Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 1 napja 0 1 58863

Ja, de ő a miénk. :)

Előzmény: vamzer01 (58862)
vamzer01 Creative Commons License 1 napja 0 0 58862

Csak kishal ahoz képest ami itt van; https://www.youtube.com/watch?v=qW6ETJXXl7Q

Előzmény: kukácska (58857)
XNC Creative Commons License 4 napja -2 0 58861

K. István jelenleg 46 éves, 12 éves kora óta alkoholista. Négy kiskorú gyermeke van,
felesége ráadásul roma származású. Családja évek óta próbálja kizsákmányolni, rendszeresen
elveszik tőle kemény munkával megkeresett pénzét, mindenféle aljas indokkal, pl. hogy a
gyerekek éhesek, fáznak, ruha kell nekik. Most ezzel a levéllel segíthetsz Istvánnak!
Küldd el minden ismerősödnek, hisz minden levél után a Kizsákmányolt Alkoholistákért
Alapítvány 50 fillért utal István kedvenc vendéglátóipari egységének, a felgyülemlett
összeget pedig a férfi az életbennmaradásához elengedhetetlen kisfröccsre és kisvilmosra
költheti.
Fogjunk össze és ne hagyjuk, hogy ennek a szerencsétlen embernek tönkremenjen az élete!

:)

Előzmény: Patreides (58860)
Patreides Creative Commons License 4 napja 0 1 58860

"Kis híján megsemmisült az otthona egy fővárosi családnak, akiknek a portájára valószínűleg egy célt tévesztett rakéta csapódhatott be szilveszter este. A XVII. kerületben lévő, ötven négyzetméteres melléképület tetején hirtelen csaptak fel a lángok, amik csak az óriási szerencsének köszönhetően nem terjedtek át a főépületre. Sajnos a fejlesztőpedagógus Bodor Bernadett munkájához szükséges játékok és eszközök így is porig égtek, így ezeket mielőbb pótolnia kellene...

...

A 28 éves nő egy kerületi óvodában, egy iskolában és egy pszichológiai fejlesztőközpontban is dolgozik gyógypedagógusként. A leégett épületet idén újították fel és egy irodahelyiséget alakítottak ki benne. Itt tárolták többek között a társasjáték-gyűjteményüket, az összes fejlesztőeszközt és egyéb játékokat is. Az épületrész raktárként is szolgált, így kézműves tárgyakkal, különböző kellékekkel, és számos bútorral is meg volt pakolva. A terasz kerti tárgyakat, a padlásrész pedig számtalan könyvet őrzött, vagyis rengeteg minden veszett oda, ráadásul a zártszelvényből készült épület tetején napelemek is voltak..."

.

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/tuzijatek-baleset-leegett-ovodas-jatekok/2q4113d

.

(A cikk végén támogatást is kérnek, bankszámlaszámot megadva.)

kukácska Creative Commons License 2025.12.22 0 1 58859

A szeretet ünnepe jegyében:

Többtízévvel ezelőtt Rákoskeresztúron a szlovák/tótfalu vége a Kaptár utca környéke volt, ahol volt egy kőkereszt.

Már nem emlékszem rá, hogy a közelben lakók 1945-re vagy 1956-ra hivatkoztak, amikor a keresztet a talpazatáig szétverték.

Néhány éve (2-3-4-...?) a szlovák közösség egy része visszaállította. A napokban melegítették fel Szlovákiában a Benes-dekrétumokat.

Valaki(k) a kereszt elé tett(ek) egy fenyőágat egy hatalmas fekete masnival. Ma reggel már nem láttam ott.

kukácska Creative Commons License 2025.12.22 0 0 58858

Azóta olvastam egy másik cikket, amely arról szólt, hogy a google készített egy brit turisztikai felmérést. Abban Budapest 10 legtöbbet látogatott nevezetességét vette alapul.

Ebben 70-80%-ban szerepel a "piszkos" szó, így lett Budapest a "listavezető". A felmérés teljesen fals, félrevezető megállapítást hozott le.

Elgondolkodtató, hogy ez ellen senki nem tiltakozott. Még a turisztikai hivatal sem...

Előzmény: Patreides (58849)
kukácska Creative Commons License 2025.12.17 0 2 58857

Dunai Mónika nagyon belejött a posztolásokba. Ezzel kapcsolatban néhány észrevétel:

- hetekig nem a kerület, hanem a háború ellenes aláírások volt számára a legfontosabbak...

- egyik nap a kerületi közszolgálati nyugdíjasokról posztolt. Minek alapján lettek kiválogatva? Legalább 4-5 olyan nyugdíjast ismerek, akik 15-20 éven át itt dolgoztak és 3-4-5-...éve mentek nyugdíjba. Ők miért nincsenek a képen?

