Keresés

Részletes keresés

Némedi László __ Creative Commons License 1,5 órája 0 0 157681
ocso79 Creative Commons License 18 órája 0 0 157680

Vegyél egy bocit azok szeretnek sót nyalni. Utánna már csak rákell venni hogy hasaljon a kocsi alá.

Easy job 😀

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (157669)
seci Creative Commons License 28 órája 0 0 157679

Ennyi hulyet!

"A balesethez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a sofőr nem takarította le rendesen a havat az autója szélvédőjéről."

Baxki, hát nem "valószínűleg" hanem 100%-ban.

-seci

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (157676)
KawaBazsy Creative Commons License 1 napja 0 0 157678

Baromi jól belátni a pickupom mind a négy sarkát a kakasüllőről, egy kocsimból sem láttam még ki ilyen jól. S azért ekkora, mert teherautó, nekem meg kell a 2 x 1.6M-es plató. Személyautónak én is a kicsi, izmosat szeretem.

cam aro Creative Commons License 1 napja 0 0 157677

gozmozdony veszelyesebb... foleg ha dizel.. :P
hagyjuk mar a faszsagot.. 
nem auton mulik.. 
===

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 1 napja 0 0 157676
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2 napja 0 0 157675

Fenének kellenek ilyen magas épületek. Ha tűz van, akkor kb. 5.-6. emeletig lehet hatékonyan oltani és menteni... Ha földrengés van akkor szintén nem túl jó ötlet a magas épület... Plusz az ember alapvetően nem szeret kaptár jellegű helyeken lakni vagy dolgozni...

Előzmény: idejétmúlt (157673)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2 napja 0 0 157674

Hát igen, felemelni azt nem tudom

Előzmény: cam aro (157670)
idejétmúlt Creative Commons License 2 napja 0 0 157673

Hát elég szar is a hőszigetelésük. Modern anyag betony abba kell homok. Kő meg mindenhol van.

Téglaháznak is megvan a maximálisan felépithető magassága. Ott is a habarcs a bibi..

Porkohászat? Néztem múltkor hogy gyártják a turbó wg lapátokat.

A kivánságnak megfelelően kikevert ötvözök stb..

https://www.youtube.com/watch?v=rqDEUxRC4wQ

Jááj jönnek a feladatok... Az utánfutón is alakitani akarok. Kamerát beszerelni a renyaultba. Ki is kell takaritani.. Biciglimet is be kéne fejezni/csomagtartó/. Lusta vagyok...

Előzmény: cam aro (157672)
cam aro Creative Commons License 2 napja 0 0 157672

olvasd mar mit irtam. 

3-4 ezer eves epitmenyek vannak standstill ... > NEM homokbol..

de nekunk a homok kell.. 
aa. mindegy. nem en asztal. 
en csavarzok.. :)
========================= 

Előzmény: idejétmúlt (157671)
idejétmúlt Creative Commons License 2 napja 0 0 157671

Nám jóóóóó. Túl finom a homok.

Olyan finoman csiszolt hogy a belőle készült betony gyenge szerkezetet produkál.

Arra lehet hasonlitani mintha a zuzutt köböl készült /iskolai lépcsök pl/ vagy sima sóderbőőő csinált betony. Bezony a sima sóderes is gyengébb.

Szóval felhőkarcolonak nem igazán megfelelő.

Anno 2004 ben mikor voltunk egyiptomba a csávó kint rostálta a homokot a habarcshoz, a parton... abban még só is volt bőven. Ők leszarták az anyagtant :D

Mosott sóder, volt a közelünkbe sóderbánya a duna partján. Ne legyen benne szerves cucc meg iszap... Nem szabad túlvibrálni mert kirázod a cementet..

Kevés cement felhasználásával készülő beton a legjobb anyagtulajdonsággal ezért kellenek ezzek a faszságok.

Előzmény: cam aro (157667)
cam aro Creative Commons License 2 napja 0 0 157670

majd a tavaszi so mentes eso lemossa.. 

felemelni sem tudod... mosni sem tudod rendesen a zugokat.. 
vagy te slaggal..innen.onnan...felmunka.. minek... 

nem kell oda nagynyomasu.. foleg hogy ev. 
hagyd  a fenebe...minek aztatod... 
azik eleget.. :) 

meg garancias is..  .
--------------
amire viszont figyelj .. 
nem veletlen szorjak a sot... 
fagy jon .
utak fognak csuszni.. .

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (157669)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2 napja 0 0 157669

Kérdés. Sikerült ma vagy két mérföldet egy frissen sóval felszórt úton mennünk (találkoztunk is szemből a sószóróval). Mi a legjobb módszer eltávolítani az alvázról a sót? Simán kerti locsolócsővel lespriccelés alul elég? Mert amúgy a környéken már nincsen self-wash, és ahol mosást csinálnak ott bazi erős nagyomásúval mosnak, nem tudom az mennyire jó alváznak, felfüggesztésnek, akkunak sstb... Amazonon nézegett power washereket, azok is 700-2900psi (48-200bar) közöttiek, szerintem azok is bazi erősek ilyenre (vagy lehet hogy tévedek). Valami ötöd-tized ilyen erősre gondolnék, de olyant nem találok. Vagy más ötlet?

