A H.N. Adventista Egyház hitvallásában ezt állítja az emberi lélekről:
"Fontos megjegyezni: a Biblia azt mondja, hogy az ember élő lélekké lett. A teremtési történetben semmi sem utal arra, hogy az ember lelket kapott volna, olyasfajta külön egységet, ami a teremtéskor kapcsolódott volna össze az emberi testtel."
Valóban nem azt írja a teremtési ebszámoló, hogy az ember lelket kapott volna, hanem azt
hogy a lélek az ember és nem a test. A test csak az embernek azaz a léleknek a hordozására szolgál
a földön való életben.
Ezért utalt arra az Úr Jézus, hogy Ábrahám, habár teste meghalt és eltemették,mégis él,
mert a lelke nem halt meg,csak a teste.
A lélek az ember és nem a test.
Az özönvíz után,Isten miután elmagyarázta Nóénak, hogy a test lelke a vérben van,nem az állati testekkel és az emberek testeivel kötött szövetséget,hanem a testek lelkeivel.
1.Mózes 9: 16 A felhőkben lesz tehát a szivárvány, s én látni fogom, és megemlékezem arról az örök szövetségről, amely Isten között és a földön lévő minden testetéltetőlélek között létrejött.«
Az ember teste csupán eszközül szolgál a földi életéhez a lélek számára.
A testet az emberek meg is ölhetik, ellenben a lélek és a szellem az Isten kezében van.
Máté 10:28.És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.
Jób 12: 9. Ki ne tudná mindezekből, hogy az Örökkévaló keze cselekedte ezt; 10. kinek kezében van minden élőneka lelke, s minden ember testének a szelleme.
A H.N. Adventista Egyház hitvallásában ezt állítja az emberi lélekről:
"Fontos megjegyezni: a Biblia azt mondja, hogy az ember élő lélekké lett. A teremtési történetben semmi sem utal arra, hogy az ember lelket kapott volna, olyasfajta külön egységet, ami a teremtéskor kapcsolódott volna össze az emberi testtel."
Szerintük az embernek Isten nem a lelkét teremtette, ahogyan az állatoknak is csak a lekét teremtette meg az 5. napon a teremtési beszámoló szerint.
Vajon akkor mit teremtett Isten az embernek a 6. napon, amikor azt mondotta: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra? Majd miután megteremtette az embert, megáldotta őket és befejeződött a 6. nap. Majd Isten megszűnt teremteni és megnyugodott minden olyan tevékenységtől, ami teremtést jelent. Majd kijelentette Isten, hogy még nics ember a földön, aki művelje azt.
1.Mózes 2:1. Mózes 2:2.Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon a teremtést , megszűnék a hetedik napon teremteni.3.És felmagasztalta Isten a hetedik napot, és megáldotta azt ; mivelhogy azon szűnt vala meg minden tevékenységtől, amellyel teremteni kezdett az Isten.5.Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;6.Azonban pára szállott vala fel a földről, és megnedvesíté a föld egész színét.7.És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és vala az orrába fújta az életnek szellemét.. Így lőn az ember élő lélekké.8.És ültete az Úr Isten egy kertet Édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, akit formált vala.9.És nevele az Úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót, az élet fáját is, a kertnek közepette, és a jó és gonosz tudásának fáját.
Hol volt az Isten képére és hasonlatosságára teremtett ember a lélek,addig, amíg az Isten miután megnyugodott a teremtés munkájától ,majd a Föld porából megformálta, megalkotta előbb az Ádám, majd az állatok és végül az asszonyember Éva hústestét, ami hordozta úgy az ember ,mint az állatok lelkét,és a szellemüket. Természetesen addig az embernek az isten képére és hasonlatosságára teremtett része a lélek addig az égben volt,ahová azután is kerül az ember lelke miután meghal a földi teste.
Jelenések 6:9.És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.10.És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?
A lélek az ember testének a Föld porából történő megalkotása előtt az Égben volt, hisz az ember lelkének a megteremtésére is az égben történt. A föld anyagára ugyanis az emberi test megalkotásához volt szükség. Ahogyan az állatok lelkeit az 5. napon Isten nem a Föld anyagából
hozta létre, úgy az ember lelkének a teremtéséhez sem kellett a Föld anyaga.
Ahogy az állatok lelkei, úgy az ember lelkének a megteremtése is megelőzte a testük megformálását,
amihez már nem volt szükség teremtésre, mert azt az Isten a már korábban megteremtett Föld anyagából építette fel, majd miután az Isten az élet szellemét belehelyezte az ember testébe,az életre kelt, így megtérhetett abba, a 6. napon teremtett lélek.
