Keresés

Részletes keresés

híg ember Creative Commons License 2 órája -1 0 6379

Dehogy eredményez rituális tisztátalanságot, dehogy eredményez a házastársi szex

Dehogynem eredményez rituális tisztátalanságot, dehogynem eredményez a házastársi szex.

pont erről írt ott Nemo

Atól, mert ígehamisító Némócska tagadja a tényeket, a tények makacs dolgok...

Előzmény: vámmentesss (6378)
vámmentesss Creative Commons License 2 órája -1 0 6378

A nemi közösülést penig nem "bélyegzi" rituális tisztátalanságnak az Íge, hanem azt eredményez.

———————————————————

Dehogy eredményez rituális tisztátalanságot, dehogy eredményez a házastársi szex, pont erről írt ott Nemo tök jól, csak értened kellene!

5.És monda: Ne jőjj ide közel, oldd le a te saruidat lábaidról; mert a hely, amelyen állasz, szent föld.

Talán Mózes lábán az általa minden nap hordott sima saru volt a gond, vajon az okozott valamiféle tisztátalan állapotot, ami miatt le kellett azt vennie a lábáról, és úgy kellett utána ugyanazon a helyen állnia, ahol addig állt?

Ennyire nem érted azt, hogy Isten jelenléte a szent, és oda másképp kell járulnia annak, aki odajárul!?

Sem a házastársi szex, sem a bor, sem a saru nem tisztátalan, és nem okoz tisztátalan állapotot, de minderről le kell mondani egy időre akkor, ha Isten elé járul az ember.

Nem bonyolult ez, csak értened kellene…

Előzmény: híg ember (6372)
híg ember Creative Commons License 2 órája -1 0 6377

Általában olyan <ember>, aki több szeszes italt fogyasztott, mint amennyit szervezete az alkohol hatásának mutatkozása nélkül elbír; nem teljesen józan. Látszott rajta, hogy ittas. || a. Részeg (I. 1). Annyira ittas volt, hogy járni is alig tudott.  A bálvány körül körben táncoló ittas nép. (Gárdonyi GézaVéletlenül látta meg a hazatérő ittas áldozatot, és tettét a pillanat sugallta. (Babits Mihály) || b. Ilyen emberre jellemző, vele kapcs. Ittas állapotban.2. (átvitt értelembenVmitől ittas: a kábult önfeledtség v. mámoros elragadtatás állapotában levő <ember>; mámoros, részeg. A győzelemtől, az örömtől ittas.  Van a tündéreknek virágnyoszolyája, Örömtől ittasan heverésznek rája. (Petőfi SándorAz egész város ittas volt a pompától. (Mikszáth Kálmán)...

híg ember Creative Commons License 3 órája -1 0 6376

Az ittas szeréntetek részeg. Ld. a kánai mennyegző tiszeréntetekbéli olvasatát...

Előzmény: vámmentesss (6367)
híg ember Creative Commons License 3 órája -1 0 6375

Gonosz mód” semmire sem céloztam

Nem is állítottam...

Előzmény: vámmentesss (6368)
híg ember Creative Commons License 3 órája -1 0 6374

Ezért ne nézzük: ne kísérletezgessünk véle, mert könnyen alácsuszamlik, aztán megmar...

Előzmény: vámmentesss (6370)
híg ember Creative Commons License 3 órája -1 0 6373

Bódult állapot, homályosult elme, módosult tudatállapot mindkettő, ha ugyan nem ua.: ígyhát királynal, papnak, hívőnek kerülendő....

Előzmény: vámmentesss (6371)
híg ember Creative Commons License 3 órája -1 0 6372

Ha a rituális papi italtilalom a bort általánosságban megbélyegzi mint "elmehomályosítót," akkor ugyanígy megbélyegzi mint tisztátalanságot a feleséggel való szeplőtelen élést is. Püff.

Nem(csak) rituális okból nem volt szabad bort inni, hanem mert illegális drog volt. A nemi közösülést penig nem "bélyegzi" rituális tisztátalanságnak az Íge, hanem azt eredményez. Püff...

