Keresés

Részletes keresés

füegy Creative Commons License 3 órája -1 0 33647

"Nem harcolni, hanem építni kell. A belső szentélyt. És akkor nem lesz semmi gond"

Úgy-úgy. 😉🤗

Előzmény: babi :-) (33645)
Zellem Estelen Creative Commons License 18 órája 0 0 33646
Előzmény: babi :-) (33644)
babi :-) Creative Commons License 20 órája 0 0 33645

Annyira komolyan mondom, hogy annyira sajnálom, hogy ilyen irányba ment a világ. 

És a világ még így is nagyon szép lehet. 

Nekem ez az elmult év csodaszép volt. Voltak benne izgalmak, rácsodálkozások. 

Nem hagyom magunkat, persze hogy nem. 

De mondhatnám azt is, hogy akár hagyjuk akár nem ... Így volt ez mindíg és talán lesz is ... 

De a élet még így is szép lehet. 

Az élet szép. 

(rég rájöttem, hogy harcolni nem éri meg. Nem harcolni, hanem építeni kell. A belső szentélyt. És akkor nem lesz semmi gond)

Előzmény: füegy (33643)
babi :-) Creative Commons License 20 órája 0 0 33644

Nem tudom miről beszélsz. Bocs 

Előzmény: Zellem Estelen (33642)
füegy Creative Commons License 22 órája 0 0 33643

Ne hagyjuk magunkat !!!! 🤨

Előzmény: babi :-) (33641)
Zellem Estelen Creative Commons License 25 órája 0 0 33642

Nekem a várat dobja fel a nett:-)

És meg is nézem újra, mire jutottak szép építményünkkel a tótok, miután hagyták leégni.

Előzmény: babi :-) (33640)
babi :-) Creative Commons License 25 órája 0 0 33641

Mennyi mindennek ki vagyunk szolgáltatva! Ez kurvára felháborító! Minden igyekszik bennünket a markában tartani. 

Előzmény: embim (33636)
babi :-) Creative Commons License 25 órája 0 0 33640

Minden csoda három napig tart. Foglalkozok teljesen más témákkal, sok sok fajta témákkal, kicsit bezavarok az algoritmusba és a végén már azt sem tudja mit ajánlgasson. Hahahaha. Igen, ezt fogom tenni. 

Előzmény: Stjordal (33635)
embim Creative Commons License 1 napja 0 0 33639

az ám:)

Előzmény: Stjordal (33638)
Stjordal Creative Commons License 1 napja 0 0 33638

:D együttállás

Előzmény: embim (33637)
embim Creative Commons License 1 napja 0 0 33637

B.szki, egyszerr irtuk uazt.

Előzmény: Stjordal (33635)
embim Creative Commons License 1 napja 0 0 33636

Ha néztél egy-kettő riportot vagy valamit vele kapcsolatban a jutubon, fel fogja dobálni a többit is, Babi.

Előzmény: babi :-) (33634)
Stjordal Creative Commons License 1 napja 0 0 33635

Te nyomtad nagyon, és ezért most ajánlgatja neked az algoritmus... 

Nekem semmi krasznahorkait nem dob be, mert le se szarom.

Nekem howl's moving castle-os videókat dob be, havas henriket, meg theo von-t, ki mit néz... meg Sudár Balázs – A sztyeppén utazó know-how és honfoglaló eleink, akik nagyon tudtak valamit-t.

De most, hogy leírtam itt a nevét, majd lehet, hogy bedobja...

Próbálkoztam azzal, hogy több profilt fenntartva más más tartalmak legyenek rajtuk. Mondjuk az egyiken inkább ilyen külföldi podcastokat dobjon be, meg amcsi témákat, hollywood, egyebek. A másikon jöhet a klubrádió meg az apu meg a magyar dolgok, aztán ezt ott hagyom hónapokra, mert a politika miatt beáll tőle az agyam. A harmadikon inkább japán témák

de keveredik...

Ha nem gondozza meg öntözgeti az ember, elkanászodik, benövi a gaz, egyiken felbukkan a másik, szörnyű...

Előzmény: babi :-) (33634)
babi :-) Creative Commons License 1 napja 0 0 33634

Ha felmegyek a youtube-ra, folyton Krasznahorkai jön fel. Riport vele, akár tíz évvel ezelőtti, már meg se nézem. Nagyon nyomják krahácsot... 

