Ez igaz, sajnos az UV sugárzás megeszi a külső szélét. Én 2,5évesen megfordítattam a felnin és az autón, mivel a belső széle tökéletes volt. Amit még nem lát a szem, azért nem fáj a szív.
Különösen nem vettem észre, hogy befolyásolná a használatát a repedezett felület SZERINTEM.
Az autó jön-megy-dudál ugyanúgy, mint amikor még nem volt berepedezve 🙃
A legnagyobb baj a gen 1-es nexennel, hogy már 2 év használat után tele volt repedésekkel. Most 5 évesen már nagyon vacakul néz ki. A kopás alig mérhető, az alapján még sokat mehetne. Viszont a jövő évi műszakin szerintem már nem fog átmenni.
A második generációs NEXEN N Blue 4SESONS léptékekkel jobb ennél - de ez se rossz. Erre adnak 60eKm garanciát, a másodikra 110eKMt. Nekem 61ezernél még 5,2mm volt rajta. Hátránya, hogy hóban az oldalvezetése nem túl jó - viszont nagyon szépen spriccel a gyalogosokra és a szembejövőkre esőben. A második sokkal jobb hóban, egy hátrányát találtam: az oldalán a MADE IN CZEH REPUBLIC feliratot. Kopásállósága meg majd kiderül - de nem szoktak hazudni. Az is lehet, hogy igazi kaucsuk van a futófelület keverékében 🙃
Egyre gyakoribb érvelés az, még viszonylag értelmesnek gondolt emberektől is, hogy "megkérdeztem a ChatGPT-t!" (és az pont azt mondta, amit hallani szerettem volna). Csak aztán szembejön a valóság.
Hasonló lett volna a következő gondolatmenet, ha vki több vagyis jó sok miskáért vesz autót akkor ugyan már mi az a 100 ezer Ft-os költség, mi az az egy garnitúra ára?
Ennyire sz.rban a haza ha kell egy garnitúra gumit venni?
Ha igen akkor addig kellett volna nyújtózkodni ameddig a takaró ér..... mert költség az csak több lesz.
Valószínüleg hallott róla, hogy előfordul olyan hogy a téli abroncs eggyel kisebb méret, és gondolta, megoldja ezt az eredeti felnivel. Az nem baj, hogy autót vesz, de gumit inkább ne vegyen.