- mit keresett díszmagyarban a koncert szónokaként?

- mit okoskodott a jégpálya megnyitásánál?

- a laptopja előtt mitől akarja megvédeni a budapestieket?!!

- ....

A kormánypárti kerületek kapnak plusz támogatásokat. Ez nem Mónikának köszönhető, hanem azoknak a kerületi lakosoknak, akik kormánypárti önkormányzatot szavaztak meg.

A kormány a többlet támogatásokat "pántlikázva" adja/utalja át. Ehhez Mónika csak egy díszlet, könnyű más tollával páváskodni...

KKXVII Creative Commons License 2025.12.08 -1 0 58856

Padlólemezhez van rögzítve a bonóhorog. Semmi baja nem.lesz, de a bizzosítónál ezt megoldják. A másim autó amibe belemennek annak lesz baja a vonóhorogtól. 

Előzmény: Patreides (58847)
Patreides Creative Commons License 2025.12.07 0 0 58849

Ez nem a világ legkoszosabb városainak listája, hanem a turisztikailag legfontosabb városok közötti sorrend, az utolsó egy év értékelései alapján. Az mondjuk érdekes, hogy Kairó csak a tizedik... 

Annyit még, hogy ha jövőre mg többet vonnak el Budapesttől, hogy az államkasszát támogassák, még koszosabb lesz, és esetleg a tömegközlekedés se lesz jobb, sőt.

Csodák leginkább csak a mesében vannak.

Előzmény: kukácska (58848)
kukácska Creative Commons License 2025.12.07 0 0 58848

A 10-es lista a következő:

• 1. Budapest (Magyarország)
  • 2. Róma (Olaszország)
  • 3. Las Vegas (Amerikai Egyesült Államok)
  • 4. Firenze (Olaszország)
  • 5. Párizs (Franciaország)
  • 6. Milánó (Olaszország)
  • 7. Verona (Olaszország)
  • 8. Frankfurt (Németország)
  • 9. Brüsszel (Belgium)
  • 10. Kairó (Egyiptom)

A Budapestre látogató turisták egyébként igen nagy arányban látták úgy, hogy a magyar fővárosban gond van a tisztasággal, hiszen a budapesti látványosságok értékeléseinek 40 százalékában szerepelt valamilyen ezzel kapcsolatos panasz.

Szörnyű ezt a listát olvasni. Különösen úgy, hogy Budapest a világ legkoszosabb városainak listáját vezeti...

Meglepett, hogy Firenze, Milán és Verona is rajta van a listán. Igaz, 15-16 évvel ezelőtt voltam ott, de nem találtam szemetes utcákat, pedig elég sokat mászkáltunk. 

Az is meglepett, hogy Párizs "csak" az 5. helyezett. A Notre Dame leégése előtt 2-3 évvel voltam. A nevezetességek körül 150-200 méteres körzetben minden fényesre volt sikálva, a utána térdig ért a szemét.

Budapest különösen fájó, főként a pályaudvarok és bevásárlóközpontok környéke. Bár a főutak (pl: 31-es) mentén azt lehet látni, hogy reggel a bejövő munkásjáratok, este/éjszaka a hazafelé tartó bulizó ifjúság hagyatékaival lehet találkozni, az ott lakó háztulajdonosoknak eltakarítani.

Patreides Creative Commons License 2025.12.02 0 1 58847

Ja, hogy az a régi autó se sérüljön meg igazán? De akkor milyen kárt fizettetnek ki?

Előzmény: Patreides (58846)
Patreides Creative Commons License 2025.12.02 0 0 58846

A vonóhorog miért kell rá?

Előzmény: KKXVII (58845)
KKXVII Creative Commons License 2025.12.02 0 1 58845

FYI vigyázzatok. 2 ismerősöm is hasonló esetet mesélt. Öreg" lexus" vagy valamilyen prémium autóval amin van vonóhorogʻ belédtolatnak utána feljelentenek a rendőrségen hogy a rendszámoddal, higy kárt okoztál. 1-2 kamu tanú es betétlappal magas összeggel javítatják az autót. Tegyetek kamerát az autóba vagy olya  helyen parkoljatok ahol van kamera. Óriási. Rendőrök meg aszisztálnak ehhez közigazgatási eljárásban. Csodás

Patreides Creative Commons License 2025.11.22 0 0 58844

A Főtérnél a Spar (Pesti út 169.) vasárnap 12-ig lesz nyitva, hétfőn és kedden (24-25.-én) zárva tart.

Nem tudom, miért... talán nagy leltár lesz, vagy valami átrendezés?