Előzmény: vámmentesss (6366)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája -1 1 6371

Nem vagy borivó, emiatt nem tudod azt sem ezek szerint, hogy az ittas állapot nem azonos a részegséggel.

Az ittas csak ittas, a részeg az jóval az ittas állapot után van.

Előzmény: híg ember (6369)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája -1 1 6370

“Végül” marja meg csak az embert a bor, ezt írja az Ige!

Azon a szinten, amit ott leír Salamon, a veres szemű, ezek szerint már ittas, mulatozás közben még további bort kutató szint után megivott bor marja meg az embert “VÉGÜL”.

Mindezek után, azaz (LEG)VÉGÜL mar a bor, nem az elején.

Érted?

Előzmény: híg ember (6362)
híg ember Creative Commons License 3 órája -1 0 6369

Aha, tehát lehet inni részegedésig, de utána mán nem. Értem...

Előzmény: vámmentesss (6367)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája -1 1 6368

azt állította hig ember, hogy az csak az én kitalációm, más nem talált ki még olyat ezzel kapcsolatban, mint én, holott de

Szabad tudni, hogy itt esetleg gonosz(?) mód' mire célozgatsz...?”

————————————————

“Gonosz mód” semmire sem céloztam.

Más módon persze igen, de gonosz módon, na úgy biza nem.

Előzmény: híg ember (6361)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája -1 1 6367

A már ittas emberekre vonatkozik ez a tiltás, ha nem lenne huszadszorra világos!

Előzmény: vámmentesss (6365)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája -1 1 6366

Csakhogy nem erről írt Nemo!

Ha a rituális papi italtilalom a bort általánosságban megbélyegzi mint "elmehomályosítót," akkor ugyanígy megbélyegzi mint tisztátalanságot a feleséggel való szeplőtelen élést is. Püff.””

18 éve sem értetted azt Tafkóként, hogy mit jelent Nemo ezen mondata, most sem érted.

Pont arról ír itt Nemo, hogy Istennek esze ágában sincs sem a borivást, sem a feleséggel való házaséletet tisztátalannak mondani, csak amiatt, mert azt kérte a lévitáktól, hogy konkrét esetekben, azaz szolgálatkor ne igyanak bort, és a szolgálat előtt egyes esetekben ne szexeljenek a nejükkel.

Előzmény: híg ember (6360)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 1 6365

Sokadszor írom le, hogy kifelejted azt, hogy ez kikre vonatkozik?

“29.Kinek jaj? kinek oh jaj? kinek versengések? kinek panasz? kinek ok nélkül való sebek? kinek szemeknek veressége?

30.A bornál mulatóknak, akik mennek a jó bor kutatására.”

Na rájuk vonatkozik.

Előzmény: híg ember (6359)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 1 6364

Dehogy volt illegális szer a bor Izraelben, dehogy volt!

Előzmény: híg ember (6362)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 1 6363

Nem mén neked a szövegértés, nem mén!

Az a cselekedet a gonoszság, ha valaki az összes nemi közösülést “kultikus tisztátalanságnak” nevezi, (merthogy ugyebár te ezt írtad), mert ezzel ebbe a “kultikus tisztátalannak” minősítésbe kerül a házastársi szex is, lévén az is nemi közösülés.

Előzmény: híg ember (6358)
híg ember Creative Commons License 5 órája -1 0 6362

Nem az elején mar meg a bor, azaz nem az első néhány korty mar meg

Ami illegális szer volt Izrailban, s könnyen alácsuszamlott, ezért nem volt szabad véle orosz rulettezni...

Előzmény: vámmentesss (6355)
híg ember Creative Commons License 5 órája -1 0 6361

Ödönkétől, Nemótól, tőled, CSerfától, Palokritestől

Szép kis kompánia: ígehamisítók, pálinkázók, disznó vicceket mesélők s azon röhigcsélők, evolúció-hívők.

azt állította hig ember, hogy az csak az én kitalációm, más nem talált ki még olyat ezzel kapcsolatban, mint én, holott de

Szabad tudni, hogy itt esetleg gonosz(?) mód' mire célozgatsz...?

