Keresés

Részletes keresés

szomori Creative Commons License 3 órája 0 1 89139

Okok

Előzmény: Flower2000 (89137)
Flower2000 Creative Commons License 5 órája 0 0 89138

Repulnek a gépek, az utakkal meg semmi gond jelenleg a repterig.

Előzmény: Flower2000 (89137)
Flower2000 Creative Commons License 21 órája -2 1 89137

Hogy erdemes most a repterre kimenni? Autoval vagy a repteri busszal? Jar a busz rendesen?

Előzmény: Szomori Tamás (89135)
Flower2000 Creative Commons License 25 órája -3 0 89136

Szolj legyszi, ha Ryanairek nem szallnak fel. Mennék mar a napsutesre.

Előzmény: Szomori Tamás (89135)
Szomori Tamás Creative Commons License 1 napja -1 2 89135

Itt mi volt a terv? https://www.flightradar24.com/data/aircraft/9h-wbr#3dcca3fa

Három órája heavy snow +SN, négy órája nem szállt fel egyetlen Wizzair sem, ezt a járatot vajon miért kellett ide elindítani? Arra számítottak hátha bejavul az idő?

Aznap este BBU szintén zenész. Ezzel csak a "rövid járatok rommá divertálják magukat" legendát erősítik.

Előzmény: VAG (89134)
VAG Creative Commons License 1 napja -2 0 89134

Meg ugye a Wizz OM-et eleve bexart mókusok írták (a falusi, keskeny és rövidpályás, fos ILS-es, alibi hókotrós, időjáráshazudozós ATC-vel felszerelt, RVR-mérő nélküli repterekre és a rendszerbe beemelt 200 órás aranykoszorús 1. osztályú kadétokra méretezve), mindenki másnál szigorúbb oldalszél, kontaminációs, jeges és minden egyéb limitekkel. Amin aztán még tovább szigorítottak minden további necces esetnél (mint a híres szófiai hármas ice ridge kalamajka meg a bydgoszcz-i gurulóútról lemenés). Ezért volt tele a norvég híradó is, hogy a rövid életű Wizz belföldi járatok rommá divertálják magukat, miközben mindenki más jön-megy.   

https://avherald.com/h?article=4b5728f2

Előzmény: AT(p)L-411 (89132)
Szomori Tamás Creative Commons License 2 napja -1 2 89133

Valamit félreértesz, mert először is nem a Menzies alkalmazottja vagyok. Másodszor nem jegezek és főleg nem védem őket. 

Téjékoztass minket, hogy a 4-es típusú jégtelenítő folyadéknak a "Hold Over Time" táblázatátazáben erős havazás (heavy snow, +SN) esetében mi az ami miatt a LOT, Turkish, Scat, Eurowings, Tarom, AirFrance, Brussels és a 6 Ryanair el tudott menni, a Wizzairnek miért nem volt jó ugyanez a pálya mellől? Onnan sokkal marabb elérik (kb 6-7 perccel hamarabb) a TDT-t, tehát a folyadéknak a "Hold Over Time*-ja sokkal kedvezőbb hatással lett volna. 

A másnapi Wizzair járattörlések, mikor már nem volt semmilyen snow, is a handling cégek vagy a jégtelenítő folyadékoknak a hibája?

Nem a csak Wizzairt érinti, de csak halkan kérdezem, több mint 36 órával a havazés után tényleg így kell kinézni egy jégmentesített előtérnek?

Ezek ma regggeli (induló utasok által készített) képek. Kitakartam részeket és olyan képek amiket az utasok is látnak. Nem védett vagy kritikus terület, nehogy "belsős infó" legyen.

Előzmény: AT(p)L-411 (89132)
AT(p)L-411 Creative Commons License 2 napja -1 2 89132

Szia! Már megint én 🤷🏻‍♂️.

Ha nem érted, hogy miért nem szálltak fel a Wizz Air gépek, akkor azt javasolnám, nézd meg az általatok (Menzies által) használt 4-es típusú jégtelenítő folyadéknak a Hold Over Time* táblázatát.

Keresd ki belőle, hogy erős havazás (heavy snow, +SN) esetére mennyi időt ír. Meg érdemes még összenézni a pesti időjárásjelentéseket (METAR-okat) a forgalommal.