Előzmény: csakcsendbenn (33621)
babi :-) Creative Commons License 1 napja -1 0 33633

yes yes yes

Előzmény: suta3 (33626)
babi :-) Creative Commons License 1 napja 0 0 33632

Jelentem, már ki tudom nyitni a szemeimet.  Azt hittem, hogy ez egy kis influenza. Hát biza hogy nem. Ez kéremszépen egy H3N2 vírusos influenza volt. És még most is az. Napokig rázott a hideg, és rettenetes torokfájdalommal járt. Még nem vagyok a végén. Most olvastam róla. Itt az egész család átment rajta. 

Csak azt szeretném mondani gyerekek, hogy vegyétek fel a maszkot már megint, főleg ha vásárolni mentek, emberek közé. Sokan benne vannak ebbe a vírusban. Először is sokáig tart, ez a torokfájás a legszarabb, és persze a köhögés, meg a napokig tartó hidegrázás. Na mindegy, ha lehet, kerüljétek el. Főleg így az ünnepek alatt. 

Stjordal Creative Commons License 1 napja 0 1 33631

Milyen fasza ez a politika nem?

És a legszebb, hogy mindenki tudja, hogy: 

"Most is megy az agymosás, csak kifinomultabb, és

több csatornán próbálják befolyásolni az embert a

különböző érdekek."

akármilyen véleménye is van.

A végén még úgy járunk, hogy: 

"silány és nem becsületes, esetenként kifejezetten ártalmas embereknek adják a bizalmukat, hitüket, jobb reményeiket."

és akkor ez lesz:

"lassan, a beleegyezésünkkel vagy ráhagyatkozásunkkal, de kicsúszik a lábunk alól a talaj."

Barátocska :) Creative Commons License 2 napja 0 1 33630

Kedves, ez az irat nem létezik. Bizonyítottan nem létezik. Bírósági ítélet van róla, hogy nem létezik. Hogy mi "látszik benne", azt nagyon jól tudják azok, akik megtévesztésre készítették, terjesztették és sötét okokból riogatnak vele. Nagyon szomorú az egész, tényleg :(  A politikai eszközök mindig is durvák voltak, de ez már átlépett egy határt.

A mondatom túlzó foka valóban kissé hatásvadász volt, és ha nekiállunk szétcincálni apró darabokra, akkor persze nem állja meg a helyét, de nem is az volt a szándékom, hogy történelmileg pontos legyek, hanem hogy a felháborodásomnak és a rossz érzéseimnek helyt adjak vele. Ehhez képest nekiugrottál, és lepropagandáztad. 

Na mindegy, én befejeztem.

Előzmény: csakcsendbenn (33628)
csakcsendbenn Creative Commons License 2 napja 0 0 33629

Ezt aláírom, ez pontosan így van.

Előzmény: Nick & Nick (33625)
csakcsendbenn Creative Commons License 2 napja 0 0 33628

Végiggondoltam, mérlegre tettem, és azt kell mondjam, túlzás lehet, hogy van a mondatomban, mert a sokszoros szó nem számosítható pontosan, és ettől ugye meg is kérdőjelezhető, de propaganda, az nincs.

Személyes véleményt mondtam, személyes élmények alapján. Kisdobosság, úttörőség, KISZ, ha akartuk, ha nem, május elsejei felvonulások és november hetedikék, templomtiltások és egypárti szavazások, töriórák, filozófiaórák, világnézeti ismeretek és pedagógia címen nyomott kötelező hablatyok féléveken át, egy tévécsatorna, majd kettőcske, de ugyanazon a vonalon és egynemű sajtó, egyéb választási lehetőségek nélkül, sőt bármi más próbálkozást, mind sajtóra, mind gyülekezésre, mind közösségépítésre szigorúan megtorolva... Hadd ne soroljam tovább. És ez csak a 70-80-as évek, nem az ötvenes...  Ehhez képest most vannak az ellenzéki, meg 'független' (?) médiának eszközei, platformjai, felületei, és beszélhet összevissza, handabandázhat vagy játszhat világmegváltást minden félbolond az utcán is, közösségben is, neten is...

Nyilván lehetne ez jobb is, tágabb is, szabadabb is (bár ahogy elnézem, bizonyos szabadságfok már most is egyfajta kényszerpálya és börtön a hirdetőinek vagy megvalósítóinak), de azt gondolom, az ötvenes évek sötét és súlyos, életellenes működését azonosítani a maival, sőt felminősíteni a maihoz képest, enyhén szólva badarság... És igen, mivel ennyire badarság, ez nekem már egyfajta propaganda. Bocsánat érte.

Részemről, én nem szeretnék ezen tovább rugózni, csak a mondatod túlzófokára kívántam reagálni.

