De kerestem ott is ,sőt a k-25 képeket is végig néztem de minden gép jóformán csak előlről ,vagy oldalról adott képet . Talán kettő volt hátulról fotózva de azokon nem volt ilyesmi . Még sose láttam ilyen vonórészt .
Miért nem kerested az általad javasolt Bolha.com oldalon??? :D
A helyzet az ezzel a vonószerkezettel, hashúzóval nevezzük bárhogy is, hogy sok K25.öst nem használtak abszolút kocsinak, bárminek a húzására. Sok volt olyan ami majdnem egész életébe fűrészelt. Így elvesztek ezek a dolgok.
Teszek fel pár fotót. Tudtommal az a gyári ami a gumiknak van támasztva. Sok kisipari készült aztán....
Nem különleges, csupán a koppintott nem gyári, valamint a gyári rugós, forgós. Azt magam heggesztővel, flexxel annyira biztosra nem tudom kialakítani. Valamint ha nagyon akarnak kukacoskodni vizsgán..... Nekem mondjuk olyanra fáj a fogam, ami a sárvédő tartókra tehető, van egy másikféle is, de az annyira nem terhelhető ahogy én gondolom. Másik traktoroké nem passzol a K25.re. Max valami veterán forgós vonószerkezetet kéne találni valahol, annak vázat készíteni. Annyira engem mondjuk nem foglalkoztat a dolog, de nem horror áron én is vennék. Csináltam rá három pontosat....
Az elképzelés jó, csak én attól félek (bár még nem bontottam mostanában komolyabban kárpítot), hogy valami komolyabban elzárt területen lehet. Ez egy 91-es kiadású, félmagasított kisbusz. Lehet, rá kell vennem magam komolyabb bontásra. Gondolom a multiméter nemigen tud ebben segíteni...
Legelsőnek a lámpa szálait kell végig követned ,nem biztos hogy cserés az . Ilyenkor valahol a köteg reszket menet közben és a szigetelés elkopott rajta ,a kárpit alaltt vagy olyan helyen ahol lóg és hintázik menet közben ,vagy épp a kipufogóhoz ér idönként . Ijeneket keress és megúszod a kábel cserét lehet .
Bő három hete érkeztünk vissza Klézse-Arad-Kaposvár-Balaton-Miskolc-Máramarossziget-Klézse útvonalat végignyomva a 34 éves Transittal (nomeg mellette - tán szervízkocsinak nevezhető- w124-es kombi Mercivel, annak műszaki kellett Magyarisztánban). Alapvetően mindkét járgányom tisztességesen nyomta végig a mondott (odavissza, mellékbóklászásokkal bő 2500 km-es) utat. Pont azon röhögtem magamban Kaposvárba beérve május 31-én, az épp ott lezajló veterán rali autóit nézve, hogy épp akkor érkeztem 1000 km-ről a 34 éves csotrogányokkal, közben ezek sétáltak egyet az odatrélerezett vitrines, amúgy nagyon szép, autóikkal :) Transiton két porlasztót cseréltem le pihenésképp anyóséknál Balatonudvariban (Füred környéke), kis erőhiányt észlelése okán. Amúgy odafele a 866 méteres ojtozi hágót, visszafele az 1416 méteres prislopi hágót gebasz nélkül nyomta.
Ami viszont végig gáz volt: odafele is, meg vissza is ette a biztosítékot a jobb oldali első-hátsó világításnál, illetve visszafele a rükverc-féklámpa kombó adta be az unalmast (szerencsére asszonypajtás közvetlen mögöttem jött a frissen műszakizott Mercivel, rendőrseggek nem csesztettek).
Egy-két lámer autóvillanyost kérdeztem, senki sem vállalja, alighanem újrakábelezés a vége.
A "nem vagy szerelő, szar lesz, nagy gáz van" észrevételekkel nem tudok mit kezdeni. Itt, nálunk, Kelet-Romániában szinte nincs már, aki ezekhez odateszi a kezét, szóval "magad uram, ha szolgád nincsen" alapon magam csinálom. Ha lehet...
Sziasztok. Mi a véleményetek SZK 05 első hídból hogyan jön ki a csapszeg?
Bár még neki se álltam, de már kérdeznék.
Az alja zártnak tűnik, fent három hatos csavar rögzít valami fedelet. Hacsak a csapszeg tetejébe nincs menet a kihuzatáshoz. Más variációt nem tudok kitalálni.
Csak az búsít, hogy a régi, egyszerű autókból lassan kifogyok. Tegnap épp sikerült rendesen beállítani a Transit adagolóját, pöccre megy, de magyarláposi adagolós szerint sokkal kevesebbet bír az új nyomófej. Komolyan ott tartok, hogy ezt is megpróbálom soradagolósra alakíttatni.
Ezt a szar alkatrész minőséget már irtam is de sok ajármű alaktrésznél is megfigyelhatő ,minden után gyártott alaktrész eléggé silány ,direkt hogy ne tudd megjavítani és vegyél másikat . Ez a tervezett elavulás . Gondodkodnak róla hogy elavuljon . Japán a Tyota már a kocsijait vissza veszi szétszereli amit lehet felújít és az új kocsoba újra beszereli . Eljutottak oda ahol a Zetor már az 1970 évekeben volt hogy próbálják az fő alaktrészeiket egységesíteni és újra haszosítani . Így csökkentve az újra gyártási kapacitásukat . És ez okos húzás .
Ha a kommunikáció megfelelő, akkor nem töröm magam. De van most például egy Renault Scenic-em, 1.9 Dti motor, negyedik adagolósnál altatom, ezúttal fél éve. Annyit mond, hogy szarok az alkatrészek meg hogy már negyedik adagolótárcsát cseréli. Ez olyan, hogy ha nálam döglik meg egy állat, az én kezelésem után, akkor legalább annyit teszek, hogy megpróbálom megmagyarázni, miért is döglött meg. És lehet, legközelebb nem kezelek ilyet, mert már döglött nálam egy.
No, ezért jó fazekazni, eltöröm oszt újracsinálom :)