Most jár a nagy gratuláció, még Szilágyinak is. Bár ehhez azért egy beálló nélküli ETO is kellett. (Van egy olyan érzésem, hogy villámigazolással szerezni fognak egyet záros időn belül.)
Én sem szeretem Szilágyit, de szerintem Jovivic hatalmasat fejlődött, neki szerintem szintet kellene innen lépni. Petrus is nála lett válogatott kerettag, bár tény, hogy nagyon hullámzó és egysíkú a játéka.
Az meg, hogy ki milyen pozícióban van - politika.. :)
Ameddig nincs tartós béke (ami nem a papír aláírásától fog számítani, hanem a drónrajok teljes leállításától) az orosz klubcsapatok nem valószínű, hogy részt fognak venni a nemzetközi klubkézi életben. Nem sok olyan ország van, amelyik jelenleg javasolja állampolgárainak az Oroszországba való utazást és elnézve egy-két esetet (lásd Brittney Griner amerikai kosárlabdásét) nem teljesen légből kapottak ezek a félelmek. Szerintem a játékosok annál nagyobb biztonsági garanciákat szeretnének látni, mint hogy “cserkészbecsszóra” megígérik nekik, h nem lesz semmi gond.
De vajon meddig éri meg a skandinávoknak nyakaskodniuk, miközben hanyatlik a női kézilabda? Őket is érinti a folyamat, lásd Vipers. Oké, a Viperset vszeg az orosz részvétel se mentette volna meg, de a skandiknak sem mindegy, hogy szűkül vagy tágul a mezőny, kerül-e több pénz a női kézibe vagy folyamatosan csökken.
Én ezt nem tartanám rossz megoldásnak. Sőt, arra az átmeneti időszakra, amíg nem lesz békekötés / tartós tűzszünet koreai mintára, szóval amíg nem tudnak rendes hazai pályán játszani, addig kifejezetten észszerű lenne, addig is megkezdődhetne a visszaintegrálódásuk az európai kézilabdába.
Mivel a tűzszünetet az oroszok egy éve kategorikusan elutasítják (jó okuk van rá), az efféle hírek (nem csak a kézilabdasportból!) azt jelezhetik, hogy valami megmozdult a háttérben, és közeledtek a harcoló felek álláspontjai a békekötést illetően.
Majd valamelyik NER-lovag felajánlja neki a helyi sportcsarnokot hazai pályának és meg is van oldva a beutazás. Ne legyenek illúzióink, az MKSZ lesz az első aki tövig nyal nekik (is).
Szerintem az EHF engedékenyebb lesz a többi sportági szövetségnél. Legalábbis a józan ész ezt diktálná, mert nagyon kell a női mezőnynek minden olyan csapat, amely képes stabilan működni ÉS BL szintet hozni.