Hold Over Time (magyar szót nem tudok rá) egy -tól -ig időtartam, amit az adott jégtelenítő folyadék gyártója az FAA-vel karöltve megad egy táblázatban: hogy bizonyos időjárási körülmények, hőmérséklet és keverési arány mellett mennyi ideig garantálja, hogy nem rakódik le újra a hó/jég a kezelt felületekre.

Én a pereskedést ebben az esetben csak annak javasolnám, akinek rengeteg felesleges ideje és pénze van ügyvédre.

Előzmény: Szomori Tamás (89122)
rolegy Creative Commons License 2 napja -3 1 89131

Nyilván nem akar majd a Wizz fizetni, de ha mindenki más fel tudott szállni, akkor a vis maior nem lehet releváns hivatkozási alap. Ettől függetlenül nyilván megteszik majd, de akinek lesz elég türelme hozzá, az biztosan  be tudja hajtani  majd rajtuk a kártérítés összegét is. Max. kell hozzá a békéltető vagy egy jobb ügyvéd.

Előzmény: jr79 (89128)
similis Creative Commons License 2 napja 0 0 89130

Igen siman minden más légitársaság felszállt előtte-utana közen míg az ő 5 gépük visszagurult az állóhelyre. 

Előzmény: jr79 (89128)
close2heaven Creative Commons License 2 napja 0 1 89129
jr79 Creative Commons License 3 napja -2 1 89128

Amszterdamban nagyon komoly kapacitáskorlátozás van, amely az összes légitársaságra vonatkozik.

Tegnap viszont egyszerűen nem szálltak fel délután-este a Wizz járatai Budapestről, miközben a többi légitársaság repült: alapvetően persze kedvezőtlen időjárás volt, de hogy ez tényleg indokolta-e az összes járat törlését ("a járat törlésére olyan rendkívüli körülmények között kerül sor, amelyeket minden ésszerű intézkedés ellenére sem lehetett volna elkerülni") már érdekesebb és komolyabb kérdés.

Előzmény: b mint béla (89127)
b mint béla Creative Commons License 3 napja -2 1 89127

Az átfoglalást intézik, plusz a szállást, transfert is mindenki a maga módján. Vecsésen a Hotel Stáció tele volt azt tudom, de talán az össze környékbeli szálloda. A KLM AMS utas nem tudom mennyire foglalhat át a WZZ EIN-re, de ezek szerint működik.

A pénzbeli kártérítés úgy tudom nem jár, mivel rendkívüli előre nem látható természeti esemény, extrém időjárás volt. Amszterdamban 3 napja ez van, ott is ráhúzzák erre gondolom.

Előzmény: Jack51 (89126)
Jack51 Creative Commons License 3 napja -2 0 89126

Gondolom nuku kártérítés időjárásra hivatkozva.......

Szomori Tamás Creative Commons License 3 napja -3 0 89125

HA-LGQ mikor az előző FR24 kép készült a C3 állóhely könyékén fújják.

similis Creative Commons License 3 napja -5 0 89124

Ja és örültem, hogy én hétfőn jöttem haza TFS-ről, mikor még nem volt hó :)

Előzmény: similis (89123)
similis Creative Commons License 3 napja -3 0 89123

Ezért mondtam hogy köcs...gök. :( Nem kell visszanéznem mert pont néztem real time, nem is értettem, és amúgy most se, az előbb említett szón kívül, mert az elguruláskor is tudniuk kellett mi a  helyzet, nem abban a 10 percben változott meg míg felszálltak volna.

Előzmény: Szomori Tamás (89122)
Szomori Tamás Creative Commons License 3 napja -2 1 89122

Ezt írtam, a délutáni Wizzair-eken kívül mindeki el tudott menni. Ha vissza akarod nézni itt van egy érdekes időszak. Volt amit állóhelyen deiceing-oltak, volt amit (pl. BCN) amit a CargoCityben felszállás előtt, mind kiment a pályára de egyik sem szállt fel. A pálya alkalmas volt, a légitársaság döntött úgy hogy nem repülnek el.

