Keresés

Részletes keresés

Leslie07 Creative Commons License 10 perce 0 0 31600

Emiatt az egyes felekezetek egyes tagjainak a konkrét ügyeinek nem kell külön topikokat nyitni minduntalan, amikor egy-egy újabb ügy előkerül, hanem az illető felekezetéhez tartozó topikban nagyonis meglehet azt beszélni."

Csakhogy ezt a topikot nem a H.N.Adventista felekezet nyitotta.

Ellenkezőleg ez a topik a H.N. Adventista tévtanításról szólt,amíg be nem hoztad ide a 18 évvel ezelőtti nickhamisítás témát. Azóta a toik nem a H.N. Adventisták tévtanitásairól szól, hanem két ember személyeskedéséről egy harmadikkal szemben,akinek ráadásul a nickhamisítása bizonyíthatalan. bizonyíthatatlan. A cél a részedről és elterito részéről nem más ,mint a topik szétrombolása. 

Hét napja mást nem csináltok, mint egymással csevegtek itt egy olyan ügyben,aminek a sértettjei 

nem ti vagytok. Tanulhatnátok Nemo-tól, hogyan kell egy keresztény hitű embernek ilyen kérdést 

kezelni. Mindenesetre én rábízom az Istenek Istenére, hogy tegyen igazságot.

Előzmény: vámmentesss (31586)
vámmentesss Creative Commons License 2 órája 0 0 31599

Na de egy csak általad megválaszolható kérdés az a te inged, nemdeeee? 

Előzmény: híg ember (31598)
híg ember Creative Commons License 3 órája -1 0 31598

31590

Előzmény: vámmentesss (31594)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája -1 0 31597

Ja, híg embertől ne vitassuk el a nem-nem beszéd terén tanúsított higságát se, nehogy mégis az legyen az eccerű eldöntendő kérdésre a válasza, oszt aszongya nekem, hogy az nem is volt opció.

Pedig de.

Mert lehet, hogy NEM ő a Tafkó. 

Lehet… 🙂

Előzmény: elterito (31595)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája -1 0 31596

Ém bízom Tafkóban.

Akarom mondani (egy igen-igen beszéd terén igencsak) híg emberben.🙂

Előzmény: elterito (31595)
elterito Creative Commons License 4 órája -1 0 31595

Nem fogod elhinni, csodálatos képesség birtokában vagyok

Meg tudom előre mondani, mit fog válaszolni.

Ezt: "Nem ingem. További jó vergődést..."

Előzmény: vámmentesss (31594)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája -1 0 31594

Csak jelezni akartam, hogy nem erőlködés ez a részemről, lévén a 31543 pont egy rád szabott inggel kezdődik, azaz nem igaz az, hogy neked ez a téma nem inged, merthogy így kezdődik ott az a hsz, csak neked, csak most, izibe:

Azonos vagy Tafkó Birguttal?

1. Igen.

2. Nem.

Ez tehát pont a te inged…

Előzmény: híg ember (31593)
híg ember Creative Commons License 5 órája -1 0 31593

Utolsó hsz-om második mondatára bátorkodom figyelmedet fölhívni...

Előzmény: vámmentesss (31591)
elterito Creative Commons License 5 órája -1 1 31592

1. Igen.

2. Nem.

Tudom, melyik a helyes válasz, az egyes (első) (1)

De ha gondold, próbáld kicsikarni belőle a választ.

Én, ha lehetetlenül nehéz feladatot akarok magam 

elé állítani akkor elkezdek egy léggömböt hámozni

Előzmény: vámmentesss (31591)
vámmentesss Creative Commons License 5 órája -1 1 31591

Pedig pont egy rád szabott ing van ott az elején, direkt neked címezve:

“Neked jelenleg első körben az a vétked, hogy nem válaszolsz igennel, vagy nemmel olyan kérdésre, amire lehet igennel vagy nemmel válaszolni.

1. Igen.

2. Nem.

Ez első körben a te esetedben ezen ügy kapcsán többször feltett kérdés, amire eddig nem válaszoltál.”

————-

Nosza, nem nehéz kérdés, válaszold meg kérlek ezt nekünk!

Előzmény: híg ember (31590)
híg ember Creative Commons License 6 órája -1 0 31590

Nem ingem. További jó vergődést...

Előzmény: vámmentesss (31589)
vámmentesss Creative Commons License 8 órája -1 1 31589

A 31543-ban szépen le van ez írva, és pont neked címezve.

Nosza, fuss hát neki végre 18 év után!

Előzmény: híg ember (31588)
híg ember Creative Commons License 10 órája -1 0 31588

neki mindenki fia és borja előtt kell ezt rendeznie

Mit...?

Előzmény: vámmentesss (31574)
elterito Creative Commons License 10 órája -1 1 31587

az illető felekezetéhez tartozó topikban nagyonis meglehet azt beszélni.

