértékben is bódulatot okoz, és aki ezzel él, annak azonnal a józansága károsul, ezért emiatt nem jó ez a példád sem.
Azt is tisztázd magadban, amit leírtam a mérges gomba kapcsán, az érvényes pl. a kábítószerré átalakítható növényekre is, pl. a marihuánára is.
Tehát nem csupán az evés, a teremtények elfogyasztása jelentheti azt, hogy hálaadással éljünk Isten minden teremtményével, hanem pl. a puszta szemlélése is egy evéskor mérgező, de önmagában szép mérges gombának, mérgező egyéb növényeknek.
Szépen ír erről Pál a Róma levél elején, arról, hogy fel lehet ismerni a csodálatos természetet csupán csak szemlélve is Istent, mint létezőt, és sok tulajdonságát is ezáltal.
Ezt jelenti a hálaadással való élés itt, és persze az evését is annak, ami ehető.
Na emiatt nem vártam én sem híg embertől bocsánatkérést, lévén az lepett volna meg, ha rájön, hogy túllőtt a célon a sértegetésemkor, lévén tévtanítónak tart mindenkit, aki a hús evésével kapcsolatosan az Ige alapján személyes szabadságot vall.
Tévtanítóknak felé valóban nem jár a tévtanításuk tévtanításnak nevezése miatt bocsánatkérés.
De amiatt jár bocsánatkérés mindenkinek, ha valaki valakit az emberi méltóságában sért meg.
Pál is bocsánatot kért akkor, amikor kimeszelt falnak nevezte a valóban tévtanító főpapot, mert kijár a tisztelet az embereknek még akkor is, ha tévtanítók.
Tehát ha egy hites elszivna pár marihuánás cigit, inna vért-mert minden teremtmény jó, és hálaadással él vele, akkor a Sándorpásztor nem feddené és tiltaná?
Sőt, leírtam, hogy kemény ez, nem is esik jól ilyeneket senkiről sem írnom, de sajnos ez az igazság - vajjon ilyen egy "szociopatha" övallomása: 33537...?
Én tudom, hogy híg ember nem fog tőlem ezen minősítései miatt elnézést kérni, meg is lepődtem azon, amikor te ezt elméleti szinten 2 hsz-sal később valószínűsítetted a jövőre nézve 12.25-én a húsos topikban.
Van nekem elég olyan vitapartnerem, akik nem így vélekednek rólam, azokkal tudok változatlanul érdemi témák kapcsán eszmét cserélni, egyelőre még veled is.
De örülök, hogy ez tisztázva lett, még akkor is, ha híg ember kapcsán elterito (Ő minimum 3-4 hónapnyi ignorálást prognosztizált akkor) és az én jóslatom jött be, az, hogy nem fog bocsánatot kérni tőlem.
Mert eddig soha senkitől nem kért bocsánatot mások túlzott megsértése miatt, mert neki ilyen a természete. Persze ha úgy gondolja, hogy helyén való ez a minősítés, akkor azt is tiszteletben kell tartani, lévén ez egy szabad fórum.
Minek kérjen valaki bocsánatot ha egy alkoholistát alkohilistának nevez, egy hazudóst hazugnak?
—————————————-
Na, na, na, ne ferdítsd el a mondandómat, mert itt nem erről van szó!
Ha híg embernek az a véleménye, hogy én
- rosszindulatú,
- gonosz,
- kemény,
- irgalmatlan,
- önző,
- hazug,
- ígehamisító,
- csúfolkodó,
- bukott vénember vagyok csupán
és nem látja be, hogy tévedett és ezzel engem túlzó módon megsértett, akkor én ezt tudomásul kell, hogy vegyem, akkor is, ha nem értek egyet ezzel, merthogy nem értek egyet ezzel a minősítésemet, mert egyik sem jellemző ezen minősítések közül rám.
De megszoktam az ördögfik hamis vádlásait, emiatt ignoráltam ezt az ördögfit és most jó, hogy pontosítjuk ebben a 2 napban, hogy miért is történt ez a részemről.
Ha minden eledel jo és nem megvetendő akkor miért fogadod el hogy Lesli egészségügyi okok miatt tartózkodik tőlük? Ha valami Isten szerint "jó" -ennek elutasitása az Isten ajándékának a megvetése.
—————————————-
Mennyiszer írjam még le neked, hogy Leslie csak magára nézve hozott döntést, másokat sohasem tiltott el a hús evésétől!
A mások tiltása a gond, ezt értsd már meg, és főleg az, amikor ezt a tiltást kárhoztatás szintjére emelik!