És itt kerül megválaszolásra a kérdés, hogy miért nem írja le a rövid teremtési beszámoló, hogy az Isten az ember testét éltető szellemen kívül a lelket is belehelyezte az ember testébe.
Nos azért, mert abba a lélek magáról képes volt beköltözni. Számos íráshely tanúsítja hogy az ember lelke képes eltávozni, majd vissza térni az ember testébe.
Maga az Úr Jézus is tanúskodott arról, hogy hatalmában áll az emberi lelkét letenni és újra felvenni.
Természetesen a lelke nem a halott testébe került vissza,hanem azután, miután az Isten az éltető szellemmel azt ismét életre keltette.
János 10: 11. Én vagyok az eszményi (kitűnő) pásztor, az eszményi pásztor a lelkét adja oda a juhokért.14. Én vagyok az eszményi (kitűnő) pásztor, és ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, 15. mint ahogy ismer engem az Atya és én is ismerem az Atyát, és én lelkemet adom oda a juhokért. 17. Ezért szeret engem az Atya, mivelhogy én leteszem (odaadom) a lelkemet, hogy ismét felvegyem azt. 18. Senki sem veheti el tőlem, hanem én teszem (azt) le magamtól, hatalmam van letenni és van hatalmam ismét (újra) felvenni (azt), ezt a parancsolatot kaptam az én Atyámtól.
Az ember szellemét azonban csakis az Isten képes visszatéríteni a testbe.
Ezért a szellemét az ember Jézus az Istenére és Atyjára bízta.
Lukács 23:46.És kiáltván Jézus nagy szóval, monda: Atyám, a te kezeidbe teszem le az én lelkemet. És ezeket mondván, meghala.
Az embernek és az állatoknak a testében a lélek a vérben van.
Ezzel kapcsolatban Izrael Istene egyértelmű kijelentést tett, amikor a vérontást tiltó listára tette.
Ha valakinek kiontják a vérét a vérrel együtt a lélek is elhagyja a testet.
1. Mózes 9: 4. De húst lelkével: vérével ne egyetek! 5. És bizony véreteket lelketek szerint számon kérem, minden élőlény kezéből számon kérem azt; és az ember kezéből, mindenki testvérének kezéből számon kérem az ember lelkét. 6. Aki ember vérét ontja, ember által ontassék annak vére, mert Isten képmására alkotta az embert./IMIT/EMIH/
3. Mózes 17: 11. Mert a test lelkea vérben van és én az oltárra rendeltem azt nektek, hogy engesztelést szerezzen lelkeitekért, mert a vér az, mely a lélekért engesztelést szerez. 14. Mert minden testnek lelke a vére; a lelkével együtt, azért mondtam Izrael fiainak, semmi húsnak vérét ne egyétek, mert minden testnek lelke a vére; bárki azt eszi, irtassék ki. /IMIT/EMIH/
Nos ezért kellett az Úr Jézusnak a vérét is kiontani,hogy a Lelkét adhassa. Ellenben engesztelésül a vérében lévő lelke szolgált.Ahogyan mondotta is: Lelkemet adom a juhokért.
Az ember lelkének a testétől függetlenül való létezésének a tagadása tulajdonképpen az engesztelő áldozat tagadása is.
Amikor Isten azt mondta: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra,nem a hústest teremtéséről beszélt, hanem a lélek teremtéséről Ezt erősítette meg, Isten, amikor Nóénak az emberi lélek és a lélek védelme érdekében szót emel, amit így indokol: mert Isten a képmására alkotta az embert.
Az Isten nem az emberi test áldja, hanem az abban lakozó lélek:
Zsoltárok 103:1.A Dávidé. Áldjad én lelkem az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét.2.Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről.Tehát lelkünk az ami az Urat dicséri és nem a testünk.
A a lélek nem kerül a földbe a test halálakor, hanem elhagyja a testet.
1. Mózes 35:18.És mikor lelkekiméne, mert meghala, nevezé nevét Benóninak, az atyja pedig nevezé őt Benjáminnak.19.És meghala Rákhel, és eltemetteték az Efratába (azaz Bethlehembe) vivő úton.
Miután Isten visszatéríti az ember szellemét a testébe , a testet a szellem újraéleszti,amibe aztán visszatér a lélek is. Ez történik a test feltámadásakor.
1. Kir. 17: 21 És ráborult háromszor a gyermekre, és felkiáltott az Úrhoz, mondván: Én Uram, Istenem, térítsd vissza e gyermek lelkétőbelé! 22 És meghallgatta az Úr Illés szavát, és megtért a gyermekbe a lélek, és megélede.
Emiatt az egyes felekezetek egyes tagjainak a konkrét ügyeinek nem kell külön topikokat nyitni minduntalan, amikor egy-egy újabb ügy előkerül, hanem az illető felekezetéhez tartozó topikban nagyonis meglehet azt beszélni."
