Keresés

Részletes keresés

llang-ilang Creative Commons License 10 perce 0 0 25094

Ezt nagyon rosszul mondja mert a gyülekezetbe (mint cél) járunk, nem pedig a gyülekezetben benne eljárásokat-ügyeket intézünk el.

Előzmény: elterito (25092)
elterito Creative Commons License 30 perce 0 0 25093

"Aztán ha hazaértem, előveszem a húsosfazekat oszt belakok." Na ez ott nem igy ment...A szeretetvendégségek köré épült az összejövetel és szinte minden nap összejöttek. 

De volt saját lakásuk is. És ha én zsidóval eszek, nem eszek kagylót, mint egy bunkó Ruff Tibor, hanem nem ingerlem kagylóval, sonkával.

De otthon eszek kagylót. Ruff Tibor, aki ha nem is bunkó volt, de bunkóskodott, a zsidó teológián azzal ingerelte a zsidókat, hogy kágylót evett.

Előzmény: llang-ilang (25090)
elterito Creative Commons License 30 perce 0 0 25092

És most vicc jön:

Németh, aki Sándor is, hülye is, mindig azt szokta volt mondani:

Az igazi szellemi keresztények eljárnak a gyülekezetben, mert onnan jön az áldás.

Ilyenkor a -ban, -ben ragot nagyon megnyomja, mert tudja, nem szabad babezni.

Ahogy Kádár János se úgy ejtette hogy tuggyuk, hanem úgy, hogy tudjuk, értelmiséginek akarván látszani.

Előzmény: elterito (25089)
llang-ilang Creative Commons License 1 órája 0 0 25091

Már megint a tul nagy elvárások. Mi itt falun egyszerü népek vagyunk nem értjük a pösti urak kifent-kikent czifra beszédjit

Előzmény: elterito (25089)
llang-ilang Creative Commons License 1 órája 0 0 25090

"Arról is beszél az irás, hogy ne botánkoztassátok meg egymást."  Csakhogy ott nem a disznóevésröl van szó hanem a bálványáldozati hus evéséröl. Vagyis ott a tiszta hus is lehetett botrányos ha bálványáldozati a forrás.

"Aztán ha hazaértem, előveszem a húsosfazekat oszt belakok." Na ez ott nem igy ment...A szeretetvendégségek köré épült az összejövetel és szinte minden nap összejöttek. 

Előzmény: Lucius--61 (25087)
elterito Creative Commons License 1 órája 0 0 25089

Azt elhiszem, hogy jártál egy időben Olaszországba, de azt nem hiszem, hogy voltál Olaszországba, mert lenni csak Olaszországban lehet, Olaszorszagba nem.

Gyülekezetbe megyek 

Gyülekezetbe járok

Gyülekezetben vagyok

Előzmény: llang-ilang (25088)
llang-ilang Creative Commons License 1 órája 0 0 25088

Hát azt irtam én is: Olaszországba jártam.

Előzmény: elterito (25086)
Lucius--61 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 25087

Nem, nem érted. :)
Arról is beszél az irás, hogy ne botánkoztassátok meg egymást.
Ez egy alaptétel, ami arról szól, hagy tudom rőlad, hogy muszlim vagy. Nem fogok elötted olyan ételt enni, ami bántja a hitnézeted.
1. Eszek mást. 2. Nem eszek. 3. Kérek a tiédből ha nincs más.

Aztán ha hazaértem, előveszem a húsosfazekat oszt belakok.

Előzmény: llang-ilang (25082)
elterito Creative Commons License 1,5 órája 0 0 25086

Párszor én is voltam Dél-Olaszországba

Szerintem te nem voltál Dél-Olaszországba.

Alighanem inkább Dél-Olaszországban járhattál.

Előzmény: llang-ilang (25084)
elterito Creative Commons License 1,5 órája 0 0 25085

Egy barátom 1998-2004 között 19-szer járt Dél-Koreában üzleti ügyben, és európai fülnek igencsak döbbenetes ételekről számolt be az ottani piacok kifőzdéiből. 

Egy másik ismerősöm pedig Dél-Olaszországba jár rendszeresen, kb 8-10 éve mondta nekem, hogy ott változatlanul lehet kapni fagyasztott nyúzott macskát.

Ilyen dolgok történnek az emberekkel. Kutyát esznek, macskát is.

