Keresés

Részletes keresés

AttiLaci Creative Commons License 2 órája 0 0 907

Ez inkáb újkeletű,mintsem régiség.

Vajon találkozott e vele valaki,vagy netán issza is......?

https://www.vizetiszom.hu/ivoviztisztitok_ionizalas_lugositas_182

Vagy csak pénz lenyúlásos hókuszpók ?

Előzmény: triplaharom (906)
triplaharom Creative Commons License 2025.12.01 0 0 906

Nem is gondoltam hogy ilyen drága dolog ez, így vissza rakom a pókhálós sarokba ...

Előzmény: Baronessz (904)
triplaharom Creative Commons License 2025.11.29 0 0 905

Igen ez nagyon gyors volt !

Előzmény: Baronessz (904)
Baronessz Creative Commons License 2025.11.29 0 1 904

Guruglya. Vagy gurugla. Vagy kantaszekér.

Arra szolgál, hogy a kerámia fazekat betolják vele a kemencébe. Majd kihúzzák, mikor már kész az étel. Finom ételeket főznek így a kemencében.

https://galeriasavaria.hu/termekek/reszletek/egyeb-regiseg/6275109/Bekes-megyei-kovacsoltvas-kantaszeker-%28kuruglya%2919sz/?srsltid=AfmBOoomNw5dYavRSunAwwbKUl_LYnCxWqFdki-b3Ze9yEpriuKHprLs

Előzmény: triplaharom (903)
triplaharom Creative Commons License 2025.11.29 0 0 903

Kissé pókhalós, a padlason találkoztam vele össze ...

triplaharom Creative Commons License 2025.11.25 -1 0 902

Most látom hogy írtál ... 😀

Előzmény: AttiLaci (901)
AttiLaci Creative Commons License 2025.11.24 -1 1 901

Egy japán motor a cimem.biztos nem mentettél el,igy nem találod , első betű h, az utólsó betű a.

Vagy zörgess meg,és hivlak,tudod,a számom nem látni......

Előzmény: triplaharom (900)
triplaharom Creative Commons License 2025.11.23 -1 0 900

Akarok tőled kérdözni, ha tudok írni levelet ...

Előzmény: AttiLaci (887)
triplaharom Creative Commons License 2025.11.23 -1 0 898

Igaz hogy nem mindönnapi darab, gyerökjaték konyhába való játék daráló. Pont azért olyan szűk a garat feneke, hogy a kis ujját se tudja ledarálni a csigával.

Előzmény: Nobody1 (896)
Nobody1 Creative Commons License 2025.11.23 0 0 896

Kopaszhonya szaggató? :-)

Előzmény: triplaharom (891)
triplaharom Creative Commons License 2025.11.22 0 1 891

Előzmény: triplaharom (890)
triplaharom Creative Commons License 2025.11.22 0 1 890

triplaharom Creative Commons License 2025.10.13 -1 2 888

Adnék én neki olyan kártérítést, hogy + emlögetné élete végéig ! A büntetés végrehajtás intézményét, nem kéne összekeverni a szanatóriummal !

Az előző helyön éppen hogy büntetésből vannak ott elszállásolva, hogy a továbbiakban visszatartó erőt képviseljön, nem a szórkoztatás és a pihentetés ott a fő cél !

Előzmény: AttiLaci (887)
AttiLaci Creative Commons License 2025.10.13 -1 0 887

Egy érdekes mérleg a kártéritést illetően  ;

Egy börtöntöltelék gyilkos,vagy tolvaj nem ért rá kimeszelni a celláját sok év ottlakása idején.

Szabadulását követően birósághoz fodul a hiányos életvitele,vagy nem steril cellája miatt.

A biróság kártériti,sok millió forinttal......! Hááát ja.....!

A börtön keritésén innét,akinek mérget tömnek a szájába,valójában ő maga is börtönben él,csak hosszab keritéssel,vagyis börtönben,egészszégtelenül,fél emberöltőn keresztül,és amikor megtudja a temérdek lappangó rossz egészsègének az okát,kártérités helyet az orvosa,nomeg ennek aszisztense ezt válaszolja. Jóvan az úgy,ebbe még senki sem halt bele.

Csak megfordult a fejembe az aszisztens. Ő orvos,vagy ki a pi........a.......!? Isten nem bottal ver,az ilyenek is emberből vannak,ja,dohányzik,ugye ne folytassam!?

