Ez a topic azért nyílt, hogy lögyön hová fölrakni az érdekösnek gondolt technikai és egyéb eszközöket, kerüljenek azok közszemlére, hogy bárki làthassa, mögfejthesse azokat. Korlátozás nélkül írhat ide bárki és mutathat képeket a jó ízlés határait nem áthágva. Üresjáratban lehet szó bármiről is, ami az életünkkel kapcsolatos. Régiségök, régi dolgok és történetök előnyben!
Igaz hogy nem mindönnapi darab, gyerökjaték konyhába való játék daráló. Pont azért olyan szűk a garat feneke, hogy a kis ujját se tudja ledarálni a csigával.
Adnék én neki olyan kártérítést, hogy + emlögetné élete végéig ! A büntetés végrehajtás intézményét, nem kéne összekeverni a szanatóriummal !
Az előző helyön éppen hogy büntetésből vannak ott elszállásolva, hogy a továbbiakban visszatartó erőt képviseljön, nem a szórkoztatás és a pihentetés ott a fő cél !
Egy börtöntöltelék gyilkos,vagy tolvaj nem ért rá kimeszelni a celláját sok év ottlakása idején.
Szabadulását követően birósághoz fodul a hiányos életvitele,vagy nem steril cellája miatt.
A biróság kártériti,sok millió forinttal......! Hááát ja.....!
A börtön keritésén innét,akinek mérget tömnek a szájába,valójában ő maga is börtönben él,csak hosszab keritéssel,vagyis börtönben,egészszégtelenül,fél emberöltőn keresztül,és amikor megtudja a temérdek lappangó rossz egészsègének az okát,kártérités helyet az orvosa,nomeg ennek aszisztense ezt válaszolja. Jóvan az úgy,ebbe még senki sem halt bele.
Csak megfordult a fejembe az aszisztens. Ő orvos,vagy ki a pi........a.......!? Isten nem bottal ver,az ilyenek is emberből vannak,ja,dohányzik,ugye ne folytassam!?
Természetösen ez is belefér itt a keretbe, hiszen eléggé közeli módon kapcsolódik az életünkhöz ez a téma.
Annak idején is tudták ezt biztosan, nagyon sokaknak került így tb. támogatással a mérgező anyag a szervezetünkbe. Szerintem joggal elvárható, hogy ugyan úgy a tb. terhére ki is váltsák ezöket az anyagokat, akár még kártérítés .ellett is. Az elsíbolt milliardokból, erre is jutna pénz elég bőven.
Hát...............ja,sunyi a fehérköpenyes kis csapatunk ,szerintem !
Amellett igazad lehet,de más weblapok is megoszlanak,vagyis a szép dokinéni,a szép aszisztensével ketten erősitették,hogy az 50% higany,csak a komplett tömőanyag képlékeny állapotában mérgez,vagyis önmagukat mérgezik,nem a pácienst !!! Ez édekes,mert (igaz,én csak egy vasmunkás vagyok)ezek a nehézfémek puha fémek,akár kézzel dörzsőlnék cinket,vagy ólmot,befogja a bőröm !!Hogy a higany,ami ugye folyékony fém,ha megköt,mitől nem lesz méreg ? Ugye ne folytassam !? Ja,mit is csinál egy ólom lövedék,megmérgezi a vért,és vérmérgezésbe pusztul meg,akit meglőnek,persze nem azonnal.
Most ezt a fenti linket nem olvastam el,de két hete igen,és úgy emlékszem,hogy a JÓLELKŰ egészségügy 2030-tól kivonja a forgalomból,és 15év alattiak fogába már évekkel ezelőtt tilos volt használni az AMALGÁMOT !!! Hát érdekes a gyorsaság,ugye,ennyire izgulnak ezek,hogy most gyógyitsanak,vagy ne gyógyitsanak !!!! Ja,és eme elmélkedés közben miliós fizetéseket vesznek fel !!!!
Jó hogy a kicike chinai most olyat gyárt, de ez még a háború előtt készült. Készültek a 8o-as években is kisebb alu. húsdarálók, láttam a piacon Ukrán, Lengyel, NDK, Cseszlovák, talán még Román gyártásút is.
Azok csak kis lakótelepre való, kiskonyhai darabok lehettek. Most a legtöbb helyön már az sincs, darálva kérik a hentöspultnál és már készülhet is a fasírt. 😁
Nem rég a kezembe került egy kinai húsraráló. A kés meg a rostély volt acél,meg a csiga végei.A különlegessége,hogy támcsapágy volt a csiga végén,meg műanyag volt a perselye. Azért irtam,hogy különleges,mert a csapágya a golyókkal együtt horganyzott volt. Hogy a horgany beledörzsölődik e a hús közé,nem tudni,szerintem igen.
Ezt nem reklamáció miatt irtam,mert az emberi lény megbirkózik a nehézfémekkel. Erre csak az én testem a bizonyiték,mert AMALGÁN tömések vannak a számba kb 38éve. Vagyis mérgezem magam akár higannyal is,a húsdarálóba levő horgany számomra vitamin...............!!!!!
Jut eszembe a húsdaráló teljes egészében alu,bocs,a hajtókar rögzitője rozsdásodó vascsavar......
Jut eszembe,a fogászaton elmondták,hogy nem cserélik ki a nehéz fém fogtömést................jóóóóóóóvanazúúúúúgy !!!!
Jut eszembe,érdekes,mert a góóóóógelbácsi weblapjaiban hasonló méregnek titulálják az amalgánt,mint a nikotin,vagy az alkohol. Egyik oldalon még azt is leirták,hogy havonta csak egyet fúrnak ki,mert a szervezet reagál a mérgezés megszüntetése után,hasonlóan,mint egy alkohol elvonón...........