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2 napja 0 0 157668

De az túl tartós lenne, hogy is nézne ki ha modern épületeink kibírnának 5000 évet 😂

Előzmény: cam aro (157667)
cam aro Creative Commons License 2 napja 0 0 157667

eladjak az araboknak... :) 

erdekes vilag ez a homok.. 
szinte meg ertem is miert nem jo epitkezesre a szaharai csiszolt termek.. 
...csak aztan eszembe jut pl a gizai piramisok..meg egyeb evezrede allo - nem homok - epitmeny.. 

Előzmény: seci (157665)
cam aro Creative Commons License 2 napja 0 0 157666

guud. 

Előzmény: idejétmúlt (157663)
seci Creative Commons License 2 napja 0 0 157665

És mit csinalnak vele a kanadaiak? Felhalmozzák?

-seci

Előzmény: Némedi László __ (157664)
Némedi László __ Creative Commons License 2 napja 0 0 157664

Előzmény: IgIzTib_ (157660)
idejétmúlt Creative Commons License 3 napja 0 0 157663

Átment a müszakin. 223 turbo 300 dpf meg apróságok. Azújjjj olvasot nem számolom.

Előzmény: cam aro (157643)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 3 napja 0 0 157662

A homok az mondjuk más:

"Saudi Arabia imports specific types of sand because its abundant desert sand, eroded by wind, has smooth, rounded grains that don't bind well with cement, making it useless for strong concrete, unlike angular river or sea sand needed for massive construction projects like those in Vision 2030. The angular particles of imported sand interlock better, creating durable buildings, skyscrapers, and infrastructure, a crucial need unmet by the fine desert grains."

Amúgy világszinten kezd hiány lenni a betonkészítéshez alkalmas folyami homok.

Olajra ezt mondja AI:

"Saudi Arabia imports discounted Russian fuel oil primarily to meet soaring summer electricity demand for cooling, freeing up its own high-value crude oil for more profitable exports, and managing strategic reserves, leveraging Russia's need to find new markets after Western sanctions. This strategy allows the world's largest oil exporter to save its premium crude for international sales while buying cheaper fuel for domestic power generation during peak times, creating economic and logistical benefits."

Előzmény: IgIzTib_ (157660)
idejétmúlt Creative Commons License 3 napja 0 0 157661

Minek 300+ lúúúúerő?

Én is vezettem hibridet csak nem értem hogy nem lehet odébbálni 250 lóerő alatt?

Előzmény: KawaBazsy (157649)
IgIzTib_ Creative Commons License 3 napja 0 0 157660

Amiért pl. az USA is importál olajat. Meg elég olcsó is a orosz olaj manapság. India is ugye egy részét továbbadja.

Egyébként nem mondtál hülyeséget, homokot is importálnak!

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (157659)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 3 napja 0 0 157659

Pont ez jutott eszembe nekem is. Miért vesznek a szaudiak olajat az oroszoktól... Ennyi erovel homokot is vehetnének toluk LOL

Előzmény: netszkvid (157658)
netszkvid Creative Commons License 3 napja 0 0 157658

Ez erdekes, kulonosen a felsorolt orszagok meretet tekintve- Mo elott csupa gigantikus orszag all. 

A masik: vajon Szaudi-Aarabia miert importal orosz fosszilis energiahordozot...? 

Előzmény: Némedi László __ (157656)
Némedi László __ Creative Commons License 3 napja 0 0 157657

itt az éves változás a felső 1%-ra

Előzmény: Némedi László __ (157650)
Némedi László __ Creative Commons License 3 napja 0 0 157656

talán most leállok :))

mint maci a málnásban :))

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 3 napja 0 0 157655

Why Are We Consuming Slop?

Ezt nagyon érdemes megnézni, teljesen igaza van.

KawaBazsy Creative Commons License 3 napja 0 0 157654

Jah. Nálunk meg ugye ott a belsőégésű, szal ha országútra megyek, vagy pályára, akkor bekapcsolom, s ott is mindenre elég az erő. 

Haver vett Ioniq5N-t, vmi 600+ ló, a múltkor hívott tesztelni, csak takony idő volt, nem tapad meg a gumi.. na az sztem felül is jó. :-)

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (157653)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 3 napja 0 0 157653

Igen, 0-50kmph gyorsulásban szerintem Porschékat simán veri (komolyan). Volt valahogy egy teszt a nagytestvérrol (Dolphin), abban osszeeresztették a 201 lovas elektromosat valami 500+ lóeros benzines Ferrarival, elején jobban megindult a BYD, Ferrari olyan 40mph kornyékén kezdett felzárkózni, aztán persze a táv végére lenyomta. Persze egy 500 lovas Tesla ellenében vesztett volna. Szóval városban senki ne kezdjen ki elektromossal, mert hiába sokszáz lóeros turbós BMW vagy hasonló, meglepetés lehet a vége ha a másik vezeto is "sportos"... :-)

Előzmény: KawaBazsy (157649)
Némedi László __ Creative Commons License 3 napja 0 0 157652

minden második látszódik alul:

tehát első Russia, második Turkey, harmadik Mo., majd Ciprus, Estonia, Georgia...

Előzmény: Némedi László __ (157650)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!