Előzmény: triplaharom (885)
triplaharom Creative Commons License 2025.10.13 -1 0 886

Ennyi erővel, egy steril de szép nagy üveg szilánk is lehet káros az egészségre ... 😂

Előzmény: Qqberci (884)
triplaharom Creative Commons License 2025.10.13 -1 0 885

Természetösen ez is belefér itt a keretbe, hiszen eléggé közeli módon kapcsolódik az életünkhöz ez a téma.

Annak idején is tudták ezt biztosan, nagyon sokaknak került így tb. támogatással a mérgező anyag a szervezetünkbe. Szerintem joggal elvárható, hogy ugyan úgy a tb. terhére ki is váltsák ezöket az anyagokat, akár még kártérítés .ellett is. Az elsíbolt milliardokból, erre is jutna pénz elég bőven.

Előzmény: AttiLaci (883)
Qqberci Creative Commons License 2025.10.12 -1 1 884

akár mérgező,vagy akár nem mérgező a higany,az ólom,az ón,vagy a cink !

Az ólom 15 grammos adagokban igen mérgező...

Előzmény: AttiLaci (883)
AttiLaci Creative Commons License 2025.10.12 -1 0 883

Valóban,off,de mivel parkolóban vagyunk,bocsi másoktól is.

Talán azért nem off,mert  " Ez mi ez " ?

Vagyis mérgező nehézfémet tömnek az emberek szájába,hogy minden egyes falatot megmérgezhessenek......!!??

Sajnos ez a gondolat futott végig bennem,akár mérgező,vagy akár nem mérgező a higany,az ólom,az ón,vagy a cink !

https://biologiaifogaszat.hu/biologiai-fogaszat/amalgam-meregtelenites/

Hát...............ja,sunyi a fehérköpenyes kis csapatunk ,szerintem !

Amellett igazad lehet,de más weblapok is megoszlanak,vagyis a szép dokinéni,a szép aszisztensével ketten erősitették,hogy az 50% higany,csak a komplett tömőanyag képlékeny állapotában mérgez,vagyis önmagukat mérgezik,nem a pácienst !!! Ez édekes,mert (igaz,én csak egy vasmunkás vagyok)ezek a nehézfémek puha fémek,akár kézzel dörzsőlnék cinket,vagy ólmot,befogja a bőröm !!Hogy a higany,ami ugye folyékony fém,ha megköt,mitől nem lesz méreg ? Ugye ne folytassam !? Ja,mit is csinál egy ólom lövedék,megmérgezi a vért,és vérmérgezésbe pusztul meg,akit meglőnek,persze nem azonnal.

Most ezt a fenti linket nem olvastam el,de két hete igen,és úgy emlékszem,hogy a JÓLELKŰ egészségügy 2030-tól kivonja a forgalomból,és 15év alattiak fogába már évekkel ezelőtt tilos volt használni az AMALGÁMOT !!! Hát érdekes a gyorsaság,ugye,ennyire izgulnak ezek,hogy most gyógyitsanak,vagy ne gyógyitsanak !!!! Ja,és eme elmélkedés közben miliós fizetéseket vesznek fel !!!!

Ugye illik a topik ciméhez  : Ez mi ez !!??

Előzmény: vino-et-veritas (880)
triplaharom Creative Commons License 2025.10.12 -1 0 882

Ezök adolgok ne zavarja ak tégöd, elég ha őt aggasszák. 😁😂🤣

Előzmény: AttiLaci (881)
AttiLaci Creative Commons License 2025.10.12 -1 0 881

" oldaláról közelítötted "

Szerintem te látnok vagy.....!

A dokinéni torokszoritóan szép !

A bibi az,hogy az életem felénél is fiatalab,kb.

Előzmény: triplaharom (879)
vino-et-veritas Creative Commons License 2025.10.12 0 0 880

OFF

A fogorvosom a hátsó rágóknál alapvetően amalgámmal dolgozik, ami látszik az meg kompozitos fehér.

Amúgy olyan fogat is rendbetesz, amiről laikusként simán lemondanék.

Ezzel a kompozitanyaggal még nagyon szétesett fogakat is "újjépített" nálam, más pótlás, híd nélkül.