Előzmény: similis (89121)
similis Creative Commons License 3 napja -4 0 89121

A többi is el tudott volna menni, véletlen pont ránéztem a radarra, elgurultak, sorban álltak a felszálláshoz, aztán mikor sorra kerültek végiggurultak a futón és visszaálltak a kapuhoz.

Mindeközben az előttük/utánuk sorban álló egyéb (nem wizz ) gépek felszálltak.

Szval ez sztem nettó köcsögség volt tőlük a gépen ülő utasokkal, meg azokkal is aki hazafele jöttek volna velük, és mivel nem törlődtek, sőt indulni látszottak, ott kellett dekkolniuk kint a reptéren és várni a semmit... 

Előzmény: Szomori Tamás (89119)
jazzcool1,2 Creative Commons License 3 napja -2 1 89120

és mit szól ehhez pld 675 topiktárs? ;-) 

Előzmény: 1991-MXP (89114)
Szomori Tamás Creative Commons License 3 napja -1 3 89119

Tegnap este törölték a STR, LTN (7 órás késés után), BCN, CTA, FCO, BRU, WAW járatokat. Varsóból este még elindult senki nem értette miért, persze divertált Pozsonyba. Le tudott volna szállni, az indulással voltak gondok. Az erős havazás (extreme heavy snow, apron rwy closure) miatt. Mikor megtisztították se tudtak menni, visszafagyott a szárnyakra azonnal. A cargo cityben jegeztek se az se volt elég. LOT, Turkish, Scat, Eurowings, Tarom, AirFrance, Brussels és a 6 Ryanair el tudott menni, a Wizzair minden este járatát késette, törölte.

14:55 MAD volt az utolsó Wizzair ami el tudott menni 16:50-kor. Az estiek közül egyedül az MXP-t nem törölték, overnight delay, reggel el tudott menni.

tucsok13 Creative Commons License 4 napja -7 0 89118

Gyerekem jegyét ma az offtopic holland légitársaság indulás előtt pár órával törölte időjárás miatt - az amsterdami reptéren fennforgás van, szinte minden járatot töröltek. Ami a furább, hogy nem engedi sehova átfoglalni, nem ad opciókat, csak a visszatérítést, de az sem működik. Barátnőjének péntekre van jegye, már ő is kapott olyan üzenetet, hogy ingyen átfoglalhatja.

A fiam nagyon menne vissza, most a tavaly karácsonyi storyból tanulva (amikor AMS időjárási okokból nem indított járatot, Eindhovenből meg simán jött a wizz) most vettük péntekre jegyet a wizz-re. Érdekes lesz, ha ismét a wizz menti meg a helyzetet.. (bár tudom, a repterek elhelyezkedése más, és Eindhoven nem annyira kitett az időjárásnak). Apró szépséghiba, hogy kb. kétszeres az ára a jegynek - a KLM 80e volt oda-vissza a kis bőrönddel, ez most csak a visszaút 70e.. ez van.

gambl-R Creative Commons License 4 napja -1 1 89117

:))) 

Előzmény: V.Gy. (89115)
V.Gy. Creative Commons License 5 napja -1 4 89115

Megjelent: 2021.10.29

Előzmény: 1991-MXP (89114)
1991-MXP Creative Commons License 5 napja -7 1 89114

Azonnali hatállyal menesztették a Wizz Air Beszerzési és Ellátási Lánc Igazgatóját. - írja a HVG

ovarnet Creative Commons License 2026.01.02 -1 1 89108

Pozsony - Kassa járat:

https://youtu.be/yTOTH8KtJlQ

Chris7_7 Creative Commons License 2026.01.02 -7 0 89107

Itt lenne az ideje lapozni. 

Mehetsz ide: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9109860

Előzmény: b mint béla (89106)
b mint béla Creative Commons License 2026.01.02 -2 0 89106

Mi a belsős infó? Az állóhelyek a kapuk kiosztása vagy a repülőtéri kézikönyv?

Előzmény: 675 (89100)
irreverzibilis Creative Commons License 2026.01.02 -2 3 89105

pontosan, elég rövid a nicke

Előzmény: MZ/Y (89104)
MZ/Y Creative Commons License 2026.01.01 -2 1 89104

Tuti, hogy nem kell visszajönnie, itt van.

Előzmény: cassano711 (89102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!