Előzmény: vámmentesss (6327)
híg ember Creative Commons License 6 órája -1 0 6360

házastársi szexet is ”kultikus tisztátalanságnak” nevezed

Nem én mondom, hogy cirmoniális tisztátalanságot okoz...

Előzmény: vámmentesss (6356)
híg ember Creative Commons License 6 órája -1 0 6359

Ne nézd a bort, mily' veres színt játszik, mert könnyen alácsuszamlik [a bor] s végül, mint a kélgyó megmar...

Előzmény: vámmentesss (6355)
híg ember Creative Commons License 6 órája -1 0 6358

Márpedig azt is oda sorolni gonoszság

Miért lenne házasságban "gonoszság" nemi közösülni...?

elterito Creative Commons License 6 órája -1 1 6357

Márpedig azt is oda sorolni gonoszság.

Őneki az a szilárd álláspontja, hogy minden nemi közösülés

rituális tisztáltalanságot okoz, függetlenül attól, hogy amaz

házasságban történik, vagy pedig házasságon kívül.  Ezt le

is írta betűkkel.

vámmentesss Creative Commons License 6 órája -1 0 6356

A nemi közösülés kultikus tisztátalanságot okozott.”"

————————————-

Ez egy túlzottan általánosító kijelentés, mert ezzel a nemi közösülést tartalmazó házastársi szexet is ”kultikus tisztátalanságnak” nevezed.

Márpedig azt is oda sorolni gonoszság.

Előzmény: híg ember (6354)
vámmentesss Creative Commons License 6 órája -1 0 6355

Márpedig ott az van leírva, hogy a már ittas állapotban felkutatott továbbra is inni akart, ittas állapoton felüli bor a kígyó, és nem a nem ittas állapotban felkutatott.

Az van oda leírva csak kígyóként, ha a fejed tetejére állsz, akkor is csak annak a tiltásáról és kígyónak nevezéséről van ott szó, és nem a borról önmagában!

32.“VÉGRE mint a kígyó, megmar, és mint a mérges kígyó, megcsíp.”

Az ilyen borivás VÉGE az, hogy ez az ittas állapotban felkutatott további bor VÉGÜL mar meg, azaz nem az elején!

Károlinál ez régiesen “Végre”-nek van fordítva, az SZPA fordítás magyarosabb, azt írja, hogy:

de VÉGÜL (!!!) megmar, mint a kígyó, megcsíp, mint a vipera”.

Érted?

A SZIT fordítás ugyanezt írja:

32végül aztán megmar, akárcsak a kígyó,…”

Nem az elején mar meg a bor, azaz nem az első néhány korty mar meg, hanem az ittas állapot elérése után felkutatott, a már Salamon által tiltottnak mondott szint utáni ivás VÉGÉN megivott bor marja meg az embert!

A kevés bor ivása nem marja meg az embert, csak az ittas állapoton felül borivás marja meg VÉGÜL az embert.

Na ez van ott leírva!

Előzmény: híg ember (6351)
híg ember Creative Commons License 8 órája -1 0 6354

"Ezt írtad ma itt gonosz szándékkal:

”A nemi közösülés kultikus tisztátalanságot okozott.”"

Én ezt sem gonosz, sem jószándokkal nem írtam: egyszerűen csak tényt közöltem, szívedett keményítendő...

Előzmény: vámmentesss (6348)
híg ember Creative Commons License 8 órája -1 0 6353

a házastárssal való szex is nemi közösülés

Én mit mondtam? Tán azt akartad sugallni, hogy sztem nem, te gonosz alak...?

híg ember Creative Commons License 8 órája -1 0 6352

Gonoszságból lehagytad ezt: Paráznaság keretein belül még fertélmességet is...

híg ember Creative Commons License 8 órája -1 0 6351

kígyó, nem önmagában maga a bor.

De. Aztán vagy megmar, vagy nem. Jó kis orosz rulett...

Előzmény: vámmentesss (6349)
vámmentesss Creative Commons License 8 órája -1 0 6350

Helyesen:

”…erről ír itt Salamon…”

Előzmény: vámmentesss (6349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!