Csakhogy ezt a topikot nem a H.N.Adventista felekezet nyitotta.
Ellenkezőleg ez a topik a H.N. Adventista tévtanításról szólt,amíg be nem hoztad ide a 18 évvel ezelőtti nickhamisítás témát. Azóta a toik nem a H.N. Adventisták tévtanitásairól szól, hanem két ember személyeskedéséről egy harmadikkal szemben,akinek ráadásul a nickhamisítása bizonyíthatalan. bizonyíthatatlan. A cél a részedről és elterito részéről nem más ,mint a topik szétrombolása.
Hét napja mást nem csináltok, mint egymással csevegtek itt egy olyan ügyben,aminek a sértettjei
nem ti vagytok. Tanulhatnátok Nemo-tól, hogyan kell egy keresztény hitű embernek ilyen kérdést
kezelni. Mindenesetre én rábízom az Istenek Istenére, hogy tegyen igazságot.
Ja, híg embertől ne vitassuk el a nem-nem beszéd terén tanúsított higságát se, nehogy mégis az legyen az eccerű eldöntendő kérdésre a válasza, oszt aszongya nekem, hogy az nem is volt opció.
Csak jelezni akartam, hogy nem erőlködés ez a részemről, lévén a 31543 pont egy rád szabott inggel kezdődik, azaz nem igaz az, hogy neked ez a téma nem inged, merthogy így kezdődik ott az a hsz, csak neked, csak most, izibe:
az illető felekezetéhez tartozó topikban nagyonis meglehet azt beszélni.
Sokkal inkább lehet ezt tenni mint floodolva, trollkodva hosszú tanulmányokat minden másnap újból és újból bemásolni, ahogy ezt például Laci bácsi műveli itt szégyenszemre.
A moderátor elmagyarázta neked, hogy a nickhamisítás megvitatásának nem ez a helye a fórum szabályai szerint sem.
———————————
Ha olvasnád a modis topikot, akkor épp most írta le ott Aventinus tartalmilag azt, hogy igazam van az ott írt érvelésemben.
Emiatt az egyes felekezetek egyes tagjainak a konkrét ügyeinek nem kell külön topikokat nyitni minduntalan, amikor egy-egy újabb ügy előkerül, hanem az illető felekezetéhez tartozó topikban nagyonis meglehet azt beszélni.
MIÉRT NEM HISZNEK A H.N.ADVENTISTÁK AZ EMBER LELKÉNEK ÉS A SZELLEMÉNEK LÉTEZÉSÉBEN?
Röviden úgy válaszolhatnánk, hogy azért ,mert nem hisznek a Teremtő Isten létezésében sem,
aki a teremtés 5. napján megteremtette az állatok lelkeit(pszükhé),és a 6. napon az emberi lelkeket,
amelyek számára a teremtéstől való megnyugvás után az írásokban pontosan meg nem határozott időben az ember lelkének hústestet is formált(alkotott) fordított sorrendben. Előbb az Ádám testét ,
majd egy az Írásokban pontosan meg nem határozott idő után az állatok lelkeinek is hústestet
formált(alkotott) ,majd az állatok hústestének a megformálása után , az Írásokban pontosan meg nem határozott idő elteltével, megformálta az asszonyember Éva hústestét is.
Hogy miért nem tudják az egyházak tévtanítói által félrevezetett emberek az igazságot mindezekről.
Nos ez annak köszönhető, hogy egyházak által kitermelt bibliafordítók sok helyen meghamisították a Szentírást a fordításaik által. Tudniillik előbb terjedtek el az egyházakban az Isten Szavának igazságait tagadó dogmák, mint ahogyan a nemzetek nyelveire elkezdték volna lefordítani a Bibliát. A régi nyelveket nem ismerő emberek számára pedig nem maradt más lehetőség, mint elhinni a hazugságokat.
Az eredeti nyelven a Teremtési beszámolóban azt olvassuk, hogy nem az állatok hústestétől nyüzsögtek a vizek, hanem az állatok teremtett lelkeiktől.
1.Mózes 1:20.És monda Isten: Pezsdűljenek a állatok lelkeinek nyüzsgésétől; és madarak repdessenek a föld felett, az ég mennyezetének színén.21.És teremté Isten a nagy halak, és mindazon állatok lelkeit, amelyek nyüzsögnek a vizekben az ő nemök szerint, és mindenféle szárnyas repdesőt az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó.24.Azután monda az Isten: Teremjenek elő a földi állatoknak a lelkei nemök szerint: barmoké, csúszó-mászó állatoké és szárazföldi vadaké, nemök szerint. És úgy lőn.26.És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.27.Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket. Az ember lelke és szelleme az,ami Isten képére és hasonlatosságát hordozza. Az isteneknek nincs hústestük és csontjaik.
