Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Pont erről néztem egy érdekes beszélgetést, hogy miért ilyen lassúak ezek a részek. Túlzottan felgyorsultunk? A rendezőnek elfogytak az ötletei? Bénák a színészek vagy a forgatókönyv? Az elhangzottak alapján sokkal prózaibb a válasz. Carol éppen halálra unja magát és nem igazán tud mit kezdeni magával. Pont ezt mutatja be a sori. Az unalmat nem lehet izgalmasan tálalni.
Az is benne van szvsz a rendező részéről, hogy a következő részekhez, a lezáráshoz, a karakterek mélyebb megértéséhez pont ezek a terjengősebb részek kellenek, nélkülük nem lenne olyan, amit megálmodott. Legalábbis valaki így látja :)
Mostanában amúgy is sok sci-fi sori volt ami szerintem túl nagyot akart markolni, itt viszont egy világméretű esemény egy szűk szeletét látjuk, de alaposan tálalva.
Nagy szégyen volt az 5-6-7 rész, kb 15 perc lényeg volt összesen.
De gondolom a csaj esztelen hedonista élvezkedését ellenpontnak szánják a többi bolygólakó takarékos életvitelével szemben. Csak az nem világos miért is szolgálják ki a hisztiző csajt? Érthetetlen.
Medellin és Panama city között valóban nincs közút. De én tuti az Urabá öböl felé mentem volna és ott szépen a parton átgyaloglok Panamába. Nem az őserdőn át:) szóval ez egy kicsit öncélú plot.
De más a motiváció. Carol azért teszi ezt, mert próbálja a magányt kompenzálni "túlfogyasztással". ez amúgy egy tök jó tükörkép a mai való életünkre. Vannak nagyon sokan a társadalmunkban, akik ugyanezt teszik Alien invázió nélkül. Az eredményét látjuk. A faszi, eleve többet tud az idegenekről, vagyis tud olyat, amit szerintem Carol nem, ezért másképpen viselkedik velük. Épp az ellenkezőjét teszi, mint Carol. Próbál fullon elhatárolódni tőlük, és úgy élni az életét, mint azelőtt (a benzin nincs ingyen, azért fizetni kell), teszi ezt mindazért, mert tudja, ez a helyzet visszafordítható és így próbál az maradni, ami. Más a két ember cselekvési reakciója az adott szitura.
látszódott, hogy a csávó becsületes. Carol hazahordja a fél múzeumot, luxusautókat, a csávó meg még a benzinért is odateszi a lóvét az ablaktörlő alá. szvsz neki nem fért bele, hogy kocsikat csórjon. de ja, a tüske elég kiszámítható volt, hogy végül csak belebénázik.
kár azért, hogy ez a pasas ilyen esetlen fasznak lett beállítva. szanszét az országban egy rakott üres autó. én értem, hogy nagy feeling egy OT MG-vel menni, de ha megkotlik miért nem vált másikra? Mi ez a baromság, hogy átkell az őserdőn, majd ilyen tök bénán beleesik a tüskés fába?:) Az első igazán nagy hülyeség ebben a soriban.
Megnéztem a Pluribus első 2 részét. Vince Gilligan hozza a formáját. Szinte minden egyes jelenet egy művészi alkotás. A fényképezés, a helyszínek, a hangok, a színek, stb. Már csak ezért is érdemes nézni.
Egy újabb western a Netflixen. Az Elhagyottak. Kegyetlen harc a földért, az életért. Zavarbaejtő jellemek, zavarbaejtő befejezés. Érdekes, hogy már nem azonos hosszúságúak az egyes epizódok, talán rájöttek, ha nem kell a műsorbeosztáshoz ragaszkodni, hiszen függetlenül nézhetők az egyes epizódok.
The name of the Apple TV+ series Pluribus comes from the Latin phrase "e pluribus unum" ("out of many, one"), reflecting its theme of a lone individual (Carol, played by Rhea Seehorn) resisting a collective human consciousness. Creator Vince Gilligan used "Pluribus," meaning "many" or "more," to highlight the central conflict in the sci-fi show where humanity joins a hive mind, leaving Carol isolated.