Sokan olyan szüklátókörüek hogy azt mondják az ember nem hihet a Tudományban és Istenben is, pedig csak egyszerüen nem kalkulálnak az intellektuális önbecsapás lehetőségével.
A legismertebb keresztény felekezet, amely következetesen elutasítja a sertéshús fogyasztását, a Hetednapi Adventista Egyház.
Az indoklás: Az adventisták a Biblia (Ószövetség, Mózes III. könyve 11. fejezet) alapján tisztátalannak tartják a sertést, és egészségügyi megfontolásokból (az ún. "egészségügyi üzenet" részeként) tartózkodnak a sertéshús, valamint más tisztátalan állatok (pl. rákfélék, nyúl) fogyasztásától.Életmód: Az egyház nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, sokan közülük vegetáriánusok is, de a sertéshús kerülése a húst fogyasztó adventisták körében is elterjedt.Más felekezetek: Bár a legtöbb keresztény felekezet (katolikus, protestáns, ortodox) nem tartja kötelezőnek az ószövetségi étkezési törvényeket, a Zioni Keresztény Egyház (Zion Christian Church - ZCC, elsősorban Dél-Afrikában) tagjai szintén kerülik a sertéshúst.
Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos keresztény felekezeteknél (mint a katolikus) a sertéshús fogyasztása nem bűn, csupán a böjti időszakokban vannak húsfogyasztási korlátozások.
Ja, ja, a disznóhús jól elkészítve ige is finom étel, és az 1. Mózes 9.3 óta csak a mózesi törvény alá került emberek nem ehették, a többiek tarthattak nagy disznónyájakat Jézus korában is Izrael határvidékén is már, lásd gadarénusok földje, ami zsidó és pogány vegyes lakosságú terület volt már.
A tékozló fiú is ilyen messzire került az Atyától, olyan helyre, ahol disznókat tartottak, és disznók körüli meló volt az uccsó munkahelye, tehát Izrael környékén intenzív volt a disznótartás.
Mert az izraelita vallásúakon kívül mindenki más számára az 1. Mózes 9. óta a disznó is, a harcsa is, a lazac is, a nyúl is, stb… nagyonis étel volt.
Egy halász sem dobta vissza a lazacot, a harcsát a zsidó halászokon kívül…
ApCsel 10:13 És szózat lőn ő hozzá: Kelj fel Péter, öljed és egyél! ApCsel 10:14 Péter pedig monda: Semmiképen sem, Uram; mert sohasem ettem semmi közönségest, vagy tisztátalant. ApCsel 10:15 És ismét szózat lőn ő hozzá másodszor is:A miket az Isten megtisztított, te ne mondd tisztátalanoknak. ApCsel 10:16 Ez pedig három ízben történt; és ismét felviteték az edény az égbe.
"Itt, egy hgy-s topikban sohasem off, ha afelől érdeklődsz, hogy mi van egy-egy, a fórumra író hgy-ssal."
Igen, tudtam hogy ez nem off abban az értelemben, hogy szabad ilyet kérdezni, és nem topikrombolás de olyan értelemben off hogy a hozzászólás másról szólt nem erről és csak mellesleg megkérdeztem hogy hátha tudja mi van veled. Mert valahogy nagyon eltűntél. De most meg nini, már itt vagy.
Amúgy egy hágyés topicon nem attól függően számít valamely hozzászólás odaillőnek vagy oda nem illőnek hogy hágyés emberről van benne szó vagy nem arról, ugyanis egy hágyés topikban lehet beszélni buddhista emberekről is. Mert nem ilyen gyerekesen vannak felosztva a topikok, hanem aktuális vitatémák alapján. És ha úgy hozza a sors ezen a topicon lehet beszélni a buddhistákról is, egyedül a politikáról nem, mert vannak olyan népségek akik azt nem tűrik.
Itt, egy hgy-s topikban sohasem off, ha afelől érdeklődsz, hogy mi van egy-egy, a fórumra író hgy-ssal.
Teszem azt, amit eddig is tettem, és amit sztem mások is szoktak tenni errefelé, olvasgatom, hogy mit írnak egyes topikokba, amiket követni szoktam, és, ha van kedvem, akkor hozzászólok. Ma is írtam emiatt pl. a HNA topikba defhrfl-nek.
Az elmúlt napok evós témái, amit itt nyomattatok Luciussal és Zellem Estennel, na azokról már korábban is megírtam, hogy engem nem érdekelnek. Akkor meg minek szóljak?
Ja, Phlips tűnt ám el, a nickjét is törölte, aztán meg miért?