McConaughey-vel kapcsolatban külföldi oldalakon azt rebezsgetik, hogy hajbeültetése volt, bár ő ezt mindig tagadja, és azt mondja, hogy 1 barátja által ajánlott (csoda)szer segített neki a hajhullásában. Jude Law-nál is beültetésre tippelnek.
Még szedem őket legalább 3-4 hónapig, hátha... De nem hiszem, hogy lesz változás. Ha nem jönnek be, akkor feladom, mert ezeknél csak gyengébb hatású szerek vannak.
A hírességeknél is minden eset más és más. Vannak, akiknek bejött a hajbeültetés és/vagy duta, fina, minox, de olyanok is vannak, akik rendszeresen vagy alkalmanként jó minőségű hair systemet hordanak, pl. Matthew McConaughey, John Travolta, Jude Law, Elton John, Robbie Williams, Tom Hanks, Daniel Craig, Nicolas Cage, Kevin Spacey. Idehaza Jolly, Vásáry André. Szerintem Friderikusz is, mert annyira megkopaszodott a 90-es években, hogy tuti nem volt annyi donor haja, hogy dús hajat csináljanak neki. Rácz Gergő is esélyes, de ez nem 100%.
Én is szívesen vennék hair systemet, ha lenne rá pénzem.
És ha neked teljesen hatástalan mind a Fin, mind a Duta, akk hogyan tovább? Leállsz a hairgain-el, vagy keresel valami más "csodaszert"?
Ez off topik kérdés, de ha emberek jelentős részénél csak ideiglenes javulást okoz a Fin/Duta, akkor hogy van az, hogy például azok a hírességek, akiknek volt (normális) hajbeültetése, nem vesztenek látványosan a hajsűrűségből? Mert ha DHT blokkoló nem működik, akkor a beültetett haj körüli DHT érzékeny hajnak ki kéne hullania, viszont az adott hírességek / személyek, akikről tudjuk, hogy volt hajbeültetésük mégsem kopaszodnak láthatóan. Nem hinném, hogy újabb és újabb beültetéssel tartanák fenn a látszatot.
Az sok mindentől függ. Pl., hogy mennyire agresszív a kopaszodásod. Valamint attól, hogy a DHT 1 vagy a DHT 2 okozza-e a hajhullásod. Esetleg mindkettő.
Ez így nagyon nagy lutri. Lehet, hogy segít egy keveset, de az is lehet, hogy teljesen feleslegesen szeded és feleslegesen költesz rá.
Ha már az ilyen ritka szedés párti vagy (gondolom anyagi okokból vagy a mellékhatások miatt), szerintem sokkal jobban járnál a dutával. Mondjuk heti 2 szemmel. Az blokkolja a DHT 1-et és DHT 2-őt is, ráadásul sokkal hosszabb a felezési ideje. De csodákat ne várj attól se. Napi 1 szem duta kb. 50%-al csökkenti a DHT-t a fejbőrön. Ez jelentős, de sok esetben ez se elég. Ha pedig heti 2 szemet szedsz, az mennyivel csökkentheti a fejbőrön a DHT-t? 20-30%-al?
Hááát.... Valami nagyon enyhe kopaszodást az is lelassíthat jó esetben, de szerintem ha már lúd, akkor legyen kövér. Ha már ilyen drága szereket szed valaki, akkor szedje rendesen. Napi 1 szem sem fogja megállítani a kopaszodást, csak legfeljebb jelentősen lelassítja.
Kivétel ez alól, ha valamilyen nagyon súlyos mellékhatás jelentkezik (pl. szívproblémák a minox tablettától). Akkor abba lehet hagyni a szedést azonnal.
Ha jól állsz anyagilag, kipróbálhatod ezt is és az 5000 másik terméket is, ami a hajhullás csökkenését ígéri. Közös bennük, hogy méregdrágák és az emberek 90+%ánál hatástalanok.
Nem azt mondom, hogy hatástalan, csak azt, hogyha ennyi pénzt elkérnek egy termékért (60 ezer ft/liter), akkor az a minimum, hogy a hatásosságot igazoló kutatás eredményét mellékelik.
"Az Aminexil hatékonyan kűzd a kollagénburok megkeményedése ellen. A hajhullást általában a hajgyökeret körülvevő kollagén megszilárdulása kíséri. Ezek összeszorítják a hajgyökeret, az általa termelt hajszál egyre vékonyabb lesz, majd kihullik."
Olyan minoxidil csepp, ami finat is tartalmaz. Elvileg elég napi egyszer. Egyébként a szubjektív benyomásom hogy megéri, jobb mint a klasszikus csak minoxidil cseppek.