Ami azt az ellenzéki programot illeti, nem fogtam a kezembe és nem olvastam, de... Egyre inkább elhiszem, hogy van. Nemcsak azért, mert bemutatták, aláírásokkal együtt, hiszen lehet hamisítani  dokumentumot (persze, más kérdés, hogy érdemes-e megkockáztatni, mert nagy bukás is lehet belőle). És nemcsak azért, mert olyan sok komoly szakember, és nem csupán politikus repült rá, hogy elemezze, mert lehetnek megtévesztők és megtévesztettek. Tudod, az viszont elgondolkodtat, hogy hány ellenzéki, sőt kifejezetten azon párt körüli vezető, elit szakértő, közgazdász és szakpolitikus (már bőven tucat fölött tartunk) elmúlt fél-egyéves nyilatkozatával, elemzésével, nyilvános véleményével cseng össze, ami abban az iratban lenni látszik.

De ez engem spec. nem igazán érdekel amúgy. Az viszont igen, hogy számomra kedves, és kifejezetten értelmes, jóindulatú emberek micsoda indulatokat és időnként butaságokat produkálnak, vélt vagy részleges vagy valós igazuk védelmében. Ez kifejezetten elszomorít. Értem, érteni vélem, és nagyon sajnálom. Ahogy azt is, ha azt látom, hogy - szerintem, és már most bocsánatot kérek a személyes véleményemért - hiteltelen, mert silány és nem becsületes, esetenként kifejezetten ártalmas embereknek adják a bizalmukat, hitüket, jobb reményeiket. És ami még nagyon zavar ebben a mai politikai-társadalmi katyvaszban, ha/hogy a szavak, értelmek és értékek relativizálásával és átforgatásával szép lassan, a beleegyezésünkkel vagy ráhagyatkozásunkkal, de kicsúszik a lábunk alól a talaj.

Előzmény: Barátocska :) (33624)
7fő Creative Commons License 3 napja 0 0 33627

Köszi és viszont kívánom Neked is.

Előzmény: csakcsendbenn (33622)
suta3 Creative Commons License 4 napja -3 0 33626

"Találtam egy részletet egy interjúból, amit Krasznahorkai adott Svédországban egy újságnak: "Most Orbán és társai dicsőségesnek mondják a történelmünket. Ez több mint nevetséges. A magyar történelem csak vereségekből áll... Trianon egy párizsi kastély volt, ahol a békeszerződést aláírták, semmi más. Ennyire műveletlenek ma az emberek... Ma Magyarországon már nincs remény, és ez nemcsak az Orbán-rezsim miatt van, hanem az ilyen emberek miatt is. A probléma nemcsak politikai, hanem társadalmi is...""

Ez számomra megmagyarázza azt, hogy miért kaphatott ilyen kitüntetést'. Természetesen, mint művész, bizonyára tehetséges, és sokakat építően is megszólíthat. Ám én úgy látom, hogy ezeket a díjakat a nyugati érdekcsoportok szűk csapata osztogatja azért, hogy népszerűsítsék a globális hatalmi elképzeléseiket támogató rétegeket és művészeket. Az első ilyen mellbevágó felismerésem akkor született, amikor 2009-ben a háborús bűnöket elkövető, ezáltal tömeggyilkos Barack Obama Nobel-békedíjat kapott. Számomra ezek az elismerések értéktelennek tűnnek, hiszen világosan látszik, hogy csak azok kaphatják meg, akik azt a rendszert szolgálják ki, amelyik dönt a díjról.

Előzmény: babi :-) (33599)
Nick & Nick Creative Commons License 4 napja 0 0 33625

Most is megy az agymosás, csak kifinomultabb, és

több csatornán próbálják befolyásolni az embert a

különböző érdekek.

Előzmény: csakcsendbenn (33618)
Barátocska :) Creative Commons License 4 napja 0 1 33624

Tudj' Isten, én a hetvenes években voltam gyerek, a nyolcvanasokban kamasz, meg húsz körüli, az ugye már bőven a lágy időszak volt, de propagandában, irányítottságban, lekorlátozásban, fortélyos félelemben és hasonlókban még akkor is sokszorosát produkálták a mainak.

Bocsánat, hogy visszadobom a labdát: ebben akkor nincs semmi propaganda és túlzás, igaz?

Nézd, tudom, hogy mi máshonnan nézzük a világot. Nem hiszem, hogy ebben valaha is stimmelni fogunk. De azért azt még elmondanám, hogy a megtévesztés csimborasszójának tartom, amikor a kormánymédia egy nem létező ellenzéki programot analizál és elemez hetek óta, hogy azzal riogasson és megtévessze az ártatlanokat. Komoly elemzők és szakemberek rugóznak rajta, tévében és rádióban, ez folyik a propaganda összes csapjából, miközben szó szerint nem is létezik. Nekem ettől már hányingerem van, és nagyon elegem is.

