az ablaktörlő kart volt nehéz leszedni, kívülről, hogy aztán kijöjjön a motor a másik irányba
emlékeim szerint volt rajta kívül egy csavar, amit ki (vagy le?) lehetett hajtani, de aztán maga a kar bordákkal kapaszkodik a tengelybe, ami belül üres, és ott jön az ablakmosó folyadék, és ezen nem akart megmozdulni, ha aláfeszítek akkor meg lepattog a festés
belül nyilván lejön a műanyag burkolat, sajnos ez nálam fent maradni nem akar, vettem a patentcentrumban ajtó burkolat patentet, de ide nem ez lenne jó, és folyton leesik, a patentek meg törnek
most van nálam két rossz példány régi hátsó ablaktörlő motor, ha esetleg tudod hol lehet olcsón működő példányt szerezni, annak örülnék
kb mindkettő azt csinálja, hogy áram alatt rezeg, zörög, és nem forog
gyanítom hogy van benne egy csiga hajtás, és egy fogaskerék, és a fogak kitörtek, vagy kikopott
ezekre nyilván nincs 20 éves garancia, 2x az élettartamán túl van, utángyártottat kéne szerezni, de az meg 40 fölött van, és nem biztos hogy jó lesz az autóhoz
A felfelé nyíló hátsó ajtóból hogy lehet kiszerelni az ablaktörlő motort? Ahogy nézem, ilyen hülye gumituskós szegecses megoldás a rögzítés, de semmihez nincs hely.......
Erről beszélek régen ezt is tudtak csinálni. Ma már ezt sem, nem is akarnak. Vegyed holnap dobd ki vegyed az újat. Gyártják a szemetet. Roppant bosszantó! Közben meg a környezet tudatosság folyik a csapból is. Kb. ha megkérdezné valaki: "Itt mindenki hülye? ....... Igen itt mindenki!"
A régi berlingónk egy csúcsgépvolt ehhez képest. Nagyon sajnálom a kasznija tropa lett...
Kb. 2 eve dobtam ki egy 20+ eves regi berlingo maradekat, aminek ez a csove a napon allt legalabb 4 evig es tokeletes volt ennek ellenere is. Fekvakuum csonek hasznaltam fel ezt a csovet belole, es meg mindig birja.
Milyen "új" csodákat ez a szar is 8 éves hol van ez már az újhoz. :) Kb. foszlik is... :D Ez a lámpa szerintem az elődökben is ott volt már. Mindegy majd valahogy kiderítem...
Csövet vettünk műanyag szerű nem tudom milyen anyagút egész jónak néz ki. Van a Temun is sokfajta az is bővel elég lesz. Ez a gyári ha így viselkedik akkor el kell felejteni nem egy időt álló. Sportot meg szabad üzni a szerelésből ezt megtanultuk már... :) Valóban sokkal előrébb nem lettem az tény. :)
Ok akkor nem tudsz beszerezni. Na majd lesz valahonnan valami...
De itt az új csemege Fez. Mondom én ez egy kalap szar. Kb. Nemrégi kis kaland után mondom mi a fene ne megy az ablak mosó elöl na mondom fasza hátsó hibátlan. Na mondom megint mi a tököm ez. És vuálá szana szét szakadozva a cső a sárvédő mellett. Kb. szét kell szedni a fél autót. hogy kicseréld ezt a mocskot. A motorjától a motorháztetőig. Nem látni hány helyen van pontosan ez a kis szaros műanyag bolha amibe bele van dugva. Tehát nem derült ki hány szakaszból áll az biztos egyik darabját a csőnek a motortérben találtam meg. Ideiglenesen megtoldva lett, de nem hiszem tartós megoldás lesz mert nem volt itthon akkor csö. Ez a gumis kis csövet olyan 4mm körüli a belső átmérője honnan lehet venni? Vagyis milyen opció van még ami ennél a gyári szutyoknál tartósabb?
A réginél 15+ év után kellett pótolni egy szakaszt mert egyszer valahogy incike bejutott és szétrágta. Ha ez nem történik nem is tudjuk meg hol van benne. Tehát totális a hanyatlás ezeknél a franciáknál is...
Kb. ilyen szinten több helyen szétrepedezve mintha be lenne vágva itt ott amott.
Akkor ezt a csatlakozót ami rámegy a lámpa fejre miként kell oldani?
Igen teljesen hibátlan történet. Pénzlenyúzás a köbön. Drága az új autó, de a fentatás is. Vagy csak a mi pénzünk a kevés... Hát igen nem egyszerű ez...