KKXVII Creative Commons License 2025.11.17 0 0 58843
Mentol frász Creative Commons License 2025.11.04 0 0 58842

Rákoskerten szinte minden reggel 6 és 7 óra között hallani szirénát - rendőr/mentő/tűzoltó nem tudom.

Előzmény: kukácska (58841)
kukácska Creative Commons License 2025.10.31 -1 0 58841

Csak azt láttam, hogy Kert felé ment egy szirénázó tűzoltóautó, párperc után követte egy BKK-s személyautó és mentőautó, azok is szirénázva.

-

Az utóbbi időben többször láttam a Pesti úton, hogy a város felé haladó szirénázó mentőautót egy szintén szirénázó rendőrautó követi.

Valaki azt mondta, hogy ahová a mentőszolgálat nem tud mentőhelikoptert küldeni, de sürgős eset, a rendőrök segítsék őket a forgalomban.

Előzmény: Patreides (58838)
kukácska Creative Commons License 2025.10.31 0 1 58840

Az elmebaj már több fronton elhatalmasodott. Lásd: Zebegény

Gyerekkoromban még nem voltak meg az ideszivárgott amerikai őrületek, pl. Halloveen. Ősszel mégis volt tökfaragás.

Már kiásták a krumplit, megvolt a szüret, félig betakarították a kukoricát, de a földeken még ott maradt a tökök többsége.

Mindenki termesztett tököt, de nem csak főzőtököt vagy sütőtököt, hanem külön az állatoknak is. Az állatok részére termesztett tökökből "ellopkodtunk" a kisebbekből (4-5-6 kilósak) és halálfejeket faragtunk belőle.

Mindenkinél volt otthon gyertya, azokat raktuk a tökökbe, majd kiraktuk az útszélén lévő bokrok mellé (orgona, puszpáng, stb). Ilyenkor már korán sötétedik.

A felnőttek soha nem ágáltak ellene, csak arra figyelmeztettek, hogy fel ne gyújtsunk valamit, mert a fákról és a bokrokról már hullottak le a levelek.

Előzmény: Patreides (58837)
Patreides Creative Commons License 2025.10.31 0 0 58839

"...Rákoskert sugárúton. Az Erzsébet körúti kereszteződésnél..."

Előzmény: Patreides (58838)
Patreides Creative Commons License 2025.10.31 0 0 58838

Most volt valami hír, hogy a kerületben egy ütközés után egy autó embereket gázolt egy buszmegállóban... De nem mondtak többet.

Patreides Creative Commons License 2025.10.31 -1 0 58837

Na igen, kampányidőszakban mindenkit fenyegethet egy lábon kihordott agyhalál... egy védekezés van ez ellen, ha pont le***juk az egész alantas és ostoba őrületet.

Aztán a szavazófülkében mindenki legjobb belátása szerint, felnőtt módon, felelősségteljesen x-el.

.

Más:

Vajon a kerületi háziorvosokhoz megérkezett már, vagy mikor érkezik az influenza elleni vakcina?

Előzmény: kukácska (58836)
kukácska Creative Commons License 2025.10.31 0 1 58836

Tegnap az alábbi cetlit dobták be a leveles ládánkba:

Nem tudtuk elérni magukat. Sűrgősen keressék meg a legközelebbi Fidesz irodát. 

Dunai Mónika országgyűlési képviselő asszony kéri, hogy minden kerületi tiltakozzon a háború ellen.

Nem engedhetjük hogy honpolgárainkat az ukrán háborúba vigyék.

Ilyen papírokat bárki írhat számítógéppel, Ariel 16-os betűk.

Délelőtt az ablakból láttam, hogy egy ismeretlen nő és és férfi áll a kapuban. A nőnél valami mappaszerűség volt. Nem mentem ki hozzájuk.

Az előregyártott cetli alapján gondolom, hogy számítottak rá, hogy nem mindenkit tudnak elérni.

A szomszédasszony kiment hozzájuk. Állítása szerint megmondta nekik, hogy ő eddig Fidesz-szavazó volt, de ezt az újfajta adatgyűjtést még ő sem írja alá.

kukácska Creative Commons License 2025.10.06 -1 0 58835

https://hang.hu/belfold/eltevedt-a-tokaj-intercity-181210

Amikor első alkalommal olvastam a cikket, kerestem hozzá a rajzot, a karikatúrát...

kukácska Creative Commons License 2025.09.15 -1 0 58834

Hálózati korszerűsítés miatt a héten időszakosan több településen és fővárosi kerületben is szünetelhetnek a Magyar Telekom Nyrt. szolgáltatásai. A társaság a honlapján közölt felsorolásban jelezte: a munkák miatt az otthoni internet-, tv- és telefonszolgáltatásban is lehet kiesés, akár több órán át is – írja az MTI.

