Cliftonville állást elmentettem, ha sok időm lesz akkor folytatom. Észak-ír bajnokként sokkal nehezebb szerintem BL-t nyerni mint egy angol kiscsapattal az 5. osztályból indulva. Ugyanis Angliában ha beverekszed magad a PL-be már ömlik a pénz, de még a Championship-ben is jól jön.
Észak-írként meg ha bejutsz a BL csoportkörbe, onnan van csak pénz.
Svéd csapatnál összeigazoltam egy rakás fiatalt. Április 9.-én indul a bajnokság. Pár posztra nem találtam jó fiatalt, ápr. 1-től kölcsön akartam venni oda játékosokat. Erre kiírja a program hogy a kölcsönzés ideje már lejárt.
Ezeket az igazolási határidőket sose találtam meg a CM0102-ben.
Bejutottunk a BL csoportkörbe. De ott labdába se tudunk rúgni. Liverpool, Ajax, Marseille az ellenfél. A board spórólos, csak a BL bevétel tizedét adják igazolásokra. Volt klubom ahol az 90% volt. És a fizetési plafon is kevés, hiába nézek ki egy jó játékost, nem tudok olyan fizetést adni neki.
Az nem hiba hogy megkaptam a idegenbeli Liverpool BL meccs jegy bevételének a felét, ami kb. 1M? Úgy mint az FA kupában szokás, ahol csak 1 meccs van. BL-ben nem hiszem hogy van ilyen.
Kupadöntőben viszont kikaptunk. Volt 2 alapjátékosom aki megsérült, aztán pont felépültek a döntőre, na mondom akkor hagy játszanak. Mind a kettő 6-os lett csak. CM-ben mindig ráfaragok a rotálásra.
Csodacsatáromnak minden értéke rossz (off-the-ball, flair, technics), csak a finishingje 19-20, és mégis ontja a gólokat.
Következő idényt elkezdem, amíg ki nem esek a BL-ből. Utána felmondok.
16 éves kapusom védett szinte végig, de edzés értékei pirosak, romlik mindene tulajdonsága, ki érti ezt? Túl sokat véd?
Sikerült az új idényre a Cliftonville észak-ír csapatot rendbe rakni, toronymagasan vezetjük az első osztályt. Most ezt végig játszom hogy bajnoki címmel nőjön a reputációm. Lehet hiba volt az előző Stockay belga csapatot félév után otthagyni. Végig kell nyomni, aztán nyáron jöhet az új kihívás.
Az is érdekes hogy a 2025 data update-ben normálisan vannak a játékosok poszt szerint, a 2024-esben nem volt CM, csak DMC meg AMC, 2025-ben ez megszűnt.
Megszabadultam az összes unhappy játékostól. Aztán július 1.-én jött a feketeleves, átigazolási szezon kezdete, sok új játékos jött, hát mondom nem is igazoltam ennyit. Az elődöm még összeigazolt egy rakás selejt játékost :-D
Még nem is találkoztam cm0102-ben unsettled player-rel. Azzal mit lehet csinálni?
Átvettem 1 észak-ír csapatot a kiesés szélén. 5 meccset zsinórban nyertünk, de továbbra is tele a keret unhappy játékosokkal. Nagy része unsettled, amit olvastam hogy FM-ben ez az ha más csapatok felizgatják a játékost ajánlatokkal. De ez CM-re is igaz lenne?
Ez a fickó aggódik hogy kikerül megint a csapatból. Én játszatnám mert jó értékei vannak, de szerződést se lehet vele hosszabbítani mert most unhappy.
A végén úgy járok mint az FM21 magyar piramissal, ott is a következő évben összerakta az összes BLSZ3-as csapatot 1 csoportba, meg volt pár csapat akiket külön 1 másikba. Volt egy 26 csapatos csoport, meg egy 4 csapatos. :-D
Használtátok az újabb FM-eket? Tactics analysis-nél beállítom a felállást hogy ne legyen piros mező. Aztán jön a meccsnap, felhozza ezt a taktika képernyőt és van egy rakás piros mező. Ugyanazokkal a játékosokkal, felállással. Bugos?
Egyébként csupa győzelem. FM-eket mindig így kezdem, szerintem direkt van így leprogramozva hogy ne menjen el a program használójának a kedve az elején a játéktól. :-)
FM21-ben az Assistant Manager állandóan taktikai tanácsokat ad. Én hülye meg megfogadtam, még jó hogy a meccs végén visszaálltam a szokásos 4-4-2-re így döntetlenre hoztuk a meccset a legvégén. Azóta is azt hallgatom a board-tól hogy very disappointed azzal a döntetlennel. Hát az asszisztensem hülyesége volt :-D
Én most az FM21 Hungarian Pyramid-dal vacakolok egy kicsit, a változatosság kedvéért. Elképesztő hogy mennyivel rosszabb a kezelőfelület a CM-hez képest :-)
Végre nagy nehezen sikerült átadni az U19 menedzseremnek hogy ő vezesse le az U19 meccseket. Állandóan nekem kellett volna, de mindig elmentem 1 nap szabira.
Most úgy néz ki végre megértette a program. Van 100 beállítási lehetőség és ott kell egyenként tökölni.