Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

saválló Creative Commons License 10 órája 0 0 112212

Nálunk van garázs+ beállók ezért hosszú az út leghátra így sokat is kell lapátolni, mi nem tapossuk le, mint "egyesek".:)

Inkább lapátolok, minthogy panelhuszárként az ablakból bámuljam az utcára esett havat.:)

Előzmény: sr1 (112210)
saválló Creative Commons License 10 órája -1 3 112211

Könnyű neked minden nap letaposod.:-)

Én speciel szeretem ha nem úgy néz ki a portám, mintha nem lakna ott senki sem, ha hó van van lapátolás is.:)

Panelhuszároknak könnyű, nekik nincs gondjuk a hólapátolással.

Apropó hó/lapátolás.....hiánycikk lett nálunk az egész városban, és környékén az útisó+hólapát, egy gramm útisót sem lehet kapni, és nem is lesz.

Nekem van még+lapátjaim is vannak, de vettem volna mindkettőt ha már erre+arra jártam, de sehol semmi sem.

Viszont az utak meglepően jól járhatóak attól függetlenül, hogy ca. 20-25 cm hó esett néhány nap alatt, a főút sónedves, a városi utak is nagyon jól járhatóak, na jó kisebb utcákban ahol nem takarítanak van hó, de lehet közlekedni.

Néhány éve ha leesett 10 cm hó szinte megállt az élet.

A Hankook téli még erre a szezonra jó lesz,  de a következőre már nem nevezek be ezzel hiába lenne még elég a profil.

Előzmény: t.lantos (112209)
sr1 Creative Commons License 11 órája -2 0 112210

Amikor építtetük a házat, már két autónak volt. 

Volt hely a telken. A utcai homlokzat is elég széles volt.

Hátrahúztuk a házat vagy 10 méterrel az utcafronttól, készitettünk 3 garázst lapos tetővel, mellé egy egy gyalog kaput és egy autós kaput és még maradt 1.3 méter a villany és a gázórának. Így csak a garázsok elötti járdát kell ellapátoljam, ami majdnem 1.5 méter széles, plusz a kaup előtt is.

Anno, minden télen elég nagy hó volt. Aztán késöbb készitettem egy 8x 4méteres betonozott felületet a utcai kapu után, hogy még egy autó be tudjon állni (vagy mosni - takarítani az autókat), most erről is el kell takarítani a havat. Ez is van 80 nm.  Ha sok hó esik, taligával hordom el halmokba, be az udvarra. 

Előzmény: saválló (112208)
t.lantos Creative Commons License 13 órája 0 0 112209

Minden nap kiallok, beallok, szoval nem hagyom, hogy felhalmozodjon :)

Kell a mozgas a francnak. Faj a derekam.

Előzmény: saválló (112208)
saválló Creative Commons License 17 órája 0 0 112208

Annyit amennyit tegnap ellapátoltam nem lehet sima személyautóval letaposni mert csak tolni lehetett volna azt a mennyiséget.

Közel 40 métert kell ellapátolni a kapubejáróval együtt az úttestig, az már kotorva van helyileg, úgyhogy szép munka ha sok hó van.

Nem beszélve ha kicsit fúj a szél van ahová összehordja, úgy meg lesz 40-50 cm is, azt mivel taposod le traktorral?:)

Kell a testmozgás...:)

Előzmény: t.lantos (112204)
saválló Creative Commons License 17 órája 0 0 112207

Az én télim is benne van már a korban DOT21-es, igaz van még profil ca. 6mm, de már lassan kiöregszik.

Előzmény: lapar (112201)
t.lantos Creative Commons License 24 órája 0 0 112206

Segit a gravitacio :)

Szerelj be futest

Előzmény: lapar (112205)
lapar Creative Commons License 25 órája 0 0 112205

Pincegarázsom van, így muszáj takarítani. Felfelé ki tudok állni, de lefelé rizikós a letaposott hó.

Előzmény: t.lantos (112204)
t.lantos Creative Commons License 25 órája 0 0 112204

En ki-be jarok, nem kotortam el. Letaposom es kesZ. Lustasag fel egeszseg.

conti 870 205/55r16 jol teszi a dolgat

firestone winterhawk 4 185/55r16 szinten jol viselkedik mely hoban

Előzmény: saválló (112200)
qtc Creative Commons License 26 órája 0 0 112203

Ma a Continental TS870P ( 205/60-R16 ) kiválóan teljesített havas, kissé jeges és latyakos felületeken is.