Ki kellene füstölni minden fölöset amivel megölik a diselt motort és fény lenne, de az meg olyan hajjajjajjjjjaaajjjjj... :) Na meg, hogy is nézne ki 500+ ezret km elmennénk vele gond nélkül... Gusztustalan... :D
Jó akkor a gyári lesz ha be tudom szerezni. Tudsz esetleg "olcsóbb" helyet ahol be lehet a gyári dolgokat szerezni? Mondjuk valami netest ahol lehetne is látni miről van szó?
"de nem csinálná meg olyanra a marha, hogy feltölt és veszi a lapot és ennyi volt."
1. Többe kerülne, ami a sok legyártott autóra felszorozva egy vagyon. Ennél sokkal kisebb/olcsóbb dolgokat is kihagynak a gyártók a "fillérba@ás" érdekében.
2. Ha tudná diag nélkül, nem mennének sokan a márkaszervizbe vele - még kevesebb bevétel.
"nem bírt 2 évet ez létezhet?"
Igen. Az újabb típusokban eléggé elba@ott a toronyszilent (nem is annyira a csapágy), elég könnyen szakad, mert picike a gumisütés felülete. Mondjuk amik szarok voltak, azok inkább nyikorogtak, nyeszeteltek, nem kopogtak, de gondolom ha elég sz@r, kopoghat is. Vagy más kopog, csak rámondták. :-P
"Abból milyet érdemes venni mostánság? "
Manapság már mindenből csak gyárit érdemes venni. Ha mégsem az lenne, elvileg a Kayaba, Sachs a jobbak.
"Az hol van mert elfelejtettem már?"
A Kárászi volt az Óbudán, de már rá kell kérdezni, mert lehet, hogy az autós üzletágat már nem csinálják.
Az igen ezt a marhaságot tele teszi minden szarsággal, de nem csinálná meg olyanra a marha, hogy feltölt és veszi a lapot és ennyi volt.
A lényeg most hoztuk el. 48000Ft helló. Feltöltve feltanítva.
Ékszíj nyiszitelés nem derült ki most nem csinálta persze így szokott ez lenni majd itthon keni tovább ahogy szokta a rohadék(lehet generátor szabadon futó lesz). Eleje kopog ha szarabb az út. Azt mondják torony csapágy. Az mondom fasza mert SNR vettem direkt bele és nem bírt 2 évet ez létezhet? Azt mondják embertelen hitványak gyártanak, kiszakad a gumi és vége. Ez igaz lehet? Milyen márkát érdemes venni toronycsapágyból??? Elvesztettem a fonalat most már...
Beszéltük ezt a gólya lábat is milyen nagy bajok vannak azokkal is. Abból milyet érdemes venni mostánság? Vagy írtad egyszer a felújítást. Az hol van mert elfelejtettem már? De első körben az új érdekelne mert az talán elérhetőbb számomra...
Nem kell állítani, csak fel kell neki tanítani, hogy fel lett töltve, mert különben nem fog róla "tudni" és marad minden úgy mint eddig. (beírja hibának egy idő után)
Biztosan nem tőlem akartad kérdezni. Kérdezd meg a mérnököt a Citroennél. :) Bár a fene se tudja ott ki tudja ezek után mit csinált...
Ez egy rakás szar az egész. Nem is értem miért nem tudja kiírni. Vagy jelezné valahol ki fog fogyni ez a marhaság és nem idegeskedne annyit az ember. Egy péznyelő ez az egész disel vonal. Ha keveset megy vele az ember azért ha sokat meg azért. Kevesbbet eszik így belegondolva annyira nem kevesebb az. Aki mást mond meg hazudik...
Ha kihozol egy zsír újat a szalonból használd max. 2-3 évig (de az a három is hujjuj) és vegyél egy újat, de az meg ugye úgy is drága mulatozás. De aki megteheti úgy kell csinálni. Mi meg maradunk a xanaxnál. :) Nesze neked fogyasztó tárdadalom. Mondom én gyártjuk a szemetet közben meg a környezet tudatosság folyik a csapból is...
A következő autó amit veszek biztosan nem lesz fiatal és disel...
Citroennél ezek szerint nem tudják mit árulnak. Direkt kérdeztem tőlük annó mikor vettük csak AdBlue kell bele? Mondták igen Fap folyadék nem kell. Na tehát erről ennyit. Fogalmuk sincs mit árulnak ezek szerint...
A mostani szerelőnk ahova az utobbi időben járunk mikor gépre kell dugni a többi simán itthon megoldjuk(nekik van gép nem tipus specifikus azért de eddig nem volt baj vele, én nem vettem meg csak ezért hogy héba hóba használjam. De nyilván ez hiba volt. Bár azért vettünk egy "fiatalabbat" hátha nem kell sokat szerelni. Hát igen ez nagyon nem jött be nyilván. Ezek az "újak" mind egy rakás szar... ) Annyi nyűg van vele embertelen. A régi jó kis 1,9D egy isten gép volt ehhez képest. Csak ugye a kaszni nem lett oda...