A sok év alatt nekem nem húzott ki semmit.

Azt igyekszik tartani, hogy csak végszükségben kell az ilyesmi. Amíg egy fog menthető valahogyan, azt meg is kell menteni.

Az árak persze nála is hasonlóak....

Üdv, Vino

Előzmény: AttiLaci (878)
triplaharom Creative Commons License 2025.10.12 0 0 879

Lehet hogy nem jó oldaláról közelítötted mög a Fogdokinénit ... 😁😀😃

Előzmény: AttiLaci (878)
AttiLaci Creative Commons License 2025.10.12 -1 0 878

Az amalgán kifúrása kb 25ezres,az egészséges új tömés 30ezres kb/db.(ez privát ár)

A fogpótlás ettől drágáb,rágni meg csak jobb,mint nem rágni.......

Az sztk 62éves kor felett ingyenes,de,látod elzavartak..........

Egy fogorvos fizetése,800ezres,és 1.5milla körül ingadozik. De ha elzavarják a munkát,hát,nem is értem ezt az egészet.....

Előzmény: triplaharom (876)
triplaharom Creative Commons License 2025.10.12 -1 1 877

Jó hogy a kicike chinai most olyat gyárt, de ez még a háború előtt készült. Készültek a 8o-as években is kisebb alu. húsdarálók, láttam a piacon Ukrán, Lengyel, NDK, Cseszlovák, talán még Román gyártásút is.

Azok csak kis lakótelepre való, kiskonyhai darabok lehettek. Most a legtöbb helyön már az sincs, darálva kérik a hentöspultnál és már készülhet is a fasírt. 😁

Előzmény: AttiLaci (875)
triplaharom Creative Commons License 2025.10.12 -1 0 876

Esetleg húzasd ki fogad, jó pénzért raknak helyötte másikat. 😁

Előzmény: AttiLaci (875)
AttiLaci Creative Commons License 2025.10.12 -2 0 875

Nem rég a kezembe került egy kinai húsraráló. A kés meg a rostély volt acél,meg a csiga végei.A különlegessége,hogy támcsapágy volt a csiga végén,meg műanyag volt a perselye. Azért irtam,hogy különleges,mert a csapágya a golyókkal együtt horganyzott volt. Hogy a horgany beledörzsölődik e a hús közé,nem tudni,szerintem igen.

Ezt nem reklamáció miatt irtam,mert az emberi lény megbirkózik a nehézfémekkel. Erre csak az én testem a bizonyiték,mert AMALGÁN tömések vannak a számba kb 38éve. Vagyis mérgezem magam akár higannyal is,a húsdarálóba levő horgany számomra vitamin...............!!!!!

Jut eszembe a húsdaráló teljes egészében alu,bocs,a hajtókar rögzitője rozsdásodó vascsavar......

Jut eszembe,a fogászaton elmondták,hogy nem cserélik ki a nehéz fém fogtömést................jóóóóóóóvanazúúúúúgy !!!!

Jut eszembe,érdekes,mert a góóóóógelbácsi weblapjaiban hasonló méregnek titulálják az amalgánt,mint a nikotin,vagy az alkohol. Egyik oldalon még azt is leirták,hogy havonta csak egyet fúrnak ki,mert a szervezet reagál a mérgezés megszüntetése után,hasonlóan,mint egy alkohol elvonón...........

Előzmény: triplaharom (873)
triplaharom Creative Commons License 2025.10.12 -1 0 874

Most érközôtt hozzam egy kis mákdaráló, az is különlegösség lehet.

Előzmény: triplaharom (873)
triplaharom Creative Commons License 2025.10.12 -1 0 873

Esetleg mák gubót fog ez már csak darálni nálam.

Érdekössége hogy csak a rosta, a kés és a szorító csavaja van acélból, a többi mind alu.

Előzmény: triplaharom (863)
Almakirály. Creative Commons License 2025.10.12 -1 0 872

Arra vigyázz. H az újad nehogy a csigához tedd. :)) 

Előzmény: triplaharom (863)
nixon70 Creative Commons License 2025.10.11 0 2 871

Pedig oda kellene ugrania a könyvjelzőhöz a topic cím alatti sávból.

Annyi a titka, hogy csak az adott topichoz bekönyvjelzőzöttet dobja fel.

Előzmény: AttiLaci (869)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!