Nemrég elkezdett recsegni a kuplung pedál / kuplung a 2006-os Toyota Corolla 1.4 E12-nél. A recsegés helye először a kuplung pedál lenyomáskor, majd a kuplungnál is hallani. Az autó hidraulikus kuplunggal ellátott. Szerelők mind karácsonyoznak. Szeretném kérdezni, hogy hány kilométer múlva adhatja meg magát a kuplung, azaz elmerjek-e indulni vele nagyobb körútra? Köszönöm!
Van egy 2017-es Verso 1.8, 2ZR-FAE motorral, amiben 91 000 km van és új kora óta magas a fogyasztása szerintem, főleg autópályán és télen. A kipufogója mindig olyan kormos volt mint egy dízel autónak.
Nyáron jobb, pl. vegyes használatnál augusztusba 6.3 l volt a fogyasztás, de szeptemberbe mikor már nem volt kánikula - csak 20-on pár fok - egyből 8,3 l lett.
Ma OBD-n keresztül megnéztem a motor hőmérsékletét, 11 °C volt induláskor és folyamatosan emelkedett menet közben 79 °C-ig és utána beállt 80 °C-ra, mint a szeg.
Elvileg a 82 °C-on kellene nyitnia a termosztátnak (gyárilag) és 80 °C-ig dúsít a vezérlő. Az optimális motor hőmérséklet 88 °C és 95 °C-on indul a ventilátor.
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen termosztátot vegyek bele, hogy a 90 °C körüli vizet stabilan tartsa?
Vagy esetleg 87 °C nyitási hőmérsékletű termosztátra lenne jobb cserélni a gyárit?
Üdv. Corolla Cross Comfort Business vásárlása előtt állok. A könyöklő állíthatatlansága felett nem tudok elsiklani... Vagy magasabb felszereltség és van könyöklő, viszont ott nincs pótkerék... Kiadok 13M -t és nem fér bele egy rohadt állítható könyöklő, megáll az agyam... Nem létezik hogy nincs erre valami megoldás... Esetleg?
Üdv!! Adott egy toyota corolla verso2.0 d.4d, 2003 év, hideg motornál szépen indul de viszont ha el éri az üzemi höfokot ,például meg álok és le állittom uttána várnom kel vele kb 10,15 percet hogy be indujon miért lehet ez ? Válaszokat elöre is köszönöm !!
Sziasztok. Toyota Corolla Sedan 1.6 exexutive 2008 -ashoz szeretnèl valami sportos vagy ès elegáns ülèshuzat szettet. Kínai oldalakon sok jót látni, de mindog mèret vagy minősèg problèmára hivatkoznak az èrtèkelèsekben. Nèzzem drágább oldalakon mèretponrosat is, de ott is vannak reklamációk, valaki tud esetleg valami megbízható helyet, ahol netalán rá is próbálhatom. Köszi
Segítségetek szeretném kérni.Van egy 2008-as Toyota Corollla D4d 2.0 126 LE autóm.
Teljesítmény mérésen voltam vele,ami kihozta hogy az auto ami eredetileg 310NM nyomatékkal rendelkezik csak 249 Nm tud
azt is 2600 fordulaton.
Hibakódot nem generál.
Turbóm már a vásárlástól fütyül egy picit,egy szervizes azt is mondta,hogy szerinte ez nem az eredeti.
Esetleg volt hasonló problémája valakinek?
Megosztom veletek a mérést .
Tud valaki jó szakit ehhez a problémhoz?Aki a teljesítménymérést csinálta,azt tanácsolta,hogy először a levegő oldali alkatrészeket nézzem,utána az üzemanyagi részeket.
Csütörtökön este az esőben 90+10 km megtétele után, menet közben egyszer csak karácsonyfa lett a műszerfal, még a guminyomás visszajelző is világított.
Azonnal félre húzódtam, leállítottam a motort és kiszálltam körbenézni.
Erős gázolajszagot éreztem és az autó alól kifolyó víz olajos volt. A ventilátor még ment mint amikor regeneráláskor állítottam meg az autót, ezért megpróbáltam elindítani be már nem indult, pár perc múlva leállt a ventilátor.
A nagynyomású szivattyú és a közös nyomócső közötti csőnél engedte a gázolajat már akkor is ha csak gyújtásra kapcsoltam, de még nem önindítóztam.
Hazahúzta, tegnap sikerült vennem nyomócsövet, kicseréltem, volt egy csomó hibakód azokat kitöröltem és indítottam az autót. Nehezen, de elindult és már nem folyik az üzemanyag sem, de a boldogság nem teljes mert csak alapjáraton megy és motor javítást jelez, P0069 kódot dob ki.
A szívócsőben a nyomásérzékelőt megtisztítottam visszarakta de semmi változás, MAP gyújtáson 0,98 kpa, alpjáraton 0,48 kpa.
öcsém vett nemrég egy benzines e120 corollát- 2004 évjárat. használat után ha beállok a garázsba, hallom, hogy megy a venti, viszont ha kihúzom a sluszkulcsot rögtön megáll. ha beállok a garázsba és a gyujtást rajta hagyom akkor van, hogy még pörög a ventillátor 10-20 mp-t és utána a ventillátor leáll. ez normális vagy vmi termosztát/szenzor lesz a ludas?
ez csak azért furcsa számomra mert a ford-om ha megállok és leállítom, és úgy érzékeli, van hogy pár mp-ig még pörgeti a ventit..
