"Aztán ha hazaértem, előveszem a húsosfazekat oszt belakok." Na ez ott nem igy ment...A szeretetvendégségek köré épült az összejövetel és szinte minden nap összejöttek.
De volt saját lakásuk is. És ha én zsidóval eszek, nem eszek kagylót, mint egy bunkó Ruff Tibor, hanem nem ingerlem kagylóval, sonkával.
De otthon eszek kagylót. Ruff Tibor, aki ha nem is bunkó volt, de bunkóskodott, a zsidó teológián azzal ingerelte a zsidókat, hogy kágylót evett.
"Arról is beszél az irás, hogy ne botánkoztassátok meg egymást." Csakhogy ott nem a disznóevésröl van szó hanem a bálványáldozati hus evéséröl. Vagyis ott a tiszta hus is lehetett botrányos ha bálványáldozati a forrás.
"Aztán ha hazaértem, előveszem a húsosfazekat oszt belakok." Na ez ott nem igy ment...A szeretetvendégségek köré épült az összejövetel és szinte minden nap összejöttek.
Azt elhiszem, hogy jártál egy időben Olaszországba, de azt nem hiszem, hogy voltál Olaszországba, mert lenni csak Olaszországban lehet, Olaszorszagba nem.
Nem, nem érted. :) Arról is beszél az irás, hogy ne botánkoztassátok meg egymást. Ez egy alaptétel, ami arról szól, hagy tudom rőlad, hogy muszlim vagy. Nem fogok elötted olyan ételt enni, ami bántja a hitnézeted. 1. Eszek mást. 2. Nem eszek. 3. Kérek a tiédből ha nincs más.
Aztán ha hazaértem, előveszem a húsosfazekat oszt belakok.
Egy barátom 1998-2004 között 19-szer járt Dél-Koreában üzleti ügyben, és európai fülnek igencsak döbbenetes ételekről számolt be az ottani piacok kifőzdéiből.
Egy másik ismerősöm pedig Dél-Olaszországba jár rendszeresen, kb 8-10 éve mondta nekem, hogy ott változatlanul lehet kapni fagyasztott nyúzott macskát.
Ilyen dolgok történnek az emberekkel. Kutyát esznek, macskát is.
Ezekhez képest a zsidóknak tisztátalan harcsa, nyúl vagy a lazac evése már semmi meglepetést nem okoz, holott épp annyira tisztátalanok, mint a kutya, macska, disznó…
Ezekhez képest a nonzsidóknak már semmi meglepetést nem okoz, hogy ehetnek harcsát, nyúlat, disznót, tengeri pókot (rákféle), folyami rákot vagy a lazacot, egyesek pedig kutyát, macskát is.
"Egy másik ismerősöm pedig Dél-Olaszországba jár rendszeresen, kb 8-10 éve mondta nekem, hogy ott változatlanul lehet kapni fagyasztott nyúzott macskát."
Párszor én is voltam Dél-Olaszországba...Az ismerősöd hülyének nézett...
Tehát te azt mondod hogy a disznóevési tilalmat elfelejtették megismételni a pogányok számára...
Mikor szombatonként voltak a közös étkezések akkor Péterék ették a tiszta kóser ételt, Lukács, Kornéliusz százados és Titusz pedig előszedték a dizsnósajtot és igy falatoztak nagy egyetértésben...Értem...
“…bár Dél-Koreában ettek kutyát, de manapság nem igen
kapható a kifőzdékben.”
————————————-
Egy barátom 1998-2004 között 19-szer járt Dél-Koreában üzleti ügyben, és európai fülnek igencsak döbbenetes ételekről számolt be az ottani piacok kifőzdéiből.
Egy másik ismerősöm pedig Dél-Olaszországba jár rendszeresen, kb 8-10 éve mondta nekem, hogy ott változatlanul lehet kapni fagyasztott nyúzott macskát.
Ezekhez képest a zsidóknak tisztátalan harcsa, nyúl vagy a lazac evése már semmi meglepetést nem okoz, holott épp annyira tisztátalanok, mint a kutya, macska, disznó…
KNB - ApCsel 21,25Ami pedig azokat illeti, akik a pogányok közül lettek hívők, mi megírtuk végzésünket, hogy tartózkodjanak a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fojtott állatoktól és a paráznaságtól.”
Olvasásban segithetne valaki! Idézetben melyik szó az ami nálunk a disznót jelenti?
Te az összetetteb problémákat szereted előszedni mikor még az alapok is zavarosak? Épp azon értetlenkedem hogy a kereszténység miért néz félre mikor a disznó tisztátalanságárol van szó, közbe leszólják a dohányosokat.
Vagy pedig te tényleg olyan fazon vagy aki állandóan másrol beszél...
A Biblia súgja ezt neked ilang? Mondjuk a Biblia nem említi a nylont, de ha a Bibliában az áll, nem lehet kétféle fonál, akkor az ezüstfonalat sem szabad vegyíteni az aranyfonállal, vagy nylont gyapjúval..
Sokan olyan szüklátókörüek hogy azt mondják az ember nem hihet a Tudományban és Istenben is, pedig csak egyszerüen nem kalkulálnak az intellektuális önbecsapás lehetőségével.
A legismertebb keresztény felekezet, amely következetesen elutasítja a sertéshús fogyasztását, a Hetednapi Adventista Egyház.
Az indoklás: Az adventisták a Biblia (Ószövetség, Mózes III. könyve 11. fejezet) alapján tisztátalannak tartják a sertést, és egészségügyi megfontolásokból (az ún. "egészségügyi üzenet" részeként) tartózkodnak a sertéshús, valamint más tisztátalan állatok (pl. rákfélék, nyúl) fogyasztásától.Életmód: Az egyház nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, sokan közülük vegetáriánusok is, de a sertéshús kerülése a húst fogyasztó adventisták körében is elterjedt.Más felekezetek: Bár a legtöbb keresztény felekezet (katolikus, protestáns, ortodox) nem tartja kötelezőnek az ószövetségi étkezési törvényeket, a Zioni Keresztény Egyház (Zion Christian Church - ZCC, elsősorban Dél-Afrikában) tagjai szintén kerülik a sertéshúst.
Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos keresztény felekezeteknél (mint a katolikus) a sertéshús fogyasztása nem bűn, csupán a böjti időszakokban vannak húsfogyasztási korlátozások.
Ja, ja, a disznóhús jól elkészítve ige is finom étel, és az 1. Mózes 9.3 óta csak a mózesi törvény alá került emberek nem ehették, a többiek tarthattak nagy disznónyájakat Jézus korában is Izrael határvidékén is már, lásd gadarénusok földje, ami zsidó és pogány vegyes lakosságú terület volt már.
A tékozló fiú is ilyen messzire került az Atyától, olyan helyre, ahol disznókat tartottak, és disznók körüli meló volt az uccsó munkahelye, tehát Izrael környékén intenzív volt a disznótartás.
Mert az izraelita vallásúakon kívül mindenki más számára az 1. Mózes 9. óta a disznó is, a harcsa is, a lazac is, a nyúl is, stb… nagyonis étel volt.
Egy halász sem dobta vissza a lazacot, a harcsát a zsidó halászokon kívül…