Sokkal inkább lehet ezt tenni mint floodolva, trollkodva hosszú tanulmányokat minden másnap újból és újból bemásolni, ahogy ezt például Laci bácsi műveli itt szégyenszemre.

Le van tehát ő maradva.

Előzmény: vámmentesss (31586)
vámmentesss Creative Commons License 10 órája -1 1 31586

A moderátor elmagyarázta neked, hogy a nickhamisítás megvitatásának nem ez a helye a fórum szabályai szerint sem.

———————————

Ha olvasnád a modis topikot, akkor épp most írta le ott Aventinus tartalmilag azt, hogy igazam van az ott írt érvelésemben.

Emiatt az egyes felekezetek egyes tagjainak a konkrét ügyeinek nem kell külön topikokat nyitni minduntalan, amikor egy-egy újabb ügy előkerül, hanem az illető felekezetéhez tartozó topikban nagyonis meglehet azt beszélni.

Le vagy tehát maradva.

Előzmény: Leslie07 (31582)
híg ember Creative Commons License 10 órája -1 0 31585

Maximálist'...

Előzmény: vámmentesss (31568)
elterito Creative Commons License 10 órája -1 1 31584

"MIÉRT NEM HISZNEK A H. N. ADVENTISTÁK

AZ EMBER LELKÉNEK ÉS A SZELLEMÉNEK

LÉTEZÉSÉBEN?"

MIÉRT VAN AZ, HOGY LESLIE07 (VAGY MÁS

NÉVEN LACI) TELESZEMETELI A TOPIKJÁT

OLYAN TANULMÁNYOKKAL, AMELYEKET

HETENTE HÁROM SŐT AKÁR NÉGY AL-

KALOMMAL IS BEMÁSOL IDE?

HÁT NEM TUDJA Ő HOGY EZ EGY VITA-

FÓRUM ÉS NEM PRÉDIKÁLÓFÓRUM?

Előzmény: Leslie07 (31583)
Leslie07 Creative Commons License 12 órája -2 0 31583

MIÉRT NEM HISZNEK A H.N.ADVENTISTÁK AZ EMBER LELKÉNEK ÉS A SZELLEMÉNEK LÉTEZÉSÉBEN?

Röviden úgy válaszolhatnánk, hogy azért ,mert nem hisznek a Teremtő Isten létezésében sem,

aki a teremtés 5. napján megteremtette az állatok lelkeit(pszükhé),és a 6. napon az emberi lelkeket,

amelyek számára a teremtéstől való megnyugvás után az írásokban pontosan meg nem határozott időben az ember lelkének hústestet is formált(alkotott) fordított sorrendben. Előbb az Ádám testét ,

majd egy az Írásokban pontosan meg nem határozott idő után  az állatok lelkeinek is hústestet

formált(alkotott) ,majd az állatok hústestének a megformálása után , az Írásokban pontosan meg nem határozott idő elteltével, megformálta az asszonyember Éva hústestét is.

Hogy miért nem tudják az egyházak tévtanítói által félrevezetett emberek az igazságot mindezekről.

Nos ez annak köszönhető, hogy egyházak által kitermelt bibliafordítók sok helyen meghamisították a Szentírást a fordításaik által. Tudniillik előbb terjedtek el az egyházakban az Isten Szavának igazságait tagadó dogmák, mint ahogyan a nemzetek nyelveire elkezdték volna lefordítani a Bibliát. A régi nyelveket nem ismerő emberek számára pedig nem maradt más lehetőség, mint elhinni a hazugságokat.

Az eredeti nyelven a Teremtési beszámolóban azt olvassuk, hogy nem az állatok hústestétől nyüzsögtek a vizek, hanem az állatok teremtett lelkeiktől.

1.Mózes 1:20.És monda Isten: Pezsdűljenek a állatok lelkeinek  nyüzsgésétől; és madarak repdessenek a föld felett, az ég mennyezetének színén.21.És teremté Isten a nagy halak, és mindazon állatok lelkeit, amelyek nyüzsögnek a vizekben az ő nemök szerint, és mindenféle szárnyas repdesőt az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó.24.Azután monda az Isten: Teremjenek elő  a földi állatoknak a lelkei  nemök szerint: barmoké, csúszó-mászó állatoké és szárazföldi vadaké, nemök szerint. És úgy lőn.26.És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.27.Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket. Az ember lelke és szelleme az,ami Isten képére és hasonlatosságát hordozza. Az isteneknek nincs hústestük és csontjaik.

Miután Isten megszűnt minden munkájától, AMIT TEREMTÉS ÚTJÁN SZERZETT, elkezdte a Földet beültetni.