Hát, hogy fel tudják-e tanítani meg majd elválik. Mondta feltötés után is kell vele mókázni. Várjuk mikor szolnak kész van, remélem nem barmolják össsze...
Az adalék feltöltését remélhetőleg fel is tanítják neki. (mert láttam már olyat, hogy nem és ezek után, hogy nem tudták, hogy van benne DPF.......bármi lehetséges)
Aha ja kb. eddig abban a tudatban voltam mint amit a szakszervízben mondtak ebben nincs fap csak adblue. Aha ebben is van fap meg adblue(amit tudtunk) is. Persze a FAP fogyot ki a gép szerint legalább is. Szóval feltöltik és elválik. Azért az se semmi a citroennél nem tudják mit árulnak...
Nem tudom, hogy aktuális-e még a problémád, de én is ugyanígy jártam, szintén egy 2007-es példánnyal: egyik napról a másikra nem akart nyílni a csomagtartóajtó.
Bebújtam a csomagtartóba, kibontottam a zárat (te is meg tudod csinálni, csak pár csavarról van szó, adja magát). Kiderült, hogy egy pici kavics szorult a zár nyelvéhez, azért nem lehetett kinyitni. :)
Hi! Maga az autó olcsó volt (8K), de azért pár szervizelés ráfért... 1.2 M lett a vége, kompromisszumként van egy közepesen kikopott váltóm (kulissza felújítás után is a 3-as néha 5-ös, figyelve kell váltani), és a kuplung kemény + rövid az útja. Együtt tudok vele élni :) Alvázvédelem + fényszóró polírozás után egész csinos a járgány.
Tök új vagyok itt, is, és csak tagnap óta van egy 2007-es Berlingóm. A problémám az, hogy a csomagtér ajtaja nem nyílik: se bedugott kulccsal, se távirányítós kulcsgombbal, sehogy. Pedig tegnap még simán működött. Ami történt az elmúlt 24 órában: a műszerfali központi zár gombját többször is használtam, volt hosszan nyomvatartás is (ki akartam kapcsolni a 10 km/h feletti automata záródást). Ezen kívül semmi egyéb. Van valakinek ötlete, mi történhetett? Köszi előre is: egy újonc :)
Na itt az átok! Elrettentő példának. Semmi rögzítés semmi csak egy helyen átbujtatva valami műanyag bazáron és rezeg a helyén össze vissza és kidörzsölődik amin átbújik és annyi. Csak gyári van ilyen cső és 41000Ft. Egy kalap szar... Kicserélése egy katasztrófa a köbön. Egyik fel a gázolaj szűrűre megy a másik meg le a fenébe...
nálam van(?) egy ablak párásodás probléma + fogyó fagyálló folyadék, amit bedobtam az autószerelős topikba is, ott elég hamar jött a diagnózis, hogy lukas a fűtőradiátor
minden tünet egyezett, úgyhogy meg is vettem a csere fűtőradiátort, de nem merek belefogni a cserébe sk mert videón láttam mekkora munka ez
nekem meg kevés a szabadidőm, és az is naplemente után van, az autó meg kell, hetente 2-3x mindenképp
időközben kiderült, hogy a hűtővíz kiegyenlító tartályon a szenzor csatlakozója és a tömítése, ami bemegy a tartályba, elmállott, és ott csöpögött ki a hűtővíz
ezt szilikongumival beragasztottam, most nem csöpög, és ezzel kikerült az egyik fő tünete másik hibának, a lukas fűtőradiátornak
szóval most lehet hogy mégsem lukas az a fűtőradiátor - beltérben vizet, tócsát sehol nem látni, és ezt a párásodást okozhatja más is, pl a levélrács alatt térből nem folyik ki a víz, mert ott van eltömődés, és a fűtés onnan szívja be a levegőt
lehet-e olyat csinálni, hogy leengedett hűtőfolyadék mellett kompresszorral levegőt fújok bele, hogy kiderüljön ereszt-e valahol? (vagy pont ezzel lyukasztom ki végleg)
Megtalálták gyors mert látható volt ahogy fújja(ahonnan, majd kitapogatta mert látni nem lehetett). Azt hittem szereltél már ilyen szemetet és vágod mi van ott(gondolom az öregebb ilyen Berlingóknál is már ott van az a sz.rság)... Robbantott ábrán gondolom rajta lehet, de az se találtam ehhez...
Mindíg az a kurva szám. :D Ott maradt a kocsiban a fogalmi fejből meg nem tudom le volt írva valahova, de a fene tudja hol van... :D :D :D A lényeg kíváncsi lettem volna mi van ott mert ezek vagy meg csinálják jól vagy ez is ránk marad... Gyanús az utobbi...