Előzmény: Dorien- (112202)
Dorien- Creative Commons License 26 órája 0 0 112202

Gyártásnál kellene mindkét oldalra tenni a DOT számot, nem csak az egyikre.

Én a vadiúj Laufenn G Fit 4S-t teszteltem, mentem már vele 250km-t hóban, latyakban. Kiváló, nálam eddig ez a legjobb gumi a diszkont szegmensben. Hatalmas profilja van újonnan.

Előzmény: lapar (112201)
lapar Creative Commons License 27 órája 0 0 112201

Én ma leteszteltem a 2020-as Kleber Krisalp HP3 gumikat, 15-20 centis szűz hóban is simán elindul, de a kapumból elhányt 30-40 centisben is ment. Pedig a C-HR eleje is elég alacsony, ahhoz képest, hogy SUV-nak nevezik. Ja, és hogy megnéztem a gumikat most, kiderült, hogy ez egy SUV jelű gumi, amit nem nagyon tudok értelmezni, szerintem parasztvakítás.

Ja és a jobb oldalon belül van a DOT szám. Valaki írta itt korábban, hogy rendes gumis kívülre teszi, de ezt nem is lehetne másképp, mert forgásirányos.

Előzmény: saválló (112200)
saválló Creative Commons License 1 napja 0 0 112200

És addig még el nem olvad toljam az autóval a havat ha ki akarok menni a portáról?:)

Az érdekes lett volna, tegnapelőtt ca. 10 cm, tegnap meg vmi 15 cm-nyi hó esett, meg sem mozdult volna az alacsony építésű autóm.

Előzmény: t.lantos (112196)
Rumcice Creative Commons License 1 napja -1 0 112199

Egy biztos, itt az Alföldön több autót is tologattak a 15 centis hóban. Szerintem azok lehettek a low-budget 4S gumisok.

RadiX Creative Commons License 1 napja 0 0 112198

Majd egy hét múlva, mert addig folyamatosan fagyni fog. De most már úgy tűnik, sokkal töb nem fog már esni. Én is körbelapátoltam kétszer a házat, meg kétszer kiástam az autót, jó régen volt már utoljára ilyen. A fényképeim között 2018. december 4. az utolsó teljesen behavazott autóval.

Előzmény: t.lantos (112196)
Jenne60 Creative Commons License 1 napja 0 0 112197

Igen, eljött az igazság pillanata, mit tudnak  valójában a gumik a leírt tesztek mennyire életszerűek.

Mint fentebb már írtam, Fieta 1,4 TDCi 175/650 első generációs több éves Michelin Crossclimate gumikkal, kb. 4 mm profilmélységgel. 

Akkor az igazi  kihívás tesztelni, ha előző nap kicsit megolvad a hó, kásás-hóbarázdás lesz,  ez éjjel megfagy és ráadásul még esik is rá néhány centi hó is. A mi belső utcánkban szokás szerint nincs hókotrás, csak az amit az autók napközben lejárnak. Enyhén emelkedős, de van benne egy 25-30 méteres szakasz, ami meredekebb. Ezen a részen gyalogosan életveszélyes most járni. Nos kellő óvatossággal mégis csak tél van, simán elindult az autó, megállni is simán megállt, nem csúszott meg, nem kellett jóval előbb már megkezdenem a fékezést, persze nem satu fékezve és nem padlógázzal indulva. 

Előzmény: saválló (112195)
t.lantos Creative Commons License 1 napja 0 0 112196

Azt tudtad, hogy folosleges lapatolni, mert el fog olvadni? :)

Előzmény: saválló (112195)
saválló Creative Commons License 1 napja 0 0 112195

Basszus már káprázik a szemem a sok hótól, annyit lapátoltam tegnap, és ma is, mint már évek óta soha ennyit egyszerre.

No most lehet tesztelni a 4 évszakosakat meg a téliket is van hó bőven.

Előzmény: lapar (112189)
t.lantos Creative Commons License 2 napja 0 0 112194

Aztan hazamenni meg nem tudsz? ROTFLMAO

Mondjuk letakaritott utakon konnyu kozlekedni.

A 2000 meteres hagon csak mosolyogni tudok, vezettem mar kozel 5000m magasan :)

Előzmény: sr1 (112192)
Airbag. Creative Commons License 2 napja 0 0 112193

"És nagyon siető Octavia 4- céges kocsikat engedjem el.                 "

Na ez nektek ezzel a rendszámmal nem megy...