Nem tudok róla, de szerintem ne vásárolj annyira be, lehet csak pont akkor jött meg az Esagen hatása. Próbáld ki egy havi adaggal aztán mesélj mit tapasztalsz
Én szedek is, és csepegtetek is... Ennek ellenére, a napi hajveszteség nagyon sokat csökkent, értsd úgy hogy a fejmosáskor kimosott hajszálak száma szubjektív megítélésem szerint minimálisra redukálódott. Előtte volt olyan hogy egy reggeli kifésülés kb 300 hajszálat eredményezett a kagylóban.
A dolog azért is meglepő, mert ősszel szokott egyébként is a leglátványosabb sheddig történni, de most pont akkor állt le
Azt nem írja a cikk, hogy minoxidil oldattal vagy tablettával hasonlították-e össze. Mindenesetre aki minox tablettát szed, annak nem érdemes kipróbálni a d-ribózt, mert további előnyök ne várhatók tőle. Ha pedig valaki cukorbeteg, annak még árt is.
A clascoterone-ról még viták vannak, ebben az évben az európai hivatalok kétszer is megtagadták az engedélyezését, mondván, hogy igenis a vérbe kerülhet és vannak kockázatai bizonyos agyi szervekre vonatkozóan.
2027 közepétől várható a hajhullásra való felhasználhatósága (nagyobb dózisban), de a vitákat nézve, az nem igaz, hogy mellékhatások nélküli. Pláne, ha ehhez hozzávesszük, hogy sajnos egyre több mindent átengednek a szűrőn a pénzügyi érdekek miatt..
Szeretném megosztani azon anekdotikus tapasztalásom, hogy amióta D ribózt szedek, egyáltalán nem hullik a hajam. Mosáskor minimális mennyiség vész el. Nem tudom hogy kauzalitás van, vagy csak korreláció, de érdemes számon tartani. Lehet csak most ütött be az Esagen.
Másrészt azt olvasom hogy a clascoterone is működik lokálisan, miközben nincs egész szervezetre kiterjedő hatása. Próbálta már valaki?
A topical minox semmit sem ért annak idején. Igaz Kirkland volt. 8 hónapig használtam, az eredmény nulla, pedig dermarollerrel használtam. Sztem nem a márkával volt a legnagyobb baj, szimplán csak beletartozom abba a 70%-ba, akiknél nem használ.
A duta + orál minox tényleg a legerősebb kombó, 1.5-2 évig nem fogom abbahagyni őket.
Megfigyeltem, hogy sok hajszálam egészen aprón hullik ki, 2-6 mm-es hossz körül. Szerinted ez mit jelent? Azt, hogy az androgén hajhullás miatt a hajszál növekedési fázisa és ezzel együtt a hajciklus lerövidül? Ezek szerint nekem 1-2 hétre rövidül, kb. ennyi idő alatt nőnek meg a hajszálak 2-6 mm-re.
A jó hír az, hogy van még elég sok élő hajhagymám. A rossz az, hogy ezek már annyira legyengültek, hogy nem biztos, hogy a duta + orál minox kombó képes megerősíteni őket. Hiába hatásos szerek, ha túl későn kezdi el használni őket az ember, akkor csodát már nem tudnak tenni.
Csak sokaknál akkor kezdődött el a kopaszodás, amikor még nem volt internet, nem volt duta. Így legfeljebb a topical minoxról hallottak, az meg a kipróbálók 70%-ánál hatástalan.
annyit tudok csak mondani, hogy ne add fel, messze a legerősebb és legjobb kombón vagy (duta + oral minox), esetleg heti 1 dermapent + napi 1 topical minoxidilt érdemes még kipróbálnod, hátha beindul tőle a regrow.
Ehhez nem értek, de én nem csinálnám. A tabletta való szájon át szedésre. Nem állítom, hogy rossz módszer, csak nem tudom, hogy az egyéb összetevők, pl. a propilén glikol nem okoznak-e valami gondot.
Így 20 mg-mal lefedem az egész napot, ami fontos a rövid felezési idő miatt. Mivel magas a vérnyomásom még a rá szedett gyógyszerek ellenére is, talán még nem vészes a napi 20 mg minox, pláne 3 részre elosztva.
Napi 3 x 10 mg Loxidilt szedtem tegnapig, de mától átállok 1 x 10 mg-ra, mert egy hónap alatt 8 kilót híztam tőle.
Hogy fog-e hatni, nem tudom, egyelőre még nem látok javulást, de egy hónap alatt nem is számítottam rá.
Ami viszont elszomorító, hogy 9 hónapja szedek Avodartot (napi 1 szem) és SEMMI javulást nem okozott:( Még a hajhullás csökkenését sem, nemhogy erősödést vagy dúsulást. Ettől függetlenül folytatom a szedését még pár hónapig, hátha lesz valami, de sok bizodalmam már nincs benne.