Miután Isten megszűnt minden munkájától, AMIT TEREMTÉS ÚTJÁN SZERZETT, elkezdte a Földet beültetni.
1. Mózes 2:2.Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon a teremtést , megszűnék a hetedik napon teremteni.3.És felmagasztalta Isten a hetedik napot, és megáldotta azt ; mivelhogy azon szűnt vala meg minden tevékenységtől, amellyel teremteni kezdett az Isten.5.Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;6.Azonban pára szállott vala fel a földről, és megnedvesíté a föld egész színét.7.És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.8.És ültete az Úr Isten egy kertet Édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, akit formált vala.9.És nevele az Úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót, az élet fáját is, a kertnek közepette, és a jó és gonosz tudásának fáját.
A teremtési beszámoló szerint, az Isten az 5. napon és a hatodik napon csak az állatok lelkeit és az emberpár lelkeit teremtette meg, majd miután megszánt teremteni előbb az Ádám hústestét, majd az állatok hústesteit, végül pedig Ádám oldalbordájából Éva hústestét.
Elérkezett az idő, hogy fél évezreddel az egyházak bibliafordításai után,az emberiség megtudja az igazságot a teremtésről.
Azt mindenesetre meg kell említenem,hogy az 1439-ben kiadott elkészült, majd a Bécsi kódexben 1445-ben kiadott husztita magyar fordításban benne van a lelkeknek a teremtése az 5. és 6. napon.
Sőt még Káldi György, szintén Bécsben kiadott 1626-os Vulgata fordítás is tartalmazza.Azonban
a nevében kiadott neovulgata fordítása már nem tartalmazza a lelkek teremtését.
A Septuaginta Szentírásban azonban ott van a maga helyén tanúskodva az igazságról.
Az emberek és az állatoknak Isten által teremtett lélekének tagadására jehova tanúi és a H.N. Adventista szervezetek távtanítói által prioritást élvez.
Szerintük Messiás Jézus nem áldozhatta fel emberi lelkét, hisz nem is lehet neki lelke.
Nekik olyan Messiás nem kell, aki azt állította, hogy a lelkét(pszükhé) adta engesztelésül sokakért,
váltságul a Thanatosztól való megszabadulásért.
Had szóljanak ellenük a valóságos Messiásnak az ember Jézusnak a szavai:
János 10:11. Én vagyok az eszményi (kitűnő) pásztor, az eszményi pásztor a lelkét adja oda a juhokért. 12. A béres és aki nem pásztor, akinek a juhok sem sajátjai, látja a farkast jönni és otthagyja a juhokat és elmenekül és a farkas elragadja és szétszórja őket, 13. mivelhogy béres és nem törődik a juhokkal. 14. Én vagyok az eszményi (kitűnő) pásztor, és ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, 15. mint ahogy ismer engem az Atya és én is ismerem az Atyát, és én lelkemet adom oda a juhokért. 17. Ezért szeret engem az Atya, mivelhogy én leteszem (odaadom) a lelkemet, hogy ismét felvegyem azt. 18. Senki sem veheti el tőlem, hanem én teszem (azt) le magamtól, hatalmam van letenni és van hatalmam ismét (újra) felvenni (azt), ezt a parancsolatot kaptam az én Atyámtól.
Akik tagadják, hogy az Isten az embernek lelket teremtett, még mielőtt a hústestét a már megteremtett anyagból megformálta volna,azok a megváltás tényét is tagadják,ami csakis
a Második Ádám, az ember Jézus emberi, igaz lelkének a feláldozásával volt lehetséges.
Lelkét adta cserébe sokak lelkeiért,kifizetve ez által egyszer és mindenkorra Thanatosz zsoldját , hogy megszabadítsa a lelkeket Thanatosztól a Hádeszben lakozó öldöklő szellemtől.
Ha a prédikátor bűnt követett el a gyülekezet tagjai felé, akkor a pulpitus mögül hangosan fel kell olvasnia a bírósági tárgyalás jegyzőkönyveit, még ha azok hosszúak is
De te ezt nem vagy képes felfogni,mert nem az Istenek Istenének és Khrisztoszának követője vagy, hanem egy bűnökkel terhelt prédikátor követője. <---- hibásan írtad, Laci
De te ezt nem vagy képes felfogni, mert nem az Istenek (48 darab) Isteneinek (4 vezér-Isten) Istenének (csak egy darab fő-fő Isten) és Khrisztoszának követője vagy, hanem egy bűnökkel terhelt prédikátor követője.