:-)

Előzmény: sr1 (112192)
sr1 Creative Commons License 2 napja -1 0 112192

Meg. 

Pénteken hajnalba indulunk sízni, 1650km a távolság. Box nincs az autón. Befér minden a kocsiba. Nagykanizsán fogunk megszállni, az tölünk 900km.

Utána marad még 750km, Slovánián keresztül az olaszokhoz. Szlovénia végén is van egy nagyon szeles hegyi hágó. Dugót kapok Budadapestnék és esetleg Ljubljanában, bele van számolva ez is. Az utolsó 110km egy hegyi út, a végén egy 2100m méter magass hegyi hágó, egy kb. 20km szerpentin felfele és ugyanannyi lefele. 

Ezzel az autóval kb. 20x vezettem le ezt a távot, a dízel skodákkal még 25x. Mert egy szezonba 3x kimegyünk. Mindig odaértem.  Visszafele egy nap alatt vezettem le. Kb. 19 óra az út, ebédeléssel és több megállással. Visszafele kb. Siófóknál már sötét lesz. 

Innen kb. 800km vezetek hazáig.  Ilyenkor csak arra figyelek, hogy a vezetni jól tudó söförök ne üssenek el. És nagyon siető Octavia 4- céges kocsikat engedjem el.                 

Előzmény: t.lantos (112190)
qtc Creative Commons License 3 napja 0 0 112191

Manapság szokásos eset:

Az arcát nem tudja betuszkolni kisebb méretbe, ide is szorosan fér be.

A felhasználói képességek pedig a leírtak szerintiek.

Nagy arc, kis képességekkel rendelkezik, elsősorban a cortex méretére gondolok.

A másik, fizikai paraméter pedig az Einstein által leírt hosszkontrakciót szenvedi el, mikor a gyorsulást próbálgatja. :)

Előzmény: t.lantos (112190)
t.lantos Creative Commons License 3 napja 0 0 112190

Szoval meghaladja a kepessegeidet az auto meg az ut. 
Vannak am erre megoldasok

Előzmény: sr1 (112186)
lapar Creative Commons License 3 napja 0 0 112189

Ennyit arról, hogy úgysincs már hó.

lapar Creative Commons License 3 napja -1 1 112188

"A régebbi modeleknek volt még motorfékük, ezekeknem már nincs, a károsanyag kibocsájtás miatt. "

Hogy miiii? Azt értem, hogy a kisköbcentis turbósokat nem úgy fogja meg a motor mint egy 2.0 dizelt, de, hogy nincs, az túlzás. 

Régebben 2000-es dizelem volt, nem értettem, hogy júzer előttem az enyhe lejtőn miafaszér nyomja a féket. Most már értem, nekem is 1,2 turbóm van. Ja és az adaptív tempomattal akkor is fékez, ha én nem. 

Előzmény: sr1 (112186)
Airbag. Creative Commons License 3 napja 0 1 112187

bizony...

:-)

Előzmény: t.lantos (112185)
sr1 Creative Commons License 3 napja 0 0 112186

is, is. :)

Arra válaszoltam, hogy a 8éves 4S gumival  kiprobálták a fékezést friss hóban és minden okés volt.:) 

Ti síkvidéken laktok, én hegyvidéken.

Az említett útszakon legalább 500x mentem végig.  Ki@aszott 300km ingázok minden héten. Azért vettem ilyen autót. 

A kocsi mindent meg kéne oldjon, de nem tudnak olyan gumikat gyártani, amik a picit lefagyott útra (ami előzőleg teljesen le volt tisztiva és kezelve) lehullótt fél centis friss hóban ne csússzanak úgy mind a franc. 

A régebbi modeleknek volt még motorfékük, ezekeknem már nincs, a károsanyag kibocsájtás miatt. Becs szó, ilyen útviszonyok mellett biza kell gépeszkedni egy ekkora batárral. 

Előzmény: Airbag. (112184)
t.lantos Creative Commons License 3 napja 0 2 112185

Lehet, vezetni kellene megtanulni :D

Előzmény: sr1 (112180)
Airbag. Creative Commons License 3 napja 0 1 112184

nála sosem lehet tudni hogy éppen panaszkodik,vagy dicsekszik..

:-))

Előzmény: Ubulaköbön (112183)
Ubulaköbön Creative Commons License 3 napja 0 1 112183

Ennyi faszsággal még fékezni se lehet?

Előzmény: sr1 (112180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!