Ezekhez képest a zsidóknak tisztátalan harcsa, nyúl vagy a lazac evése már semmi meglepetést nem okoz, holott épp annyira tisztátalanok, mint a kutya, macska, disznó…

Ezekhez képest a nonzsidóknak már semmi meglepetést nem okoz, hogy ehetnek harcsát, nyúlat, disznót, tengeri pókot (rákféle), folyami rákot vagy a lazacot, egyesek pedig kutyát, macskát is. 

Előzmény: vámmentesss (25081)
llang-ilang Creative Commons License 1,5 órája 0 0 25084

"Egy másik ismerősöm pedig Dél-Olaszországba jár rendszeresen, kb 8-10 éve mondta nekem, hogy ott változatlanul lehet kapni fagyasztott nyúzott macskát."

Párszor én is voltam Dél-Olaszországba...Az ismerősöd hülyének nézett...

Előzmény: vámmentesss (25081)
elterito Creative Commons License 1,5 órája 0 0 25083

Mi az hogy! A bárány is. A kisboci is. A láma is. És sokaknak a gekkógyík valamint a patkány is.

Nem is eszik meg ezeket!

Előzmény: llang-ilang (25080)
llang-ilang Creative Commons License 1,5 órája -1 0 25082

Tehát te azt mondod hogy a disznóevési tilalmat elfelejtették megismételni a pogányok számára...

Mikor szombatonként voltak a közös étkezések akkor Péterék ették a tiszta kóser ételt, Lukács, Kornéliusz százados és Titusz pedig előszedték a dizsnósajtot és igy falatoztak nagy egyetértésben...Értem...

Előzmény: Lucius--61 (25079)
vámmentesss Creative Commons License 2 órája 0 0 25081

“…bár  Dél-Koreában  ettek kutyát,  de manapság nem igen

kapható a kifőzdékben.”

————————————-

Egy barátom 1998-2004 között 19-szer járt Dél-Koreában üzleti ügyben, és európai fülnek igencsak döbbenetes ételekről számolt be az ottani piacok kifőzdéiből. 

Egy másik ismerősöm pedig Dél-Olaszországba jár rendszeresen, kb 8-10 éve mondta nekem, hogy ott változatlanul lehet kapni fagyasztott nyúzott macskát.

Ezekhez képest a zsidóknak tisztátalan harcsa, nyúl vagy a lazac evése már semmi meglepetést nem okoz, holott épp annyira tisztátalanok, mint a kutya, macska, disznó…

Előzmény: elterito (25073)
llang-ilang Creative Commons License 2 órája -1 0 25080
Előzmény: elterito (25073)
Lucius--61 Creative Commons License 2 órája 0 1 25079

Nem fárasztom. Magam...

KNB - ApCsel 21,25Ami pedig azokat illeti, akik a pogányok közül lettek hívők, mi megírtuk végzésünket, hogy tartózkodjanak a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fojtott állatoktól és a paráznaságtól.”

Olvasásban segithetne valaki!
Idézetben melyik szó az ami nálunk a disznót jelenti?

Előzmény: llang-ilang (25071)
llang-ilang Creative Commons License 2 órája 0 0 25078

Elő vele.

Előzmény: elterito (25076)
llang-ilang Creative Commons License 2 órája -1 0 25077

Te az összetetteb problémákat szereted előszedni mikor még az alapok is zavarosak? Épp azon értetlenkedem hogy a kereszténység miért néz félre mikor a disznó tisztátalanságárol van szó, közbe leszólják a dohányosokat.

Vagy pedig te tényleg olyan fazon vagy aki állandóan másrol beszél...

Előzmény: elterito (25063)
elterito Creative Commons License 2 órája 0 0 25076

A gyapju-len vegyitése nem szerencsés párositás

A Biblia súgja ezt neked ilang? Mondjuk a Biblia nem említi a nylont, de ha a Bibliában az áll, nem lehet kétféle fonál, akkor az ezüstfonalat sem szabad vegyíteni az aranyfonállal, vagy nylont gyapjúval..

Előzmény: llang-ilang (25074)
elterito Creative Commons License 2 órája 0 0 25075

Én hiszem hogy Isten vanik.

És azt is hiszem, amit a Todomány (így, kapitális T betűvel írva) magabiztosan állít.

Tehát én nem vallom azt, hogy az ember nem "hihet" a Tudományban és Istenben is

ahogy azt sokan szűklátókörűen mondják, ahogy írtad is volt.

Amúgy E. A. aki azt vallja, hogy a bibliás istenkép esztelen megcáfolt dolog, ő is azt

mondja, a tudós is hihet, és a hívő is művelheti a tudományt, nincs kizárva.

