“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
A 3A nem az a nagyarcú ítész a brit Got Talent vagy mi az istencsudájából? Simon Cowell.
Én Keanu Reeves mellé ülnék, mert ő udvarias, szerintem nem beszédes, és hagyna békésen olvasni. A többiek mellé egyfolytában odasereglenének az autogramkérők, meg arcoskodnának, ugráltatnák a stewardesst. Amúgy ha lehetne, ablak melletti ülést választanék, szomszéd nélkül. Előttem se üljön, én sem szeretem, ha rám döntik az ülést.
Kifelejtettem, hogy ha sor alakul ki a budira várván, talán az én székemig nem fog elérni, és remélhetőleg nem fingik senki az arcomba a repülős chicken curry után. 😜
Eléggé zavaró, hogy elszámozták az üléseket, ettől még én is OCD-snek érzem magam.
Kezdem: 3C
Indoklás: folyosó mellett van, elsőként ér el a stewardess, nem kell felállítsak senkit, ha ki akarok menni klotyóra és ha szerencsém van, a nap se süt be odáig, jól látom a netflixet. A középső ülés üres, előttem nem ül senki, és valószínűleg nem is igen akar senki odaülni, de ha igen, az csak egy udvarias idősebb hölgy lehet, aki imádja Al Pacinót, de nem fogja hátrabaszni a háttámláját az ölembe, csak izgatottan fecseg Allel. És végeredményben halványlila segédfogalmam sincs, ki ül a 3A-n, de valószínűleg pont ezért a beszélgetés kizárt. (Mert tuti megsértődik, hogy nem ismertem fel.)
Most talán első helyen a piramisok állnak, de rangsorolás nélkül: Ausztrália kengurui, India romos maharadzsatemplomai az őserdőben, Déli-sark pingvinek (egy időben jelentkezni akartam a Greenpeace-nél pingvinmentőnek), Norvégia fjordok/északi sarki fény, Finnországban a Mikulás háza, Görögországban ókori színház, Athéné temploma, Szicília mindenféle helye, a Vezúv tisztes közelről, írország és Skócia a zöldjeivel és kastélyaival, Izland gejzírjei, Prága, ill. Krakkó óváros.