1. Mózes 2:2.Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon a teremtést , megszűnék a hetedik napon teremteni.3.És felmagasztalta  Isten a hetedik napot, és megáldotta azt ; mivelhogy azon szűnt vala meg minden tevékenységtől, amellyel  teremteni kezdett  az Isten.5.Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;6.Azonban pára szállott vala fel a földről, és megnedvesíté a föld egész színét.7.És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.8.És ültete az Úr Isten egy kertet Édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, akit formált vala.9.És nevele az Úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót, az élet fáját is, a kertnek közepette, és a jó és gonosz tudásának fáját.

A teremtési beszámoló szerint, az Isten az 5. napon és a hatodik napon csak az állatok lelkeit és az emberpár lelkeit teremtette meg, majd miután megszánt teremteni előbb az Ádám hústestét, majd az állatok hústesteit, végül pedig Ádám oldalbordájából Éva hústestét.

Elérkezett az idő, hogy fél évezreddel az egyházak bibliafordításai után,az emberiség megtudja az igazságot a teremtésről.

Azt mindenesetre meg kell említenem,hogy az 1439-ben kiadott elkészült, majd a Bécsi kódexben 1445-ben kiadott husztita magyar fordításban benne van a lelkeknek a teremtése az 5. és 6. napon.

Sőt még Káldi György, szintén Bécsben kiadott 1626-os Vulgata fordítás is tartalmazza.Azonban 

a nevében kiadott neovulgata fordítása már nem tartalmazza a lelkek teremtését.

A Septuaginta Szentírásban azonban ott van a maga helyén tanúskodva az igazságról.

Az emberek és az állatoknak Isten által teremtett lélekének  tagadására jehova tanúi és a H.N. Adventista szervezetek távtanítói által prioritást élvez.

Szerintük Messiás Jézus nem áldozhatta fel emberi lelkét, hisz nem is lehet neki lelke. 

Nekik olyan Messiás nem kell, aki azt állította, hogy a lelkét(pszükhé) adta engesztelésül sokakért,

váltságul a Thanatosztól való megszabadulásért.

Had szóljanak ellenük a valóságos Messiásnak az ember Jézusnak a szavai:

János 10:11. Én vagyok az eszményi (kitűnő) pásztor, az eszményi pásztor a lelkét adja oda a juhokért. 12. A béres és aki nem pásztor, akinek a juhok sem sajátjai, látja a farkast jönni és otthagyja a juhokat és elmenekül és a farkas elragadja és szétszórja őket,  13. mivelhogy béres és nem törődik a juhokkal. 14. Én vagyok az eszményi (kitűnő) pásztor, és ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, 15. mint ahogy ismer engem az Atya és én is ismerem az Atyát, és én lelkemet adom oda a juhokért. 17. Ezért szeret engem az Atya, mivelhogy én leteszem (odaadom) a lelkemet, hogy ismét felvegyem azt. 18. Senki sem veheti el tőlem, hanem én teszem (azt) le magamtól, hatalmam van letenni és van hatalmam ismét (újra) felvenni (azt), ezt a parancsolatot kaptam az én Atyámtól.

Akik tagadják, hogy az Isten az embernek lelket teremtett, még mielőtt a hústestét a már megteremtett anyagból megformálta volna,azok a megváltás tényét is tagadják,ami csakis

a Második Ádám, az ember Jézus emberi, igaz lelkének a feláldozásával volt lehetséges.

Lelkét adta cserébe sokak lelkeiért,kifizetve ez által egyszer és mindenkorra Thanatosz zsoldját , hogy megszabadítsa a lelkeket Thanatosztól a Hádeszben lakozó öldöklő szellemtől.

Leslie07 Creative Commons License 12 órája -2 0 31582

Neki emiatt ugyanazon nyilvánosság előtt kell rendeznie az ügyét, amely nyilvánosság előtt elkövette azt!"

Ebben a tipikban nem követte el. Úgyhogy menj abba a topokba trokllkodni, amelyben a nick hamisításra sor került állítólag.

A moderátor elmagyarázta neked, hogy a nickhamisítás megvitatásának nem ez a helye a fórum szabályai szerint sem.

Különben meg nem tartozol a valóságos Khrisztosz szentjei közé, hogy veled a bűneit bárki megvitassa, főleg nem a nyilvánosság előtt.

Előzmény: vámmentesss (31574)
vámmentesss Creative Commons License 12 órája -1 0 31581

Mit zagyválsz te itt össze Laccciiii?

Előzmény: Leslie07 (31578)
elterito Creative Commons License 12 órája -1 0 31580

Ha a prédikátor bűnt követett el a gyülekezet tagjai felé, akkor a pulpitus mögül hangosan fel kell olvasnia a bírósági tárgyalás jegyzőkönyveit, még ha azok hosszúak is

Előzmény: Leslie07 (31578)
elterito Creative Commons License 13 órája 0 1 31579

De te ezt nem vagy képes felfogni,mert nem az Istenek Istenének és Khrisztoszának követője vagy, hanem egy bűnökkel terhelt prédikátor követője. <---- hibásan írtad, Laci

De te ezt nem vagy képes felfogni, mert nem az Istenek (48 darab)  Isteneinek (4 vezér-Isten) Istenének (csak egy darab fő-fő Isten) és Khrisztoszának követője vagy, hanem egy bűnökkel terhelt prédikátor követője.