Mondjuk geológus, fizikus, biológus nem lehet fundi, ám fundi például lehet programozó.

Előzmény: llang-ilang (25072)
llang-ilang Creative Commons License 2 órája 0 0 25074

"Te engedelmeskedsz 

a Bibliának, mely tiltja a két különböző fonalból szőtt ruha viselé-

sét"

Én igen. A gyapju-len vegyitése nem szerencsés párositás, akárcsak a gyapju-nejlon sem...Képzelj el egy ilyen zoknit nyáron...

Előzmény: elterito (25064)
elterito Creative Commons License 2 órája 0 0 25073

Továbbmegyek. Nem csak a sörtésdisznó étel, de még az eb is.

Ha mégsem,  az csak azért van,  mert társállat. Így történt az,

hogy bár  Dél-Koreában  ettek kutyát,  de manapság nem igen

kapható a kifőzdékben.

Előzmény: vámmentesss (25069)
llang-ilang Creative Commons License 2 órája 0 1 25072

Sokan olyan szüklátókörüek hogy azt mondják az ember nem hihet a Tudományban és Istenben is, pedig csak egyszerüen nem kalkulálnak az intellektuális önbecsapás lehetőségével.

Előzmény: elterito (25062)
llang-ilang Creative Commons License 2 órája -1 0 25071
Előzmény: Lucius--61 (25061)
Zellem Estelen Creative Commons License 2 órája 0 0 25070

A legismertebb keresztény felekezet, amely következetesen elutasítja a sertéshús fogyasztását, a Hetednapi Adventista Egyház.

Az indoklás: Az adventisták a Biblia (Ószövetség, Mózes III. könyve 11. fejezet) alapján tisztátalannak tartják a sertést, és egészségügyi megfontolásokból (az ún. "egészségügyi üzenet" részeként) tartózkodnak a sertéshús, valamint más tisztátalan állatok (pl. rákfélék, nyúl) fogyasztásától. Életmód: Az egyház nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, sokan közülük vegetáriánusok is, de a sertéshús kerülése a húst fogyasztó adventisták körében is elterjedt. Más felekezetek: Bár a legtöbb keresztény felekezet (katolikus, protestáns, ortodox) nem tartja kötelezőnek az ószövetségi étkezési törvényeket, a Zioni Keresztény Egyház (Zion Christian Church - ZCC, elsősorban Dél-Afrikában) tagjai szintén kerülik a sertéshúst. 

Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos keresztény felekezeteknél (mint a katolikus) a sertéshús fogyasztása nem bűn, csupán a böjti időszakokban vannak húsfogyasztási korlátozások. 

vámmentesss Creative Commons License 2 órája 0 1 25069

Ja, ja, a disznóhús jól elkészítve ige is finom étel, és az 1. Mózes 9.3 óta csak a mózesi törvény alá került emberek nem ehették, a többiek tarthattak nagy disznónyájakat Jézus korában is Izrael határvidékén is már, lásd gadarénusok földje, ami zsidó és pogány vegyes lakosságú terület volt már.

A tékozló fiú is ilyen messzire került az Atyától, olyan helyre, ahol disznókat tartottak, és disznók körüli meló volt az uccsó munkahelye, tehát Izrael környékén intenzív volt a disznótartás.

Mert az izraelita vallásúakon kívül mindenki más számára az 1. Mózes 9. óta a disznó is, a harcsa is, a lazac is, a nyúl is, stb… nagyonis étel volt.

Egy halász sem dobta vissza a lazacot, a harcsát a zsidó halászokon kívül…

Előzmény: elterito (25068)
elterito Creative Commons License 3 órája 0 1 25068

Ám a desznyó az Íge szerént nem.étel...

Ám a desznyó az Íge szerént DEIGENISHOGY étel...

Bizonyíték:

"Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; "

(idézet a Szent Bibliából)

(a desznyó mozog is, él is, állat is, így aztán étel is)

Előzmény: híg ember (25066)
híg ember Creative Commons License 5 órája -1 0 25067

azt oldotta fel.

Péter maga nem úgy magyarázza a látomány értelmit, hogy hurrá, lehet mán enni kutyát...

híg ember Creative Commons License 5 órája -1 0 25066

ha Isten, megtisztitja az ételt

Ám a desznyó az Íge szerént nem.étel...

híg ember Creative Commons License 5 órája -1 0 25065

Ez pedig három ízben történt;

Háromszor is? Ej, de értetlen ez a Péter. Bezzeg te egyből "megértetted"...

Előzmény: Lucius--61 (25058)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!