Előzmény: csakcsendbenn (33618)
csakcsendbenn Creative Commons License 4 napja 0 0 33623

"Szóval per most reménytelen állapotban vagyok."

Mint Krasznahorkai a Nobel-díjas beszédében.;-)

Bocs.:-)

Viszont jobbulást kívánok, és lélekemelő élményeket...

Előzmény: babi :-) (33615)
csakcsendbenn Creative Commons License 4 napja 0 0 33622

Köszönöm én is a linkeket.:-)

És békés, szép ünnepet kívánok.

Előzmény: 7fő (33614)
csakcsendbenn Creative Commons License 4 napja 0 0 33621

Igyekeztem óvatosan fogalmazni.

A beszéde (meg néhány, bevallom, elég kevés, általam itt-ott összeolvasott mondata) alapján látom benne a hozzáértést, a tudást, meg a keresést, és a jó felvetéseket, és... látni vélem, ahogy - szerintem - félremegy. Mintha nem azt hozná ki a kereséséből, a töprengéséből, amiért valaha nekiindult.

Erre mondom én, hogy valamiféle előítéletek vagy mik ragadtak rá. És erre mondod te, hogy erősen depresszív. Igen. De ez a kettő alighanem nagyon szorosan összefügg. És egymást generálja. 

Valahol, egy hosszabb, a Nobel-díjnak örömködő eszmefuttatás alatt beleolvastam a hozzászólásokba. Többen írták, nyilván a beszédére is utalva, hogy ő egy angyal. Hát... nem gondolnám...

Azt hiszem, amit írsz, hogy egyesek túlzásba viszik a pozitívkodást, - nos, ahogy sok mindennek, úgy ennek is megvan az ellenpontja. Vannak, akik a negatívat nyomják túl. Hogy ez most művészet, vagy csak folytonos panaszkodás a mindennapokban, vagy politikai acsarkodás, savanyúaszőlősködés, szinte egyremegy. Ártalmas lehet, ez is.

Előzmény: babi :-) (33606)
csakcsendbenn Creative Commons License 4 napja 0 0 33620

"Már ott tartok, hogy kezdek avilágon semmit elhinni."

És ezt nagyon jól teszed. Kételkedni, utánajárni, megvizsgálni, - ez a legtisztább. Már persze, ha az adott dolog érdemes ilyen erőfeszítésre.

Van erre nekem egy kifejezésem, hogy gyököt kell vonni mindenből. A dolgokból, infókból, véleményekből. Megnézni pro és kontra, jobbról, balról, alulról, felülről. És a fals sallangokat levágni.

Ahogy kinyílt vagy inkább elszabadult ez a világ, annyi infó kereng körülöttünk és ezzel párhuzamosan annyi tévedés és annyi megtévesztés... És ezekre ráerősít nemcsak a média, de a net, a technika, az AI... Fantasztikus lehetőségeket rontunk el újra és újra. Ahogy az atomenergia használható jóra és rosszra, ugyanúgy ez a nagy információs robbanás is lehet éltető, fejlesztő, és totálisan romboló. Csak nem házakat, gyárakat és embereket pusztít közvetlenül, hanem az értelmet, a szavak értelmét, és így a hitet a hihetőséget, a kapaszkodókat, a belső bizonyosságot, biztonságot.

Előzmény: babi :-) (33605)
csakcsendbenn Creative Commons License 4 napja 0 0 33619

"De nagyon érdekes, ahogy figyel, jól következtet, és egyre jobbakat választ :)"

Ezt aláírom, hiszen folyamatosan "tanul".

És még kamuzásban is versenyképes az emberrel...

Előzmény: Barátocska :) (33593)
csakcsendbenn Creative Commons License 4 napja 0 0 33618

"Az 50-es évek propagandája kutya fasza ahhoz képest, ami most történik."

Nyilván ez a mondat se tartalmaz egy grammnyi túlzást vagy propagandát se...;-)

Tudj' Isten, én a hetvenes években voltam gyerek, a nyolcvanasokban kamasz, meg húsz körüli, az ugye már bőven a lágy időszak volt, de propagandában, irányítottságban, lekorlátozásban, fortélyos félelemben és hasonlókban még akkor is sokszorosát produkálták a mainak.

Előzmény: Barátocska :) (33613)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!