Tegnap le akartam tekerni az antennát az autóról (2003 E120 Corolla) gépi mosás előtt, de csak forog. Már fújtam rá WD40-et, vártam egy jó ideig, de semmi. A rádió adás sem jó (megmozgatva néha megjavul), de mostmár tudom, hogy emiatt. Komplett bontott antennát nem találok, csak szárat. Van esetleg olyan autó, amivel kompatibilis ez az antenna csatlakozó?
Még nem értekeztünk, nemrég vettem egy 2000-es évjáratú 1,6-os VVT automata Corollát.
A tanácsodat szeretném kérni. Időnként jelenkezik egy rövid ideig tartó, enyhe szelepcsattogáshoz hasonló hang, egyértelműen a vezérlés felől.
Leginkább finom lassításkor, amikor lefelé esik a fordulatszám, 1800-1600 között, fokozatosan erősödve jön elő, bár gyengén, de még bent az utastérben is hallható, de többnyire néhány másodper után meg is szűnik. Ha álló helyzetben tartom ezt a fordulatot, úgy elő tudom idézni akár fél perc hosszan is, de nem minden esetben. Alapjáraton járatva is van, hogy előjön, bár ritkán. Leszerelt generátorszíjjal ugyanúgy észlelhető. Nemrég motorfelújításon esett át az autó, nálam, vagyis tényleg, itt teljes gépmunka történt, és persze minden járulékos alkatrész is ki lett cserélve. Számomra ez az időszakosság a nagy rejtély, vajon mitől lehet? Esetleg az okoskerék? Az maradt a régi, bár a motorjavítás előtt meg nem volt ez a halk csattogása. Van egy rövid, de jól hallható hangfelvételem, azt esetleg el tudom küldeni ha megadsz erre nekem egy lehetőséget.
Üdv! Segítséget szeretnék kérni. Magánszemélytől szándékozunk Toyota Corolla Versot 1.8 benzines vonóhoroggal szerelve. Az autó 2002/7 havi, 2026./07 -ig érvényes műszaki vizsgával. Magyarországon forgalomba helyezett, első női, nem dohányzó tulajdonosa van. Az autóban garantáltan, leinformálhatóan 41828 km, van, garázsban tartott. 2 500 000 kérnek érte. Már ellenőriztem a hirdetés megfelel a valóságnak. A kérdésem az lenne, hogy mi az a reális ár amit én ajánlhatok az eladónak? Köszönöm előre is a választ!
Sziasztok! Az idei évtől én is egy Corolla tulajdonosa lettem. A szakik segítségére lenne szükségem, mert adódott egy kis gondom. A szóban forgó Corolla egy 2008-as 1.6 dual vvt-i modell, valamivel több, mint 220000 km-el a háta mögött. Már megvettem hozzá az olajat, gyertyákat, szűrőket s idáig hibakód mentes (volt). Most adódott időm ezek cseréjének az elvégzésére. Motorolajból Eneos ultra 0w20-as Gyertyák az eddig benne lévő Denso sc20hr11 helyett Denso sc16hr11-et kapott. Sajnos a gyújtótrafó csatlakozójának 2 kis rögzítő fülêt sikerült eltörni, de megpróbáltam ideiglenesen orvosolni a problémát. Autót a munka végeztével beindítva szépen/egyenletesen jár. Eddig gond nélkül. Kimentünk vele egy próbakörre földúton, majd egy kis idő után check engine felirat, sípolás ... Könyv elvileg erre gyújtás körüli problémára utal.
Mivel nem volt nálam a diagnosztikai készülék, így nem tudtam most kiolvasni, hogy honnan kellene esetlegesen kiindulni, megkeresni a hiba forrását.
Esetleg tudna valaki valami értelmes ötletet adni, vagy találkozott/hallott valami hasonló hibajelenségről?
Van egy 2004-es toyota corolla e12 1.4 vvt benzines (4ZZU) kocsink és a következőket produkálja. Először elkezdtek a műszeregységek összevissza ingadozni teljesen kiszámíthatatlanul. Pár napra rá elkezdett 3 hengerezni dadogni, remegni. 3-as hengernél trafót cseréltem az megoldotta a motor problémákat, de a műszeregységek ingadozása megmaradt. Ma kipucoltam az akksi alatt lévő testkábelt, a váltón lévő két testkábelt, a generátor testjét és trafó kábelköteg testjét is a motor oldalán, kiszedtem csekkoltam az összes biztosítékot az is mind jó. Kiszedtem az egész műszeregységet is, az is teljesen rendben volt. Még amit meg lehet említeni, hogy finom lineáris gázadásnál rendesen működnek az órák, mikor hirtelen, vagy nagyobb gáz/kuplung van akkor szokott elkezdeni megbolondulni. Illetve, minden ajtó csukásnál elég jól meg tud rázni :D Bárki tapasztalt ilyet? Mit lehetne megnézni még? Bármilyen tanácsot szívesen hallgatok.