Masszív polymer anyagból, hosszabbított profilú tárkioldó - ergonomikusabb, kényelmesebb, mint a gyári. Sose használtam csak kibontottam a dobozból (új ára 28€ + posta) Preferáltan Foxposttal tudom küldeni vagy személyesen BP-en egyeztetés után tudom átadni. Ár: 9.000 HUF A posta költsége a vevőé - utánvétel csak akkor van, ha a postát előre kifizeted.
Eladósorba került Holosun 407K X2 red dot (6 moa, piros), hozzá rartozó C&H precision plate-tel, valamint Strike industries magas irányzékkal és védőtokkal. (Glock MOS normál tokmérethez)
A szett új ára kb. 180e Ft. Eladási ár: 80e Ft (ez csak a red dot új árának 70%-a)
Foxpost/posta vevő költségére, az ár már magában foglalja az alkudozást is.
Eladó 2db Earmor aktív fültok, már az új zselés fülpárnával. Pár alkalommal használt, lényegében új állapotúak. Adok hozzá egy pár clipet sisakhoz való rögzítéshez is.
Ebben a formában ment át a műszakin, legjobb tudomásom szerint. Képeket küldtem. Küldök másnak is szívesen, igény esetén. Elég jó állapotban van a cső belseje.
Sziasztok. Eladóvá vált egy mossberg m500a sörétes puska, 12/76 kaliber, 2 db choke van hozzá, 5+1 tárkapacitás, érd emailben vagy a 06308275816 telefonszàmon! Ára 160000ft minimálisan alkuképes
régen voltam már egyesületi tag, s igazából nem csak a lövés mozgat, hanem a hideg vas otthoni simogatása is :-DDD
ezért szerettem volna sajátot, de így azért átgondolom, hogy gyakorlatilag elölről kell kezdeni minden papírt... azt hittem, sa meglevők adnak valami könnyebbséget, de az olvasottak szerint nem.
igen, régen voltam egyesületi tag (jó régen), de azt nem gondoltam, hogy egy fevygervizsga le tud járni. Ez új info volt. Meg az is fura, hogy a vadászatra alkalmas pszicho vizsga nem jó...
Ha nem a sportolási cél mozgat, hanem hogy néha lövöldözz egy kicsit, szerintem értelmetlen belevágni. Jó sok idő és pénz.
Inkább keress egy jó sportegyesületet, ahol van választék többféle klubfegyverből is. Aztán lehet, hogy megfertőződsz, és majd versenyezni is akarsz. :)
( egy ismerős még 97ben rakta le a vadászvizsgát és a fegyvervizsgát , 2017-ben mikor ki akarta váltani a vadászjegyet stb, közölték vele hogy nem fogadják el a vizsgáit mert az már nem érvényes , / a kamaránál , meg a yardon is azt mondták neki hogy 1990től-2008-ig aki vizsgázott , de 2012-ig nem váltotta ki az engedélyt , 2012 után azokat a vizsgákat már nem fogadják el / )
A többi része a dolognak :
Egyesületi tagság kell !
Ha otthon akarod tartani a fegyvert ( ami kb 1-1/5 év mire vehetszt magadnak)
akkor sztem az orvosi kell megint + 2db psziho vizsga ( 6hónapnak el kell telnie a 2 psziho vizsga között) , közben nem árt járnod lőni is, és 3 minősitő versenyen meg kell lőnöd (egyesületi fegyverrel) a másod ( de lehet elég a harmad is) osztályú minősítést ) . ezután a minősitésel ,a versenyengedéllyel , az orvosi papírokkal , és a lőtértől egy ajánlással beballagsz az illetékes yardra , hogy Te szeretnél magadnak vásárolni egy sportcélú maroklőfegyvert !
Az orvosi és a pszichó sajnos nem kompatibilis, el kell menned újra mindkettőből.
Pszichó vizsga 2 alkalmas és a két alkalom közt legalább fél évnek el kell telnie.
Alap feltétel továbbá, hogy egyesületi tagnak kell lenned.
Minősítést is meg kell lőnöd, utána tudsz csak ajánlást kérni az egyesülettől, amire rendőrség kiállítja a megszerzési határozatot.
Fegyverismereti vizsga jó kérdés, azt mindenképp meg kellene kérdezned az igrenden, bár a tananyag és vizsga nem sokat változhatott az elmúlt 30 évben.. :)
Szeretném megkérdezni hozzáértő személytől, hogy manapság, sport célra maroklőfegyvert hogyan tudok szerezni, s milyen tortúrával állnék szembe?
Amim van:
- Kézi lőfegyver vizsga (még az 1990-es évekből származó, ez érvényes még?)
- Vadászom, tehát vadászlőfegyver tartási, orvosi, pszicho, stb. rendelkezésre áll
Valójában nem a kézilőfegyver sportolási cél mozgat, csak egyszerűen szeretnék egyet, lemenni egy lőtérre és - sportegyesületi keretek között - egy kicsit használni. Versenyzési célom nem igen van, bár hivatalosan kell, ugye ;-) NEM önvédelmi céllal szeretném.
Kérem, aki érdemben tud segíteni, annak várom válaszát.