Előzmény: Leslie07 (31551)
Leslie07 Creative Commons License 13 órája -1 0 31578

Elképeszt engem az, amikor magukat kereszténynek nevező emberek által mindenki fia és borja előtt elkövetett vétek rendezésér igyekeznének egyes, magukat kereszténynek nevező emberek emberek eldugni mindenki fia és borja elől, holott mindenki fia és borja előtt előtt lett az elkövetve."

Igen?

Akkor miért nem szólítod fel prádikátorodat, hogy hozza nyilvánosságra a bírósági tárgyalásainak a jegyzőkönyvét, amelyből mindenki megtudhatná, ha igazat vallott-e?

Előzmény: vámmentesss (31576)
elterito Creative Commons License 13 órája 0 0 31577

Így igaz, sok mindent nem elegendő Isten előtt rendezni,

hanem az emberek előtt is rendezni kell.  De íme, itt egy

háziasszony azzal hozakodott elő, hogy miért pakoltatik

ez itt ki mindenki fia és borja elé,holott pont úgy kell. De

a háziasszony nem az eszéért híres, nem azért szeretjük

Előzmény: vámmentesss (31576)
vámmentesss Creative Commons License 14 órája 0 0 31576

Elképeszt engem az, amikor magukat kereszténynek nevező emberek által mindenki fia és borja előtt elkövetett vétek rendezésér igyekeznének egyes, magukat kereszténynek nevező emberek emberek eldugni mindenki fia és borja elől, holott mindenki fia és borja előtt előtt lett az elkövetve.

Ezen gondolkodtam 1 órával ezelőtt autózás közben, nosza gyorsan le is írtam hát a véleményem szükségszerű módosítását, és látom, te is közben jogosan figyelmeztettél arra, hogy biza ami mindenki fia és borja előtt történt, azt emiatt mindenki fia és borja előtt szükséges rendezni.

Előzmény: elterito (31572)
vámmentesss Creative Commons License 14 órája 0 1 31575

Erre jöttem én is most rá, emiatt módosítottam ezt az álláspontomat az előző írásomban.

Előzmény: elterito (31570)
vámmentesss Creative Commons License 14 órája -2 0 31574

Jakab az Isten Eklézsiájának a vénei előtt tanácsolja megvallani a bűnöket,olyan szentek előtt, akiknek az imái meghallgattanak az Isten előtt. Nem akárki fia borja előtt.”

—————————————————

Tafkó ügyére vonatkozóan módosítanom kell az álláspontomat, mert (a gyanú szerint) Ő egy nyilvános fórumon, azaz mindenki fia és borja előtt tette azt, amit tett, emiatt neki mindenki fia és borja előtt kell ezt rendeznie.

Megtehette volna ezt már akkor és ott a vallásfórumon mindenki előtt, de nem tette, megtehette volna ezt e fórumon is, de nem tette.

Neki emiatt ugyanazon nyilvánosság előtt kell rendeznie az ügyét, amely nyilvánosság előtt elkövette azt!

Előzmény: Leslie07 (31551)
elterito Creative Commons License 15 órája -1 0 31573

énekelnek a varjúk

vagy a varjAk

Előzmény: elterito (31572)
elterito Creative Commons License 15 órája -1 1 31572

Egyébként ismerek egy olyan helyzetet amikor egy keresztény megteheti hogy egy érces hangon feltett eldöntendő kérdésre nem mondja se azt hogy igen se azt hogy nem 

Akkor van, ha megkérdezik tőle (egy jogtalanul üldözött emberrel kapcsolatban) hogy bújtatod-e őt a vécédben

Akkor helyes dolog ha azt sem mondja hogy igen és azt se hogy nem, hanem azt, hogy "íme kint az utcán énekelnek a varjúk"

Előzmény: vámmentesss (31569)
elterito Creative Commons License 15 órája -1 1 31571

De innentől ez egy másik szitu már, innentől vagy ő keresztény, vagy mi, magunkat keresztényeknek nevező emberek vagyunk a nem keresztények.

Erről van itt szó!

Nem addig a', Zebulon!

Mert simán lehet hogy ő is keresztény, te is az vagy,

én is az vagyok, de ő nem válaszol igenigen-nel nemnem-mel

a hangosan feltett eldöntendő kérdésre.

Hogy miért is nem? Majd leírja a kezével.

Vagy nem.

Erről van itt szó!

Előzmény: vámmentesss (31569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!