Hatvan egyes részein hétfőn 8 órától kedden 18 óráig, Szombathelyen hétfőtől szerdán 16 óráig fordulhat elő időszakos szolgáltatáskiesés (maximum 30 percig). Budapest XVII. kerületében, Penyigén, Kiszomboron és Szegeden hétfőtől egészen szeptember 26-án 17 óráig lehetnek (maximum 180 percig) üzemszünetek a szolgáltatásokban

Patreides Creative Commons License 2025.09.12 0 0 58833

Nem, az étterem kiülős része tele volt ott lent.

A patkány azért nem jó, mert ha ott van, akkor lesz máshol is.

Annak idején a nyóckerben ki volt írva mindenhol, hogy "Ha patkányt észlel, jelentse!". Egyszer a ház pincéjében volt egy komoly patkányirtás, itt is, ott is hevertek a patkánydögök, volt szag is... De azután már nem nagyon fordult elő, a bábolnaiak, vagy kik jól, folyamatosan dolgoztak, hogy ne is legyenek.

De ez régen volt, amikor a Práter u. végig régi házakból állt mindkét oldalon, a körúttól az Illés utcáig... a Nagytemplom u. szinte mostanáig kitartott, de azért már néhány éve szorgosan bontották azt is.

Hogy a patkányok hová mentek, amikor a régi házakat lebontották, azt nem tudom.

Ezek itt, Rákosmentén, nyilván nem azoknak az utódai, itt kellett legyenek saját törzsek. Ez más klíma, más környezet. :)

Előzmény: XNC (58832)
XNC Creative Commons License 2025.09.11 -1 0 58832

"látok egy szép patkányt, az aztán gyorsan be is iszkolt...."

--

Legalább volt 1 vendégük.... :)

Előzmény: Patreides (58831)
Patreides Creative Commons License 2025.09.11 0 0 58831

Nemrég, egy hétköznap kora délután megyek át a Főtéren, van ott az a süllyesztett kis étterem, felette a gördeszka-pálya... És ott, a pálya sarkánál látok egy szép patkányt, az aztán gyorsan be is iszkolt a pálya alá, az étterem fölötti részbe.

Gondolkoztam, hogy bemenjek-e, hogy figyelmeztessem a tulajokat, de aztán hagytam a fenébe... valahogy nincs jó tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogy az ilyet hogyan fogadják azok, akiknek segíteni akarnék.

Patreides Creative Commons License 2025.08.23 0 1 58830

Na, megint itt boxolnak a cölöpök...

kukácska Creative Commons License 2025.08.16 0 2 58829

Van valami amit nagyon nem értek...

Úgy tudom, hogy ha én eladok egy területet, utána semmi közöm nincs hozzá mi lesz a sorsa.

Nem néztem meg, hogy kinek a tulajdonában van az a bizonyos terület a Pesti és a Péceli út között, valamint közigazgatásilag hová tartozik.

Láttam egy videót amelyben Dunai Mónika arról beszél, hogy meg kell védeni azt a területet, és ebben a kerületünk polgármestere is segít neki. Ki kell írni a népszavazást, ahol egyértelművé kell tenni, hogy a területen nem lehet ipari létesítmény, gazdálkodási területnek kell maradnia.

- Ha közigazgatásilag a kerületünkhöz tartozik, a polgármester miért nem intézkedik a területekről szóló új rendelkezések alapján? A képviselőtestület áldását adná rá.

- Ha közigazgatásilag nem a kerülethez tartozik, Dunai Mónika mint a 133 bátor harcos egyike miért nem a kormánynál vagy ahhoz tartozó szerveknél/szervezeteknél veri a tamtamot és intézkedik? Miért a kerületieket hergeli tovább a szövegelésével?

kukácska Creative Commons License 2025.07.21 0 1 58828

Az önkormányzat honlapján a mai napon (2025.07.21-én) ismét sikerült aktuális, friss hírt feltölteni:

"MÁV Csoport - Sajtóközlemény

Zajjal járó éjszakai munkavégzés a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon.

A Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonal egyes állomásain előre tervezett, éjszakai zajjal járó karbantartást végeznek a vasúti pályán.

Rákoshegy állomáson július 9-én 21-től 5 óráig.

A karbantartást végző vasúti munkagépek zajt okozhatnak. A zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság."

Az utóbbi időkben nem ez az első ilyen baki. Valaki sportot űz ebből, vagy ennyire tojnak rá, hogy mi jelenik meg a honlapon?!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!